Νιπτήρας με βάθρο - μια αντάξια εναλλακτική λύση για το moydodyr (27 φωτογραφίες)

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μπάνιου σε μοντέρνο στυλ είναι οι σαφείς γραμμές, τα απλά σχήματα, η ποικιλία των χρωματιστών παλετών και οι υφές. Είναι ο νεροχύτης "τουλίπας" με το βάθρο που συμμορφώνεται πλήρως με αυτές τις απαιτήσεις.

Λειτουργικά χαρακτηριστικά των βάθρων

Ο νεροχύτης με ένα βάθρο φαίνεται αισθητικά ευχάριστος και ολόκληρη η δομή έχει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση. Ωστόσο, ο λειτουργικός σκοπός των βάθρων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον απλό διακόσμηση:

 • υποστήριξη - υποστηρίζει το νεροχύτη
 • - κάλυψη των επικοινωνιών ύδρευσης και αποχέτευσης,
 • προστατευτικό - κλείνει το σιφόνι, σωλήνες από σκόνη, ψεκασμό νερού.

Λευκός νιπτήρας σε βάθρο

Μαύρο νιπτήρα σε βάθρο

Μοντέλο σειρά βάσεων: τύποι, υλικά, φόρμες και επιλογές εγκατάστασης

Η σειρά των υδραυλικών εγκαταστάσεων στα ράφια των καταστημάτων κατασκευών είναι απλά εντυπωσιακή. Φαίνεται ότι το απλό σχέδιο δεν μπορεί να προσφέρει μια ποικιλία σχημάτων και υλικών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ένα νεροχύτη με ένα βάθρο έχει πολλά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη συμβατότητα και την εγκατάσταση.

Τύποι βάθρων

Μονόλιθοι (δάπεδα) - προϊόντα στα οποία το νιπτήρα και το βάθρο συνδέονται αμέσως. Ένα χαρακτηριστικό της εγκατάστασης αυτού του κιτ είναι ότι το βάθρο είναι στερεωμένο στο πάτωμα. Ο νιπτήρας είναι τοποθετημένος στην κορυφή και πολλά πρόσθετα εξαρτήματα στο πλάι συνδέουν τη δομή. Το πλεονέκτημα των βάθρων: η δομή μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον τοίχο, η σύνδεση του συστήματος αποχέτευσης ακόμη και με την κεντρική θέση του νιπτήρα δεν είναι πρόβλημα. μη τυποποιημένη εμφάνιση.

Νιπτήρας βάθρου σε κλασικό εσωτερικό

Σχεδιασμός νιπτήρα σε βάθρο

Νιπτήρας ημι-βάθρου στο εσωτερικό του σπιτιού

Τα κοντέινερ με κονσόλα (χαμομήλι, τουλίπα) είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Ιδιαιτερότητα εγκατάστασης: ο νιπτήρας "τουλίπα" είναι τοποθετημένος στον τοίχο και το βάθρο κρύβει την ανόητη εμφάνιση των αποχετευτικών επικοινωνιών, ένα σιφόνι. Διακρίνονται σε δύο τύπους:

 • Στήλη - κλείνει σε όλες τις πλευρές τις επικοινωνίες και τον εξοπλισμό που βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα. Είναι στερεωμένο στο πάτωμα και υπάρχει ελεύθερο χάσμα μεταξύ του τοίχου και της δομής. Μειονεκτήματα - κάποια αστάθεια του βάθρου με τον νιπτήρα, η παρουσία ενός κενού οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης και ακαθαρσιών.
 • η επικάλυψη στερεώνεται στον τοίχο, πράγμα που εξασφαλίζει αξιόπιστη στερέωση της δομής, αλλά αυτό το είδος εγκατάστασης καθιστά δύσκολη τη συντήρηση του σιφονιού και των επικοινωνιών, εάν είναι απαραίτητο.

Ημι-βάθρα - ένα συντομότερο βάθρο, το οποίο δεν υποτίθεται ότι δίνει έμφαση στη δομή στο πάτωμα. Εκδίδεται μόνο με τη μορφή επικαλύψεων στερεωμένων στον τοίχο και είναι σε ζήτηση σε οικογένειες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Μια ειδική απαίτηση για τις επικοινωνίες, οι οποίες πρέπει να "πηγαίνουν" στον τοίχο και στο κατάλληλο επίπεδο.

Νιπτήρας πορσελάνης σε βάθρο

Νιπτήρα στο πάτωμα στο μπάνιο

Περιγραφή υλικού

Για να δημιουργήσετε μοντέλα δημιουργικού σχεδιασμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τεχνητή πέτρα, γυαλί, μέταλλο. Σε μερικά σχέδια, υπάρχουν ένθετα από ξύλο, πλαστικό.

Γωνιακός νεροχύτης σε βάθρο

Νιπτήρας βάθρου

Φαγιές και πορσελάνη, κεραμικά - κοινά υλικά για την κατασκευή βάθρων. Χαρακτηρίζονται από αντοχή στη φθορά και πρακτικότητα. Τα κεραμικά υδραυλικά δεν χρειάζονται ειδική φροντίδα και αντέχουν τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας.

Κατασκεύασε νεροχύτη σε ένα βάθρο

Κεραμικό νεροχύτη σε βάθρο

Σχήματα, χρώματα και μεγέθη νιπτήρων με βάθρο

Τα παραδοσιακά σχέδια περιλαμβάνουν τριγωνικές, στρογγυλές, οβάλ, τετράγωνες νιπτήρες. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν μη τυποποιημένες περιπτώσεις - πολυγωνικές ή ασύμμετρες. Τα προϊόντα αυτά γίνονται συνήθως στην τάξη.

Νιπτήρας βάθρου με μοτίβο

Τσουλήθρα

Τα περίπτερα μπορούν να έχουν μια διαφορετική επιφάνεια: επίπεδη, κυματοειδή, διακοσμημένη με γυψομάρμαρο ή γλυπτική. Χάρη στις διακοσμητικές επικαλύψεις, χάραξη, το βάθρο κάτω από τον νεροχύτη μπορεί να αποκτήσει την εμφάνιση ενός παλιού αγγείου ή μιας παλιάς στήλης, ενός φουτουριστικού κυλίνδρου.

Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται λευκά υδραυλικά. Και αυτό είναι δικαιολογημένο - το λευκό χρώμα είναι σε απόλυτη αρμονία με τους διακοσμητικούς τοίχους και τα έπιπλα οποιασδήποτε σκιάς και δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε μπάνιο ή ντους, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να επιλέξετε σύνολα διαφορετικών χρωμάτων.

Στρογγυλή νεροχύτη σε βάθρο

Χάλκινο νιπτήρα σε βάθρο

Μινιμαλιστικό νιπτήρα

Το ύψος του βάθρου συνήθως δεν ξεπερνά τα 65-80 εκατοστά. Το μέγεθος αυτό σας επιτρέπει να εμπλακείτε άνετα σε διαδικασίες νερού χωρίς να πιέζετε στο πίσω μέρος.

Νεροχύτης βάθρου

Ροδέλα νεροχύτη βάσης

Νιπτήρας βάθρου ρωμαϊκού στιλ

Μέθοδοι κατασκευής εγκατάστασης:

 • απέναντι στον τοίχο - η πιο κοινή επιλογή. Ιδανικό για την εγκατάσταση υδραυλικών εγκαταστάσεων σε ευρύχωρα δωμάτια και σε μικρά δωμάτια.
 • Η γωνία χρησιμοποιείται σε μπάνια, όπου μια παρόμοια εγκατάσταση ενός νεροχύτη με ένα βάθρο βοηθάει να οργανώσει πιο ορθολογικά τα υπόλοιπα υδραυλικά, έπιπλα και οικιακές συσκευές.

Τις περισσότερες φορές, οι κατασκευαστές παράγουν έτοιμα σύνολα από το νιπτήρα και το βάθρο. Μια τέτοια προσφορά ειδών υγιεινής που κατασκευάζονται με το ίδιο ύφος απλοποιεί πολύ τη διαδικασία επιλογής νιπτήρα.

Art Nouveau νιπτήρας

Ελεύθερος νεροχύτης

Κρεμαστό νεροχύτη στο εσωτερικό

Πώς να εγκαταστήσετε έναν νεροχύτη με ένα βάθρο;

Οι εργασίες εγκατάστασης δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες. Για την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα χρειαστείτε εξοπλισμό: επίπεδο κτιρίου, γροθιά, μολύβι, σετ κλειδιών, συνδετήρες.

Βήματα εγκατάστασης

 1. Βάζουμε το νιπτήρα με ένα βάθρο στη θέση της μελλοντικής μόνιμης θέσης. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο, ευθυγραμμίζουμε την οριζόντια θέση του νεροχύτη και την κατακόρυφη θέση του βάθρου. Το πάτωμα του μπάνιου πρέπει να είναι επίπεδο και ο νεροχύτης βάθρου δεν πρέπει να ταλαντεύεται. Εάν απαιτείται ευθυγράμμιση, συνιστάται η χρήση παρεμβυσμάτων σιλικόνης. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι είναι "κρυμμένα" κάτω από το βάθρο.
 2. Σημειώνουμε με ένα μολύβι στον τοίχο τα σημεία προσάρτησης του νιπτήρα μέσα από τις οπές που βρίσκονται στο πίσω μέρος του πυθμένα. Σημειώνουμε επίσης τον τόπο εγκατάστασης του βάθρου στο πάτωμα.
 3. Κατά κανόνα, τα κανονικά σετ νεροχύτη διαθέτουν ειδικά συνδετικά στοιχεία (πείροι, βίδες, παρεμβύσματα). Σύμφωνα με τις σημάνσεις που γίνονται στον τοίχο, τρυπώνονται οπές και εισάγονται πείροι.
 4. Ένας νεροχύτης είναι εγκατεστημένος και τακτοποιημένος με βίδες υδραυλικών. Η ομοιόμορφη σύσφιξη των μπουλονιών εξασφαλίζει ότι ο νεροχύτης προσκολλάται στον τοίχο.
 5. Χρησιμοποιώντας το επίπεδο, ελέγχεται η σωστή τοποθέτηση του νιπτήρα. Δεν πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στα μικρά κενά μεταξύ του τοίχου και του νιπτήρα. Μετά την εγκατάσταση, είναι καλύτερο να τα γεμίσετε με σφραγιστικό.
 6. Χρησιμοποιώντας εύκαμπτα μάτια, εγκαθίσταται ένας μίξερ. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να ελέγξετε τη στεγανότητα του συστήματος. Η αποχέτευση του νεροχύτη είναι τοποθετημένη και συνδέεται ένα σιφόνι.
 7. Το βάθρο κάτω από τον νεροχύτη τοποθετείται προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις επιγραφές στο πάτωμα. Ένα σιφόνι και σωλήνες τοποθετούνται μέσα στο βάθρο. Σύμφωνα με το επίπεδο του κτιρίου, η εγκατάσταση της δομής ελέγχεται και σταθεροποιείται. Μην πιέζετε υπερβολικά τους συνδετήρες, διαφορετικά μπορεί να σπάσει ο νεροχύτης.
 8. Εάν το βάθρο κάτω από τον νιπτήρα δεν είναι κατάλληλο για τα συμπεράσματα του αποχετευτικού δικτύου, δεν συνιστάται η ρύθμιση των διαστάσεων του προϊόντος (αρχείου). Τέτοιες ενέργειες μπορεί να το καταστρέψουν, επομένως, είναι απαραίτητο να αποκτήσετε υδραυλικά, λαμβάνοντας υπόψη τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά των επικοινωνιών αποχέτευσης.

Ντουλάπα στο πάτωμα στο εσωτερικό

Νιπτήρας με ημι-βάθρα στο μπάνιο

Νιπτήρας στοίβα σε βάθρο

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή ενός μοντέλου;

Επιλέγοντας ένα μοντέλο υδραυλικών, λαμβάνετε υπόψη όχι μόνο τις δικές σας επιθυμίες και τις προτιμήσεις χρώματος.Προκειμένου τα υδραυλικά να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αρχίζουν να ενοχλούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, καθοδηγούνται από τους ακόλουθους κανόνες:

 • το μοντέλο πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του μπάνιου και να συνδυάζεται όμορφα με άλλα έπιπλα. Μην αρνηθείτε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο ορθολογικό να εγκαταστήσετε ένα νιπτήρα με μια κομοδίνα ή μια καμπίνα. Θεωρείται παράλογο να εγκαταστήσετε ένα βάθρο σε εσωτερικούς χώρους, όπως η Προβηγκία, χώρα.
 • ένα νεροχύτη για το μπάνιο με ένα βάθρο είναι ιδανικά εγκατεστημένο στο δωμάτιο, εάν διεξάγετε λεπτομερείς προκαταρκτικές μετρήσεις, λάβετε υπόψη τη θέση των επικοινωνιών?
 • το βάθρο κάτω από τον νιπτήρα είναι ένα ευάλωτο δομικό στοιχείο, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το υλικό είναι αξιόπιστο, χωρίς ρωγμές, τσιπς, γρατζουνιές.
 • οι νιπτήρες με ένα βάθρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οποία το μπάνιο δεν είναι επιπλωμένο με σετ επίπλων. Ή αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του τοίχου για την τοποθέτηση ενός νεροχύτη τοποθετημένου στο τοίχωμα.
 • το βάθος των διαφορετικών μοντέλων βάθρων είναι διαφορετικό. Αυτό το μέγεθος είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν σκοπεύετε να αποκρύψετε πολλές επικοινωνίες.
 • αν τα δομικά στοιχεία αγοράζονται τυχαία, τότε πρέπει να επιλέξουν σωληνώσεις κατάλληλων γραμμών και σχημάτων. Για λευκούς νιπτήρες αυστηρών γεωμετρικών σχημάτων, κατάλληλα είναι βάθρα απλών και ομοιόμορφων σχημάτων. Τα μαλακά στρογγυλεμένα κύπελλα θα συμπληρώσουν όμορφα τα σουβέρ με ομαλές, καμπύλες γραμμές. Για έναν νεροχύτη τετράγωνου σχήματος, τοποθετείται μια βάση με το μπροστινό τμήμα μίας κυβικής διαμόρφωσης.

Ευτυχώς, οι επισκευές λουτρών είναι μια ακανόνιστη διαδικασία. Αρκεί να προσέξουμε την επιλογή του νιπτήρα, την τοποθέτησή του και το ζεστό εσωτερικό του δωματίου θα ευχαριστήσει τους κατοίκους κάθε μέρα.

Νιπτήρας βάθρο στο μπάνιο

Βυθίστε το νιπτήρα με το συρτάρι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)