Maroon μπάνιο: πολυτέλεια και κομψότητα (28 φωτογραφίες)

Μερικές φορές δεν θέλετε να σχεδιάσετε ένα μπάνιο με φωτεινά χρώματα που είναι οικεία σε όλους. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την καθημερινή ζωή, πολλοί ενδιαφέρονται για το χρώμα του Μπορντό. Στις φωτογραφίες, το μπορντό μπάνιο φαίνεται εκπληκτικό, αλλά οι άνθρωποι που θέλουν να βρουν κάτι αντί για βαρετό ελαφρύ τόνο φοβούνται από το γεγονός ότι το μπορντό χρώμα είναι πολύ σκοτεινό. Έτσι, περιορίζει οπτικά τα ήδη μικρά μπάνια. Αναμφισβήτητα, ο σχεδιασμός του μπάνιου σε μπορντό χρώμα είναι πιο κατάλληλο για όσους έχουν ευρύχωρο, αλλά ακόμη και ένα κανονικό μπάνιο μπορεί να σχεδιαστεί με επιτυχία αν συνδυάσετε το μπορντό με ουδέτερες αποχρώσεις σωστά.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Χαρακτηριστικά σκίασης

Κατά τον Μεσαίωνα, η μπορντό χρησιμοποιήθηκε σε εραλδική μορφή για να τονίσει την υψηλή θέση της στην κοινωνία. Οι κοινότοποι απαγορεύονταν να χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα. Τώρα, αυτή η σκιά συνδέεται επίσης με πλούτο και αξιοπρέπεια.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Το χρώμα του κρασιού, τα αρωματικά τριαντάφυλλα και τα ώριμα κεράσια ελήφθη με ανάμειξη κόκκινου και καφέ, έτσι ώστε οι ιδιότητες αυτών των χρωμάτων να είναι εγγενείς σε ένα ευγενές μπορντό. Από το κόκκινο, πήρε ενέργεια, πάθος, αποφασιστικότητα και αισθησιασμό. Από καφέ - αξιοπιστία, θάρρος, σταθερότητα. Το Μπορντό συμβολίζει τη σοφία, την ωριμότητα, δεν υπάρχει κόκκινη επιθετικότητα, μόνο η εμπιστοσύνη στην ίδια την ορθότητα. Ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στις σκέψεις σας και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Αυτές οι ιδιότητες βοηθούν ένα άτομο να επιτύχει πολλά, αλλά υπάρχει και μια αρνητική πλευρά. Με την πάροδο του χρόνου, η κόπωση συσσωρεύεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Στις χειρότερες περιπτώσεις, η απλή κόπωση μπορεί να εξελιχθεί σε κατάθλιψη. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να είστε σε θέση να το συνδυάσετε αρμονικά με άλλες αποχρώσεις.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Παραδείγματα συνδυασμού χρωμάτων

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, είναι αδύνατο να πάρετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τη διακόσμηση του δωματίου με μόνο μπορντό χρώμα. Στο μπάνιο δεν φαίνεται σκοτεινό και απλό, θα πρέπει να αραιώσει αυτό το κορεσμένο χρώμα.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Λευκό

Ένας τέτοιος συνδυασμός αντιθέσεων θα φανεί τέλειος σε κάθε δωμάτιο, όχι μόνο στο μπάνιο. Μπορούν να υπάρχουν πολλές παραλλαγές ενός τέτοιου συνδυασμού. Το κορεσμένο χρώμα του τοίχου μπορεί να καθησυχαστεί με χιονάτα υδραυλικά. Προσθέστε φωτιστικά, ένα μαξιλάρι μπάνιου, ένα πλαίσιο για έναν καθρέφτη, πετσέτες και μια κουρτίνα ντους - και το δωμάτιο θα πάρει αμέσως μια μαγευτική εμφάνιση, έχοντας χάσει το περιττό βάρος του. Επίσης, το λευκό πάτωμα θα είναι μια μεγάλη προσθήκη στο μπορντό πλακάκι στους τοίχους.

Μάρμαρο λευκό και φωτεινό μπορντό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα για τοίχους. Για παράδειγμα, βάλτε ένα ελαφρύ κεραμίδι στην κορυφή και χρησιμοποιήστε μια σκιά κερασιού κάτω. Τα ανώτατα όρια σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα γίνουν οπτικά υψηλότερα.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Μπεζ

Αυτό το ευγενές χρώμα θα κάνει το εσωτερικό πιο απαλό και καταπραϋντικό. Κατ 'αναλογία με το λευκό, μπορείτε να αραιώσετε Bordeaux με μπεζ. Έτσι, το μπάνιο δεν θα είναι μόνο κομψό, αλλά και εξωφρενικά άνετο. Το κεραμίδι μαρουλιού για το μπάνιο θα φανεί πολύ κομψό, αν συνδυαστεί με μπεζ.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Χρυσή

Για να ολοκληρώσετε αυτή τη σκιά θα πρέπει να καταφύγετε σε περίπτωση που θέλετε πολυτέλεια. Μικτό μίξερ μπάνιου, λαμπτήρες ή απλά σχέδια στους τοίχους θα σας επιτρέψουν να πάρετε ένα βασιλικό μπάνιο, αλλά μόνο ο χρυσός σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι αρκετό. Αξίζει να προσθέσετε λίγο ελαφρύ τόνο (γαλακτώδες, ροζ) στο εσωτερικό, ώστε το δωμάτιο να μην φαίνεται θαμπό.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Brown

Ένας δημοφιλής συνδυασμός για διακόσμηση στυλ χώρας.Μόνο κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια, καθώς σκούρα χρώματα κάνουν οπτικά το τυπικό μπάνιο μικρό. Οι τοίχοι από κερασιά μπορούν να συμπληρωθούν με vintage ντουλάπια. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από ξύλινες σανίδες ή πλακάκια, στυλιζαρισμένα σαν ξύλο. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τους τοίχους με ξύλινα πλαίσια και να διακοσμήσετε το δωμάτιο με μπορντό καλάθια πλυντηρίων ρούχων, χαλάκι μπάνιου και λάμπες. Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος ρουστίκ chic.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Ασημένιο

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στη διακόσμηση, όπως ο χρυσός, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε ασημένια υδραυλικά. Αυτή η σκιά θα αντικατοπτρίζει τις ακτίνες φωτός, που θα κάνουν την αίθουσα πιο ευάερη. Το μπορντό χρώμα εντείνει την αξιοπρέπεια του αργύρου και κάνει το μπάνιο κομψό.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Άλλα χρώματα

Ένας τολμηρός συνδυασμός θα είναι μπορντό + μαύρο. Αυτό σίγουρα θα τονίσει την καλή γεύση του ιδιοκτήτη, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μόνο φωτεινά σημεία, έτσι ώστε να μην το παρακάνετε.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Για να προσθέσετε ροζ στο δωμάτιο είναι να προδώσετε την τρυφερότητά της. Η ατμόσφαιρα της ηρεμίας και του ρομαντισμού θα βασιλεύει στο μπάνιο. Ένα μαξιλάρι μπάνιου, κουτιά για αξεσουάρ μπάνιου, πετσέτες, μπουρνούζια - όλα αυτά τα ροζ πράγματα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα αυστηρό δωμάτιο άνετο και φιλόξενο.

Το πράσινο και το μπορντό δείχνουν εντυπωσιακά μαζί, αλλά αυτό το μείγμα τόνων έχει μια ιδιαιτερότητα: είναι γρήγορο να βαρεθεί, οπότε αυτός ο συνδυασμός συνιστάται να γίνει σε δωμάτια όπου ένα άτομο ξοδεύει λίγο χρόνο. Το μπάνιο είναι σωστό.

Μαρμάρινο μπάνιο

Μαρμάρινο μπάνιο

Φωτισμός

Τα περισσότερα μπάνια είναι μικρού μεγέθους. Αν το κυρίαρχο χρώμα είναι μπορντό, το δωμάτιο θα γίνει ακόμη μικρότερο. Θα είναι ντροπή αν ξοδεύετε πολλή προσπάθεια, χρόνο και χρήματα για να πάρετε ένα κομψό μπάνιο, και ως αποτέλεσμα, κάτι μοιάζει με μια σπηλιά.

Μαρμάρινο μπάνιο

Κάθε μπάνιο θα πρέπει να έχει πολύ φως, και στην περίπτωση που επικρατούν σκοτεινές αποχρώσεις στη διακόσμηση - αυτό δεν είναι μόνο επιθυμητό, ​​αλλά απαραίτητο.

Ο καλός φωτισμός μπορεί να επιτευχθεί προσθέτοντας ένα ζευγάρι περισσότερο στις κύριες συσκευές φωτισμού.

Για παράδειγμα, οι αυθεντικές απλίκες θα προσθέσουν όχι μόνο το φως, αλλά θα αποτελέσουν επίσης το επίκεντρο του μπάνιου σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν καθρέφτη φωτισμό: τοποθετήστε κάθετους λαμπτήρες στα άκρα και φωτίστε την περιοχή όπου βρίσκεται το λουτρό με ενσωματωμένους προβολείς.

Μαρμάρινο μπάνιο

Το μπορντό χρώμα είναι ασυνήθιστα όμορφο, αλλά η χρήση του μόνο στο σχεδιασμό των δωματίων είναι ένα ασυγχώρητο λάθος. Η περίσσεια του Μπορντό θα αρχίσει γρήγορα να καταπιέζει τους οικοδεσπότες και τότε θα αρχίσει να ενοχλείται.

Χρησιμοποιώντας τις συστάσεις μας και θυμόμαστε τη μετριοπάθεια, θα δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό σχέδιο που θα σας ευχαριστήσει για περισσότερο από ένα χρόνο.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)