Κεραμικά σύνορα στο εσωτερικό του μπάνιου (21 φωτογραφίες)

Αν συγκρίνουμε την κεραμική πλάκα με παρόμοια προϊόντα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο. Είναι με τη βοήθειά του ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια σφίξιμο μεταξύ του μπάνιου και του τοίχου μια για πάντα. Τα πλεονεκτήματα των κεραμικών συνόρων είναι απλά ένα τεράστιο ποσό.

Σφράγιση της μπανιέρας με ακρυλικό περίγραμμα

Πρώτα απ 'όλα, είναι αντοχή, η οποία επιτυγχάνεται λόγω της υψηλής αντοχής του υλικού και της εξαιρετικής ποιότητας της διακοσμητικής επικάλυψης. Τα κεραμικά σύνορα για το μπάνιο έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα κεραμίδια και ακόμη και η ζωή τους είναι ίδια. Αυτό είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας και πολύτιμο υλικό που είναι πολύ δημοφιλές στην αγορά. Είναι σε αυτόν που οι περισσότεροι αγοραστές δίνουν την προτίμησή τους. Δεδομένου ότι η αγορά φτηνού υλικού οδηγεί συχνά σε μια κατάσταση όπου, αμέσως μετά την επισκευή, απαιτείται και πάλι η αντικατάσταση της σανίδας. Επιλέξτε αμέσως υλικά ποιότητας που θα σας κρατήσουν πολύ και αξιόπιστα. Είναι αυτή η προσέγγιση που σας επιτρέπει να ξεχάσετε την επισκευή εδώ και πολλά χρόνια.

Κεραμικά σύνορα

Σύνδεσμοι πλακιδίων

Αισθητικά χαρακτηριστικά

Η κεραμική πλακέτα για το μπάνιο είναι καθιερωμένη και από αισθητική άποψη. Λειτουργεί όχι μόνο ως σφραγισμένη σύνδεση, αλλά και ως διακόσμηση. Το προϊόν επιλύει ταυτόχρονα διάφορα λειτουργικά καθήκοντα.

Στεγανοποιώντας την μπανιέρα με λευκό στεγανωτικό

Μπλε όριο μπάνιου

Χαρακτηριστικά απόδοσης

  1. Το κεραμικό περίβλημα για το πάτωμα δεν αλλάζει το χρώμα του με τη χρήση.
  2. Δεν υποβαθμίζεται από διαφορές υγρασίας και θερμοκρασίας.
  3. Είναι εύκολο να καθαριστεί, καθώς το προϊόν δεν απορροφά βρωμιά και υγρασία.

Κεραμική σανίδα στο εσωτερικό του μπάνιου

Αλλά αν χρησιμοποιείτε πλαστικό, θα χάσει γρήγορα την αρχική του εμφάνιση, καθώς αυτό το υλικό δεν είναι υψηλής ποιότητας και αντοχής, αλλά έχει χαμηλό κόστος.

Κεραμικά σύνορα στο μπάνιο

Οι αποχρώσεις της επιλογής

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι θεωρούν ότι το σανίδωμα είναι πρόσθετο υλικό και δεν έχει σχεδόν κανένα χρόνο να το επιλέξει. Συνήθως το αγοράζουν με κεραμίδια και μόνο στη σκιά έτσι ώστε να ταιριάζουν. Αλλά αποδεικνύεται ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε πιο σοβαρά πράγματα. Εάν ενεργείτε τόσο μέτρια, τότε στην έξοδο το μπάνιο δεν θα φαίνεται καλά μελετημένο, και η κακή ποιότητα σφράγιση θα οδηγήσει σε μια σύντομη διάρκεια ζωής του ποδιού. Υπάρχουν μερικές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή, οπότε μην τις αγνοείτε.

Το κεραμικό πάτωμα δαπέδου πρέπει να είναι ομοιόμορφο, όπως σε μια άλλη περίπτωση, δεν θα μπορείτε να το κολλήσετε τέλεια και ομοιόμορφα.

Οι κύριοι τύποι γωνιών

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν 2 τύποι γωνιών. Το πρώτο από αυτά είναι από κεραμικά, και το δεύτερο από γυαλί. Στις γωνίες του γυαλιού στο πίσω μέρος υπάρχει μια ειδική προστατευτική μεμβράνη που καλύπτει την κόλλα και λειτουργεί ως διακοσμητικό στοιχείο. Είναι σημαντικό αυτή η επίστρωση να είναι υψηλής ποιότητας, γιατί διαφορετικά το νερό από το διάλυμα θα πέσει κάτω από αυτό και θα δημιουργήσει άσχημες κηλίδες και στάγματα. Ωστόσο, ο προσδιορισμός της ποιότητας αυτής της επικάλυψης με το μάτι είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει μόνο ένας αποδεδειγμένος τρόπος - να κρατήσετε το περίπτερο στο νερό, αλλά μια τέτοια εμπειρία δεν θα σας επιτρέπεται να κάνετε στο κατάστημα πριν αγοράσετε.

Κεραμικό πλακόστρωτο πάτωμα

Πλαστικά σύνορα στο μπάνιο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι. Αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, απλά επιστρέψτε το προϊόν πίσω στο κατάστημα και ανταλλάξτε το για άλλη επιλογή.Φυσικά, η εμφάνιση είναι επίσης σημαντική και πρέπει να αντιστοιχεί στη σκιά του φινιρίσματος και να συνδυάζεται αρμονικά με αυτό. Αν αγοράσετε ένα κεραμίδι, τότε συχνά το πλίνθο θα σας προσφερθεί από την ίδια σειρά, η οποία συνδυάζεται ιδανικά στο χρώμα και την υφή.

Πλαστικά σύνορα στο μπάνιο

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να εγκαταστήσετε μια κεραμική γωνιά στο μπάνιο;

Η τοποθέτηση ενός κεραμικού περιγράμματος περιλαμβάνει 2 μεθόδους. Η πρώτη επιλογή είναι η τοποθέτηση πάνω από τα κεραμίδια, και η δεύτερη επιλογή είναι η τοποθέτηση της κεραμικής σανίδας πριν το πλακάρισμα των τοίχων.

Κεραμικό περίγραμμα λουτρού

Πλαίσιο κεραμιδιών

Αν εφαρμόσετε τη δεύτερη επιλογή, τότε θα έχετε μια ενιαία ολόκληρη εικόνα που θα φαίνεται τέλεια και δεν θα έχει προβληματικές περιοχές. Στην πρώτη εφαρμογή, τα πάντα μπορούν να γίνουν ερμητικά, αλλά συχνά υπάρχουν αποχρώσεις στην εμφάνιση. Εξετάστε το χαρακτηριστικό κάθε τεχνολογίας εγκατάστασης για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Κεραμοσκεπή στο μπάνιο

Εγκατάσταση πριν από την τοιχοποιία

Μια περίπλοκη μέθοδος για την τοποθέτηση ενός κεραμικού περιγράμματος για πλακάκια. Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα έργα για την πλακάτωση των τοίχων αρχίζει με αυτό. Προκειμένου να αποφευχθεί ένα πρόβλημα, θα πρέπει να εγκατασταθεί απόλυτα ομοιόμορφα και σε επίπεδο. Εάν τα τείχη σας δεν είναι αρκετά ομοιόμορφα, τότε η θέση του πεζοδρομίου από τον τοίχο θα είναι ένα σημαντικό σημείο. Εάν το εγκαταστήσατε απευθείας στον τοίχο, τότε τα επάνω στρώματα του κεραμιδιού δεν αφήνουν χώρο για κόλλα και ο τοίχος δεν θα είναι ομαλός. Ως εκ τούτου, αυτή η ερώτηση είναι καλύτερα ανατεθεί σε επαγγελματίες στον τομέα τους που θα εκτελέσει την εγκατάσταση ακριβώς σύμφωνα με τις παραμέτρους του δωματίου σας.

Σε αυτό το θέμα, ο λανθασμένος υπολογισμός και οι μετρήσεις είναι πολύ σημαντικοί. Μετά την τοποθέτηση της πλακέτας, μπορείτε να προχωρήσετε στην επένδυση τοίχων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει σε μια μέρα, έτσι ώστε η κόλλα να στεγνώσει.

Στεγανοποίηση αρθρώσεων στο μπάνιο

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα κενά μεταξύ του τοίχου και του μπάνιου. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε. Τα στιγμιότυπα θα εμφανιστούν κατά τη στιγμή της εργασίας. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά μια τέτοια εργασία, είναι προτιμότερο να πάρετε έναν πιο έμπειρο ειδικό για να σας βοηθήσει να επιλύσετε δύσκολες στιγμές.

Κεραμικό περίπτερο για γωνιακό μπάνιο

Εγκατάσταση μετά την τοιχοποιία

Αυτή είναι η πιο βέλτιστη και ευκολότερη επιλογή για την εγκατάσταση κεραμικών συνόρων. Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχει μόνο μια προειδοποίηση: είναι απαραίτητο να προβλεφθεί μια θέση για την κόλλα μεταξύ του μπάνιου και του κεραμιδιού, θα πρέπει να υπάρχει μια απόσταση περίπου 1 cm χωρίς κεραμίδια. Αυτό συμβαίνει εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς. Αν αυτή η στιγμή ξεχάσει αρχικά, τότε το περίγραμμα θα πρέπει να κολληθεί χρησιμοποιώντας σιλικόνη. Αυτή η επιλογή είναι επίσης καλή και χρησιμοποιείται συχνά από τους επισκευαστές και τους δασκάλους διακόσμησης. Η τοποθέτηση της πλάκας είναι εύκολη αν έχετε τις γνώσεις και την εμπειρία.

Κεραμική γωνιά στο μπάνιο

Και υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στο έργο. Πρώτον, θα πρέπει να γεμίσετε το κενό μεταξύ του μπάνιου και των πλακιδίων με μια ειδική κόλλα πλακιδίων ή σιλικόνη. Όταν εγκαθιστάτε ένα περίγραμμα από κεραμικό λουτρό με σιλικόνη, μπορεί να προκύψουν ερωτήσεις με την ευθυγράμμιση μεμονωμένων γωνιών του μωσαϊκού.

Τοποθετώντας ένα κεραμικό περίγραμμα

Όπως μπορούμε να δούμε, η διαδικασία εγκατάστασης ενός κεραμικού συνόρου είναι απλή, αλλά έχει πολλές αποχρώσεις και πτυχές. Το πιο σημαντικό είναι να είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί, διότι διαφορετικά δεν θα επιτύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε το υλικό με ποιοτικό τρόπο, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς που μπορούν να εκτελέσουν ποιοτικά και ικανοποιητικά το έργο της τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων.

Εγκατάσταση κεραμικού πλακιδίου

Πώς να κόψετε μια κεραμική γωνιά για μπάνιο;

Για αρχάριους, αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο και συχνά πρέπει να χαλάσετε πολλά υλικά για να έχετε ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Φυσικά, οι γρατζουνιές και τα τσιπ είναι απαράδεκτα εδώ, καθώς αυτό θα καταστρέψει ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου. Για να τα αποφύγετε, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να κόβετε το υλικό από την πλάτη. Αλλά ακόμα και με τέτοια εργασία, υπάρχουν μάρκες που θα πρέπει να καθαριστούν. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή λείανσης για απογύμνωση. Αλλά αν δεν είναι, τότε θα κάνει ένα μύλο με ένα ειδικό κολλώδες ακροφύσιο, στο οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε γυαλόχαρτο. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.Δεν θα λειτουργήσει για να πάρετε ένα απότομο ιδανικό αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου θα πρέπει σίγουρα να φέρει το κεραμίδι σε ποιοτική μορφή.

Στενά κεραμικά σύνορα

Εγχύστε τα κράσπεδα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)