Πολυέλαιος στην κρεβατοκάμαρα (22 φωτογραφίες): η ατμόσφαιρα χαλάρωσης με τη βοήθεια του φωτός

Ο πολυέλαιος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του εσωτερικού χώρου, ειδικά όταν πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα. Είναι απαραίτητο να συμμορφωθούμε όχι μόνο με τους στυλιστικούς κανόνες, αλλά και με τους κανόνες για τη διευθέτηση του φωτισμού. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, είναι σημαντικό το φως να μην είναι πολύ φωτεινό, να ρυθμίζεται αν είναι απαραίτητο και να εγκαθίσταται σύμφωνα με το σύστημα Feng Shui, το οποίο θα έχει σίγουρα ευεργετική επίδραση στην ξεκούραση και τον ύπνο.

Όμορφος πολυέλαιος στο νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Ένας απροετοίμαστος χρήστης δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα μια μεγάλη ποικιλία επιλογών, οπότε πριν επιλέξετε έναν πολυέλαιο, πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένους από τους κανόνες που θα περιγράψουμε σε αυτό το άρθρο. Πρόκειται για:

 • Πώς να επιλέξετε έναν πολυέλαιο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπνοδωματίου
 • Πώς να ρυθμίσετε το φως όσον αφορά τις τεχνικές παραμέτρους και το σύστημα Feng Shui
 • Ποιοι είναι οι πολυελαίοι για την κρεβατοκάμαρα
 • Ποιες συστάσεις δίνουν οι σχεδιαστές

Πολυέλαιος σε φωτεινό υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο σε μπεζ χρώματα.

Είδη

Οι σχεδιαστές προσφέρουν να εξετάσουν τον πολυέλαιο ως στοιχείο συμπληρώνοντας το εσωτερικό. Ως εκ τούτου, κατά πρώτο λόγο, αξίζει να το επιλέξετε όχι ως ανεξάρτητο στοιχείο, αλλά ως αξεσουάρ που ταιριάζει απόλυτα στο στυλ της κρεβατοκάμαρας. Το δωμάτιο μπορεί να είναι στο στιλ της Προβηγκίας, της χώρας ή του μινιμαλισμού, με χαμηλή ή υψηλή οροφή. Αλλά για να πλοηγηθείτε στην επιλογή ήταν ευκολότερη, πρέπει πρώτα να μάθετε για όλες τις ποικιλίες αυτών των όμορφων φωτεινών συσκευών.

Μαύρος πολυέλαιος και λάμπες στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Οι πολυέλαιοι μπορούν να είναι με μικρό ή μεγάλο φακό και επίσης διαφέρουν στον τύπο του λαμπτήρα:

 1. Τα LED μπορούν να θεωρηθούν ως η καλύτερη επιλογή, ρυθμίζονται από την εξουσία, έχουν πολλές επιλογές και τύπους φωτισμού, αλλά η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή.
 2. Οι λυχνίες αλογόνου για την κρεβατοκάμαρα δεν είναι η πλέον κατάλληλη λύση, καθώς εκπέμπουν πολύ κρύο και δυσάρεστο φως.
 3. Τα φωταύγεια αυτά θεωρούνται ο πιο οικονομικός τύπος και το κρύο φως τους μπορεί να "μονωθεί" με το σωστό καφέ ή μικρό πράσινο αμπαζούρ.
 4. Οι λάμπες πυράκτωσης είναι ίσως η πιο κατάλληλη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα. Το ζεστό και άνετο σκεδαστικό φως που εκπέμπουν είναι πολύ χαλαρωτικό. Αλλά η κατάσταση περιπλέκεται από το υπερβολικό επίπεδο θέρμανσης των λαμπτήρων. Αν τοποθετήσετε μια πλαστική ή υφασμάτινη απόχρωση, μπορεί να υποστεί βλάβη λόγω παρατεταμένης θέρμανσης.

Πολυέλαιος σε ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ο μοντέρνος σχεδιασμός δεν σταματάει, και τώρα για την κρεβατοκάμαρα μπορείτε να αγοράσετε και έναν πολυέλαιο οροφής και ένα κρεμαστό κόσμημα. Τα πρώτα εγκαθίστανται απευθείας στην οροφή, και το δεύτερο θα φαίνεται καλό σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να κρεμάσετε δύο απλίκες στον τοίχο και να τοποθετήσετε ένα νυχτικό στο κομοδίνο.

Πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο με μπεζ accents

Για να κάνετε τα πάντα αρμονικά, όπως στο Feng Shui, αξίζει να εξετάσετε το ίδιο το ανώτατο όριο. Εάν είναι μια ένταση, τότε ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ασφάλεια, ο πολυελαίος θα πρέπει να τοποθετηθεί μακριά από τον καμβά, και είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας για να αποφύγετε τη θέρμανση. Επίσης, αυτό θα διευκολυνθεί από ένα κλειστό ανώτατο όριο με ένα προς τα κάτω κατευθυντικό φως. Αλλά κάθε πολυέλαιος είναι κατάλληλο για μια ψευδοροφή, το κύριο πράγμα είναι να επαληθεύσουμε όλες τις παραμέτρους και το στυλ.

Πολυέλαιος κρεβατοκάμαρας Προβηγκίας

Όμορφος πολυέλαιος κρεβατοκάμαρας της Προβηγκίας

Επιλέξτε σωστά τον πολυέλαιο στο υπνοδωμάτιο

Προκειμένου ο πολυέλλος να φαίνεται αρμονικός στο εσωτερικό, πρέπει να διασκορπίζει ομαλά το φως και να είναι λειτουργικός.

 1. Στην κρεβατοκάμαρα, ο ελαφρύς φωτισμός είναι πολύ σημαντικός, τόσο η ισχύς του λαμπτήρα όσο και ο τύπος της οροφής. Οι πολυεπίπεδες πολυέλαιοι είναι συχνά κρύσταλλοι, επομένως πρέπει να δώσετε προσοχή στη δύναμη της λάμπας.Υπάρχουν λαμπτήρες για το φως της ημέρας και της νύχτας, οπότε αν επιλέξετε τη δεύτερη επιλογή, τότε για το υπνοδωμάτιο θα είναι το καταλληλότερο. Για να διατηρήσετε τον ήλιο φωτισμό, θα πρέπει να επιλέξετε πολυελαίους με αδιαφανείς αποχρώσεις ουδέτερων χρωμάτων, οι αποχρώσεις υφάσματος είναι επίσης κατάλληλες. Για παράδειγμα, ένας λευκός πολυέλαιος ταιριάζει απόλυτα σε ένα υπνοδωμάτιο στυλ της Προβηγκίας.
 2. Η λειτουργία είναι η δεύτερη σημαντική ποιότητα φωτισμού στο υπνοδωμάτιο. Έτσι ώστε το γενικό φως δεν χτυπά τα μάτια κατά την ανάγνωση, και όταν εφαρμόζεται μακιγιάζ, το δωμάτιο, αντίθετα, είναι καλά φωτισμένο, αξίζει να μεριμνήσετε για την τοποθέτηση των πηγών φωτός. Το κεφαλάρι μπορεί να έχει δύο απλίκες, δύο λαμπτήρες LED μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τον καθρέφτη κοντά στο τραπέζι, και στην οροφή υπάρχει ένας πολυέλαιος με ρυθμιζόμενο πίνακα ελέγχου. Αυτή η προσέγγιση είναι χαρακτηριστική για τα κρεβατοκάμαρα της Προβηγκίας.
 3. Διαστάσεις και φροντίδα. Μια λογική λύση για ένα μικρό υπνοδωμάτιο με χαμηλή οροφή θα είναι ένας πολυέλαιος οροφής, καθώς και απλούς τοίχους. Αν το μέγεθος του δωματίου επιτρέπει, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν πολυέλαιο που κρέμεται, μπορεί να έχει αρκετούς λαμπτήρες για να διευκολύνει την προσαρμογή της κατεύθυνσης του φωτός. Αξίζει επίσης να εξεταστεί η φροντίδα του πολυέλαιου - για να είναι ευκολότερο να σκουπίσετε, αφαιρέστε όποτε είναι δυνατόν, συνιστάται να επιλέξετε πρακτικά φώτα οροφής, ακόμη και αν το μοντέρνο στυλ της αίθουσας υπαγορεύει την επιείκεια των μορφών.

  Για τους αισθητές, ένας πολυέλαιος με τη μορφή ενός υποκαταστήματος μπορεί επίσης να εμφανιστεί, με λαμπτήρες με τη μορφή πετάλων που εκτείνονται από αυτό. Το καλύτερο συμβάλλει στον ύπνο και το υπόλοιπο του κλασικού: ήρεμα κανονικά σχήματα και απαλά χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, επιλέγοντας κάτι "από τη συνηθισμένη", αξίζει αρκετές φορές να σκεφτόμαστε τι είναι πιο σημαντικό - να διατηρήσουμε το σχέδιο ή να φροντίσουμε τα υπόλοιπα "από το Feng Shui".

 4. Τοποθεσία Σημαίνει επίσης τη θέση του πολυέλαιου. Αν κρεμάσετε μια ογκώδη μεταλλική δέσμη φωτός πάνω από το κεφάλι ή το ίδιο το κρεβάτι, είναι απίθανο ότι θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με την ομορφιά τους. Οι διακόπτες πρέπει να είναι κοντά, αν για τεχνικούς λόγους δεν είναι δυνατή η ρύθμιση αυτή, είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε ένα τηλεχειριστήριο με το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε τόσο το γενικό φως όσο και το φωτιστικό ή το περικάρπιο.
 5. Αποθήκευση. Η κρεβατοκάμαρα δεν είναι το μέρος για να πειραματιστείτε. Τρεις λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι αρκετοί: στο χώρο εργασίας, στο κρεβάτι και στον πολυελαίμονα που φωτίζει ολόκληρο το δωμάτιο.

Μεγάλος πολυέλαιος σε ένα κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο στο νεοκλασικό στιλ

Πολυέλαιος στην κλασική κρεβατοκάμαρα

Κλασικά σημαίνει ψηλά ταβάνια στο δωμάτιο. Θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα φανερό φανό, και έναν πολυέλαιό με πολλά κεριά. Εάν το μέγεθος των οροφών και το ύψος του δωματίου δεν έχουν τέτοιες υπέροχες υπερβολές, ένας μέτριος λαμπτήρας ενσωματωμένος στην ψευδοροφή είναι κατάλληλος. Για να προσθέσετε περισσότερα κλασικά, μπορείτε να κρεμάσετε ένα μικρό στρογγυλό γυάλινο πολυέλαιο με κρυστάλλινα μενταγιόν.

Κρύσταλλο πολυέλαιος σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο

Σκούρο πολυέλαιο σε ένα μπεζ κλασικό υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος σε ένα μπλε κλασικό υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος στην κρεβατοκάμαρα υψηλής τεχνολογίας

Ο λακωνικός χαρακτήρας και η λειτουργικότητα - αυτά είναι σημάδια υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, οι μοντέρνοι πολυέλαιοι οροφής με καμπύλες, ασύμμετρες γραμμές με τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων είναι κατάλληλοι. Κατάλληλο υλικό στην περίπτωση αυτή είναι το πλαστικό, το γυαλί ή η τεχνητή πέτρα. Ο φωτισμός υψηλής τεχνολογίας πρέπει να είναι κορεσμένος. Τα φωτιστικά οροφής σε πολλούς πολυελαίους είναι κινητά, τα οποία σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την κατεύθυνση του φωτός. Μπορεί να υπάρχουν πολλές ματ αποχρώσεις του γκρι, μαύρου και ασημί χρώματα, τόσο χαρακτηριστικό της υψηλής τεχνολογίας.

Πολυέλαιος στην κρεβατοκάμαρα υψηλής τεχνολογίας

Αρχικός πολυέλαιος κρεβατοκάμαρων υψηλής τεχνολογίας

Μεταλλικός πολυέλαιος σε μια κρεβατοκάμαρα υψηλής τεχνολογίας

Σύγχρονος πολυέλαιος

Θα επικεντρωθεί επίσης στην πρωτοτυπία. Οι ασυνήθιστες μορφές στο Art Nouveau είναι ευπρόσδεκτες: οι φαντασιώσεις μπορούν να ξεκινήσουν όπως με έναν πλούσιο κρυστάλλινο πολυέλαιο, που τελειώνει με πρακτικούς λαμπτήρες με τη μορφή ενός μπουμπουκιού ή ενός ζώου. Το Art Nouveau αγαπάει το σημασιολογικό φορτίο, το θέμα και παράλληλα την ομαλότητα και τη χάρη των γραμμών. Ο μοντέρνος πολυέλαιος για την κρεβατοκάμαρα μπορεί να είναι κατασκευασμένος από χαλκό, νικέλιο, χαλκό ή μπορεί να κατασκευαστεί από διάφορα υλικά ταυτόχρονα. Το ανώτατο όριο σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα ζεστό χρώμα: καφέ, μαύρο ή κόκκινο.

Σύγχρονος πολυέλαιος στο υπνοδωμάτιο

Μαύρος πολυέλαιος σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Στρογγυλό πολυέλαιο σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Πολυέλαιος επίπλων

Για εκείνους που θέλουν να σχεδιάσουν ένα υπνοδωμάτιο στο στυλ σοφίτας, αξίζει να ακολουθήσετε την αγενής απλότητα, την ελευθερία και τη χαλάρωση.Στο φόντο των τοίχων από τούβλα, που βρέθηκαν τόσο συχνά στο πατάρι, ένας μεταλλικός πολυέλαιος φαίνεται καλός. Για θερμότερες αποχρώσεις, μπορείτε να παραλάβετε έναν πλαστικό καφέ πολυελαίμονα ή έναν λαμπτήρα από ακατέργαστο ξύλο. Το γυαλί σε συνδυασμό με το μέταλλο είναι λιγότερο συνηθισμένο, αλλά έχει και μια θέση στο σχεδιασμό μιας κρεβατοκάμαρας.

Λευκός πολυέλαιος στην κρεβατοκάμαρα

Ασυνήθιστος λευκό πολυέλαιος στην κρεβατοκάμαρα

Φωτιστικό λαμπτήρα στην κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)