Γωνιακή τουαλέτα: σημαντικά κριτήρια επιλογής, ακολουθία εγκατάστασης (26 φωτογραφίες)

Γωνιακό τουαλέτα είναι μια εφεύρεση των τελευταίων ετών, η οποία δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί από τον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, η δημοτικότητα δεν σημαίνει έλλειψη αξίας. Μόνο η φήμη μιας τέτοιας απόφασης.

Η γωνιακή εγκατάσταση της τουαλέτας έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Συμπαγή. Σε ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο, όπου κάθε εκατοστό έχει σημασία, η γωνιακή τουαλέτα τοποθετείται σε μια γωνία, έχει μια τριγωνική δεξαμενή. Ως αποτέλεσμα, απελευθερώνεται σχετικά μεγάλο διάστημα.
 • Πρωτοτυπία του σχεδιασμού. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιοδήποτε χρώμα και ιδανικά να ταιριάζει στη γωνιακή τουαλέτα στο σχέδιο του δωματίου, μετατρέποντάς το σχεδόν σε διακόσμηση.
 • Η δυνατότητα επιλογής μιας τουαλέτας με μεγάλο αριθμό πρόσθετων λειτουργιών: από την έξαψη της ρύθμισης σε ένα υγιεινό ντους.
 • Αξιοπιστία Τα γωνιακά τουαλέτα δεν είναι πιο εύθραυστα από τα συνηθισμένα. Μπορούν να αντέξουν μέχρι και 500 κιλά φορτίου.

Ωστόσο, για να εξοικονομήσετε χώρο και να το κάνετε όμορφο, απλά αγοράζετε το πρώτο μπολ τουαλέτας που έχει αλιευθεί δεν είναι αρκετό, πρέπει να επιλέξετε ένα καταλληλότερο μοντέλο.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Βασικά κριτήρια επιλογής

Η επιλογή μιας τουαλέτας είναι ένα θέμα υπεύθυνο, γιατί πρέπει να καταλάβετε τι γενικά έχει σημασία.

 • Το υλικό. Εξαρτάται από το πόσο ισχυρό και ανθεκτικό θα είναι το σχέδιο.
 • Συσκευή Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η τουαλέτα, πώς επικοινωνεί με το σύστημα αποχέτευσης, από ποια πλευρά της τροφοδοτείται νερό.
 • Σχεδιασμός. Πώς θα φαίνεται η τουαλέτα εξαρτάται από το πόσο καλά ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο μπάνιο.
 • Τιμή Μπορείτε να αγοράσετε μια γωνιακή τουαλέτα για 3,000 ρούβλια, ή για 30,000 ρούβλια. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι λίγο πιο ακριβό από τους κλασικούς ομολόγους.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Πάντα πρέπει να ξέρετε τι υδραυλικά είναι σε θέση.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

 

Πριν κατευθυνθείτε στο κατάστημα, είναι επίσης σημαντικό να μετρήσετε την περιοχή του προορισμού για την τουαλέτα. Αν δεν είναι απαραίτητο, η εγκατάσταση δεν θα είναι δυνατή.

Υλικά

Στην κατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, δεν χρησιμοποιούνται πολλά υλικά.

Κεραμική

Η πιο κοινή επιλογή και πολύ φθηνή. Συνήθως εμαγιέται στην κορυφή, φαίνεται απλή, σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα, αλλά είναι πολύ ασταθές στην επίδραση του χρόνου - το σμάλτο φθαρεί από την επίδραση του ρέοντος νερού, το κεραμικό είναι κορεσμένο με υγρασία και παραμένουν άσπρα κίτρινα ίχνη που δεν μπορούν να πλυθούν. Επιπλέον, η αξιοπιστία ολόκληρης της δομής μειώνεται: η απρόσεκτη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Φαγητό

Λιγότερο κοινό λόγω της γενικής επιλογής υψηλού κόστους. Αποτελείται από λευκή άργιλο με πρόσμιξη διογκωμένου πηλού και άστριο, εξυπηρετεί δύο φορές περισσότερο από τα κεραμικά, επειδή το σμάλτο σβήνει πιο αργά από μια τέτοια βάση. Αξιόπιστη, ανθεκτική.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Μια ακριβή και σπάνια επιλογή. Χρησιμοποιείται κυρίως από πλούσιους ανθρώπους που θέλουν να πάρουν ένα techno μπάνιο. Ανθεκτική, πολύ αξιόπιστη και διαρκεί περισσότερο από τα πήλινα σκεύη.

Χυτοσίδηρος

Είναι πολύ σπάνιο. Οι δρόμοι είναι τόσο βαρύι που δεν αποδίδουν πραγματικά με απόλυτη αξιοπιστία.

Μάρμαρο ή φυσική πέτρα

Μια πολύ ακριβή, πολύ επιδέξια λύση που χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλα επιπλωμένα σπίτια. Βαρύ, αλλά πολύ αξιόπιστο υλικό.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Πλαστικά

Η φθηνότερη και πλουσιότερη επιλογή χρωμάτων, αλλά και η φθηνότερη. Σπάνια χρησιμοποιείται σε αστικά διαμερίσματα - πιο συχνά σε εξοχικές κατοικίες.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός των γωνιακών τουαλετών δεν διαφέρει πολύ από τον σχεδιασμό των συμβατικών τουαλετών · μπορείτε να βρείτε και μια γωνιακή τουαλέτα με δεξαμενή και μια γωνιακή τουαλέτα-συμπαγή. Και το ένα και το άλλο μπορεί να χωρέσει τέλεια στο σχεδιασμό του μπάνιου, το κυριότερο είναι να μάθουμε πώς διαφέρουν.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Όροφος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι μια κλασική έκδοση της θέσης της τουαλέτας στο πάτωμα, η οποία μπορεί να δει στα περισσότερα διαμερίσματα. Είναι:

 • συμπαγής - για την εύκολη αντικατάσταση οποιουδήποτε τμήματος της λεκάνης τουαλέτας σε περίπτωση θραύσης, η δεξαμενή τοποθετείται ξεχωριστά από το μπολ σε ένα ειδικό ράφι.
 • monoblock - το μπολ της τουαλέτας απλώς χτυπάει με ένα ενιαίο σχέδιο, το οποίο είναι φθηνότερο, αλλά θα πρέπει να το αλλάξετε εντελώς, αν μη τι άλλο.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Επισυνάπτεται

Η συνημμένη τουαλέτα γωνίας φαίνεται πολύ πρωτότυπη, αλλά θα είναι δύσκολο να το εγκαταστήσετε - το βασικό τέχνασμα του σχεδίου είναι ότι η δεξαμενή είναι χτισμένη στον τοίχο. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ένα μπολ που προεξέχει από τον τοίχο.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Η τουαλέτα δαπέδου είναι εύκολο να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας με κάποια δεξιότητα και ακρίβεια. Θα πρέπει να ιδρώνετε με μια συνημμένη τουαλέτα, αλλά φαίνεται πολύ πιο θεαματική.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Πρόσθετες λειτουργίες

Η γωνιακή τουαλέτα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με επιπλέον λειτουργίες που θα κάνουν ακόμα πιο άνετη τη χρήση της. Μπορεί να έχει:

 • ενσωματωμένο μπιντέ - μπορεί να είναι ένα απλό ρεύμα νερού, ή μπορεί να είναι μασάζ, εξοπλισμένο με μια συσκευή ξήρανσης και την ικανότητα να αλλάζει τη θερμοκρασία όπως επιθυμείτε.
 • ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό - θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στην τουαλέτα ακόμα και τη νύχτα, το φως είναι μαλακό και αρκετά αχνό για να μην κόψετε τα μάτια σας.
 • διπλό ξεπλύματό - σας επιτρέπει να ελέγχετε την ένταση της έκπλυσης και να εξοικονομείτε νερό χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα νερού όπου απλά δεν χρειάζεται πια.
 • ενσωματωμένο ντους - η δεξαμενή σε αυτήν την περίπτωση είναι εξοπλισμένη στην κορυφή με τη μορφή ενός μικρού νεροχύτη, που σας επιτρέπει να πλένετε γρήγορα τα χέρια σας και να εξοικονομούν χώρο σε ένα μικρό συνδυασμένο μπάνιο χωρίς να τοποθετείτε ξεχωριστό νεροχύτη.
 • θέρμανση θέσεων - αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο εκείνους που παγώνουν το χειμώνα, αλλά και εκείνους που, λόγω της υγείας τους, είναι επιβλαβείς για να καθίσουν στο κρύο?
 • ο ανελκυστήρας στο καπάκι θα σώσει τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στο θόρυβο, καθώς επιτρέπει στο καπάκι να πέσει πολύ ήσυχα.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Φυσικά, όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να απαλλαγούν, αλλά τότε αξίζει να βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκονται στην κεκτημένη τουαλέτα, επειδή η τελική τιμή εξαρτάται συχνά από αυτές.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε την προσαρτημένη γωνιακή τουαλέτα στους επαγγελματίες για να την τοποθετήσετε, αλλά μπορείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας κανονικά στο πάτωμα. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 1. Για να αφαιρέσετε ένα παλιό λεκάνη τουαλέτας, έχοντας σπάσει το τσιμέντο που έχει παγώσει γύρω του.
 2. Ξαπλώστε το δάπεδο - η τουαλέτα μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια.
 3. Καθαρίστε το σωλήνα αποχέτευσης από τις αποθέσεις.
 4. Βάλτε την τουαλέτα στο πάτωμα και σημειώστε τον τόπο της εγκατάστασής της και τα φωτιστικά με έναν δείκτη.
 5. Αφαιρέστε την τουαλέτα, τρυπήστε τα σημεία στερέωσης και εισάγετε τους πείρους.
 6. Τοποθετήστε προσεκτικά το κυματοειδές σωλήνα στο σωλήνα αποχέτευσης, συνδυάστε το δεύτερο άκρο του με την έξοδο τουαλέτας και το βάλτε στο επάνω μέρος των συνδετήρων.
 7. Βιδώστε τα παξιμάδια, βάλτε τα βύσματα πάνω - μην σφίξετε πάρα πολύ, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά.
 8. Τοποθετήστε τη δεξαμενή αποστράγγισης, εάν πρόκειται ξεχωριστά - πρέπει να προχωρήσετε προσεκτικά, συνδυάζοντας όλες τις τρύπες και προσπαθώντας να μην καταστρέψετε τη συσκευή μέσα στη δεξαμενή.
 9. Αραιώστε το στεγανωτικό, χρησιμοποιήστε το για να καλύψετε τη σύνδεση του σωλήνα αποχέτευσης με το κυματοειδές σωλήνα, καθώς και τη θέση της τουαλέτας στο πάτωμα.

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Γωνιά τουαλέτας

Όταν το στεγανωτικό έχει καταψυχθεί, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νερό και να δείτε εάν υπάρχουν διαρροές. Αν όχι, τότε όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γωνιακή τουαλέτα. Εάν υπάρχουν διαρροές, κλείστε ξανά το νερό και επαναλάβετε την επικάλυψη με στεγανωτικό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το νερό δεν πρέπει να επιτρέπεται πριν τα πάντα στεγνώσουν εντελώς.

Γωνιά τουαλέτας

Διαφορετικά, η επιλογή και η εγκατάσταση μιας γωνιακής τουαλέτας είναι θέμα που απαιτεί υπομονή και όχι εμπειρία ή συγκεκριμένη γνώση.

Γωνιά τουαλέτας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)