Ατμοσφαιρικά πράσινα πλακάκια στο μπάνιο: φυσική ζωντάνια (23 φωτογραφίες)

Το πράσινο χρώμα έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου. Αυτό είναι το χρώμα της φύσης, το χρώμα της αρμονίας. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες, του σωματικού και του ψυχολογικού στρες. Αυτοί οι παράγοντες, καθώς και η επιθυμία να δοθεί στο σπίτι σας μια μοναδική εμφάνιση και στυλ, κάνουν τους ανθρώπους να επιλέξουν πράσινα πλακάκια.

Πράσινο κεραμίδι

Το μπάνιο είναι ένα μέρος όπου συναντάμε μια καινούργια μέρα και χαλαρώνουμε μετά την προηγούμενη μέρα. Αυτό είναι ένα μέρος όπου θέλετε να σκεφτείτε το ευχάριστο.

Έτσι, κάνετε επισκευές στο μπάνιο. Τι κεραμίδι να επιλέξει για το σχεδιασμό του; Τι χρώμα πρέπει να είναι; Δεν θα εκπλήξεις κανέναν με ένα ασήμαντο λευκό κεραμίδι. Ναι, το λευκό είναι ένα κλασικό, αλλά πρέπει να επιλέξω κεραμίδια αυτού του χρώματος για το μπάνιο;

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Το πράσινο κεραμίδι είναι μια μάλλον πρωτότυπη λύση από την άποψη του σχεδιασμού του μπάνιου. Το πράσινο χρώμα σε συνδυασμό με το μπάνιο σας θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, να απαλλαγείτε από το άγχος, να ρίχνετε όλες τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας από το κεφάλι σας.

Το πράσινο κεραμίδι θα δώσει μια αίσθηση ενότητας με τη φύση. Επιπλέον, μπορείτε να εκπλήξετε τους φίλους σας με αυτόν τον τρόπο.

Πράσινο κεραμίδι

Επιλογή πράσινου κεραμιδιού

Έτσι, έχετε αποφασίσει να περιστρέψετε το μπάνιο με πράσινα πλακάκια. Κατά την αγορά, φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτό που είναι γραμμένο στην ετικέτα. Το γεγονός είναι ότι για τους τοίχους και για το πάτωμα, χρησιμοποιούνται υλικά από διαφορετικά είδη που αντιμετωπίζουν.

Πράσινο κεραμίδι

Τα πλακάκια δαπέδου έχουν αντίσταση στη φθορά, δεν είναι ολισθηρά, συχνά με ματ επιφάνεια. Η ετικέτα δείχνει το πόδι. Στην ετικέτα του κεραμιδιού που προορίζεται για τοίχους, εφαρμόζεται η εικόνα της βούρτσας. Εάν το υλικό προσκόλλησης είναι ανθεκτικό στις περιβαλλοντικές επιδράσεις, τότε τα γράμματα "AA" εφαρμόζονται στη συσκευασία. Για τους τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό εμαγιέ υλικό επένδυσης. Αυτό το κεραμίδι έχει μια εμφανή εμφάνιση, εύκολο να καθαριστεί. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στα προϊόντα καθαρισμού. Ωστόσο, έχει επίσης μειονεκτήματα - ευπάθεια και βραχυπρόθεσμη λειτουργία.

Πράσινο κεραμίδι

Τύπος και μέγεθος του κεραμιδιού

Η εμφάνιση του μπάνιου θα επηρεαστεί όχι μόνο από το χρώμα των κεραμικών πλακιδίων αλλά και από το μέγεθος και τον τύπο επιφάνειας. Από αυτή την άποψη, έχετε μια τεράστια επιλογή - στην πώληση μπορείτε να βρείτε πλακάκια διαφόρων μεγεθών και με διαφορετικές επιφάνειες.

Πράσινο κεραμίδι

Αν έχετε ένα αξιοπρεπή μπάνιο, τότε το μέγεθος του υλικού επένδυσης δεν είναι τόσο σημαντικό. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα ή μικρά πλακάκια ή να διακοσμήσετε το δωμάτιο με ψηφιδωτά. Μπορείτε επίσης να "παίξετε με το μέγεθος", χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πλακάκια διαφορετικών μεγεθών. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα είδος σχεδίου ή να διαχωρίσετε υπό όρους το δωμάτιο σε ζώνες.

Πράσινο κεραμίδι

Είναι πολύ διαφορετικό αν το μπάνιο είναι μικρό. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Δεν συνιστάται η χρήση αντικειμένων με μεγάλα μεγέθη - αυτό θα φαίνεται άσχημο. Μικρά πλακάκια ή ψηφιδωτά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι επίσης η καλύτερη επιλογή - αυτό θα μειώσει οπτικά το χώρο του δωματίου. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι η επιλογή μεσαίων πλακιδίων: 20x20 ή 30x20. Με τη θέση των τετραγωνικών πλακιδίων, δεν πρέπει να υπάρχουν ερωτήσεις. Αλλά πώς να τοποθετήσετε ένα ορθογώνιο κεραμίδι στον τοίχο: κάθετα ή οριζόντια; Στην πρώτη περίπτωση, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά το ύψος του μπάνιου, στη δεύτερη - το πλάτος. Το ίδιο ισχύει για το φύλο.

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας, το κεραμικό πλακίδιο χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

  • γυαλιστερό;
  • ματ?
  • υφή.

Τα γυαλιστερά πλακάκια χρησιμοποιούνται ευρύτερα. Αυτό είναι εύκολο να εξηγηθεί - εμφανίζει τα χρώματα φωτεινότερα, έχει μια όμορφη εμφάνιση. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να πλύνετε. Ωστόσο, η γυαλάδα έχει τα μειονεκτήματά της. Αυτός, που αντανακλά το φως, δημιουργεί λάμψη. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τα μάτια. Εάν έχετε προβλήματα όρασης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ματ πλακίδιο. Αυτό το κεραμίδι είναι επίσης ιδανικό για το δάπεδο. Έχει μια τραχιά επιφάνεια, είναι αδύνατο να γλιστρήσει πάνω του. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να πλύνετε πλακίδια με μια θαμπό επιφάνεια, αντίστοιχα, παρά με ένα γυαλιστερό.

Πράσινο κεραμίδι

Εάν θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας μια μοναδική, πρωτότυπη εμφάνιση, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε πλακίδια με υφή για να τα βλέπετε. Καλείται επίσης διακοσμητικά. Θα κάνει το μπάνιο σας πραγματικό έργο τέχνης!

Πράσινο κεραμίδι

Διακοσμητικά πλακάκια μιμούνται διάφορα υλικά: άμμο, πέτρα, βότσαλα, νερό, φυσαλίδες αέρα, μέταλλο, ξύλο, αράχνες και ούτω καθεξής. Εδώ, απλά συνδέστε τη φαντασία σας ή εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία σχεδιαστή.

Πράσινο κεραμίδι

Σκιάσεις

Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε το μπάνιο με πράσινο χρώμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να παίξετε με τις διάφορες αποχρώσεις του: ελιά, σμαράγδι, ασβέστη, ασβέστη και ούτω καθεξής. Εάν θέλετε να δώσετε στο δωμάτιο ένα κλασικό στυλ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι από σκούρους πράσινους τόνους. Εάν σας αρέσει ένα πιο μοντέρνο σχέδιο, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ελαφριές πράσινες αποχρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα επεκτείνετε οπτικά το μέγεθος του δωματίου.

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Το πράσινο χρώμα πηγαίνει καλά με πολλά άλλα χρώματα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί εδώ - ορισμένοι χρωματικοί συνδυασμοί μπορεί να φαίνονται μη αντιπροσωπευτικοί. Είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε χρώματα λευκού, κίτρινου, μπεζ και κρέμας με το πράσινο χρώμα για τη διακόσμηση του μπάνιου.

Πράσινο κεραμίδι

Όταν κοιτάζετε το μπάνιο, είναι επιθυμητό το χρώμα των πλακιδίων να διαφέρει από το χρώμα των υδραυλικών. Εάν το κεραμίδι είναι πράσινο, τα υδραυλικά πρέπει να είναι ελαφρά και αντίστροφα. Τα έπιπλα μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Στυλ μπάνιου

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές διακρίνουν τα παρακάτω στυλ για το σχεδιασμό του μπάνιου:

  • Το ελληνικό στυλ χαρακτηρίζεται από λευκά ή ελαιόδεντρα. Το δάπεδο και οι τοίχοι πρέπει να είναι σε διαφορετικά χρώματα.
  • Εάν θέλετε να σχεδιάσετε το μπάνιο σας σε θαλάσσιο στυλ, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε παστέλ, απαλά χρώματα. Εδώ, τα διακοσμητικά πλακάκια είναι κατάλληλα. Οποιαδήποτε θαλασσογραφία θα φανεί πολύ καλή στον τοίχο.
  • Τροπικό ύφος. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προτίμηση σε φωτεινό φιστίκι, άμμο ή ανοιχτό πράσινο αποχρώσεις. Ματ πλακάκια άμμου είναι ιδανικά για το πάτωμα. Για να συμπληρώσετε το σχέδιο, τοποθετήστε ζωντανά φυτά, ψάθινα έπιπλα και έντονα χρωματιστές πετσέτες στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να πάτε στα τροπικά νησιά.
  • Vintage στυλ. Όπως και στην περίπτωση του ελληνικού στυλ, είναι απαραίτητο να προτιμάτε το χρώμα της ελιάς. Αντί των vintage πλακιδίων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ξύλο για να διακοσμήσετε το πάτωμα, αλλά τότε θα πρέπει να υπάρχει καλό εξαερισμό. Ιδανικά ταιριάζει σε αυτό το ύφος υδραυλικών σε σκαλισμένα πόδια.
  • Το στυλ Art Deco για το μπάνιο είναι ένας συνδυασμός πράσινου με λευκά, κίτρινα ή χρυσά χρώματα. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να συμπληρωθεί με μεταλλικό χρώμα.
  • Το πρωτοποριακό στυλ είναι κατάλληλο για τους νέους. Ολοκληρώστε ένα τοίχο με πράσινα πλακάκια, το άλλο με ασπρόμαυρο. Στο πάτωμα μπορείτε να βάλετε ένα ματ πλακάκι με χρώμα άμμου.
  • Μωσαϊκό. Σε αυτή την περίπτωση, αμέτρητες επιλογές. Όλα εξαρτώνται από την πλούσια φαντασία σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε πλακάκια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών.

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Πράσινο κεραμίδι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)