Πέτρινο μπάνιο και πέτρινα πλακάκια εσωτερικό (19 φωτογραφίες)

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο απαραίτητα και πιο σημαντικά μέρη στο σπίτι. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη υγρασία αυτού του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά για το μπάνιο που δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία, δεν είναι ευαίσθητα σε μούχλα και ωίδιο. Ένα τέτοιο υλικό είναι μια διακοσμητική πέτρα. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τι διαθέτει μια μπανιέρα από τεχνητή πέτρα έχει, να μάθετε τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης ενός μπάνιου με διακοσμητικά πλακίδια πέτρα.

Πέτρινο μπάνιο και φινίρισμα

Πλεονεκτήματα του Υλικού στο Σχεδιασμό Μπάνιου

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της επένδυσης πέτρας για τη διακόσμηση ενός μπάνιου.

Η διακοσμητική πέτρα - φυσική ή απομίμηση - χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή και ανθεκτικότητα. Δεν φοβάται τη μηχανική ζημιά, δεν φοβάται την υψηλή υγρασία. Αυτά τα πλεονεκτήματα κάνουν τη διακοσμητική τεχνητή και φυσική πέτρα ένα από τα πιο επιθυμητά υλικά για τη διακόσμηση του μπάνιου. Ένα κατάλληλο έπιπλο και αξεσουάρ θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο το φινίρισμα πέτρας.

Διακοσμητική πέτρα στο μπάνιο

Η πέτρα φαίνεται διακοσμητική, διακοσμεί το δάπεδο και το χώρο του μπάνιου. Οι μπανιέρες από φυσική πέτρα είναι ένα κομψό και πολυτελές έπιπλο.

Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για διακοσμητικές πέτρες τώρα που μπορεί να χρειαστεί ξεχωριστή συμβουλή σχεδιαστή για να καθορίσετε τελείως το τελείωμα. Κάθε χρόνο, οι κατασκευαστές παράγουν αρκετές νέες συλλογές, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα είδη αποχρώσεων, υφές, σχέδια, αξεσουάρ, έτσι ώστε η επιλογή μπορεί να περιπλέκεται μόνο από αυτή την αφθονία και σίγουρα όχι από την έλλειψη συλλογής. Επιπλέον, η διακόσμηση υποδηλώνει ότι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ θα ταιριάζουν με τον τόνο του κύριου σχεδίου.

Πέτρινη μπανιέρα και πλακάκια στο εσωτερικό

Η τεχνητή διακοσμητική πέτρα είναι αρκετά προσιτή. Εκτός από την τεχνητή πέτρα, μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε, πιο περίεργη μορφή, η οποία θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των πιο πρωτότυπο και ασυνήθιστο σχέδια. Ένα κατάλληλο έπιπλο θα διακοσμήσει περαιτέρω το εσωτερικό.

Εάν επιλέγετε ανάμεσα σε τεχνητό και φυσικό υλικό, πρέπει να σημειωθεί ότι το τεχνητό πλακίδιο είναι πολύ ελαφρύτερο σε βάρος του χυτού δείγματος - αυτό διευκολύνει την τοποθέτησή του.

Μπορείτε να διακοσμήσετε με διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του μπάνιου οτιδήποτε θέλετε - το ίδιο το μπάνιο, τους τοίχους, το πάτωμα και τα χωρίσματα, τον πάγκο, τον νεροχύτη και ακόμη και τα έπιπλα.

Λουτρό πέτρας

Πλεονεκτήματα

 • Η διακοσμητική φυσική πέτρα δίνει στο δωμάτιο μια αριστοκρατία, φαίνεται κομψή, πλούσια. Μια τέτοια επένδυση στο μπάνιο είναι πιο εύγλωττη από ό, τι οποιαδήποτε λέξη θα αποδείξει τη σταθερή οικονομική θέση του ιδιοκτήτη της.
 • Το υλικό θα προστατεύσει τους τοίχους από την εμφάνιση επιβλαβών μύκητων και μούχλας πάνω τους. Μια τέτοια "βλάστηση" δεν φαίνεται καλή στο εσωτερικό, μπορεί να χαλάσει οποιοδήποτε σχέδιο. Αλλά δεν αντιμετωπίζει πέτρα.
 • Διαφορετικοί τύποι πέτρινων τελειωμάτων δίνουν στο δωμάτιο μια κομψή εμφάνιση.
 • Η σύγχρονη επιλογή διακοσμητικής πέτρας θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για το σχεδιασμό του μπάνιου σε οποιοδήποτε σχέδιο.
 • Πλακάκια από διακοσμητική πέτρα δεν φοβούνται τις υγρές πιτσιλιές και την υγρασία, δεν φοβούνται τα μηχανικά φορτία. Μια τέτοια επένδυση, ακόμα κι αν είναι μίμηση φυσικής πέτρας, είναι πραγματικά ένα "αιώνιο" υλικό.
 • Η πέτρα δεν προκαλεί αλλεργίες, δεν είναι τοξική, δεν δημιουργεί ραδιενεργό υπόβαθρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τεχνητά πλακάκια.
 • Εάν η φυσική διακοσμητική πέτρα είναι αρκετά δύσκολο να επεξεργαστεί, τότε τεχνητά προϊόντα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, δεν δημιουργούν σκόνη, ακόμη και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μπορεί να βάλει αυτό το υλικό στο πάτωμα και στους τοίχους.
 • Είναι δυνατόν να φτιάξετε ένα πέτρινο λουτρό, πάγκο ή νεροχύτη για να παραγγείλετε. Μπορείτε να επιλέξετε το εσωτερικό για τη διακόσμηση του μπάνιου σε οποιοδήποτε στυλ και γούστο, συνδυάζοντας κατάλληλα έπιπλα και αξεσουάρ με διακοσμητική πέτρα.
 • Το υλικό έχει αντιβακτηριακή δράση. Τα χυτά κεραμίδια δεν απαιτούν περίπλοκη συντήρηση.
 • Η διακοσμητική πέτρα είναι ένα ανθεκτικό και ανθεκτικό υλικό. Εάν θέλετε να εξοπλίσετε τους τοίχους του μπάνιου με διάφορα ράφια, ντουλάπια και ράφια για την αποθήκευση αξεσουάρ μπάνιου, τότε μην ανησυχείτε - οι τοίχοι γρανίτη, μαρμάρου ή τεχνητής πέτρας αντέχουν σε οποιαδήποτε έπιπλα και αξεσουάρ.
 • Χρησιμοποιώντας διακοσμητικά διακοσμητικά κομμάτια από πέτρα, μπορείτε να φτιάξετε ένα έργο τέχνης από το μπάνιο. Υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργηθούν πραγματικά αριστουργήματα - σχέδια, στολίδια, μοτίβα. Φυσικά, μια τέτοια σχεδίαση δεν θα γίνει χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, ειδικά αν επιλέξετε τα σωστά αξεσουάρ και έπιπλα.
 • Αντιμετωπίζοντας έναν συνδυασμό πέτρων διαφόρων υφασμάτων και μοτίβων μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα του σχεδιασμού πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Έτσι, στο πάτωμα μπορεί να είναι μια απομίμηση γρανίτη ή μάρμαρο σε συνδυασμό με όμορφα πλακάκια.

Τοίχος διακόσμηση με πέτρινο λουτρό

Διακοσμητική πέτρα στο μπάνιο

Μειονεκτήματα

Μαζί με τα πλεονεκτήματα, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα μειονεκτήματα αυτού του υλικού φινιρίσματος.

Οι διακοσμητικές πέτρες φινιρίσματος, όπως τα κεραμίδια, ειδικά αν έχουν σκοτεινή σκιά, δεν είναι κατάλληλες για το φινίρισμα ενός μικρού μπάνιου. Δεδομένου ότι θα υπάρξει μια οπτική εντύπωση ότι έχετε περιτοιχιστεί σε ένα στενό φρούριο τοίχο. Αλλά η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μικρό δωμάτιο, δεν είναι το κύριο, αλλά επιπλέον υλικό για να σκιάσει την ομορφιά των άλλων ντεκόρ. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε πλακάκια στο πάτωμα ή να επιλέξετε τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Πέτρινα πλακάκια στο μπάνιο

Το κόστος του φινιρίσματος από διακοσμητική πέτρα, ιδιαίτερα φυσικό ή χυτό, είναι αρκετά υψηλό.

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο απαραίτητα και πιο σημαντικά μέρη στο σπίτι. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η αυξημένη υγρασία αυτού του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξετε υλικά για το μπάνιο που δεν φοβούνται την υγρασία και την υγρασία, δεν είναι ευαίσθητα σε μούχλα και ωίδιο. Ένα τέτοιο υλικό είναι μια διακοσμητική πέτρα. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τι διαθέτει μια μπανιέρα από τεχνητή πέτρα έχει, να μάθετε τα χαρακτηριστικά της διακόσμησης ενός μπάνιου με διακοσμητικά πλακίδια πέτρα.

Πέτρινη πέτρα στο μπάνιο

Χαρακτηριστικά

Ως φυσικό υλικό, οι τύποι όπως γρανίτης, μάρμαρο, χαλαζίτης, ψαμμίτης χρησιμοποιούνται συχνότερα. Και ακόμη και διακοσμητικά φυσικά ημιπολύτιμες πέτρες - όνυχα, μαλαχίτης, ιασύπιο, κλπ. Αλλά αυτό, φυσικά, δεν είναι η φθηνότερη ευχαρίστηση. Η διακόσμηση με ένα εντελώς φυσικό υλικό το μπάνιο θα είναι αρκετά ακριβό, η απομίμηση θα είναι φθηνότερη. Αλλά η ομορφιά ενός φυσικού προϊόντος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει στο δωμάτιο πιο κομψό και πολυτελές, χρησιμοποιώντας ως πρόσθετο υλικό μαζί με κεραμίδια ή κεραμίδια. Για παράδειγμα, μια γωνιά ή ίσια μπανιέρα κατασκευασμένη από τεχνητή πέτρα, διακοσμημένη με όνυχα ή μητέρα μαργαριταριών, θα φανεί μαγευτική.

Πέτρινους τοίχους στο μπάνιο

Φυσικό μάρμαρο, ασβεστόλιθος, όνυχα ή τραβερτίνη είναι εξαιρετικά αντισηπτικά. Επομένως, η ύπαρξη σε ένα μπάνιο διακοσμημένο με τέτοια κεραμίδια θα είναι επίσης θεραπεία. Επιπλέον, το μάρμαρο και το όνυχα έχουν διαφορετικά χρώματα και υπάρχουν ασυνήθιστοι συνδυασμοί. Αυτό θα βοηθήσει να δώσει στο μπάνιο ένα πρωτότυπο, τίποτα σαν το σχεδιασμό. Αν εκτιμάτε μεμονωμένο ύφος, επιλέξτε αυτά τα όμορφα υλικά που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση επίπλων και αξεσουάρ.

Πλακάκια και βαφή στο μπάνιο

Για να συνοψίσουμε και να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα διακοσμητικά πλακίδια σαν υλικό τελειώματος για το μπάνιο είναι μια αισθητική και πρακτική λύση που φαίνεται εξαιρετική στο σχεδιασμό των σύγχρονων διαμερισμάτων.

Μαρμάρινο μπάνιο

Είδη

Στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε είδος υλικών φινιρίσματος πέτρας. Μεταξύ αυτών, προϊόντα όπως:

 • Πέτρινη πέτρα με οδοντωτές, μερικές φορές αρκετά αιχμηρές άκρες. Ένα τέτοιο υλικό φαίνεται πολύ διακοσμητικό στο εσωτερικό, αλλά θα απαιτήσει τη βοήθεια ενός ειδικού για να το εγκαταστήσει.
 • Πριστή πέτρα. Αυτό το υλικό έχει ομαλές λείες περικοπές, οπότε η δουλειά μαζί τους είναι πολύ ωραιότερη και ευκολότερη από ό, τι με την πελεκημένη διακοσμητική πέτρα. Ωστόσο, το εσωτερικό θα αποδειχθεί λιγότερο αυθεντικό, αν και χωρίς αμφιβολία ευγενικό και ελκυστικό.
 • Φυσική πέτρα. Πρόκειται για κεραμίδι από φυσικό υλικό διαφόρων βράχων. Ο σχεδιασμός με τη βοήθειά του είναι πραγματικά πολυτελής.
 • Απομίμηση. Η πιο κοινή επιλογή. Η σύγχρονη ανάπτυξη της επιστήμης και της εφαρμοσμένης τεχνολογίας έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε ο μιμητικός γρανίτης είναι συχνά αδύνατο να διακριθεί από τον πραγματικό σχεδιασμό του δωματίου.

Φυσική πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Μπεζ πέτρα στο σχεδιασμό του μπάνιου

Συστάσεις

Εξετάστε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε σωστά τις μπανιέρες από φυσική πέτρα.

Έχοντας επιλέξει την πέτρα ως κύριο υλικό τελειώματος για το μπάνιο, μην ξεχνάτε ότι τα προϊόντα αυτά προσθέτουν σκοτάδι και σκοτεινιάζουν το δωμάτιο. Επομένως, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά το σχεδιασμό του φωτισμού. Εάν κρεμάτε μόνο μία λάμπα οροφής, θα έχετε μια ρεαλιστική αίσθηση ότι βρίσκεστε σε μια "πέτρινη τσάντα". Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, που θα σας βοηθήσει να επισημάνετε τις σκοτεινότερες γωνίες του μπάνιου. Θα μπορούσε να είναι ένα κεντρικό φως οροφής, σε συνδυασμό με ένα πλέγμα πάνω από το νεροχύτη. Αυτό το ντουέτο θα συμπληρωθεί με προβολείς τοποθετημένους στην οροφή. Οι λάμπες μπορούν ακόμη και να βρίσκονται στο πάτωμα - αλλά μόνο σε εκείνες τις περιοχές όπου οι πιτσιλιές από το λουτρό ή το ντους δεν θα πάρουν.

Πέτρινο πάτωμα στο μπάνιο

Αντιμετωπίζοντας μόνο τις σκούρες αποχρώσεις της πέτρας στο λουτρό δεν συνιστάται αυστηρά. Μια τέτοια τεχνική θα κάνει μια κρύπτη έξω από ένα μικρό δωμάτιο. Εναλλακτικό σκούρο και ελαφρύ υλικό (με υπεροχή φωτός). Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε σκοτεινή πέτρα και ελαφρά στοιχεία: αξεσουάρ, έπιπλα, γύψο, δάπεδα.

Βάλτε γλάστρες ή μπανιέρες με ζωντανά πράσινα φυτά στο πάτωμα στο μπάνιο - θα κάνουν το εσωτερικό του δωματίου πιο ευχάριστο στο μάτι και όμορφο. Τα τροπικά λουλούδια και φοίνικες είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το μπάνιο - αισθάνονται καλά στην υγρή και ζεστή ατμόσφαιρα του δωματίου. Η απομίμηση των φυτών φαίνεται επίσης καλή στο σχεδιασμό του μπάνιου.

Εάν ζείτε σε ένα τυπικό πολυώροφο διαμέρισμα, τότε το μπάνιο είναι μάλλον μικρό σε μέγεθος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πέτρα στο μπάνιο, αλλά όχι μόνο να τελειώσει ολόκληρο το μπάνιο με πλακάκια, αλλά μόνο μερικά από τα μέρη του. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τελειώσετε το νεροχύτη και να φτιάξετε το πάτωμα. Ή επιλέξτε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Αλλά είναι σημαντικό σε μια μικρή αίθουσα η πέτρα να συνδυάζεται με άλλο υλικό, διαφορετικά το δωμάτιο θα είναι οπτικά ακόμη μικρότερο.

Πέτρινη μπανιέρα

Υψηλής ποιότητας απομίμηση ενός γρανίτη ή μαρμάρινη επιφάνεια μπορεί να μετατρέψει ένα μπάνιο σε βασιλικά αρχοντικά. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε έναν ικανό συνδυασμό χρωμάτων στο εσωτερικό. Μην προσπαθείτε για φωτεινές αποχρώσεις, είναι προτιμότερο να κεραμίδι ουδέτερο, αλλά ευγενή χρώματα. Ο ήρεμος σχεδιασμός και η γωνιακή μπανιέρα είναι οι τεχνικές που θα βοηθήσουν στην επέκταση του δωματίου.

Αν επιλέξετε προϊόντα βασισμένα σε ενώσεις σφαιριδίων χαλαζία, παρέχετε στο εσωτερικό του μπάνιου σας μια ομαλή, απαλή και απαλή επιφάνεια, ευχάριστη στην αφή. Επιπλέον, αυτό το υλικό φαίνεται υπέροχο, δίνει στο μπάνιο μια όμορφη εμφάνιση. Αυτή η πέτρα είναι ανθεκτική και πολύ δυνατή και θα ταιριάζει σαν κάλυμμα δαπέδου.

Τριγωνικό πέτρινο λουτρό

Φροντίδα

Σκεφτείτε τι φροντίδα χρειάζεστε για την παροχή μιας μπανιέρας με επίστρωση διακοσμητικής πέτρας.

 • Μην καθαρίζετε την επιφάνεια με λειαντικά προϊόντα - σκόνες κλπ. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πηκτές, κρέμες και άλλες απαλές ουσίες που δεν θα βλάψουν τα έπιπλα, τα αξεσουάρ, τα δάπεδα και τους τοίχους και δεν θα αφήσουν γρατζουνιές.
 • Σκληρά σφουγγάρια και μεταλλικές βούρτσες για τον καθαρισμό χυτών δεν είναι επίσης κατάλληλες.
 • Δεν χρειάζεται να κόβετε τίποτα στην επιφάνεια της επικάλυψης.
 • Το υλικό είναι ευαίσθητο στις ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας.

Πέτρινο τοίχο διακόσμηση στο μπάνιο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Διακοσμητική πέτρα στη διακόσμηση του τοίχου του μπάνιου

Τελειώνοντας τον τοίχο με ωραία πέτρα στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)