Μπάνιο χωρίς νεροχύτη: πώς να φτιάξετε τον χώρο όσο το δυνατόν πιο εργονομικό (26 φωτογραφίες)

Ένα μπάνιο χωρίς νεροχύτη - μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου ένα άτομο μπορεί μόλις να γυρίσει γύρω, αυτή η λύση μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο λογική και αποτελεσματική, επειδή:

 • ο νεροχύτης καταλαμβάνει ένα μέρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλα, πιο χρήσιμα, οικιακά αντικείμενα.
 • ένα νεροχύτη δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο μια μπανιέρα ή ένα μπολ τουαλέτας - μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας, να ξυρίσετε, να βουρτσίζετε τα δόντια σας σε άλλα μέρη όπου υπάρχει νερό.

Ωστόσο, για ένα τέτοιο εσωτερικό μπάνιο να φαίνεται φυσικό και όμορφο, θα πρέπει να το προσεγγίσετε με σύνεση. Δεν αρκεί η απλή αφαίρεση του νεροχύτη και η ελπίδα ότι αυτό αρκεί. Ένα μικρό μπάνιο απαιτεί εργασία - μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ευρυχωρίας και άνεσης σε αυτό.

Ακρυλικό λουτρό

Μπεζ μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μονόχρωμη μπανιέρα χωρίς νιπτήρα

Πώς να γεμίσετε το διάστημα;

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο γεμάτα δωμάτια κάθε κατοικίας, αφού περιέχει τόσο υδραυλικά, όλα τα είδη οικιακής χρήσης που μπορεί να χρειαστούν οι ιδιοκτήτες, και ένα πλυντήριο ρούχων. Και αν σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο μια αφθονία των πραγμάτων μπορεί να φαίνεται φυσική, σε ένα μικρό δωμάτιο θα δημιουργήσει μια αίσθηση μπλοκαρίσματος και ένα χάος. Σκεφτείτε πώς ένα μπάνιο χωρίς νεροχύτη θα πλαισιωθεί, θα πρέπει:

Σκεφτείτε το μπάνιο

Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος τύπος λουτρού:

 • Συντομευμένο - το μήκος του είναι μικρότερο από αυτό μιας συνηθισμένης μπανιέρας, και ένας ενήλικος μέσου ύψους δεν μπορεί να βρεθεί σε αυτό, απλωμένος, ωστόσο, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο.
 • Καθιστικό - το μήκος της είναι μόλις ενάμισι μέτρο και ένας ενήλικος μέσου ύψους μπορεί μόνο να καθίσει σε μια ειδική πλατφόρμα σε αυτό, αλλά αυτό είναι αρκετό για να πλύνετε ακόμη και με κάποια άνεση.
 • Τα ντους - τα μοντέλα είναι τα πιο διαφορετικά, από τα φθηνότερα έως τα πιο ακριβά, εξοπλισμένα με πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά, αλλά όλα έχουν κοινό πλεονέκτημα - ένα μικρό αποτύπωμα. Εάν δεν υπάρχουν ανεμιστήρες στο σπίτι για να πάρουν μακριά λουτρά αφρού, μια καμπίνα ντους μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση. Η επιλογή με μια πόρτα καθρέφτη θα σας επιτρέψει επίσης να επεκτείνετε οπτικά το δωμάτιο.

Λευκό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Ναυτικό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Σκεφτείτε την τουαλέτα

Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια συνηθισμένη τουαλέτα:

 • Compact - είναι ειδικά κατασκευασμένο μικρότερο από το υπόλοιπο και μπορεί χωρίς καμία απώλεια άνεσης να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό.
 • Γωνία - έτσι ώστε να μην ταιριάζει σε έναν τοίχο, αλλά σε δύο, που μπορούν να βοηθήσουν πολύ να εξοικονομήσετε χώρο.

Μικρό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μινιμαλιστικό νιπτήρα

Μοντέρνο μπάνιο χωρίς νιπτήρα

Σκεφτείτε τα επιπλέον απαραίτητα στοιχεία. Σε κάθε μπάνιο, σύμφωνα με το ευρύ κοινό, θα πρέπει να υπάρχει ένα πλυντήριο, θα πρέπει να υπάρχει ένα ντουλάπι, θα πρέπει να υπάρχουν καθρέφτες. Για όλα αυτά πήρε λίγο χώρο και ταιριάζει, μπορείτε να κάνετε επιπλέον προσπάθειες.

 • Το μηχάνημα. Το πλυντήριο μπορεί είτε να μετακινηθεί σε άλλο μέρος του σπιτιού - εάν, για παράδειγμα, υπάρχει περισσότερος χώρος στην κουζίνα από ό, τι στο μπάνιο - ή μπορείτε να αγοράσετε το πιο συμπαγές μοντέλο. Τα κάθετα στενά αυτοκίνητα φαίνονται καλά και εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ καταλαμβάνουν θέσεις πολύ λιγότερο από άλλες επιλογές.
 • Θωράκιση. Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ένα ντουλάπι στο μπάνιο - πρέπει να τοποθετήσετε οδοντόβουρτσες, πάστες, σαμπουάν και πηκτές ντους κάπου. Σε ένα μικρό μπάνιο, ένα τέτοιο ντουλάπι θα πρέπει να είναι είτε αρθρωτό - τότε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το πλυντήριο - είτε υπό γωνία, και στη συνέχεια μπορεί να ωθηθεί σε μια γωνία.Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μέτριο whatnot, που βρίσκεται σε μια γωνία πάνω από το μπάνιο - αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για τους ασκητές, οι οποίοι ακόμα δεν χρειάζονται πολύ χώρο.
 • Ο καθρέφτης. Μια αντανακλαστική επιφάνεια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επεκταθεί οπτικά ένα δωμάτιο. Το εσωτερικό ενός μικρού μπάνιου θα επωφεληθεί μόνο από την παρουσία του - και μπορείτε να το κρεμάσετε σε ένα πλυντήριο, για παράδειγμα.
 • Η πόρτα. Κατά κανόνα, η πόρτα ανοίγει μέσα στο μπάνιο, αλλά για να μειώσει την απώλεια της περιοχής, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μια ολισθαίνουσα ιαπωνική έκδοση, η οποία πηγαίνει προς τα πλάγια και δεν καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο καθόλου.

Η απουσία ενός νιπτήρα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χώρο για ένα πλυντήριο, για ένα όμορφο χαλί, για ένα αίσθημα ευρυχωρίας, το οποίο στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται στο δωμάτιο και η δυσκολία που συνδέεται με αυτό είναι εύκολο να ξεπεραστεί.

Μεγάλο μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μπάνιο χωρίς νεροχύτη στο σπίτι

Μαρμάρινο μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Πώς να κάνετε ένα διάστημα;

Εκτός από την πλήρωση, ο σχεδιασμός του μπάνιου είναι επίσης σημαντικός - πώς σχεδιάζονται οι τοίχοι, το δάπεδο και η οροφή, όχι λιγότερο από την απουσία ενός νεροχύτη, καθορίζει την αίσθηση ότι το δωμάτιο θα δημιουργήσει. Το κύριο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το χρώμα. Με αυτό, ακόμη και το μικρότερο μπάνιο μπορεί να γίνει ευρύχωρο και φωτεινό.

Γενικός τόνος

Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται ευρύχωρο και δωρεάν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ανοιχτά χρώματα. Διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο, εξαπλώνουν τους τοίχους. Λευκές, κρύες αποχρώσεις οποιωνδήποτε ανοιχτόχρωμων χρωμάτων, λεπτό παστέλ ταιριάζουν.

Μπάνιο χωρίς νεροχύτη με ντους

Οικολογικό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Συνδυασμός χρωμάτων

Η επιλογή μιας απόχρωσης δεν είναι αρκετή - πρέπει επίσης να συνδυάσετε επιδέξια με άλλα χρώματα για να επιτύχετε το σωστό αποτέλεσμα. Οι βασικές επιλογές είναι:

 • Σκούρο δάπεδο, ελαφρά τοιχώματα, ελαφριά οροφή. Εάν το δωμάτιο είναι τετράγωνο, ο συνδυασμός αυτός θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο ψηλό. επιμήκη και γεμάτη ελεύθερο χώρο.
 • Σκούρο δάπεδο, φωτεινούς τοίχους, σκοτεινή οροφή. Αν το δωμάτιο είναι μικρό αλλά ταυτόχρονα επιμηκυνμένο σε ύψος, ένας τέτοιος συνδυασμός θα ήταν μια εξαιρετική λύση - θα σας επιτρέψει να φέρετε οπτικά το δάπεδο πιο κοντά στην οροφή και να σπρώξετε τους τοίχους.
 • Σκούρο δάπεδο, ελαφριά οροφή, ελαφρά τρία τοιχώματα και ένα σκοτεινό. Εάν ο χώρος είναι επιμηκυμένος και χαμηλός, ένας τέτοιος συνδυασμός θα το κάνει οπτικά πιο πλατύ και ταυτόχρονα θα επιστήσει την προσοχή σε ό, τι θα βρίσκεται στον απώτερο τοίχο.
 • Πλήρως φωτεινό δωμάτιο. Θα πρέπει να πλένετε ελαφρά κεραμίδια στο πάτωμα και στους τοίχους συχνά, αλλά θα δημιουργήσουν ένα αίσθημα φωτός πλημμυρισμένου χώρου.

Εσώτερο μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Εσωτερικό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μπάνιο χωρίς νεροχύτη με πέτρα

Συνδυασμός χρωμάτων

Εάν το δωμάτιο συνδυάζει περισσότερα από ένα χρώματα, η προσέγγιση του θέματος πρέπει να είναι προσεκτική. Το καλύτερο από όλα - εστιάζοντας στον πίνακα συμβατότητας, σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να αποφασίσετε ποια επιλογή είναι κατάλληλη για ποια. Τα παρακάτω θεωρούνται κλασικά:

 • Αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Ο ένας είναι ελαφρύτερος, ο άλλος είναι πιο σκούρος - και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία ασυμφωνία.
 • Αντίθεση Ασπρόμαυρο πάντα συνδυάζονται τέλεια - η αντίθεση είναι πάντα επικίνδυνη, αλλά με τη σωστή επιλογή φαίνεται υπέροχη.
 • Προσοχή. Ένα χρώμα χρησιμοποιείται ως κύριο, το δεύτερο σαν σκίαση.

Εκτός από το χρώμα, οι εσωτερικές λεπτομέρειες που μπορούν να επεκταθούν οπτικά έχουν επίσης σημασία.

Χωριό στυλ σε χωριά χωρίς νεροχύτη

Απολιθωμένο μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Νιπτήρας χωρίς ντουλάπα

Καθρέπτες

Όσο περισσότεροι καθρέφτες, τόσο περισσότερο αντικατοπτρίζεται ο χώρος τους. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε ή να γυρίσετε το μπάνιο σε μια αίθουσα χορού.

Το φως

Οι σωστά τοποθετημένοι βολβοί μπορούν να δώσουν στο δωμάτιο μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Μην χρησιμοποιείτε το φως γύρω από τις άκρες του δωματίου - αυτό θα το περιορίσει και θα το κάνει μικρό. Καλύτερα:

 • μια μεγάλη πηγή, έτσι ώστε να υπάρχουν σκιές στις γωνίες που κρύβουν την έλλειψη χώρου.
 • διάχυτο φως σε όλη την οροφή, κάνοντας το δωμάτιο φωτισμένο, αλλά όχι πολύ έντονο.

Μην χρησιμοποιείτε κυκλικά σχέδια στο εσωτερικό - μια εικόνα από λουλούδια, κοχύλια ή πεταλούδες που συλλέγονται σε ευθείες γραμμές, με αμείλικτη σαφήνεια θα δείξει πόσο μικρό είναι το δωμάτιο. Μην χρησιμοποιείτε πολύ φωτεινές πηγές φωτός. Μην απορρίπτετε το δωμάτιο με πράγματα.

Άνετο μπάνιο

Μπαλκόνι τύπου Provence χωρίς νεροχύτη

Νιπτήρας ρετρό στυλ

Το διάχυτο φως, οι καθρέφτες, η απουσία νεροχύτη - ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο θα φαίνεται πάντα ευρύχωρο και ελκυστικό, ακόμα και αν είναι πολύ μικρό.

Γκρίζο μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Ιδιωτικό μπάνιο χωρίς νεροχύτη

Μπάνιο χωρίς νεροχύτη σε εξοχική κατοικία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)