Τύποι ντους: μια ποικιλία επιλογών (24 φωτογραφίες)

Οι ντους είναι ευρύτατα διαδεδομένοι στη σύγχρονη ζωή. Έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μπανιέρες. Οι θάλαμοι απλοποίησαν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη ζωή, κατέχουν ελάχιστο χώρο και διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή διαδικασιών υγιεινής.

Κατά την αγορά θαλάμων, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποιότητα και ο τύπος του υλικού από το οποίο κατασκευάζονται, το μέγεθος και το σύνολο των διαθέσιμων λειτουργιών. Όλες αυτές οι παράμετροι επηρεάζουν την ποιότητα της απόκτησης και το συνολικό κόστος της συσκευής στο σύνολό της.

Ντουζιέρα με προφίλ αλουμινίου

Πρωτότυπη σχεδίαση καμπίνας ντους

Πλεονεκτήματα των θαλάμων πάνω από τις μπανιέρες

Ένας από τους λόγους για την αγορά ενός ντους είναι το ανεπαρκές μέγεθος του μπάνιου. Σε τυπικά κτίρια στο μπάνιο, σχεδόν όλος ο χώρος καταλαμβάνεται από μια μπανιέρα, δεν υπάρχει χώρος ακόμη και για ένα πλυντήριο ρούχων, ντουλάπι πλυσίματος.

Καμπίνα ντους στο μπάνιο ενός εξοχικού σπιτιού

Καμπίνα ντους με υδρομασάζ

Για να εγκαταστήσετε ένα περίπτερο αντί για ένα λουτρό προτιμάται επίσης από εκείνους τους ανθρώπους που είναι ικανοποιημένοι με ένα γρήγορο πλύσιμο στο ντους. Ορισμένοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων εγκαθιστούν ένα περίπτερο ως προσθήκη στο μπάνιο.

Η κατανάλωση νερού όταν κάνετε ντους μειώνεται σημαντικά σε σύγκριση με τα λουτρά. Επιπλέον, το ντους είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε. Όλοι οι τύποι υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι εξοπλισμένοι με πολλές διαφορετικές λειτουργίες.

Τα τοιχώματα της συσκευής είναι κατασκευασμένα από αδιαφανές πλαστικό ή ανθεκτικό γυαλί. Και τα δύο υλικά είναι σχεδιασμένα για βαριά φορτία. Δεν σπάσουν ή σπάσουν λόγω πρόσκρουσης. Χάρη στο παχύ γυαλί της καμπίνας, παρέχεται καλή ηχομόνωση. Στη διαδικασία πλύσης, τα νοικοκυριά δεν παρεμβαίνουν μεταξύ τους με δυνατές συνομιλίες, ραδιόφωνο ή τον ήχο του νερού.

Καμπίνα ντους στο εσωτερικό

Ντουζιέρα στην τουαλέτα

Είδη καμπίνες ντους

Οι ντους διαιρούνται σε διάφορους τύπους:

 • ανοιχτά μοντέλα - προκατασκευασμένα.
 • κλειστό - μονολιθικό.
 • υπερύθρων.
 • σε εσοχή.

Τα ανοιχτά μοντέλα κατασκευάζονται χωρίς στέγη και μπορούν να αγοραστούν σε σχετικά χαμηλή τιμή. Αλλά πολλοί προτιμούν πλήρως κλειστές συσκευές. Για μικρά δωμάτια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τους τύπους ντους που ονομάζονται γωνιακοί.

Ντους από παγωμένο γυαλί

Ανοιχτό ντους

Οι καμπίνες υπερύθρων στη Ρωσία εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Αλλά κερδίζουν με σιγουριά τη θέση τους στην αγορά. Η δημοτικότητά τους στον πληθυσμό αυξάνεται. Τέτοιες υπέρυθρες καμπίνες χρησιμοποιούνται σε γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, ιατρικές εγκαταστάσεις και στο σπίτι.

Καμπίνα ντους με αρθρωτές πόρτες

Ντουζιέρα με δίσκο

Ανοιχτή καμπίνα ντους

Τα ανοιχτά μοντέλα συσκευών είναι προκατασκευασμένα. Με άλλα λόγια, μια παλέτα δαπέδου τοποθετείται στον τοίχο ή στη γωνία του δωματίου και συνδέεται με το σύστημα αποχέτευσης. Περαιτέρω κατά μήκος της περιμέτρου, οι τοίχοι του θαλάμου είναι κατασκευασμένοι από πλεξιγκλάς ή απλό γυαλί. Άλλοι τοίχοι έχουν τελειώσει με κεραμικά πλακίδια.

Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι ότι το ανοιχτό ντους δεν έχει οροφή. Συνήθως πρόκειται για μια μικρή γωνία. Το κάνουν από διάφορα υλικά. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη γωνία αφού η επισκευή γίνει στο μπάνιο.

Φωτιστικό ντους

Πλεονεκτήματα μιας γωνίας ντους:

 • καταλαμβάνει λίγο χώρο στο δωμάτιο. Οι διαστάσεις του είναι μικρότερες από την καμπίνα και το συνηθισμένο λουτρό.
 • τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια γωνιά. Κοστίζει λιγότερο από τα είδη υγιεινής όπως μπανιέρα ή καμπίνα ντους.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της δομής ·
 • η ευκολία φροντίδας για το περίβλημα του ντους είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
 • η εγκατάσταση μιας γωνίας ντους δεν είναι δύσκολη. Μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα μόνοι σας χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες ειδικών.

Ημικυκλικό ντους

Αλλά υπάρχει μια γωνία για το ντους και ελαττώματα. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • το γυαλί που χρησιμοποιείται στην κατασκευή γωνιών είναι δύσκολο να πλυθεί μετά από διαδικασίες. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, οι πλάκες και οι αποφλοιωμένες μορφές στο γυαλί. Είναι δύσκολο, και μερικές φορές αδύνατο, να τα ξεφορτωθούμε.
 • η γωνία δεν είναι υποκατάστατο του πολυλειτουργικού κλειστού ντους, αφού δεν υπάρχει ανώτατο όριο σε αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως ένα "ντους βροχής", υδρομασάζ.

Ευρύχωρο ντους

Κλειστό ντους

Οι κλειστοί θάλαμοι αναγνωρίζονται ως η πιο συνηθισμένη επιλογή. Έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό, έχουν μεγάλη ζήτηση και πωλούνται σχεδόν παντού. Τέτοιες καμπίνες έχουν σύγχρονη λειτουργικότητα. Εξασφαλίζουν πλήρως τα δηλωμένα αιτήματα των χρηστών για εξοπλισμό.

Κατά την εγκατάσταση αυτού του υδραυλικού εξοπλισμού σε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το θέμα της καλής στεγανοποίησης της δομής. Διαφορετικά, μπορείτε να πλημμυρίσετε τους γείτονες ή να καταστρέψετε τις επισκευές που γίνονται στο μπάνιο.

Ορθογώνιο ντους

Όταν εγκαθιστάτε κλειστές καμπίνες, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε στεγανότητα και καλό εξαερισμό.

Το κλειστό ντους είναι μια πλήρης σφραγισμένη συσκευή για την υιοθέτηση διαδικασιών υγιεινής. Αυτά τα μοντέλα έχουν μια οροφή, έναν πίσω τοίχο. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά αυτού του υδραυλικού εξοπλισμού, θα πρέπει να εξετάσει πόσο χώρο θα απαιτηθεί για να το εγκαταστήσετε στο μπάνιο.

Χαρακτηριστικά των κλειστών ντους

Τα μοντέρνα κλειστά ντους είναι εξοπλισμένα με πολλά χαρακτηριστικά.

 • Οριζόντια υδρομασάζ. Κατασκευάζεται με φυσαλίδες αέρα και πίδακες νερού που παρέχονται με συγκεκριμένη σειρά και με την απαραίτητη αντοχή. Η υδρομασάζ θεραπεύει τέλεια το ανθρώπινο σώμα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
 • Τουρκικό λουτρό. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσετε χρόνο με ευχαρίστηση και υγεία. Η λειτουργία "τουρκικού λουτρού" δεν είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους συσκευών ντους, αλλά μόνο για την κλειστή καμπίνα ντους, η οποία διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια ατμού. Υπάρχει μια ειδική φιάλη στο τηγάνι, ο ατμός βγαίνει μέσα από αυτό. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικό λάδι εκεί, και εκτός από το μπάνιο θα υπάρχει εξαιρετική αρωματοθεραπεία.
 • Μια άλλη μεγάλη προσθήκη στο εσωτερικό ντους είναι το ντους ψιλής βροχής. Παρουσιάζεται με τη μορφή ειδικού ακροφυσίου στην οροφή της καμπίνας, η οποία, όταν είναι ενεργοποιημένη, αντιπροσωπεύει την επίδραση της έντονης βροχής. Χάρη σε αυτή την υπέροχη λειτουργία, ένα άτομο χαλαρώνει, χαλαρώνει και κοιμάται άνετα μετά από ένα ντους.
 • Χρωματοθεραπεία Αυτή η διαδικασία χαλαρώνει απόλυτα το ανθρώπινο σώμα, αναζωογονεί την ηρεμία του μυαλού. Μια χρήσιμη επιλογή είναι ότι γίνεται ελαφριά επεξεργασία. Οι οδηγήσεις είναι ενσωματωμένες στην οροφή των καμπίνων με αυτή τη λειτουργία. Χρωματίζουν το νερό με διαφορετικά χρώματα.
 • Ο εξαερισμός και το ντους αντίθεσης είναι εξαιρετικές αναντικατάστατες λειτουργίες μιας καμπίνας ντους.

Μια ευρεία ποικιλία προσθηκών σε κλειστούς ντους καθιστά τη διαδικασία πλύσης εύκολη και άνετη.

Ντους από γυαλί

Χαρακτηριστικά της διαχείρισης κλειστών ντους

Μια κλειστή καμπίνα ντους συνήθως διαθέτει ηλεκτρονικούς ελέγχους. Σε μια απλή γωνία ντους είναι χειροκίνητη. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος είναι ρυθμιστής. Με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τις επιθυμητές λειτουργίες. Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τις βρύσες.

Ορισμένοι ακριβοί τύποι ντους έχουν μηχανικό έλεγχο, με άλλα λόγια, χειροκίνητο έλεγχο. Δεν είναι τόσο μοντέρνο, αλλά δεν θα αποτύχει και θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με υψηλή ποιότητα.

Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν έλεγχο αφής. Είναι αρκετά διάσημο, αλλά δεν είναι φθηνό. Ο εξοπλισμός παρουσιάζεται με τη μορφή ηλεκτρονικής οθόνης, αφού αγγίξει το πού ενεργοποιούνται όλες οι απαραίτητες επιλογές για το ντους.

Monoblock και προκατασκευασμένες καμπίνες

Μία από τις πιο δημοφιλείς και δημοφιλείς μορφές ντους είναι τα μονοπώλια. Τέτοιες ποικιλίες καμπίνες ντους έχουν αποκτήσει παρόμοια δημοτικότητα λόγω ορισμένων πλεονεκτημάτων, τα κυριότερα από τα οποία είναι η ευκολία και η ταχύτητα εγκατάστασης.

 • Μονωμένες καμπίνες - μονοκόμμες κατασκευές. Πάντα πηγαίνουν στο εργοστάσιο. Χειροκίνητα μη συλλέγει τίποτα Για την θέση σε λειτουργία αρκεί να τα συνδέσετε με την παροχή νερού, αποχέτευσης και ηλεκτρικό δίκτυο.
 • Οι προκατασκευασμένες καμπίνες ντους διαφέρουν από το μονοπώλιο στο ότι πρέπει να συναρμολογούνται επί τόπου. Μπορείτε να αγοράσετε μια προκατασκευασμένη δομή ως κιτ, με τα απαραίτητα εξαρτήματα και οδηγίες συναρμολόγησης. Αλλά αν το επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά, στο μέτρο του δυνατού, να αγοράσετε τα στοιχεία της καμπίνας: χωρίσματα, πόρτες, παλέτες, στέγες και υδραυλικές κατασκευές για την τοποθέτησή τους μέσα.
 • Τα κουτιά ντους είναι ένα παράδειγμα προσεκτικής χρήσης του δωματίου. Οι θάλαμοι συνδυάζονται σχεδόν με το μπάνιο. Είναι άνετα και φαίνονται υπέροχα. Συχνά κουτιά ντους (με ή χωρίς μπάνιο) έχουν τις λειτουργίες του υδρομασάζ, συσκευές για αρωματοθεραπεία και βοτανική ιατρική.

Ντους με ντους ψιλής βροχής

Πώς να επιλέξετε τα μεγέθη των καμπίνων ντους;

Μεταξύ της παρουσιαζόμενης ποικιλίας θαλάμων, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο που να είναι κατάλληλο για όλα τα χαρακτηριστικά: χρώμα, σχήμα, μέγεθος. Μερικές φορές το μέγεθος της συσκευής, ανεξάρτητα από τους τύπους ντους που προτιμά ο αγοραστής, αποτελεί αποφασιστικό επιχείρημα υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Το σωστά επιλεγμένο μέγεθος της καμπίνας ντους εγγυάται την εύκολη λειτουργία του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι η καμπίνα, τόσο πιο εύκολη είναι η χρήση της. Αλλά η υδραυλική συσκευή που σας αρέσει μπορεί απλά να μην ταιριάζει στο χώρο που παρέχεται για αυτό.

Το τυπικό πλάτος των καμπίνων ντους είναι 75 cm, για ασύμμετρες συσκευές - 80 cm και 180 cm. Είναι επίσης απαραίτητο να λαμβάνεται σωστά υπόψη το ύψος της καμπίνας. Στο κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή ύψους 198 εκ., 230 εκ.

Τα πιο συνηθισμένα είναι οι συσκευές δίπλα σε έναν ή δύο τοίχους στους τοίχους του δωματίου. Το σχήμα της καμπίνας θεωρείται τυποποιημένο τετράγωνο. Αλλά οι κατασκευαστές προσφέρουν θαλάμους διαφορετικών σχημάτων: με τη μορφή ορθογωνίου, ημικυκλίου, τετάρτου κύκλου ή πολυγώνου.

Ντους γωνίας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένα πιο δημοφιλές μοντέλο αγοραστών είναι μια καμπίνα 80x80 εκ. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι σε πολλά διαμερίσματα ενός σύγχρονου κτιρίου τα μπάνια είναι μικρά και δεν μπορούν να τοποθετηθούν μεγάλες συσκευές εκεί.

Μπορείτε να αλλάξετε τη συνηθισμένη μπανιέρα σε περίπτερο με διάσταση 80x80 εκ. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρχει περισσότερος χώρος στο δωμάτιο, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία. Θα υπάρχει ελεύθερος χώρος για την εγκατάσταση ενός πλυντηρίου, έπιπλα.

Συνήθως, μια καμπίνα ντους μέτρησης 80x80 cm γίνεται με τη μορφή ενός τετάρτου ενός κύκλου ή ενός τετραγώνου. Διαθέτει όλες τις απαραίτητες συσκευές. Η τιμή της συσκευής δεν είναι πολύ υψηλή, ανήκει στην κατηγορία της οικονομικής θέσης.

Ντουζιέρα στην τουαλέτα

Παγωμένο ή διαυγές γυαλί

Αφού ληφθούν υπόψη όλες οι ποικιλίες ντους και η επιλογή γίνεται υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου, τίθεται το ερώτημα για τον καταναλωτή, με το οποίο το γυαλί προτιμά τη συσκευή, αδιαφανές ή διαφανές. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν σχέδια παγωμένου γυαλιού. Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • κλείνει την θέα από το εξωτερικό της καμπίνας, η οποία είναι πολύ σημαντική για τις μεγάλες οικογένειες.
 • μεταδίδει το φως καλά και το διασκορπίζει.
 • σε παγωμένο γυαλί, οι λεκέδες και οι λεκέδες δεν είναι τόσο αισθητές.
 • κρύβει τις γρατζουνιές και τις ρωγμές που οφείλονται σε απρόσεκτη λειτουργία.
 • σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό σχεδιασμό μπάνιου.

Ενσωματωμένο ντους

Πόρτες για ντους

Όταν αγοράζετε μια συσκευή για ντους, πρέπει να αποφασίσετε ποιος τύπος πόρτας είναι απαραίτητος σε αυτή την περίπτωση. Ανάμεσα στις πολλές πόρτες, κουκούλα, συρόμενες και πτυσσόμενες ξεχωρίζουν.

Έχει βρεθεί ότι οι αγοραστές προτιμούν συνήθως συρόμενες πόρτες με γυαλί παγωμένο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλά διαμερίσματα ένα μικρό μπάνιο και συρόμενες πόρτες είναι εξαιρετικά βολικό.Δεν απαιτούν εκτεταμένο χώρο ανοίγματος. Επιπλέον, οι συρόμενες πόρτες με παγωμένο γυαλί είναι πρακτικές και ανθεκτικές.

Ντους με καθρέφτη

Ποια παλέτα να επιλέξετε;

Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα σημαντικό στοιχείο της καμπίνας ντους είναι η παλέτα. Πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • αντέχουν σημαντικό βάρος.
 • να είναι συμπαγής, αλλά ταυτόχρονα ευρύχωρος.
 • η επίστρωση πρέπει να είναι ανάγλυφη.

Υψηλής τεχνολογίας ντους γωνίας

Οι παλέτες κατασκευάζονται από τους ακόλουθους τύπους υλικών:

 • ακρυλικό ·
 • χάλυβα
 • πλαστικό.
 • φαγεντιανή?
 • μάρμαρο;
 • από χυτοσίδηρο.

Οι ακρυλικές παλέτες θεωρούνται πιο απαιτητικές. Το πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι η άμεση θέρμανση. Η επιφάνεια δεν σκουραίνει ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης. Οι ακρυλικές γρατζουνιές είναι δυσδιάκριτες καθώς η παλέτα είναι βαμμένη σε όλο το πάχος. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η ανάγκη για πρόσθετη εγκατάσταση ενός ειδικού πλαισίου.

Εάν πρέπει να επιλέξετε ποια παλέτα να επιλέξετε - βαθιά ή χαμηλή, θα πρέπει να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις.

Ορθογώνιο ντους από γυαλί

Εάν το σπίτι έχει ένα μικρό παιδί, είναι πιο ενδεδειγμένο να αγοράσετε μια καμπίνα ντους με ένα βαθύ δίσκο. Μπορείτε να αντλήσετε νερό σε αυτό και να το χρησιμοποιήσετε ως μπάνιο ενώ κολυμπάζετε ένα παιδί. Το μωρό θα έχει μια βαθιά ταψί μόνο στη χαρά.

Συνήθως μια βαθιά ημικυκλική παλέτα. Δεν πρέπει να επιλέξετε μια υψηλή παλέτα αν ζουν ηλικιωμένοι στο σπίτι. Όχι κάθε συνταξιούχος μπορεί να σηκώσει τα πόδια του ψηλά, αναρρίχνοντας στο περίπτερο μέσα από τις πλευρές του.

Γωνιακό ντους σε ένα μικρό μπάνιο

Τα πλεονεκτήματα μιας βαθιάς παλέτας περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ένα άτομο μπορεί να πλύνει τα πόδια του χωρίς να γδύσει εντελώς, πλύνετε τα μικρά πράγματα χειροκίνητα. Επιπλέον, προτιμώντας ένα τέτοιο περίπτερο, δεν μπορείτε να φοβάστε ότι το νερό θα εκτοξευθεί από τη δομή και θα πλημμυρίσει το δάπεδο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το ντους που προτιμάτε, είναι απαραίτητο να ελέγξετε προσεκτικά όλες τις αρθρώσεις για διαρροές πριν τη χρησιμοποιήσετε. Όλα αυτά θα σας επιτρέψουν να κάνετε μπάνιο στο ντους μετά την εγκατάσταση της συσκευής χωρίς φόβο να χύσετε τους γείτονες ή να χαλάσετε τις δικές σας επισκευές.

Λευκό γωνιακό ντους σε ένα μικρό μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)