Υδραυλικός ρόλος - κομψή μεταμφίεση (20 φωτογραφίες)

Ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών διαμερισμάτων, σπιτιών ή εξοχικών σπιτιών αποκτά υδραυλικά ρολά. Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να αποκρύψετε τις επικοινωνίες και τα συστήματα υγιεινής στην τουαλέτα, δίνοντας έμφαση στο μοντέρνο εσωτερικό. Με τη βοήθεια κυλίνδρων, μπορούν να ανυψωθούν εύκολα και να διευκολύνουν την πρόσβαση σε μετρητές και σωλήνες εάν χρειάζονται επισκευές ή συντήρηση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ρολών είναι ανθεκτικά και αξιόπιστα.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Η βάση του σχεδιασμού είναι απλή. Αποτελείται από πλάκες που κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Η δομή περιλαμβάνει:

 • εύκαμπτο ισχυρό πανί?
 • ένας άξονας που περιστρέφει τον ιστό.
 • οδηγούς για την κίνηση του ιστού.
 • συσκευές προσαρμογής.
 • κουτί.

Το φύλλο κυλίνδρου αποτελείται από ξεχωριστά τμήματα (ελάσματα), τα οποία είναι κινητά συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται σε οριζόντια θέση. Τα ελάσματα είναι εφοδιασμένα με πλευρικά βύσματα για κίνηση οδήγησης. Ο μηχανισμός κίνησης βρίσκεται στο κιβώτιο και έχει έναν οκταγωνικό άξονα στον οποίο βρίσκεται ο μηχανισμός ελέγχου. Ο ιστός είναι τυλιγμένος στον άξονα. Όταν ο άξονας περιστρέφεται, ο ιστός τυλίγεται επάνω του με το άνοιγμα του ρολού ή περιστρέφεται με το κλείσιμο του ρολού.

Ο άξονας με τη συσκευή ελέγχου διατίθεται με τη μορφή ελατηρίου, καρδανιού, καλωδίου, ταινίας ή καλωδίου.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Κρυμμένοι σωλήνες στην τουαλέτα

Ο καμβάς ρολού είναι εξοπλισμένος με ανθεκτικά εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Οι συσκευές ανοίγματος και κλεισίματος και τα εξαρτήματα επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Είναι πολύ σημαντικό οι μηχανισμοί να είναι εύκολοι στη χρήση.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Τα χρώματα των τμημάτων επιλέγονται ξεχωριστά σύμφωνα με την έννοια του δωματίου. Μπορείτε να αγοράσετε ρολά με αποκλειστικό σχεδιασμό, με τη μορφή αερόψυκτων ή προϊόντων με ταινία στην οποία εφαρμόζονται τα αρχικά σχέδια.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ποικιλίες και εγκατάσταση

Τα παντζούρια υδραυλικών εγκαταστάσεων χωρίζονται σε διάφορους τύπους ανάλογα με το υλικό και τη μέθοδο εγκατάστασης. Κατασκευάζονται αλουμίνιο, ξύλινες, πλαστικές κατασκευές. Επίσης παράγονται διάτρητα σχέδια. Κατά κανόνα, δίνεται προτίμηση στα μοντέλα από πλαστικό λόγω του χαμηλού κόστους τους, της ευκολίας κατασκευής και μιας τεράστιας χρωματικής παλέτας. Αυτή η εμφάνιση έχει υψηλή αντοχή στην υγρασία και έχει μεγάλη εμφάνιση με οποιοδήποτε σχέδιο.

Κουρτίνες επικοινωνίας στο μπάνιο

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Εγκαθιστώντας διακοσμητικά ρολά στην τουαλέτα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μια ποικιλία χρωμάτων ή σχεδίων. Τα προϊόντα αλουμινίου επικαλυμμένα με βαφή με αντιδιαβρωτική προστασία είναι επίσης κοινά.

Με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι δομές χωρίζονται σε ενσωματωμένα και γενικά. Εγκαταστάσεις υδραυλικών εγκαθίστανται με το κόψιμο του κιβωτίου μέσα και έξω ή επένδυση. Σε περίπτωση επιφανειακής τοποθέτησης, οι διατάξεις στερέωσης των ρολών τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου. Ένας πιο εξελιγμένος τρόπος είναι ένας εξωτερικός δεσμός. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση της κατασκευής πραγματοποιείται σε επίπεδο τοίχου, αλλά το κουτί βρίσκεται έξω. Ένα εσωτερικό ένθετο μπορεί να γίνει όταν οι διαστάσεις του υγειονομικού ταμείου είναι κατάλληλες για την τοποθέτηση του κιβωτίου σε αυτό.

Πόρτες τουαλέτας

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Συνιστάται να τοποθετείτε παντζούρια υγείας στην τουαλέτα ήδη από την αρχή των εργασιών επισκευής, πριν τοποθετήσετε τα πλακάκια. Είναι δυνατή η εγκατάσταση ακόμα και μετά από επισκευές. Αλλά η πιο κατάλληλη λύση θα ήταν να καλέσετε τον πλοίαρχο ώστε να συμβουλεύει κατά την προετοιμασία του ανοίγματος. Στη συνέχεια, έχετε το σωστό και όμορφο σχέδιο εγκατάστασης.Αν οι περσίδες είναι εγκατεστημένες στην τουαλέτα κατά την έναρξη των εργασιών επισκευής, τότε τα κεραμίδια στον τοίχο θα πάνε πολύ λιγότερο, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα. Επιπλέον, τα κενά μεταξύ του οδηγού και του τοίχου θα καλύπτονται με κεραμίδια που τοποθετούνται μετά την εγκατάσταση των ρολών.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Λειτουργικότητα και πλεονεκτήματα ενός ρολού για μια τουαλέτα

Τα σύγχρονα περσίδες είναι τελείως διαφορετικά από τα παρωχημένα χωρίσματα ή τα κιβώτια με σχισμές των παραθύρων που κλείνουν με διαφανές πλαστικό εγκατεστημένο στην τουαλέτα. Εύκολη πρόσβαση σε βοηθητικές εφαρμογές μέσω υαλοκαθαριστήρων. Επιπλέον, τα σχέδια δίνουν μια τελειωμένη και όμορφη εμφάνιση στο εσωτερικό της τουαλέτας, καλές βρύσες, σωλήνες, βαλβίδες και άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Οι περσίδες είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν με τα κατάλληλα απορρυπαντικά και επίσης απολυμαίνονται εύκολα.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Φρεάτια για σωληνώσεις σωληνώσεων

Δεδομένου ότι η επιφάνεια του ρολού καλύπτεται με προστατευτικά ειδικά χρώματα και βερνίκια, η αρχική του εμφάνιση διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα παντζούρια υγιεινής διαθέτουν αρκετά σημαντικά πλεονεκτήματα σε αντίθεση με τα προηγούμενα σχέδια:

 • υψηλή αντοχή στη φθορά.
 • μακροπρόθεσμη λειτουργία ·
 • Μπορείτε να καλύψετε αρκετά μεγάλες περιοχές.
 • εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
 • εξαιρετική αντοχή σε διάφορους τύπους μυκήτων, μικροβίων και μούχλα.
 • δεν απαιτούνται προληπτικά μέτρα ·
 • ανθεκτική προστασία από την υγρασία και τη διάβρωση.
 • περιβαλλοντική ασφάλεια ·
 • προστασία από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Παρέχεται θόρυβος, υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση. Χάρη στην τοποθέτηση ρολών στην τουαλέτα, η καθαριότητα και η καθαρή εμφάνιση διατηρούνται συνεχώς.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Η επιλογή των ρολών στην τουαλέτα

Το κόστος των ρολών στην τουαλέτα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά τους. Κατά κανόνα, το πιο ακριβό προϊόν, τόσο ισχυρότερο και πιο λειτουργικό είναι. Παρά το γεγονός ότι μπορείτε να αγοράσετε ρολά υψηλής ποιότητας για αρκετά λίγα χρήματα.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Για τα ιδιωτικά μπάνια είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα προφίλ αλουμινίου με χαμηλότερη πύλη. Μην αγοράζετε παραθυρόφυλλα και κατασκευές με αυτόματο μηχανισμό ανοίγματος.

Πλέγμα για την απόκρυψη σωλήνων

Όταν αγοράζετε υαλοστάσια για δημόσια λουτρά, επιλέγονται αξιόπιστοι, αλεξίσφαιροι περσίδες από χάλυβα. Την ίδια στιγμή, μην ξεχνάτε την ανθεκτική διάταξη ασφάλισης. Τέτοιες προφυλάξεις θα περιορίσουν την πρόσβαση στο σύστημα των ξένων.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την αγορά ενός ρολού στην τουαλέτα πρέπει να καταβληθεί στον ανυψωτικό μηχανισμό του ρολού, το υλικό, το πληρωτικό για το προφίλ, υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου και συσκευές ασφάλισης.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Όταν αγοράζετε υαλοβάμβακα, γίνεται δυνατό να κλείνετε ράφια με απορρυπαντικά ή διάφορα εργαλεία. Οι σφουγγαρίστρες, τα πανιά και άλλα είδη οικιακής χρήσης θα αποκρύπτονται επίσης. Μειώνοντας την ακαταστασία του δωματίου, η περιοχή για πιο αποτελεσματική χρήση αυξάνεται. Τα ρολά θα δώσουν στο μπάνιο μια σύγχρονη άνετη εμφάνιση και θα συμπληρώσουν το σχέδιο.

Ρολά υδραυλικών εγκαταστάσεων

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)