Studio διαμέρισμα - ένα διαμέρισμα όχι μόνο για δημιουργικούς ανθρώπους (53 φωτογραφίες)

Σήμερα, όταν ο πληθυσμός της χώρας αναπτύσσεται ταχέως, υπάρχει μια έντονη έλλειψη στέγης. Κυριολεκτικά όλα χρειάζονται για τη στέγαση: από νέους φοιτητές έως ηλικιωμένους. Η ζήτηση προκαλεί την προσφορά, και στη Ρωσία μια νέα κατεύθυνση έχει εμφανιστεί στην κατασκευή του χαμηλού κόστους για τον προϋπολογισμό, και ως εκ τούτου, αρκετά προσιτή στέγαση - ένα στούντιο διαμέρισμα.

Στούντιο εσωτερικό διαμέρισμα 18 τ.μ.

Στούντιο διαμέρισμα 25 τ.μ.

Studio στούντιο διαμέρισμα 30 τ.μ.

Τι διαμερίσματα στούντιο και για ποιον προορίζονται;

Ο πρώτος που θα σκεφτεί την οικονομική επιλογή του ιαπωνικού σπιτιού. Η στέγαση προοριζόταν για άτομα που εργάζονταν μακριά από το σπίτι και δεν μπορούσαν να ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο ταξιδεύοντας καθημερινά. Από την Ιαπωνία, η ιδέα των μίνι διαμερισμάτων, χάρη στους σχεδιαστές, μετακόμισε στην Αμερική και από εκεί στη Ρωσία.

Εσωτερικό στούντιο διαμέρισμα με ξύλινους πόλους

Εσωτερικό στούντιο με μπαλκόνι

Εσωτερικό στούντιο με μπαρ

Μπεζ διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Στούντιο λευκού εσωτερικού διαμερίσματος

Το στούντιο διαμέρισμα δεν είναι μόνο ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, αλλά ένα δωμάτιο με ουσιαστικά δεν χωρίσματα και πόρτες. Η ιδέα πήρε ρίζα και δεν άρεσε μόνο από σχεδιαστές. Τα διαμερίσματα στούντιο αγοράζονται κυρίως από δημιουργικούς ανθρώπους που οργανώνουν δικά τους εργαστήρια, αλλά όχι μόνο αυτοί. Τέτοιου είδους διαμερίσματα είναι ενδιαφέροντα για μεμονωμένους ανθρώπους, νέους φοιτητές, επισκέπτες, οικογένειες χωρίς παιδιά, επιχειρηματίες που ενοικιάζουν κατοικίες προς ενοικίαση. Και παρόλο που αυτά τα στούντιο διαμερίσματα έχουν τα μειονεκτήματά τους - προβλήματα θέρμανσης, ξένο θόρυβο και μυρωδιές που διαδίδονται σε όλη την περιοχή, αλλά το εσωτερικό του στούντιο διαμέρισμα μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με το γούστο και την επιθυμία σας.

Μεγάλο εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο

Στούντιο μαύρο εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό στούντιο με ξύλινη διακόσμηση

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με καναπέ

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο σχεδιασμού

Πώς να σχεδιάσετε το εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο;

Πριν εξετάσουμε τις επιλογές διάταξης για διαμέρισμα στούντιο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός και η διάταξη του εσωτερικού της μεγάλης πλατείας "στούντιο" δεν διαφέρει πολύ από το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος στούντιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα διαμερίσματα στούντιο έχουν μια μέση συνολική έκταση 20-30 τ.μ., αλλά υπάρχουν μικρά διαμερίσματα 15 τ.μ. και 18 τ.μ. Ένα στούντιο διαμέρισμα μπορεί να είναι ένα και δύο επίπεδα, και ως εκ τούτου, κατά το σχεδιασμό, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη τόσο την περιοχή και τον αριθμό των επιπέδων του διαμερίσματος.

Δύο επίπεδα διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με παράθυρο κόλπων

Ξύλινο κιβώτιο στούντιο εσωτερικό διαμέρισμα

Λειτουργικό διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Εσωτερικό στούντιο διαμέρισμα στο Χρουστσόφ

Έτσι, θα εξετάσουμε δύο επιλογές για το σχεδιασμό και το σχεδιασμό: ένα στούντιο διαμέρισμα 30 τ.μ. και ένα στούντιο διαμέρισμα 18 τ.μ. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε σωστά τη διάταξη. Μπορείτε να σχεδιάσετε το δωμάτιο έτσι ώστε να απομονωθεί μόνο η περιοχή του μπάνιου και τουαλέτας και ο υπόλοιπος χώρος θα τοποθετηθεί κάτω από την κουζίνα, τον χώρο ανάπαυσης και την κρεβατοκάμαρα. Εάν η περιοχή του διαμερίσματος στούντιο είναι πολύ μικρή, τότε η περιοχή του υπνοδωματίου και η περιοχή χαλάρωσης μπορούν να συνδυαστούν.

Βιομηχανικό στυλ διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με τζάκι

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με στήλες

Στούντιο κόκκινο εσωτερικό διαμέρισμα

Ενοίκιο στούντιο διαμέρισμα 18 τ.μ.

Το εσωτερικό ενός στούντιο διαμέρισμα των 18 τ.μ. ή λιγότερο απαιτεί όχι μόνο να εξετάσει προσεκτικά τη διάταξή του, αλλά και να σχεδιάσει. Το εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος στούντιο απαιτεί μια ιδιαίτερη δημιουργική προσέγγιση και, κατά συνέπεια, κατά το σχεδιασμό ενός τέτοιου "μωρού" πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις.

 • Το δωμάτιο πρέπει να είναι λειτουργικό: να είναι καλά αεριζόμενο, να είναι φωτεινό και ζεστό. Ο φωτισμός, η ηχομόνωση και τα ελεγχόμενα συστήματα θέρμανσης πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά και να προγραμματιστούν.
 • Το στυλ όλων των αντικειμένων πρέπει να είναι ένα. Το στυλ σε ένα μικρό δωμάτιο έχει σχεδιαστεί ώστε να μην καταστέλλει, αλλά να επεκτείνει το χώρο, οπότε είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μοντέρνο εσωτερικό στούντιο.
 • Το χρώμα στο εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος στούντιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οπτική επέκταση του χώρου και επομένως το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό συνδυασμό χρωμάτων όχι μόνο για το σχεδιασμό τοίχων αλλά και για τα έπιπλα.
 • Τα έπιπλα πρέπει να είναι ελαφριά, αρθρωτά και να μην επιβαρύνουν το χώρο.
 • Δεδομένου ότι με ένα μικρό μέγεθος το στούντιο διαμέρισμα σχεδιάζεται πιο συχνά ως μια συνδυασμένη κουζίνα και καθιστικό, είναι απαραίτητο να εξεταστεί ένα σύστημα για την εξαγωγή οσμών και ατμού.
 • Τα χωρίσματα σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο είναι ανεπιθύμητα, αρκεί να χωρίσετε μια ζώνη από την άλλη είτε όταν δημιουργείτε ειδικά οπτικά εφέ (ζώνες σχεδίασης σε διαφορετικά χρώματα) είτε χρησιμοποιείτε διαφανή χωρίσματα από γυαλί ή καθρέφτη.
 • Ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα με ψηλά ταβάνια θα φανεί κομψό και πολύ άνετο αν εξοπλίσετε έναν υπνοδωμάτιο στο πάνω επίπεδο, ενώ ελευθερώνετε την περιοχή για την κουζίνα και το καθιστικό.
 • Όταν επιλέγετε ένα ντεκόρ, πρέπει να θυμάστε ότι τα φωτεινά αντικείμενα πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο χρώμα με όλο το εσωτερικό του διαμερίσματος. Για παράδειγμα, το ανοιχτό γκρι χρώμα του σκανδιναβικού στυλ μπορεί να αραιωθεί με ελαφριά μπεζ έπιπλα, ένα χρωματιστό χαλί στο πάτωμα και φωτεινούς λαμπτήρες σφαιρών.

Σε ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα με τετράγωνη μορφή, για να χωρίσετε το διάδρομο και την κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια τεχνική σαν μια ντουλάπα, η οποία όχι μόνο θα εκτελεί τη λειτουργία ενός χωρίσματος, αλλά και τη λειτουργία αποθήκευσης και τοποθέτησης ρούχων και άλλων αναγκαίων αντικειμένων. Το σωστά σχεδιασμένο εσωτερικό ενός τόσο μικρού διαμερίσματος θα είναι άνετο και ελκυστικό.

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με πολυθρόνα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με κουζίνα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με χύτευση από γυψομάρμαρο

Σαλόνι διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με έπιπλα

Διαμέρισμα στούντιο με σχεδίαση 30 τ.μ.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός ενός διαμερίσματος στούντιο 25-30 τ.μ. δεν διαφέρει πολύ από το εσωτερικό του διαμερίσματος ενός δωματίου. Η μόνη διαφορά μπορεί να είναι ότι τέτοιοι μικροί χώροι είναι στούντιο με ένα παράθυρο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά τον φωτισμό του διαμερίσματος. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη βοήθεια κάποιων σχεδιαστικών κόλπα.

Ένας σημαντικός ρόλος στα στούντιο διαμερίσματα παίζεται με τεχνητό φωτισμό. Είναι απαραίτητο να διανείμετε τους λαμπτήρες έτσι ώστε κάθε ζώνη να μπορεί να ανάβει χωριστά. Αυτό όχι μόνο θα εξοικονομεί ενέργεια, αλλά θα είναι επίσης μια εξαιρετική απόφαση σχεδιασμού, επειδή οι λαμπτήρες σε κάθε ζώνη μπορούν να τοποθετηθούν με τον πιο ευνοϊκό τρόπο. Για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο να φωτίσετε την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας με φωτισμό, τοποθετήστε απλά μια επιτραπέζια λάμπα.

Το χρώμα της εσωτερικής διακόσμησης εξαρτάται από το ύφος. Και η πιο σωστή απόφαση θα ήταν να εκδοθεί ένα στούντιο διαμέρισμα 25-30τμ / μ σε μοντέρνο στυλ. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι σχεδιαστές στο σχεδιασμό τέτοιων διαμερισμάτων είναι το σκανδιναβικό στιλ, το στιλ σοφίτας, ο μινιμαλισμός και το βιομηχανικό ύφος. Όλα αυτά τα στυλ είναι ουδέτερα, συμβάλλοντας στην οπτική αύξηση του χρωματικού χώρου και των ευθειών γραμμών, ελάχιστα πράγματα και ντεκόρ, αρθρωτά και λακωνικά έπιπλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα στυλ: για παράδειγμα, η Provence στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο είναι ιδανική για μια γυναίκα και το κλασικό στυλ - για έναν άνδρα.

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο Art Nouveau

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με αρθρωτά έπιπλα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με ταπετσαρία

Εσωτερικό στούντιο διαμέρισμα με ξύλινο τελείωμα

Εσωτερικό στούντιο με παρκέ

Εσωτερικό στούντιο με σόμπα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με χωρίσματα

Στα στούντιο διαμερίσματα με ένα τετράγωνο 25-30 τ.μ., μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα ως ένα highlight των διαφορετικών ζωνών. Για παράδειγμα, ο χώρος διαβίωσης μπορεί να αναγνωριστεί από έναν μεγάλο καναπέ και πολυθρόνες, χωρίζοντας έτσι τον υπόλοιπο χώρο από την κουζίνα. Κατά το σχεδιασμό της κουζίνας και τη διαχωρισμό της από το καθιστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια τεχνική σχεδιασμού ως μετρητή μπαρ.

Αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος στούντιο

Εσωτερικό στούντιο με γραφείο

Το εσωτερικό του στούντιο διαμέρισμα σε μια βολική διάταξη

Το εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο 25 τ.μ. και 30 τ.μ. μπορεί να διακοσμηθεί σε δύο επίπεδα. Στη συνέχεια, για να αυξηθεί το σαλόνι και ο χώρος εργασίας, η θέση μπορεί να τοποθετηθεί στην ανώτερη βαθμίδα. Εκτός από το κρεβάτι, στο εσωτερικό της ανώτερης βαθμίδας πρέπει να τοποθετήσετε ένα κομοδίνα και να σκεφτείτε τον φωτισμό.

Εσωτερικό ενός διαμερίσματος στούντιο με πτυσσόμενα έπιπλα

Διαμόρφωση επίπλων σε διαμέρισμα στούντιο

Επισκευή στο διαμέρισμα στούντιο

Ρετρό στυλ διαμέρισμα στούντιο διαμέρισμα

Στούντιο γκρι εσωτερικό διαμέρισμα

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με ντουλάπα

Διαμέρισμα στούντιο μπλε εσωτερικό

Αρχικές λύσεις στο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος στούντιο

Κατά τη διακόσμηση διαμερισμάτων στούντιο, οι σχεδιαστές συχνά προσφέρουν πρωτότυπες λύσεις στο σχεδιασμό του studio και στη διαμόρφωση των ζωνών. Για παράδειγμα:

 • Για να χωρίσετε το διάδρομο από άλλους χώρους, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε γραφεία ή ένα μόνιμο διαμέρισμα · μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κινητό διαμέρισμα που μπορεί να μετακινηθεί ή να διπλωθεί.
 • Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια ενσωματωμένη τεχνική ή να την τοποθετήσετε σε ειδικά διαμορφωμένες κόγχες, ελευθερώνοντας ταυτόχρονα χώρο.
 • Τα διαφορετικά επίπεδα οροφών σε διαφορετικές περιοχές θα αυξήσουν τις ευκαιρίες και θα εξοικονομήσουν χώρο.
 • Τα έπιπλα μετασχηματιστών και τα σπονδυλωτά έπιπλα θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε δύο ζώνες σε ένα. Μια επεκτάσιμη καρέκλα ή καναπές μπορεί να γίνει επιπλέον μέρος για ύπνο και το τραπέζι εξυπηρέτησης, εκτός από τις κύριες λειτουργίες, θα εκτελέσει επίσης τις λειτουργίες της επιφάνειας εργασίας.
 • Για να διαιρέσετε το διαμέρισμα στούντιο σε ζώνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τα χωρίσματα από γυαλί και καθρέφτες, αλλά και τις οθόνες φωτός που μπορείτε να μετακινήσετε (αλλάζοντας το εσωτερικό των ζωνών) ή να διπλώσετε (αυξάνοντας το χώρο των ζωνών) εάν θέλετε.

Η ρεσεψιόν λειτουργεί τέλεια με χωρίσματα με τη μορφή ράφια. Δεν μοιράζονται μόνο χώρο, αλλά χρησιμεύουν και για την αποθήκευση πολλών απαραίτητων πραγμάτων: βιβλία, εξοπλισμό, σκεύη.

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με τραπέζι

Στούντιο εσωτερικό διαμέρισμα για ένα

Στούντιο διαμέρισμα εσωτερικό φωτισμό

Το διαμέρισμα στούντιο είναι καλό που μπορείτε να το κανονίσετε και να το σχεδιάσετε για κάθε γούστο. Το κύριο πράγμα είναι η δημιουργική φαντασία και ο προϋπολογισμός. Αν και η στέγαση αυτού του τύπου είναι φθηνότερη από το συνηθισμένο, αλλά μερικές φορές η ανάπλαση και η διευθέτηση "τρώνε" ένα σημαντικό μέρος των οικονομικών. Ωστόσο, αξίζουν όλες τις προσπάθειες και τα χρήματα.

Εσωτερικό διαμέρισμα στούντιο με κουζίνα στη γωνία

Εσωτερικό στούντιο με μπάνιο

Στούντιο εσωτερικού χώρου στο μπάνιο

Εσωτερικό μπάνιο με καθρέφτη σε διαμέρισμα στούντιο

Διαμόρφωση διαμερίσματος στούντιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)