Βυθίστε το πλυντήριο - αποθηκεύστε τα εκατοστά (21 φωτογραφίες)

Οι άνθρωποι επεκτείνουν τον συνολικό χώρο, εξοικονομώντας χώρο στο μπάνιο χωρίς να το δίνουν μεγάλη σημασία, άλλοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αγοράζοντας σπίτι ή διαμέρισμα με μικρή μπανιέρα. Και τότε θα πρέπει να βρείτε μη τυποποιημένες καταστάσεις για να λύσετε το πρόβλημα της έλλειψης χώρου. Ένας μικρός χώρος δεν επιτρέπει την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων αντικειμένων για την οικοδέσποινα και την οικογένεια: μπάνιο, νιπτήρα, τουαλέτα. Συχνά δεν υπάρχει αρκετός χώρος ακόμη και για ένα μικρό νεροχύτη. Τοποθέτηση του στο διάδρομο ή στην κουζίνα δεν είναι πάντα βολικό και κατάλληλο. Η εγκατάσταση ενός νεροχύτη πάνω στο πλυντήριο είναι μια εξαιρετική λύση για να εξοικονομήσετε χώρο σε ένα μικρό μπάνιο.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως και άλλα μοντέλα, ο νεροχύτης, κάτω από τον οποίο είναι ενσωματωμένος ο εξοπλισμός, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Πλεονεκτήματα:

 • Ένα τέτοιο νεροχύτη, πρώτα απ 'όλα, εξοικονομεί χώρο και μπορεί να τοποθετηθεί εκεί όπου θέλετε. Ένα νεροχύτη με χώρο για εξοπλισμό τοποθετείται οπουδήποτε: στην κουζίνα, στο διάδρομο, σε ειδικό δωμάτιο πλυντηρίων, κλπ.
 • Η ασυνήθιστη σχεδίαση δίνει στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Μια μεγάλη ποικιλία περιλαμβάνει μοντέλα διαφορετικών χρωμάτων, σχημάτων και υλικών.

Μειονεκτήματα:

 • Το ειδικό σιφόνι που απαιτείται για το νεροχύτη πάνω από το πλυντήριο θα παραδώσει ορισμένες δουλειές. Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στο κιτ, επομένως θα πρέπει να περάσετε χρόνο και ενέργεια ψάχνοντας για αυτό.
 • Το σχήμα του σιφωνιού παρέχει τη θέση των σωλήνων αποστράγγισης όχι κάθετα, αλλά οριζόντια. Αυτό θα προκαλέσει συχνές εμπλοκές και στασιμότητα του νερού. Το στάσιμο νερό θα προκαλέσει μια δυσάρεστη οσμή στο μπάνιο.
 • Ο νεροχύτης δεν σας επιτρέπει να ανοίξετε ελεύθερα την καταπακτή σε κάθετα φορτωμένο μηχάνημα, οπότε ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από την τεχνική μόνο με πλευρικό άνοιγμα του καπακιού.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Επιλογή νεροχύτη

Διάφορα σχήματα - στρογγυλεμένες άκρες, αιχμηρές άκρες, τετράγωνο, οβάλ, ορθογώνιο, επίπεδη νεροχύτη - σας επιτρέπουν να επιλέξετε το καταλληλότερο μοντέλο για κάθε μέγεθος εξοπλισμού και το μπάνιο ως σύνολο. Υπάρχουν μοντέλα με ένα ειδικό μη τυποποιημένο σχήμα, είναι επίσης γνωστές παραλλαγές με πλάγια επιφάνεια. Επιπλέον, οι κατασκευαστές φρόντισαν για το συνδυασμό χρωμάτων - μαζί με το κανονικό λευκό χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε και άλλες αποχρώσεις.

Πλυντήριο ρούχων

Πλυντήριο ρούχων

Ο χώρος για τη συσκευή συναρμολόγησης για τους εν λόγω νεροχύτες μπορεί να έχει μη τυπική θέση (αριστερά, δεξιά, κάτω) ή να απουσιάζει.

Πλυντήριο ρούχων

Για την κατασκευή των νεροχύτη που χρησιμοποιούνται συχνά ακρυλικό, κεραμικά, γυαλί, μέταλλο.

Πλυντήριο ρούχων

Η αγορά επεκτείνει και επεκτείνει το φάσμα. Τα κοχύλια από πολυμερές σκυρόδεμα ή τεχνητή πέτρα είναι δημοφιλή. Αυτός ο τύπος υλικού έχει πλεονεκτήματα έναντι άλλων: είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός σε μηχανικές βλάβες και χημικά.

Πλυντήριο ρούχων

Μέγεθος

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, δεν πρέπει να ξεχάσετε το μέγεθος του νεροχύτη. Αυτό είναι μια σημαντική πτυχή, δεδομένου ότι ένα νούφαρο νεροχύτης του σωστού μεγέθους θα ταιριάζει καλά στη θέση του και θα σας επιτρέψει να κρύψετε ανεπιθύμητες αποχρώσεις στο μπάνιο.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη η θέση της οθόνης ελέγχου στο πλυντήριο ρούχων. Εάν βρίσκεται στην κορυφή, τότε ένας νεροχύτης με λάθος μέγεθος θα κλείσει την οθόνη και θα δημιουργήσει ένα ανεπιθύμητο πρόβλημα.

Έτσι, όταν επιλέγετε ένα "νούφαρο" λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της μηχανής καθώς και η θέση για τη θέση του σωλήνα αποχέτευσης, σιφόνι, σωλήνα. Οι σωλήνες αποχέτευσης μπορούν να ενσωματωθούν στον τοίχο, αλλά απαιτείται χώρος για άλλους σωλήνες.

Οι νεροχύτες αυτού του τύπου μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά ύψη, αλλά εάν η οικογένεια έχει παιδιά ή άτομα μικρού μεγέθους, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό και να τοποθετήσετε το σχέδιο σε ένα βολικό επίπεδο.

Πλυντήριο ρούχων

Στραγγίστε

Η αποχέτευση στους νεροχύτες των νεροχύτων βρίσκεται σε μη τυποποιημένο μέρος και έχει αρχικό σχήμα. Αυτό μπορεί να είναι μια σχισμή κάτω από τη βρύση και μια εσοχή από τη μία ή την άλλη άκρη, μια εσοχή κάτω από το κουτί σαπουνιού και μια τυπικά τοποθετημένη οπή. Μια σχισμή ή τρύπα απέναντι στον τοίχο είναι βολική, καθώς οι σωλήνες αποστράγγισης θα πηγαίνουν απευθείας από τον τοίχο χωρίς να περάσουν από τη μηχανή, αλλά αυτό είναι επίσης και μείον: μια στενή τρύπα συνεπάγεται συχνές εμπλοκές.

Ένας νεροχύτης νεράιδα μπορεί να έχει μια τρύπα για προστασία από την υπερχείλιση. Είναι σαν μια αποχέτευση, βρίσκεται κοντά στον τοίχο ή στο πλάι. Ένα τέτοιο σύστημα εμποδίζει τη μετάγγιση νερού και τη μεταφορά του στο μηχάνημα.

Το Lily Water είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό πώμα αποστράγγισης και μπορεί να είναι μερικώς αυτοματοποιημένο.

Πλυντήριο ρούχων

Εγκατάσταση νεροχύτη

Η εγκατάσταση ενός νεροχύτη σε ένα πλυντήριο είναι μια τυπική διαδικασία που δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και εργαλεία. Παραγγελία εγκατάστασης:

Πλυντήριο ρούχων

 1. Έτσι, πρώτα από όλα, οι παρενθέσεις είναι εγκατεστημένες. Αυτά τα είδη πωλούνται με ένα "νούφαρο", αλλά αν δεν είναι, επικοινωνήστε με τον πωλητή και επιλέξτε το σωστό μέγεθος. Οι πείροι ή οι άγκυρες είναι συνδετήρες για βραχίονες · κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης δεν στερεώνονται μέχρι το άκρο. Απομένει μια απόσταση 3-5 mm έτσι ώστε να είναι δυνατή η οριζόντια ρύθμιση της εγκατάστασης στο τέλος.
 2. Στη συνέχεια, ο νεροχύτης είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ένας μίκτης είναι εγκατεστημένος με σωλήνες που εκτελούν νερό.
 3. Η εγκατάσταση του στοιχείου κλειδιού - το σύστημα αποστράγγισης ακολουθεί. Οι σωλήνες Siphon διασυνδέονται και συνδέονται με το νεροχύτη. Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και να ελέγχεται προσεκτικά για διαρροές σε κάθε τρύπα μέσω της οποίας μπορεί να διαρρεύσει νερό. Κάποια μέρη μπορούν να τοποθετηθούν σε στεγανωτική ερμητική κόλλα. Σε αυτή την περίπτωση, η προκαταρκτική εξάλειψη οποιασδήποτε πιθανής διαρροής είναι πολύ σημαντική, καθώς ο νεροχύτης βρίσκεται πάνω από το πλυντήριο και το νερό που έχει πέσει στον πίσω τοίχο μπορεί να το βλάψει.
 4. Μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του νεροχύτη. Τώρα χρειάζεστε ένα επίπεδο. Έχοντας επισημάνει με ακρίβεια τη θέση, σφίξτε το νεροχύτη με πείρους και άγκυρες. Στη συνέχεια αφαιρείται ο ίδιος, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εργασίας να μην βλάψει, να μην σπάσει.
 5. Μια διάτρηση στον τοίχο πρέπει να κάνει μια τρύπα για το άγκιστρο, όπου έχει τοποθετηθεί προηγουμένως το πώμα του πείρου.
 6. Ο νεροχύτης τοποθετείται στη θέση του. Στο βύσμα συνδέεται ένα άγκιστρο, το οποίο είναι στερεωμένο στο άκρο. Συνιστάται οι βραχίονες να δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα με στεγανοποιητικό για να αποφευχθεί ζημιά στο νεροχύτη.
 7. Ολοκλήρωση - αθροίζοντας και συνδέοντας τον αγωγό αποστράγγισης με τον αποχετευτικό αγωγό. Οι εύκαμπτοι σωλήνες του γερανού συνδέονται με ζεστό και κρύο νερό.

Πλυντήριο ρούχων

Υπάρχει μια άλλη απλοποιημένη έκδοση της τροφοδοσίας νερού στον νεροχύτη - αυτή είναι μια μόνο βρύση, η οποία χρησιμοποιείται τόσο για το λουτρό όσο και για το νεροχύτη. Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να περιστρέψετε το γερανό και να το χρησιμοποιήσετε στην επιθυμητή θέση. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη επειδή εξαλείφει επιπλέον σωλήνες και συνδέσεις πίσω από το μηχάνημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε σωστά το νεροχύτη - η άκρη του πρέπει να εισέλθει στην μπανιέρα έτσι ώστε το νερό από τη βρύση να ρέει κατευθείαν στο "νούφαρο" και να μην πέσει πάνω στο μηχάνημα.

Πλυντήριο ρούχων

Ένα πλυντήριο είναι εγκατεστημένο κάτω από τον νεροχύτη. Η σταθερότητά του ρυθμίζεται με ειδικά σκέλη έτσι ώστε το σύστημα αποστράγγισης να μην υποστεί βλάβη από τους κραδασμούς. Ο εύκαμπτος σωλήνας εξόδου νερού συνδέεται με τον αποχετευτικό αγωγό.

Μερικοί πλοίαρχοι εγκαθιστούν μια πρόσθετη βρύση διακοπής νερού, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένο. Η οικοδέσποινα, ξεχνώντας να ανοίξει τη βρύση, θα εκκινήσει το μηχάνημα χωρίς παροχή νερού και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θραύση.

Πλυντήριο ρούχων

Πριν από την έναρξη ολόκληρου του συστήματος, οι συνδέσεις ελέγχονται για διαρροές. Διαφορετικά, το νερό που εισέρχεται στο πλυντήριο θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και ατυχήματα: βραχυκύκλωμα, μετάβαση φάσης στο περίβλημα, ηλεκτροπληξία.

Πλυντήριο ρούχων

Το νεροχύτη πάνω από το πλυντήριο είναι μια εξαιρετική λύση για εξοικονόμηση χώρου, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα τέτοιο συγκρότημα μπορεί να είναι επικίνδυνο αν δεν προβλέψετε όλες τις πιθανές επιλογές για τη ροή και την είσοδο νερού στο μηχάνημα.

Πλυντήριο ρούχων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)