Το μπάνιο σε ένα μοντέρνο στυλ: ποιο εσωτερικό ταιριάζει με το χρόνο (91 φωτογραφίες)

Τα εσωτερικά στυλ του μπάνιου είναι πολύ διαφορετικά, και η επιλογή εξαρτάται όχι μόνο από το μέγεθος του δωματίου, αλλά και από τις προτιμήσεις, τις οικονομικές δυνατότητες των ιδιοκτητών.

Μια ποικιλία υλικών φινιρίσματος

Οι εσωτερικοί χώροι των λουτρών σε ένα μοντέρνο στυλ δημιουργούνται από υλικά που είναι τόσο όμορφα και πρακτικά.

Αγγλικό στυλ μπάνιο

Μπεζ μοντέρνο μπάνιο

Λευκό μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Σύγχρονο λουτρό στυλ με σκυρόδεμα

Μεγάλο μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο λουτρό διακόσμησης τέχνης

Λευκό μπάνιο με μοντέρνο στυλ

Σύγχρονο λουτρό στυλ με τσιμεντένια τοιχώματα

Μοντέρνο μπάνιο με διακοσμητικά φώτα

Σύγχρονο μπάνιο με ξύλινο πάτωμα

Μοντέρνο μπάνιο με ξύλινα πλακάκια

Δάπεδα

Με όλη την ποικιλία υλικών, η πορσελάνη αποτελεί προτεραιότητα σήμερα. Για την αποφυγή "ολισθηρών στιγμών" η επιφάνεια του πλακιδίου δεν είναι απολύτως ομαλή. Ο σχεδιασμός υψηλής τεχνολογίας του μπάνιου επιτρέπει τη χρήση συλλογών κεραμιδιών - όταν συνδυάζονται κεραμίδια διαφορετικών αποχρώσεων χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του δαπέδου και των τοίχων.

Μοντέρνο μπάνιο με εξαγωνικό στυλ

Σύγχρονο λουτρό με ντουλάπια

Μοντέρνο στυλ μπάνιο

Φωτεινό μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνα τουαλέτα

Μοντέρνο στυλ μπάνιο στο εσωτερικό σπίτι

Μοντέρνο μπάνιο με ντους

Μοντέρνο μπάνιο με οικολογικό στιλ

Σύγχρονο μπάνιο με υφή πλακάκια

Μοντέρνο μπάνιο με πλακάκια και γεωμετρικά σχέδια

Ιδιαίτερα επιτυχής είναι μια επένδυση δαπέδου που μιμείται την υφή του ξύλου ή της πέτρας. Επιπλέον, τα ξύλινα πλακάκια γίνονται με τη μορφή σανίδων (20x120 cm, 30x120 cm) και φαίνονται υπέροχα σε μικρά δωμάτια. Στο πάτωμα των μεγάλων δωματίων, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τετραγωνικές πλάκες γρανίτη.

Μαύρο μοντέρνο μπάνιο

Μπάνιο σε μοντέρνο στυλ χρώματος.

Μοντέρνο μπάνιο ντεκόρ

Ξύλινο μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο σχεδιασμού

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με γυαλιστερά έπιπλα.

Γυαλισμένο μοντέρνο μπάνιο με πλακάκια

Μοντέρνο μπάνιο με πέτρινα πλακάκια

Μοντέρνο στυλ μπάνιου με πλακάκια από πορσελάνη

Διακόσμηση τοίχου

Μια ευρεία επιλογή υλικών (ανά παλέτα χρωμάτων, υφή, μέγεθος και τιμή) σας επιτρέπει να επιλέξετε τα τελειώματα σε διαφορετικά στυλ:

  • τα ανάγλυφα και τα δομικά πλακίδια γίνονται μια πραγματική τάση σχεδιασμού. Το μπάνιο σε στιλ σοφίτας φαίνεται πολύ βιομηχανικό λόγω επιφανειών που μιμούνται σκυρόδεμα ή τούβλο.
  • για τους οπαδούς των κλασικών, οι κατασκευαστές προσφέρουν επίσης μια ευρεία επιλογή συλλογών. Το μπάνιο σε αγγλικό στιλ θα πάρει μια αριστοκρατική εμφάνιση χάρη στα κεραμίδια με το αντίκες κροταλισμένο αποτέλεσμα.
  • Το μπαρόκ μπάνιο φαίνεται πρωτότυπο με διακόσμηση που θυμίζει την υφή των ακριβών υφασμάτων. Για να μην είναι βαρετό το ντεκόρ, τα κομψά πλακάκια συνδυάζονται με απλές επιφάνειες. Ο συνδυασμός αυτός δίνει στο μπάνιο το χαρακτήρα ενός κομψού καθιστικού.

Η επιλογή των πλακιδίων δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι αυτό είναι το κύριο υλικό φινιρίσματος.

Μοντέρνο στυλ μπάνιο στο σπίτι

Σύγχρονο στιλ μπάνιο με ντους

Μοντέρνο μπάνιο με ντους

Οικολογικό μπάνιο

Βιομηχανικό στυλ μπάνιο

Διακόσμηση οροφής

Η καλύτερη επιλογή για το σχεδιασμό των μπάνιων είναι ένα απόλυτα λευκό ανώτατο όριο. Η απόλυτα επίπεδη επιφάνεια θα δημιουργήσει δομές τάσης. Το μπάνιο σε σκανδιναβικό στιλ φαίνεται απαραβίαστο και φρέσκο ​​ακριβώς χάρη στις ματ καμβάδες.

Αν η οροφή είναι διακοσμημένη με κεραμίδια με μαλακά διακοσμητικά λουλουδιών, μπορείτε να πάρετε ένα μπάνιο στο στυλ art deco.

Μοντέρνο εσωτερικό μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο με πέτρινο τοίχο

Μοντέρνο στυλ μπάνιου με πλακάκια από πορσελάνη

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με τούβλο

Καφέ μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο στυλ μπάνιο στο διαμέρισμα

Μοντέρνο μπάνιο με στιλ επίπλωσης

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με τοίχο από τούβλα.

Σύγχρονο λουτρό στυλ με στρογγυλό μωσαϊκό

Μοντέρνο μπάνιο με τετράγωνα πλακάκια

Μπάνιο σε μοντέρνο στυλ στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Ένα μπάνιο σε μοντέρνο στιλ και απλό σχεδιασμό

Μοντέρνο μπάνιο στο πατάρι

Αττικό μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με μηχανή

Στερεό ξύλο σύγχρονο μπάνιο

Η επιλογή των υδραυλικών εγκαταστάσεων

Είναι αδύνατο να δημιουργήσετε ένα άνετο ντιζάιν μπάνιο σε μοντέρνο στυλ χωρίς ενδιαφέροντα υδραυλικά. Το παραδοσιακό σετ είναι ένα μπάνιο, νιπτήρας και τουαλέτα. Για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα εικόνα του δωματίου, επιλέγονται τα πρωτότυπα μοντέλα:

  • ένα ρετρό στυλ μπάνιο είναι πάντα εξοπλισμένο με μια στρογγυλή άσπρη μπανιέρα. Σε ευρύχωρα δωμάτια, η γραμματοσειρά μπορεί να σταθεί στο κέντρο του δωματίου. Οι βρύσες και οι μίξερ ομαλών γραμμών είναι φτιαγμένες από ορείχαλκο, χαλκό.
  • σχεδιασμό λουτρών μινιμαλισμού με τη βοήθεια ευθυγράμμων γραμμών. Τα επιλεγμένα προϊόντα είναι κατά κύριο λόγο λευκά. Κατάλληλα μοντέλα: τουαλέτες κρεμασμένες στο τοίχο, ντους με διαφανείς γυάλινες πόρτες.
  • Το Art Nouveau μπάνιο φαίνεται εξαιρετικό με ελαφριά ακρυλικά έπιπλα. Οι μπανιέρες είναι εγκατεστημένες σε διάφορα σχήματα: γωνιακά, ορθογώνια, οβάλ.Η τουαλέτα είναι προτιμότερη να επιλέξει μια κρεμαστή.

Συνιστάται να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιλογή των εγκαταστάσεων υγιεινής. Χάρη σε αντικείμενα με μη τυποποιημένη εμφάνιση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαίσιο και μοναδικό σχεδιασμό.

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με laminate δάπεδο

Σαλόνι με λουτρό στυλ

Μοντέρνο στυλ λουτρού με πολυέλαιο

Μικρό μοντέρνο μπάνιο

Στερεό ξύλινο μπάνιο με έπιπλα από μασίφ ξύλο

Μινιμαλιστικό μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο μωσαϊκού στυλ

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με λωρίδες κεραμιδιών

Σύγχρονο λουτρό με νιπτήρα

Γκρίζο πλακάκι μοντέρνο μπάνιο

Μπάνιο σε μοντέρνο σκανδιναβικό στιλ

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με πράσινα πλακάκια

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με καθρέφτες τοίχους

Μοντέρνο μπάνιο με χρυσά πλακάκια

Πώς να επιλέξετε έπιπλα και αξεσουάρ

Δεν θα λειτουργήσει στο μπάνιο χωρίς συστήματα αποθήκευσης. Ακόμα και σε μικρούς χώρους είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αξεσουάρ πλύσης, απορρυπαντικά. Κατάλληλα μέρη είναι οι ελεύθερες γωνίες, ο χώρος κάτω από τον νεροχύτη και το λουτρό.

Κομψή επίπλωση

Οι κατασκευαστές προτείνουν να μην περιορίζονται στο παραδοσιακό ντουλάπι πάνω από τον νιπτήρα για να δημιουργήσετε ένα κλασικό εσωτερικό μπάνιο. Πιο κατάλληλη επίπλωση: ανοιχτά ράφια, στενά ντουλάπια με γυάλινες προσόψεις.

Μοντέρνο μπάνιο με έπιπλα

Μπάνιο στυλ μινιμαλισμού

Αρτ νουβό μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο μωσαϊκού στυλ

Τα έπιπλα μπάνιου κλασικού τύπου είναι κατασκευασμένα κυρίως από ξύλο. Το επεξεργασμένο ξύλο ανέχεται καλά την υγρασία. Επιλέξτε έπιπλα με απλά σχήματα (μπάνιο σε αμερικανικό στιλ) ή παλαιά εμφάνιση με καμπυλωτό περίγραμμα (λουτρό ιταλικού στιλ). Ο σχεδιασμός του μπάνιου σε κλασικό στιλ τονίζεται από το ντεκόρ με τη μορφή επιχρυσωμένων στολιδών, καλουπιών από γυψομάρμαρο.

Έπιπλα μπάνιου στο στιλ της Προβηγκίας επιλέγονται ανεπιτήδευτες μορφές. Άθικτα αντικείμενα ζωγραφισμένα σε έντονα χρώματα είναι ευπρόσδεκτα. Το εσωτερικό του λουτρικού στυλ Provence συμπληρώνεται άνετα από ράφια με κονσόλες.

Το μπάνιο σε στιλ σαλέ έχει απλή ρετρό επίπλωση. Τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από ξύλο ή υλικά που μιμούνται την υφή του δέντρου.

Μοντέρνο μπάνιο με μωσαϊκό ρίγες

Μοντέρνο μπάνιο με μωσαϊκό στον τοίχο

Σύγχρονο μαρμάρινο μπάνιο

Μικρό μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με ταπετσαρία

Διακοσμητικά στοιχεία

Τα αξεσουάρ σε ένα μοντέρνο μπάνιο δίνουν στο εσωτερικό μια μοναδική άνεση και λειτουργική, αισθητική αξία. Οποιαδήποτε αντικείμενα (κάτοχοι πετσετών, υφάσματα) θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο εσωτερικό. Το μπάνιο του θαλάσσιου στιλ είναι κομψά συμπληρωμένο από έναν καθρέφτη με φερμουάρ, με μπλε / πετσέτες άμμου με σχέδια με θέμα τη θάλασσα. Ένα μπάνιο στο στυλ του shabby chic πηγαίνει καλά με αξεσουάρ με πατίνα (διανεμητές για υγρό σαπούνι, κύπελλα).

Μοντέρνο μπάνιο με παράθυρο

Μοντέρνο στυλ μπάνιου onyx

Μοντέρνο μπάνιο με ξύλο καρυδιάς

Μοντέρνο στυλ μπάνιο

Φωτισμός και εσωτερική χρωματική παλέτα

Χάρη στο παιχνίδι του φωτός και έναν οργανικό συνδυασμό αποχρώσεων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο.

Πρόγραμμα στο μπάνιο

Ένα δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να έχει αρκετό φως για άνετη υιοθέτηση διαδικασιών νερού. Μια ενιαία κεντρική πηγή φωτός δεν είναι συνήθως αρκετή, έτσι αρκετές λάμπες τοποθετούνται στο δωμάτιο.

Αμμώδες σύγχρονο μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο με πλακάκια

Μοντέρνο μπάνιο με ράφια

Μοντέρνο στυλ μπάνιο με εκτύπωση στον τοίχο

Σύγχρονο λουτρό με νιπτήρα

Αν το δωμάτιο διαθέτει μια ανάρτηση ή μια ψευδοροφή, τότε τοποθετούνται φώτα οροφής γύρω από την περίμετρο. Ως τοπικά φωτιστικά, τοποθετούνται μικρές απλίκες στις πλευρές του καθρέφτη.

Οι λαμπτήρες προσθέτουν επίσης πρωτοτυπία στο εσωτερικό, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε μοντέλα που ταιριάζουν στο εσωτερικό. Το μπαλκόνι της χώρας θα πρέπει να φωτίζεται με μαλακό διάχυτο φως - οι λάμπες με γυαλιστερό γυαλί τοποθετούνται στον καθρέφτη.

Το οικολογικό μπάνιο μπορεί να διακοσμηθεί με λαμπτήρες με αποχρώσεις από φυσικά υλικά. Οι απλίκες διακοσμημένες με στενές ξύλινες σανίδες φαίνονται ασυνήθιστες. Εξαιρετικά φαίνονται λαμπτήρες σε ξύλινες βάσεις με διαφανείς γυάλινες αποχρώσεις.

Ρετρό στυλ μπάνιο

Μοντέρνο στυλ μπάνιο

Μοντέρνο γκρι μπάνιο

Μοντέρνο γκρι μπάνιο

Χρώμα

Διαφορετικές αποχρώσεις μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το χώρο και να δώσουν στο δωμάτιο μια συγκεκριμένη διάθεση. Η άνεση δημιουργεί πρασινωπούς, αμμώδεις τόνους. Χαλκός, κόκκινες, μπλε αποχρώσεις θα δώσει σθένος.

Μια αίσθηση φρεσκάδας μπορεί να δημιουργηθεί με ασήμι, μπλε τόνους. Απόλυτα λευκά μπάνια έχουν από καιρό χάριτος. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι με δύο αποχρώσεις του ίδιου χρώματος:

  • το μπάνιο σε μαροκινό στιλ τελειώνει με μονοφωνικά πλακάκια ελαφριάς άμμου / θολωτούς μπλε αποχρώσεις και διακοσμημένα με στοιχεία με καφέ-μπεζ στολίδια.
  • Το μπάνιο σε μεσογειακό στιλ είναι διακοσμημένο με υλικά από φυσικές αποχρώσεις (κίτρινο, ανοιχτό καφέ, τυρκουάζ).Η έμφαση μπορεί να είναι μια στενή λωρίδα ή ένας τοίχος, με κεραμίδια με μοτίβα κορεσμένων χρωμάτων.

Εάν θέλετε να δείτε το δωμάτιο πιο πολύχρωμο, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα μωσαϊκό.

Ένα μπάνιο σε μοντέρνο στυλ είναι, πρώτα απ 'όλα, ένας οργανικός συνδυασμός όλων των εξαρτημάτων σχεδιασμού. Είναι σημαντικό ότι το δωμάτιο παραμένει οπτικά ευρύχωρο.

Σύγχρονο στιλ μπάνιο με γωνιακό ντους

Μοντέρνο λουτρό τύπου wenge

Πράσινο μοντέρνο μπάνιο

Μοντέρνο μπάνιο με πλακάκια καθρέφτη

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)