Συνδυασμένο μπάνιο: χαρακτηριστικά σχεδιασμού (58 φωτογραφίες)

Το συνδυασμένο μπάνιο σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ορθολογικά το χώρο και να ζωντανεύετε οποιεσδήποτε ιδέες σχεδίασης. Τα συνδυασμένα μπάνια είναι διαφορετικά. Στα παλιά διαμερίσματα, έχει συνήθως μια μικρή περιοχή, οπότε κατά τον προγραμματισμό, κάθε απόφαση ζυγίζεται προσεκτικά.

Στα νέα σπίτια, τα συνδυασμένα μπάνια είναι ευρύχωρα - 6-9 τετραγωνικά μέτρα. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων διαμερισμάτων δεν έχουν καμία δυσκολία στη διακόσμηση των χώρων, και ορισμένοι ιδιοκτήτες ενός ξεχωριστού λουτρού ειδικά κατεδαφίζουν το διαμέρισμα και συνδυάζουν δύο δωμάτια.

Συνδυασμένο μπάνιο 3 τ.μ.

Συνδυασμένο μπάνιο 4 τ.μ.

Συνδυασμένο μπάνιο μπεζ

Συνδυασμένο μπάνιο λευκό, συνδυασμένο μπάνιο λευκό

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας διάταξης

Το συνδυασμένο μπάνιο με τουαλέτα αποτελεί ένα ευρύχωρο δωμάτιο, το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • Μια μεγάλη περιοχή καθιστά δυνατή τη δημιουργία ενός πιο λειτουργικού και αισθητικού περιβάλλοντος.
 • Η χρήση επίπλων και υδραυλικών εγκαταστάσεων οποιουδήποτε μεγέθους, και όχι μόνο μικρών.
 • Λόγω της έλλειψης ενός τοίχου μεταξύ των δύο δωματίων, η επισκευή ενός μπάνιου σε συνδυασμό με μια τουαλέτα είναι πολύ φθηνότερη.
 • Ο καθαρισμός σε ένα δωμάτιο είναι πιο βολικό και γρηγορότερο από ότι σε δύο.
 • Μπορείτε να κανονίσετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Ένα μπάνιο σε συνδυασμό με μια τουαλέτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δύο άτομα ταυτόχρονα, έτσι ώστε οι μεγάλες οικογένειες να βιώσουν κάποια ταλαιπωρία. Αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα μιας τέτοιας διάταξης.

Συνδυασμένο μπάνιο σε σκυρόδεμα

Συνδυασμένο μπάνιο με μπιντέ

Συνδυασμένο μπάνιο μεγάλο

Κλασικό συνδυασμένο μπάνιο

Συνδυασμένο μπάνιο με ξύλινη επένδυση

Κάνουμε ένα σχέδιο

Για μια υπηρεσία σχεδιασμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Κοστίζει πολύ, αλλά δεν χρειάζεται να γεμίζετε το μυαλό σας πάνω από τη σωστή θέση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και την επιλογή υλικών φινιρίσματος. Πρέπει να παρέχει εικόνες από τις πιο επιτυχημένες διατάξεις, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Το αποτέλεσμα του έργου του σχεδιαστή θα είναι εκπληκτικό.

Σχεδιασμός συνδυασμένου μπάνιου

Συνδυασμένο μπάνιο στο σπίτι

Συνδυασμένο μπάνιο με ντους

Εκλεκτικό συνδυασμένο μπάνιο

Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία ή ευκαιρία να πληρώσετε για μια ιδέα και έργα, τότε μπορείτε να κανονίσετε επισκευές στον εαυτό σας στο συνδυασμένο μπάνιο. Σχεδιαστικές ή αρχιτεκτονικές δεξιότητες είναι άχρηστες εδώ, επειδή είναι ο ιδιοκτήτης που ξέρει τι θέλει να δει το δωμάτιο. Πρώτον, κάνουν απλούς υπολογισμούς, και στη συνέχεια αγοράζουν υλικά και προσλαμβάνουν εργαζόμενους.

Το σχέδιο μπορεί να γίνει σε ειδικό πρόγραμμα χρονοπρογραμματισμού. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές δωρεάν εκδόσεις. Εάν το σχέδιο γίνεται σε ένα κομμάτι χαρτί, τότε τραβήξτε πρώτα το μέγεθος του μπάνιου, όπου 1 μέτρο από κάθε πλευρά του δωματίου είναι 10 εκατοστά.

Στη συνέχεια, μετρήστε το μπάνιο, την τουαλέτα, το νεροχύτη και άλλα προϊόντα που υποτίθεται ότι τοποθετούνται στο δωμάτιο. Η κάτοψη τους σχεδιάζεται σε άλλο φύλλο με τον ίδιο λόγο. Λεπτομέρειες κόβονται και μετακινούνται στο σχέδιο του μπάνιου σε αναζήτηση της ιδανικής επιλογής. Όταν βρεθεί, όλα τα απαραίτητα υδραυλικά είναι κολλημένα στο φύλλο.

Συνδυασμένο μπάνιο με φωτογραφία ταπετσαρία

Συνδυασμένο μπάνιο με χωρίσματα γυψοσανίδας

Συνδυασμένο μπάνιο με γυαλιστερά έπιπλα.

Συνδυασμένο μπάνιο μπλε

Συνδυασμένο εσωτερικό μπάνιο

Κανόνες Υδραυλικών

Προκειμένου η επισκευή στο μπάνιο, σε συνδυασμό με την τουαλέτα, να δημιουργήσει την πιο άνετη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες κατά τον προγραμματισμό της τοποθέτησης υδραυλικών εγκαταστάσεων:

 • μπροστά από την τουαλέτα θα πρέπει να υπάρχει ένα διάστημα μισού μέτρου, και στις πλευρές σε σχέση με τον άξονά του - 40 cm?
 • η βέλτιστη απόσταση μεταξύ του λουτρού ή του ντους και του νεροχύτη είναι 60 cm.
 • σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, ο νεροχύτης είναι κρεμασμένος 80-85 cm από το πάτωμα. Το πλάτος του προϊόντος πρέπει να είναι 50-65 cm.
 • σε ένα μικρό μπάνιο, το πλάτος του νεροχύτη επιτρέπεται εντός 40-45 cm?
 • για την εύκολη λειτουργία του νεροχύτη, η απόσταση από τον τοίχο έως την άκρη του πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 20 cm.
 • μια θερμαινόμενη κρεμάστρα πετσετών κρέμεται πάνω από το λουτρό σε ύψος μεγαλύτερο από 50 cm.
 • αν αποφασιστεί να εγκατασταθούν 2 νεροχύτες στο δωμάτιο, τότε η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 25 cm. Κατόπιν το πρωί θα είναι βολικό για τα νοικοκυριά να κάνουν μια πρωινή τουαλέτα.
 • η απόσταση μεταξύ των αναδευτήρων διπλών νιπτήρων είναι μεταξύ 80-100 cm.

Όταν σχεδιάζετε ένα μικρό δωμάτιο, επιλέγοντας τη βέλτιστη διάταξη και ακολουθώντας τους κανόνες, θα πρέπει να προσπαθήσετε. Χαρακτηριστικά της επισκευής μπανιέρας με εμβαδόν κάτω των 4 τ.μ. πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε εκατοστό του χώρου.

Καλωσορισμένο μπάνιο με ντους

Συνδυασμένο πέτρινο μπάνιο

Συνδυασμένο μπάνιο με κεραμοσκεπή από πορσελάνη

Το συνδυασμένο μπάνιο είναι μικρό

Γεμίζοντας το μπάνιο

Πλυντήριο ρούχων

Συνήθως σχεδιάζεται σχεδιασμός μαζί με ένα πλυντήριο ρούχων. Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το νεροχύτη ή ξεχωριστά. Μια καλή επιλογή για ένα ευρύχωρο δωμάτιο θα ήταν μια μεγάλη κομοδίνο με νεροχύτη και πάγκο με χώρο για ένα πλυντήριο ρούχων.

Νεροχύτης

Για να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο, χρησιμοποιούνται νεροχύτες γωνιών. Τα αναρτημένα μοντέλα γίνονται πολύ δημοφιλή. Είναι κατάλληλα όχι μόνο για το συνδυασμένο μπάνιο του μπάνιου στο Χρουστσόφ, αλλά και για τη δημιουργία ενός ελαφρού και μοντέρνου σχεδίου.

Τουαλέτα

Η τουαλέτα πρέπει να είναι σε αρμονία με άλλα φωτιστικά. Μπορεί να ανασταλεί ή να τοποθετηθεί σε μια γωνία. Τα αιωρούμενα μοντέλα τοποθετούνται στον τοίχο και λειτουργούν σιωπηλά, αλλά έχουν υψηλό κόστος.

Αττικό μπάνιο

Συνδυασμένο μπάνιο με πλυντήριο ρούχων

Συνδυασμένο μπάνιο με έπιπλα

Συνδυασμένο μπάνιο με μεταλλικά εξαρτήματα

Art Nouveau συνδυασμένο μπάνιο

Ντους ή μπανιέρα

Σε ένα μικρό μπάνιο, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ένα γωνιακό ντους αντί για μπάνιο. Παρά το συμπαγές μέγεθος του, ταιριάζει απόλυτα με τη λειτουργία του. Το λουτρό είναι τοποθετημένο απέναντι από την πόρτα και το υπόλοιπο των υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι τοποθετημένο στο πλάι. Τότε δεν χρειάζεται να αναπαράγετε συστήματα επικοινωνίας. Για να δημιουργήσετε ένα εργονομικό και κομψό δωμάτιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια γωνιακή λευκή μπανιέρα.

Έπιπλα

Από τα έπιπλα στο συνδυασμένο μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντουλάπια, κομοδίνα και ράφια. Αποθηκεύουν τα απορρυπαντικά και τα αξεσουάρ μπάνιου. Το ντουλάπι μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το νεροχύτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε το συνδυασμένο μπάνιο πιο λειτουργικό, καθώς και να εξοικονομήσετε χώρο. Είναι επιθυμητό να είναι στα πόδια της, έτσι ώστε να είναι λιγότερο επαφή με ένα υγρό δάπεδο.

Πρόσφατα, υπήρξε μια τάση στο σχεδιασμό, σύμφωνα με την οποία πρέπει να τοποθετήσετε έναν πάγκο γύρω από τον νιπτήρα. Θα γίνει ένας επιπλέον αποθηκευτικός χώρος για τα καλλυντικά. Για να μην λυγίσουν για να βρουν τα πράγματα, κρεμασμένα στους τοίχους διάφορα ντουλάπια και ράφια.

Συνδυασμένο μπάνιο σε μονόχρωμα χρώματα

Συνδυασμένο μωσαϊκό μπάνιο

Μάρμαρο συνδυασμένο μπάνιο

Νεοκλασικό συνδυασμένο μπάνιο

Διακόσμηση τοίχου

Σε κάθε μπάνιο, υψηλή υγρασία, επιλέξτε τα υλικά που δεν απορροφούν την υγρασία. Πλακάκια χρησιμοποιούνται συνήθως. Καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για τελικό υλικό για το μπάνιο. Κάτω από το πλακάκι μπορεί να εγκατασταθεί η ενδοδαπέδια θέρμανση.

Wenge συνδυασμένο μπάνιο

Συνδυασμένο φωτεινό μπάνιο

Συνδυασμένο μπάνιο με καθρέφτη

Συνδυασμός ζωνών μπάνιου

Μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων καθιστά δυνατό τον εξοπλισμό οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου μπάνιου σε συνδυασμό με τουαλέτα με πλακάκια. Είναι εύκολο να διατηρηθεί και ανθεκτικό. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι το υψηλό κόστος του υλικού και η εγκατάσταση.

Για ένα ανέξοδη σχεδίαση μπάνιου χρησιμοποιήστε πλαστικά πάνελ. Αυτοί, όπως το κεραμίδι, έχουν μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για ευρύχωρα δωμάτια, καθώς καταλαμβάνει τα εκατοστά της περιοχής λόγω των πηνίων.

Το Agromerate είναι πιο ακριβό από τα κεραμίδια, επομένως χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Είναι παρόμοιο με αυτό σε πολλές ιδιότητες, αλλά ξεπερνά την ανθεκτικότητα. Γυψοσανίδας ανθεκτικό στην υγρασία χρησιμοποιείται συχνά για να τελειώσει το μπάνιο. Εάν έχετε σωστά στόκος και ζωγραφίζετε την επιφάνεια, τότε θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Τα κομψά και μοντέρνα μπάνια σε συνδυασμό με τουαλέτα χρησιμοποιούν συχνά μοντέρνα ταπετσαρίες. Η φυσική πέτρα είναι κατάλληλη για τελειώματα υψηλής ποιότητας.

Συνδυασμένο μπάνιο με μια θέση

Συνδυασμένο μπάνιο με ταπετσαρία

Συνδυασμένο μπάνιο με παράθυρο

Συνδυασμένο μπάνιο πορτοκαλί

Συνδυασμός φωτισμού λουτρών

Οροφή μπάνιου

Σήμερα, ο σχεδιασμός του μπάνιου, σε συνδυασμό με την τουαλέτα, σπάνια γίνεται χωρίς τεντωμένες οροφές.Είναι ανθεκτικά στο νερό, επομένως, μπορούν εύκολα να αντέξουν τις δοκιμές από τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του δωματίου.

Συχνά χρησιμοποιείται πλαστικό για τη διακόσμηση της οροφής. Η επιφανειακή επίστρωση με ενώσεις ανθεκτικές στην υγρασία δεν είναι κατώτερη αυτής. Το γυψοσανίδα είναι κατάλληλο για σανίδες εξομάλυνσης και υγρές συνθέσεις γύψου.

Η επιφάνεια καθρέφτη φαίνεται εκπληκτική, αλλά η χρήση καθρεφτών στην οροφή είναι κατάλληλη σε ευρύχωρα δωμάτια. Σε ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο, θα δημιουργήσει μια αίσθηση ενός πηγαδιού. Φαίνεται ενδιαφέρον και αντέχει την υψηλή υγρασία της οροφής των πλακιδίων αφρού πολυστερίνης.

Συνδυασμένο μπάνιο

3d πάνελ σε ένα συνδυασμένο μπάνιο

Διαχωρισμός στο συνδυασμένο μπάνιο

Αναδιαμόρφωση του συνδυασμένου μπάνιου

Ζώνη

Χαρακτηριστικά της επισκευής ενός μπάνιου σε συνδυασμό με μια τουαλέτα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ζωνών. Είναι απαραίτητο να διαχωρίσετε χώρους του δωματίου που διαφέρουν σε λειτουργία. Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μέθοδο:

 • χρώμα;
 • φως;
 • αρχιτεκτονικά.

Η χρωματική ζώνη είναι μεγάλη για τις επισκευές του προϋπολογισμού. Τα χρώματα βοηθούν να διακοσμήσετε το δωμάτιο με ενδιαφέρον και να το χωρίσετε υπό όρους σε ζώνες. Η επιλογή λύσεων είναι απεριόριστη. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι:

 • Εστίαση στις κύριες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο με κόκκινο διακόσμηση τοίχων μπορεί να συμπληρωθεί με έπιπλα και υδραυλικά σε μια ελαφριά παλέτα. Θα φαίνονται όμορφα από ένα τέτοιο υπόβαθρο. Για να χωριστούν σε ζώνες, ο χώρος στους τοίχους κοντά στους καθρέφτες και η θερμαινόμενη ράγα πετσετών τελειώνουν σε λευκό χρώμα.
 • Μια απλή αλλά αποτελεσματική επιλογή είναι να βάψετε την περιοχή της τουαλέτας και του μπάνιου σε διαφορετικά χρώματα.
 • Για την επίλυση του προβλήματος ζωνών θα βοηθήσετε πλακάκια με μοτίβο ή στολίδι.

Η χωροθέτηση φωτός δημιουργείται χρησιμοποιώντας συσκευές φωτισμού. Για παράδειγμα, η λυχνία πάνω από τον νεροχύτη θα το επισημάνει με ένα ρεύμα φωτεινού φωτός. Θα γίνει ένα είδος διαχωριστικού μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας.

Στην αρχιτεκτονική ζώνη, τα εργαλεία είναι οθόνες, κόγχες και χωρίσματα. Το τελευταίο είναι κατασκευασμένο από γυψοσανίδα και βερνικωμένο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το διαμέρισμα μπορεί να διακοσμηθεί. Όλα τα διαχωριστικά στοιχεία δεν θα πρέπει να χωρίζουν εντελώς το λουτρό από την τουαλέτα, διαφορετικά χάνεται ολόκληρη η έννοια του συνδυασμένου λουτρού. Αυτοί, όπως το φως και το χρώμα, δημιουργούν μόνο ένα οπτικό αποτέλεσμα.

Τα έπιπλα, τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα χαλιά μπορούν επίσης να διακρίνουν μεταξύ των ζωνών. Στα σύνορα μπορείτε να βάλετε ένα μακρύ κομμάτι. Στο συνδυασμένο μπάνιο μιας μεγάλης περιοχής, τοποθετούνται στο έδαφος μεταξύ του νιπτήρα και της τουαλέτας. Μπορείτε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες που χρησιμοποιούν κλιμακωτές οροφές.

Μπάνιο συνδυασμένο με πλακάκια

Συνδυασμένο μπάνιο με κρεμαστά φωτιστικά

Συνδυασμένη ζωγραφική μπάνιο

Συνδυασμένο πάτωμα μπάνιου

Επισκευή σε συνδυασμένο μπάνιο

Φωτισμός

Όσο περισσότεροι φωτισμοί στο μπάνιο, τόσο το καλύτερο. Ο καλός φωτισμός αναζωογονεί το πρωί, επηρεάζει θετικά τη διάθεση και σας επιτρέπει να εφαρμόζετε σωστά το μακιγιάζ. Φωτεινές λάμπες σε μεγάλο αριθμό επεκτείνουν οπτικά το δωμάτιο.

Στο συνδυασμένο μπάνιο, εγκαθίστανται δύο τύποι φωτισμού:

 • τοπικά
 • κοινή.

Συνιστάται η εγκατάσταση πρόσθετου διακόπτη ρελέ. Θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φωτός. Γενικός φωτισμός εγκαθίσταται στην οροφή, και τοπικός κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη. Πιο συχνά τοπικός φωτισμός τοποθετείται κοντά σε μπανιέρα ή καθρέφτη. Το υποτονικό φως θα βοηθήσει το βράδυ να χαλαρώσει και να μελετήσει.

Art Nouveau συνδυασμένο μπάνιο

Συνδυασμένο μπάνιο με εικόνα στον τοίχο

Συνδυασμένο μπάνιο με μπανιέρα

Συνδυασμένο μπάνιο γκρι

Συμβουλές για τη δημιουργία συνδυασμένου σχεδίου μπάνιου:

 • Για το σχεδιασμό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το πολύ 4 χρώματα.
 • Είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τη μονοτονία - δεν είναι πλέον στη μόδα. Οι ιδέες του σχεδιασμού ενός μπάνιου σε συνδυασμό με μια τουαλέτα σε αντίθεση χρώματα και με ένα παιχνίδι υφές είναι ευπρόσδεκτα.
 • Πρέπει να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους φωτισμού.
 • Ο χρυσός και ο χαλκός δεν είναι κατάλληλοι όταν δημιουργείτε μια έμφαση στο μπάνιο.
 • Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μια οβάλ μπανιέρα στο βάθρο φαίνεται εντυπωσιακή.
 • Για τη διακόσμηση του μπάνιου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ και έπιπλα με ζωϊστικές και γεωμετρικές εκτυπώσεις.
 • Οι μαρμάρινες μπανιέρες και ο μινιμαλισμός είναι στη μόδα τώρα.
 • Για το σχεδιασμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πραγματικά χρώματα: πράσινο, μπεζ, άμμο και γυμνές αποχρώσεις.

Κατά την προετοιμασία του έργου, πρέπει να σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να συνδυαστούν μεταξύ τους και να αλληλοσυμπληρώνονται.Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και οι διαστάσεις πρέπει να αντιστοιχούν σε ένα στυλ.

Συνδυασμένο μπάνιο γκρίζο-λευκό

Κοινόχρηστο μπάνιο με γύψο

Το συνδυασμένο μπάνιο είναι ελαφρύ

Συνδυασμένο μπάνιο με γωνιακή μπανιέρα

Συνδυασμένο μπάνιο 2019Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)