Βάσεις για χαρτί υγείας: τυποποιημένες επιλογές και πρωτότυπες ιδέες (21 φωτογραφίες)

Συχνά, το μπάνιο και η τουαλέτα συνδυάζονται σε ένα συμπαγές δωμάτιο. Σε ένα μικρό δωμάτιο, κάθε πράγμα θα πρέπει να έχει τη δική του συγκεκριμένη θέση. Είναι η τάξη και η καθαριότητα που δίνει άνεση στην αίθουσα και η εργονομική διάταξη των αντικειμένων είναι πάντα χρήσιμη. Αυτό ισχύει και για τις θήκες χαρτιού τουαλέτας.

Βάση χαρτιού τουαλέτας

Σχεδιαστής χαρτιού τουαλέτας

Αυτά τα πράγματα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή μέταλλο. Κατά την επιλογή ενός υλικού, συνιστάται να λάβετε υπόψη ότι το πλαστικό ζυγίζει λίγο, απλά συνδέεται και είναι εύκολο να καθαριστεί. Ωστόσο, γρήγορα εξασθενίζει και σπάει εύκολα με απρόσεκτο χειρισμό. Τα μεταλλικά μοντέλα παρουσιάζουν πιο εμφανή εμφάνιση και είναι επιχρωμιωμένα, χάλκινα ή χάλκινα. Ωστόσο, συνιστάται να έχετε κατά νου ότι ο ψεκασμός μπορεί να εκτεθεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Για να κρατήσει το χαρτοκιβώτιο χαρτιού και το αποσμητικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να επιλέξετε μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα (ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη τιμή).

Ξύλινη θήκη χαρτιού υγείας

Βάση στήριξης χαρτιού τουαλέτας

Υποδοχή ρολού τουαλέτας με ράφι

Η θήκη για χαρτί υγείας διατίθεται σε δύο είδη συνδετήρων (διαφορετικά σχέδια και υλικά). Ο ρολό χαρτιού μπορεί να τοποθετηθεί στην υποδοχή κάθετα ή οριζόντια (η πιο κοινή επιλογή).

Φορητή θήκη χαρτιού υγείας

Σφυρήλατο χαρτί τουαλέτας

Χαρτί υγείας χαρτιού της Προβηγκίας

Τοίχου τοποθέτησης κατόχων χαρτιού

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος και συμπαγής τύπος συσκευής προσάρτησης χαρτιού. Τα κύρια πλεονεκτήματα: μια ποικιλία μοντέλων και κατασκευαστών, εύκολο να συνδεθεί σε ένα βολικό μέρος. Οι αγοραστές προσφέρονται πολλοί τύποι:

 • Υποδοχή κυλίνδρου τουαλέτας με καπάκι: Ο ρολό χαρτιού ταιριάζει πάνω στο στήριγμα αγκίστρου Στη συσκευή αυτή, το χαρτί παραμένει ορατό, αλλά καλύπτεται με κάλυμμα σκόνης. Υπάρχουν πλαστικά (πολύχρωμα) και μέταλλα (χρώμιο, ματ, ορείχαλκος). Η θήκη για χαρτί υγείας και αποσμητικό χώρου φαίνεται βολική και πρωτότυπη. Η αναβαθμισμένη βάση καλαθιού βρίσκεται δίπλα στον κάτοχο. Πλεονεκτήματα: οπτικά μπορείτε να αξιολογήσετε το απόθεμα χαρτιού σε ρολό, χαμηλό βάρος, απλά στερεώστε τον στον τοίχο. Μειονέκτημα: το χαρτί δεν προστατεύεται από πιτσίλισμα νερού, ο μεταλλικός υποδοχέας χαρτιού υγείας με καπάκι είναι ευαίσθητος στην υγρασία.
 • Κλειστή υποδοχή: Ο ρόλος χαρτιού στοιβάζεται σε ένα δοχείο με κλειστό καπάκι. Το τέλος του χαρτιού τραβιέται έξω από την υποδοχή. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό σε διαφορετικές αποχρώσεις. Πλεονέκτημα: η σκόνη και οι πιτσιλιές του νερού δεν έχουν χαρτί, αισθητική εμφάνιση. Μειονέκτημα: είναι αδύνατο να εκτιμηθεί οπτικά πόση χαρτί έχει απομείνει σε ρολό.
 • Η ενσωματωμένη θήκη χαρτιού υγείας μπορεί να ονομαστεί το πιο αισθητικό σχέδιο. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε μια ειδική θέση και μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί αν είναι απαραίτητο. Η ταινία χαρτιού τραβιέται έξω μέσα από μια τακτοποιημένη διακοσμητική τρύπα σε μια ειδική επικάλυψη. Πλεονεκτήματα: η συσκευή δεν είναι ορατή, το χαρτί προστατεύεται από τη σκόνη και την υγρασία. Μειονεκτήματα: μια ειδική θέση θα πρέπει να εξοπλιστεί στο στάδιο της επισκευής των εγκαταστάσεων: οπτικά είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η ποσότητα του χαρτιού σε ένα ρολό?

Σε ποιο ύψος μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή επιλέγεται ξεχωριστά. Η τοποθέτηση της θήκης μπροστά από την τουαλέτα (σε απόσταση 25-35 cm από την άκρη) και σε ύψος 60-75 cm από το δάπεδο θεωρείται εργονομική.

Υποδοχή χαρτιού υγείας σε σοφίτα

Μεταλλικός κάτοχος χαρτιού υγείας

Υποδοχή χαρτιού τουαλέτας

Βάση στήριξης χαρτιού τουαλέτας

Συνιστάται η τοποθέτηση αυτών των τύπων κατόχων σε ευρύχωρα δωμάτια όπου υπάρχει χώρος για διάφορα αντικείμενα.Μερικές φορές οι εγκαταστάσεις υδραυλικών εγκαθίστανται στη μέση του τοίχου και η θήκη είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σε ένα προσιτό μέρος, έτσι το κύριο πλεονέκτημα της δομής δαπέδου είναι η δυνατότητα τοποθέτησης της σε μια βολική και κοντινή απόσταση από την τουαλέτα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν δύο είδη προϊόντων.

 • Η τυπική θήκη είναι μια βάση με ανοιχτή θήκη για ρολό χαρτιού. Κατά κανόνα, τα μοντέλα αυτά είναι κατασκευασμένα από μέταλλο. Πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται να κρεμάσετε στον τοίχο, να εγκαταστήσετε / να αναδιατάξετε σε οποιοδήποτε μέρος. Μειονέκτημα: οι πιτσίλισμα νερού μπορεί να πάρει σε χαρτί.
 • Ο κάτοχος πολλαπλών λειτουργιών μπορεί να έχει πρόσθετες βάσεις στήριξης για τις βούρτσες καθαρισμού και τις εφεδρικές ρόδες χαρτιού. Ο κάτοχος του χαρτιού τουαλέτας και ενός αποσμητικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένος με μια βάση για ένα αποσμητικό μπαλονιών ή αυτόματο. Τα πλεονεκτήματα σχεδιασμού: η συμπαγής ρύθμιση πολλών αντικειμένων, η εύκολη αναδιάταξη στο σωστό μέρος.

Art Nouveau κάτοχος χαρτιού υγείας

Βάση στήριξης χαρτιού τουαλέτας

Ράφια χαρτιού τουαλέτας

Πώς να φτιάξετε αυθεντικούς κατόχους χαρτιού τουαλέτας do-it-yourself;

Συμβαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για ένα ακριβό / μόνιμο συγκρατητήρα χαρτιού. Ας πούμε όταν κινούμαστε και επερχόμενες επισκευές (όταν δεν υπάρχει ακόμα μπάνιο). Ή στη χώρα - δεν θέλω να αγοράσω ειδικά ένα κάτοχο μόνο για μια καλοκαιρινή τουαλέτα. Φτηνές κατόχους χαρτιού τουαλέτας είναι εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας. Είναι πιο πρακτικό να φτιάχνετε κάτοχο από πλαστικά μπουκάλια. Απαιτούμενα υλικά: πλαστικό μπουκάλι 3-5 λίτρων, μαχαίρι, ξύλινο σουβλάκι για μπάρμπεκιου.

 1. Το μπουκάλι σημειώνεται στη μέση και κόβεται με ένα μαχαίρι. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να μην αφήνετε αιχμηρές "φλούδες" στο πλαστικό. Για τον κάτοχο χρησιμοποιήστε ένα τμήμα με κάλυμμα.
 2. Οι οπές γίνονται στις πλευρές της φιάλης.
 3. Ένα ρολό χαρτιού τοποθετείται στο μύλο και εισάγεται μέσα στη φιάλη.
 4. Το σχέδιο απλά κρέμεται από τη λαβή στο καπάκι της φιάλης.

Βάση στήριξης χαρτιού τουαλέτας

Κάτοχος χαρτιού τουαλέτας

Πλαστικό στήριγμα χαρτιού υγείας

Επίσης μια ενδιαφέρουσα έκδοση του κατόχου μιας κλειστής μορφής μπορεί να γίνει από δύο πλαστικές φιάλες των 2 λίτρων. Θα χρειαστείτε επίσης: ένα μαχαίρι, μια βίδα, ένα κατσαβίδι, ψαλίδι.

 1. Τα σήματα γίνονται στις φιάλες από την κάτω πλευρά (το μήκος του τμήματος είναι ίσο με το μήκος του ρολού χαρτιού συν 1.5 cm). Οι φιάλες κόβονται.
 2. Οι οπές πλάτους 1-1,5 cm κόβονται κατά μήκος των φιαλών (το μήκος είναι ίσο με το μήκος του κυλίνδρου).
 3. Κοντά στον πυθμένα, απέναντι από την σχισμή, γίνεται μια μικρή στρογγυλή οπή και μέσα από αυτή η φιάλη βιδώνεται σφιχτά.
 4. Ο κύλινδρος χαρτιού ωθείται σε μια πλαστική υποδοχή και η ταινία χαρτιού τραβιέται προς τα έξω μέσα από μια μεγάλη οπή. Μια άλλη φιάλη κλείνει αυτή τη φιάλη, με τις εγκοπές χαρτιού ευθυγραμμισμένες.

Πρόσφατα, οι κρύοι κάτοχοι χαρτιού τουαλέτας έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς. Είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο και μπορούν να ενσωματώνουν την εικόνα μιας ανθρώπινης μορφής ή ασυνήθιστου αντικειμένου. Δηλαδή, ένα τέτοιο κοινό προϊόν γίνεται όλο και περισσότερο όχι μόνο ένα χρήσιμο στοιχείο, αλλά και μια διακόσμηση λουτρών.

Υφασμάτινη θήκη χαρτιού υγείας

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)