Τουαλέτα compact: συσκευή και βολικά πλεονεκτήματα (26 φωτογραφίες)

Για να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο, πολλοί κάτοικοι σύγχρονων διαμερισμάτων προτιμούν να εγκαταστήσουν συμπαγή μοντέλα εξοπλισμού υγιεινής. Το συμπαγές τουαλέτα είναι εργονομικό, άνετο και αποτελεί εξαιρετική λύση για μικρά δωμάτια. Πρόκειται για ένα σχέδιο με τη μορφή ενός μπολ και μιας δεξαμενής αποστράγγισης που είναι προσαρτημένη σε αυτό. Η δεξαμενή, που βρίσκεται στο ράφι του καθίσματος του καθίσματος τουαλέτας, εξοικονομεί χώρο και επίσης μειώνει την κατανάλωση πρόσθετων υλικών για την εγκατάσταση της δομής. Ποια μοντέλα υδραυλικών εγκαταστάσεων προσφέρουν ο κατασκευαστής, πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αξεσουάρ για την τουαλέτα και πώς να το εγκαταστήσετε;

Λευκή τουαλέτα συμπαγής

Τουαλέτα συμπαγής με δεξαμενή

Τύποι συμπαγών τουαλετών

Η συμπαγής τουαλέτα διατίθεται σε σχεδιασμό δαπέδου ή γωνίας. Η δεξαμενή είναι κατά κανόνα τοποθετημένη στο ράφι τουαλέτας και στο επάνω μέρος του προϊόντος παρέχεται κουμπί αποστράγγισης. Μια μικρή τουαλέτα στη γωνία χρησιμοποιεί τις ελεύθερες γωνίες του δωματίου, επιτρέποντάς σας να διανείμετε αποτελεσματικότερα τον χώρο. Υπάρχουν ειδικές γωνιές δεξαμενές που είναι επίσης τοποθετημένες στην επιφάνεια της τουαλέτας. Η τουαλέτα με τοίχο παρέχει τοποθέτηση για τοποθέτηση, επομένως, χωρίς τη χρήση πρόσθετης δομής τοποθέτησης, δεν μπορεί να εγκατασταθεί.

Ποια εξαρτήματα αποτελούνται από μικρές τουαλέτες; Η συσκευή τους παρέχει την παρουσία ενός μπολ και μιας δεξαμενής, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούνται από δομικά στοιχεία.

Μπουκάλι τουαλέτας συμπαγές με νεροχύτη

Αναπαυτική τουαλέτα με ρετρό στυλ

Η τουαλέτα είναι συμπαγής γωνιακή

Μπολ

Αυτό το κύριο μέρος της συσκευής αποτελείται από:

 • έναν σωλήνα εξόδου συνδεδεμένο με τον αποχετευτικό αγωγό.
 • συνδετικά στοιχεία για το ράφι τουαλέτας.
 • συνδετήρες για τη δεξαμενή.

Ανάλογα με την κατεύθυνση του ακροφυσίου, μπορείτε να αγοράσετε ένα συμπαγές λεκάνη τουαλέτας με οριζόντια έξοδο, με κάθετη έξοδο ή λεκάνες τουαλέτας με λοξή έξοδο. Ποια εξαρτήματα αποτελείται από τη δεξαμενή;

Τουαλέτα συμπαγής με πλευρική επένδυση

Μπουκέτο τουαλέτας συμπαγές μαύρο

Δεξαμενή

Αυτή η μονάδα περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • τα εξαρτήματα εισαγωγής ρυθμίζουν τη ροή του ρευστού μέσα στη δεξαμενή.
 • τα εξαρτήματα αποστράγγισης εξασφαλίζουν την απόρριψή του.
 • μηχανισμό κουμπιών αποστράγγισης.

Η εγκατάσταση ενός συμπαγούς λεκάνης τουαλέτας απαιτεί γνώση του τι είναι όλα αυτά τα στοιχεία και του τρόπου λειτουργίας τους, οπότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτές τις πληροφορίες πριν από την εγκατάσταση. Υπάρχουν ορισμένα κριτήρια βάσει των οποίων διαφέρουν τα διαφορετικά μοντέλα τουαλέτας:

 • με έκδοση.
 • να συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης ·
 • κατά μέγεθος.
 • στη δεξαμενή αποστράγγισης.

Μόνο μετά από αυτό μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου για το σπίτι.

Συμπαγής τουαλέτα στο σπίτι

Συμπαγής λεκάνη τουαλέτας πορσελάνης

Πώς να επιλέξετε μια τουαλέτα;

Κατά την επιλογή οποιουδήποτε τύπου υδραυλικών εγκαταστάσεων, είτε πρόκειται για κρεμαστή τουαλέτα είτε για δάπεδο με δεξαμενή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά.

Χρώμα και σχήμα

Όσον αφορά το χρώμα, λαμβάνονται υπόψη μόνο οι προσωπικές προτιμήσεις και ο αρμονικός συνδυασμός των επιλεγμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων με το γενικό υπόβαθρο της επίστρωσης με πλακάκια. Είναι επίσης σημαντικό ότι η νεροχύτη και η τουαλέτα πρέπει να γίνονται με το ίδιο χρώμα και στυλ. Η λευκή συμπαγής τουαλέτα είναι ένας κλασικός σχεδιασμός των εγκαταστάσεων τουαλέτας, ταιριάζει τέλεια στο εσωτερικό του δωματίου και ποτέ δεν σβήνει, ενώ τα κομμάτια χρώματος δεν είναι πάντα στην κορυφή της δημοτικότητας.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες μορφές υγειονομικών χαρακτηριστικών: ορθογώνια, με σχήμα σταγόνας, οβάλ.Πρόσφατα, στρογγυλεμένα σχήματα και ομαλά σχήματα έχουν χαιρετιστεί.

Συμπαγής τουαλέτα με οριζόντια έξοδο

Κεραμικό μπολ τουαλέτας

Κάθισμα

Ορισμένα μοντέλα τουαλετών είναι αρχικά εξοπλισμένα με ένα κάθισμα, το οποίο είναι πολύ βολικό, καθώς ο αγοραστής δεν χρειάζεται να περάσει το χρόνο του ψάχνοντας για ένα κατάλληλο αντίγραφο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες θέσεις στην αγορά με πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 • θερμαίνεται;
 • με λειτουργία αυτοκαθαρισμού.
 • με ανελκυστήρα.

Η τελευταία εξέλιξη - ο μικρός ανελκυστήρας είναι ένας μηχανισμός που εξασφαλίζει την ομαλή άνοδο και μείωση του καλύμματος. Τα οφέλη ενός ανελκυστήρα είναι προφανή:

 • Η ασφάλεια της διακοσμητικής επικάλυψης και η ανθεκτικότητα του καθίσματος, καθώς το στοιχείο χαμηλώνει ομαλά, χωρίς να πιέζει.
 • Αθόρυβη λειτουργία, ο ανελκυστήρας λειτουργεί χωρίς εξωτερικούς ήχους, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα τη νύχτα.
 • Η αυτόματη λειτουργία, δηλαδή μια κάθισμα με ένα μικρο-ανελκυστήρα, ανεβαίνει και αναλαμβάνει την αρχική της θέση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Σε γενικές γραμμές, ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα σύγχρονων συσκευών, το κάθισμα πρέπει να είναι άνετο και ευχάριστο.

Συμπαγής τουαλέτα με λοξή απελευθέρωση

Η τουαλέτα είναι στρογγυλή

Συμπαγής τετράγωνη λεκάνη τουαλέτας

Υλικό

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή είναι τα κεραμικά προϊόντα, καθώς και τα είδη ειδών υγιεινής και υγιεινής από πορσελάνη. Πριν αγοράσετε, καλό είναι να επαληθεύσετε την ποιότητα του υλικού, να μάθετε για τις εγγυήσεις του κατασκευαστή. Γερμανικά, τσεχικά, ιταλικά, πολωνικά και αμερικανικά προϊόντα θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο.

Εκτός από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα κεραμικά, ο χαλκός, ο χαλκός και η τεχνητή πέτρα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξοπλισμού υγιεινής. Αυτά τα προϊόντα είναι ακριβά και συχνά γίνονται στην τάξη.

Εξαρτήματα

Όποια και αν είναι η επιλογή: μια κρεμαστή τουαλέτα ή μια τουαλέτα δαπέδου με δεξαμενή, δεν θα διαρκέσει πολύ αν δεν επιλέγετε εξαρτήματα υψηλής ποιότητας για την εσωτερική δομή της δεξαμενής αποστράγγισης. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ποιότητα του υλικού. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα σχέδιο με τον μικρότερο αριθμό συνδετήρων, η επιλογή των στοιχείων με αρθρώσεις πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Απελευθερώστε

Μια συμπαγής τουαλέτα με κάθετη έξοδο εγκαθίσταται σε εκείνους τους χώρους όπου η τροφοδοσία του σωλήνα αποχέτευσης εγκαταλείπει κατακόρυφα τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο και αντιστρόφως τα μοντέλα τουαλέτας με μια οριζόντια κάμψη επιλέγονται για σωλήνες αποχέτευσης που εξέρχονται οριζόντια. Υπάρχουν λοξές εισόδους, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σκόπιμο να αγοράσετε τουαλέτες με λοξό σωλήνα.

Συμπαγής τουαλέτα με ανελκυστήρα

Εγκατάσταση λεκάνης τουαλέτας συμπαγής

Πανοραμική τουαλέτα συμπαγής

Διαστάσεις

Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας που εγγυάται την κανονική εγκατάσταση ενός εξαρτήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων. Πριν από την αγορά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις της επιτρέπουν να τοποθετήσετε την τουαλέτα στην προγραμματισμένη περιοχή, θα πρέπει επίσης να παρέχονται οι διαστάσεις της δεξαμενής αποστράγγισης. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να ληφθεί υπόψη η απόσταση από το δάπεδο έως το σωλήνα αποχέτευσης σε περίπτωση οριζόντιας προσανατολισμού, καλά, και αν δεν υπάρχει τρόπος απευθείας σύνδεσης, χρησιμοποιούνται πρόσθετοι σύνδεσμοι: σύζευξη, μανσέτα, αυλακώσεις.

Το ύψος του μπολ παίζει σημαντικό ρόλο: είναι πολύ σημαντικό οι διαστάσεις του προϊόντος να αντιστοιχούν στην ανάπτυξη όλων των κατοίκων του διαμερίσματος. Δηλαδή πριν αγοράσετε είναι καλύτερο να καθίσετε ελαφρώς στην τουαλέτα και να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα: ούτε το καπάκι της τουαλέτας ούτε η δεξαμενή αποστράγγισης ούτε άλλα δομικά στοιχεία θα πρέπει να προκαλούν δυσφορία.

Σύνδεση νερού

Ανάλογα με τη θέση των σωλήνων νερού στο σπίτι, επιλέγεται το κατάλληλο μοντέλο.

Υπάρχουν περιπτώσεις με πλευρικό eyeliner ή μοντέλα που παρέχουν την πρόσληψη νερού από κάτω.

Ο πρώτος τύπος προτιμάται σε περιπτώσεις όπου ο βαλβίδα διακοπής βρίσκεται πάνω από όλο τον εξοπλισμό, και εάν το δωμάτιο παρέχει παροχή νερού στο επίπεδο της δεξαμενής ή χαμηλότερο, τότε είναι προτιμότερο να αγοράσετε μια τουαλέτα με χαμηλότερη σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης.

Επιτοίχια τουαλέτα συμπαγής

Συνδέοντας μια τουαλέτα συμπαγής

Συμπαγής θερμαινόμενη τουαλέτα

Αποστραγγίστε τη δεξαμενή

Παρά την αφθονία των διαφόρων μοντέλων, οι ειδικοί συνιστούν να δίνετε προσοχή στις λεκάνες τουαλέτας με ράφι: είναι πιο αξιόπιστη, περιέχει λιγότερους συνδετήρες και όλη η δομή είναι ευκολότερη στην εγκατάσταση.Τα προϊόντα με εναέρια ράφια απαιτούν πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης, καθώς πρώτα τοποθετείται το ράφι και, στη συνέχεια, η δεξαμενή. Είναι επίσης απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο μέγεθος του καλύμματος που καλύπτει τη δεξαμενή, θα πρέπει να το καλύψετε τελείως, αφού σε αυτήν την περίπτωση θα είναι πιο βολικό να χαλαρώσετε με τα εσωτερικά μέρη και να εκτελέσετε επακόλουθες επισκευές.

Το μπολ τουαλέτας είναι συμπαγές

Συμπαγής τουαλέτα στο μπάνιο

Η τουαλέτα είναι ημικυκλική

Πώς να εγκαταστήσετε μια τουαλέτα;

Πριν από την εγκατάσταση του εξαρτήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων, πρέπει να αγοράσετε όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα: αυλακώσεις, εύκαμπτο σωλήνα για τη σύνδεση της δεξαμενής με τη σωλήνωση, σφραγιστικό για τη στεγανοποίηση των αρθρώσεων, ρυθμιζόμενο κλειδί και σιλικόνη για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Θα χρειαστείτε επίσης ένα puncher με τρυπάνι για πλακάκια και για σκυρόδεμα, η διάμετρος των άκρων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος των βιδών για στερέωση.

Για να αποφευχθεί ζημιά στην κεραμική επικάλυψη, τοποθετείται μια πλαστική ροδέλα στις βίδες. Οι βίδες βιδώνονται στο πάτωμα σταδιακά: περιστρέφοντας το ένα σε αρκετές στροφές, προχωρήστε στο επόμενο και στη συνέχεια επαναλάβετε τη διαδικασία. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται αργά, πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική σύσφιξη των εξαρτημάτων, ώστε να μην βλάπτετε τον εξοπλισμό. Η εγκατάσταση μιας κρεμαστής τουαλέτας απαιτεί κάποιες ικανότητες, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βήμα προς βήμα οδηγίες.

Χρήσιμες συστάσεις θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο τουαλέτας, καλά, μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας ή να καλέσετε τον οδηγό.

Μικρή εγκατάσταση λεκάνης τουαλέτας

Τουαλέτα συμπαγή με κάθετη απελευθέρωση

Συμπαγής λεκάνη τουαλέτας με ενσωματωμένη δεξαμενή

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)