Πράσινο μπάνιο (18 φωτογραφίες): χαρά και αρμονία κάθε μέρα

Τι θα μπορούσε να είναι πιο αισιόδοξο από ένα πράσινο μπάνιο; Αυτό είναι ένα από τα πιο ζωντανά χρώματα σε ολόκληρο το φάσμα! Κάθε εσωτερικό διακοσμημένο σε πράσινους τόνους γίνεται πιο φωτεινό, πιο χαρούμενο, δίνει δραστηριότητα και ταυτόχρονα ηρεμία. Είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σκιά για το σχεδιασμό του μπάνιου. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα φυσικό φως στο μπάνιο, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε φως και θερμότητα σε αυτό το δωμάτιο με διάφορους τρόπους.

Ζεστό πράσινο μπάνιο

Στο μπάνιο, θέλουμε να χαλαρώσουμε, να είμαστε ξεκούραστοι και νωποί. Η θεραπεία χρωμάτων θα βοηθήσει! Νιώστε ελεύθεροι να επιλέξετε το πράσινο χρώμα και δεν σας πειράζει η δημοτικότητα του πράσινου μπάνιου. Ναι, αυτή είναι μια κοινή επιλογή για εσωτερικό σχεδιασμό, αλλά έχετε πάντα χώρο για φαντασία και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε κάτι νέο. Επιπλέον, στη διάθεσή σας υπάρχουν πολλές μη τυπικές αποχρώσεις και ενδιαφέροντες συνδυασμοί. Επιλέξτε: μπλε-πράσινο εσωτερικό, γκρι-τυρκουάζ, μπεζ-ελιά, γκρι-ελιά και άλλα, συμπεριλαμβανομένης της κλασικής συμμαχίας - άσπρος και ασβέστης! Όλοι είναι καλοί με τον δικό του τρόπο.

Μια ποικιλία χρωμάτων είναι τέλεια αρμονική με το πράσινο - από το εκθαμβωτικό λευκό έως το κοκκινωπό καφέ και το μαύρο. Αν θέλετε, αναζωογονήστε το χώρο με κηλίδες κίτρινου λεμονιού, κόκκινο-καφέ αξεσουάρ ή μια αντίθετη στάση. Αγοράστε ευγενή έπιπλα σε γκρι και μπλε χρώμα! Η διακόσμηση μπορεί να είναι οποιαδήποτε (μέσα στη φαντασία σας και την καλή γεύση). Μπορείτε να παίξετε με το χρώμα του νεροχύτη (για παράδειγμα, ο νεροχύτης μπορεί να είναι μπεζ ή διαφανής).

Πράσινο και καφέ αττικό μπάνιο

Επιπλέον, το γεγονός ότι το πράσινο χρώμα είναι καλό στη δημιουργία ενός εσωτερικού οποιουδήποτε στυλ παίζει κάποιο ρόλο. Τα κλασσικά, μινιμαλιστικά, μπαρόκ, ανατολίτικα και οικολογικά στυλ φαίνονται εξίσου πλεονεκτικά όταν διακοσμούν ένα πράσινο μπάνιο. Οι σύγχρονοι γκουρού στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού μας προσφέρουν πολλές εξαιρετικές ιδέες. Το πιο σημαντικό είναι να εφαρμόσετε στην πράξη τις ιδέες που σας αρέσουν.

Blen πράσινο μοντέρνο μπάνιο

Μελετήστε σε πράσινους τόνους

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί κανόνες για τη διακόσμηση ενός μοντέρνου πράσινου μπάνιου. Πρώτον, μην πειραματιστείτε με το ανώτατο όριο. Αφήστε το λευκό! Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να σκεφτείτε. Επίσης, μην σπάστε τον σημαντικό κανόνα που σχετίζεται με τη χρήση πολλών αποχρώσεων του πράσινου: μια ενιαία σκιά δεν θα φαίνεται τόσο ενδιαφέρουσα και απλοποιεί τον σχεδιασμό επίσης.

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν παρόμοιες αποχρώσεις που διαφέρουν στην ένταση του χρώματος (ελαφρύτερο και πιο σκούρο). Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανοιχτές αποχρώσεις, οι σκοτεινές θα δημιουργήσουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση, καταλαμβάνοντας μια μικρότερη περιοχή. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ πλακάκι μαλαχίτη και ένα σκοτεινό ντουλάπι ή ντουλάπι. Ενόψει των ανοιχτό πράσινων πάνελ, μια μπλε-πράσινη κουρτίνα ή ένα σκοτεινό νεροχύτη θα φανεί πλεονεκτική. Ένα νεροχύτη από γυαλί θα δημιουργήσει την αίσθηση ενός αριστοκρατικού διαμερίσματος. Το σκούρο πράσινο ντουλάπι θα είναι μια μεγάλη έμφαση στο μπάνιο, διακοσμημένο σε ελαφριά χρώματα ελιάς. Ένα μωσαϊκό σε έναν τοίχο ή σε έναν πίνακα παρόμοιων αποχρώσεων φαίνεται καλό.

Καφέ πράσινο κλασικό μπάνιο

Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν το δάπεδο να είναι ελαφρύ (για παράδειγμα, μπεζ-πράσινο ή λευκό-καφέ). Προαιρετικά, μπορεί να σχεδιαστεί με αντιπαραβαλλόμενα πλακάκια. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε κοντινούς συνδυασμούς σκιάς.Σε ένα μικρό μπάνιο, είναι καλύτερο να μην παρασυρθείτε με πολύχρωμους τοίχους ή δάπεδα, ο σχεδιασμός του θα πρέπει να είναι πιο συνοπτικός, εδώ θα χρειαστείτε τα απλά έπιπλα.

Μπορεί το μπάνιο σας να θεωρηθεί ευρύχωρο; Αυτό είναι υπέροχο! Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν κανόνες για τον εσωτερικό σχεδιασμό. Εδώ, τα πράσινα πλακάκια για το μπάνιο μπορεί να είναι ακατάλληλα και μονότονα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα από τα διακοσμητικά στοιχεία, αλλά είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με πάνελ παρόμοιας απόχρωσης: για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε πλακάκια ελιάς, μπορείτε να επιλέξετε μπεζ ή γκρι πάνελ. Ταπετσαρίες βινυλίου, ξύλο και άλλα υλικά κατάλληλα για το μπάνιο είναι επίσης στη διάθεσή σας. Μπορούν επίσης να εναλλάσσονται με πίνακες. Σε μεγάλα μπάνια είναι προτιμότερο να παραμείνετε σε ελαφριά έπιπλα, κατά προτίμηση μπεζ-κίτρινο ή λευκό-πράσινο. Για παράδειγμα, θα γίνει ένα ελαιόκτιστο κι ένα ντουλάπι με γκρίζα ελιά.

Πράσινο μωσαϊκό στο μπάνιο

Μια μεγάλη επιλογή για ντεκόρ - με τη βοήθεια ζωντανών αξεσουάρ - εσωτερικά λουλούδια. Το χαλί και η κουρτίνα μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα ή κοντινές αποχρώσεις, για παράδειγμα, σκούρο μπλε, αυτός είναι ένας από τους κλασικούς συνδυασμούς με το πράσινο.

Πράσινα πλακάκια και βαφή στο μπάνιο

Λευκό και πράσινο μπάνιο

Ποια σκιά είναι σωστή για εσάς;

Το βασικό πράσινο χρώμα που μας ενδιαφέρει περιλαμβάνει έναν τόνο ημίτονο. Στο φάσμα του πράσινου υπάρχουν φανταχτερά αποχρώσεις ή πολύ απλά, δηλητηριώδη ή βρώμικα σκοτάδι. Δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας, ακόμα και ως ένα πρόσθετο χρώμα. Επιλέξτε ευγενείς αποχρώσεις για έπιπλα, κεραμίδια και άλλα αξεσουάρ. Λάβετε υπόψη ότι κάθε σκιά φέρει το δικό της σημασιολογικό φορτίο: το μπάνιο σε μοντέρνο στυλ θα απαιτεί αποχρώσεις από βλάστηση, καθώς και σαλάτα ή ανοιχτό πράσινο, με την προσθήκη κίτρινου-μπεζ.

Ευρύχωρο λευκό και πράσινο μπάνιο

Εάν είστε λάτρης των κλασικών, επιλέξτε μια σκιά ελιάς και προσθέστε αξεσουάρ χρώματος μέντας.

Το οικολογικό στιλ απαιτεί σκιά νεφρίτη, ρουστίκ στυλ - πράσινο σμαραγδένιο. Έχετε ένα μικρό μπάνιο; Μην αγοράζετε σκοτεινά υλικά, ο χώρος θα επεκτείνει τις πράσινες αποχρώσεις.

Πράσινο μωσαϊκό στο σχεδιασμό του μπάνιου

Λευκό και πράσινο φωτεινό μπάνιο

Πράσινο-καφέ μπάνιο με λευκά φωτιστικά

Πράσινο και κόκκινο accents στο μπάνιο

Πεδίο εφαρμογής για συνδυασμούς

Υπάρχουν πολλοί αποδεδειγμένοι συνδυασμοί που φαίνονται μοντέρνοι και ταυτόχρονα ήρεμοι.

  • Για παράδειγμα, ένα λευκό-πράσινο εσωτερικό είναι πάντα όμορφο: δίνει φρεσκάδα και καθαρότητα και φαίνεται πολύ φωτεινό. Το λευκό-πράσινο τοίχωμα θα διευρύνει πάντα το χώρο και θα δώσει μια αίσθηση ευρυχωρίας. Η διακόσμηση γίνεται σε βασικά χρώματα: μπορείτε να προσθέσετε ένα λευκό χαλί και ένα φωτιστικό. Συνιστάται να επιλέξετε έναν νεροχύτη σε μια ελαφριά σκιά.
  • Η μπλε-πράσινη έκδοση του σχεδίου είναι κατάλληλη για πιο ήρεμα άτομα: αυτός ο συνδυασμός χαλαρώνει και δίνει αυτοπεποίθηση. Εδώ, ένα μπλε-πράσινο μωσαϊκό στον τοίχο ή στο πάτωμα θα φανεί καλό, καθώς και ουδέτερα έπιπλα και όχι πολύ φανταχτερά αξεσουάρ: ένα μπλε-καφέ κουρτίνα ή κουρτίνα, ταιριαστά ράφια, μπλε-πράσινο ντουλάπι, τιρκουάζ πάνελ.
  • Η μπεζ-πράσινη έκδοση είναι ιδανική για αυτούς. που ψάχνει για μια θέση στο μπάνιο για ξεκούραση και διαλογισμό. Τα πάνελ μπορεί να είναι μπεζ-καφέ, ο κύριος τόνος του κεραμιδιού είναι η ελιά. Ο συνδυασμός του μπεζ με το πράσινο είναι μια επιλογή win-win, απλά πρέπει να βρείτε αξεσουάρ των αντίστοιχων αποχρώσεων: μπεζ, χαλιά, μπεζ και έπιπλα από ελιές.
  • Ο γκριζοπράσινος σχεδιασμός αναφέρεται σε πιο δροσερές λύσεις, αλλά φαίνεται πολύ κομψό και μοντέρνο. Το γκρίζο-πράσινο μπάνιο διατηρεί ισορροπία δραστηριότητας και ηρεμίας.

Μαύρο πάτωμα σε ένα λευκό και πράσινο μπάνιο

Πράσινο αξεσουάρ μπάνιου

Πράσινο μωσαϊκό στο ντους

Λαμπρές αποφάσεις

Οι επιλογές κόκκινο-πράσινο και κίτρινο-πράσινο φαίνονται πολύ χαρούμενα. Αυτές είναι ιδέες για ενεργούς ανθρώπους: σε ένα τέτοιο ασυνήθιστο χώρο, ένα αντιπαραβαλλόμενο μωσαϊκό από κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις φαίνεται όμορφο και κομψό. Το μωσαϊκό στην περίπτωση αυτή μπορεί να μην είναι αφηρημένο - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικά μοτίβα. Τι χρώμα μπορεί να έχει η επίπλωση σε τέτοιο χώρο; Είναι καλύτερο αν δεν προσθέσετε ένα τρίτο χρώμα, αλλά χρησιμοποιήστε μία από τις κύριες αποχρώσεις, μόνο ελαφρύτερο: για παράδειγμα, ένα ανοιχτό πράσινο ντουλάπι ή ένα ντουλάπι.

Πλακάκια με διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου στο μπάνιο

Στο κόκκινο-πράσινο μπάνιο, θα είστε πάντα σε καλή διάθεση.Οι πιο ασυνήθιστες ιδέες θα έρθουν στο νου! Ένα κίτρινο-πράσινο λουτρό δίνει παρόμοιο αποτέλεσμα. Ειδικότερα, θα απευθύνει έκκληση στα παιδιά! Στον κίτρινο-πράσινο χώρο, φωτεινό κίτρινο πετσέτες, κουρτίνα λεμονιού και ένα ηλιόλουστο ντουλάπι φαίνονται όμορφα. Για ψηφιδωτά, μπορείτε να πάρετε κεραμίδια με floral μοτίβα - για παράδειγμα, πικραλίδες ή daffodils. Η άνοιξη θα κυριαρχεί πάντα στο κίτρινο-πράσινο μπάνιο σας!

Υψηλής τεχνολογίας πράσινο μπάνιο

Πράσινα και λευκά πλακάκια στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)