Κόκκινο υπνοδωμάτιο (17 φωτογραφίες): όμορφο σχέδιο και συνδυασμοί χρωμάτων

Σε κάθε σπίτι, η κρεβατοκάμαρα έχει μια ξεχωριστή θέση, γιατί αυτό είναι το μέρος όπου πρέπει να χαλαρώσετε πριν από την επόμενη μέρα. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα απαλά χρώματα σε αυτό το δωμάτιο, έτσι ώστε οι ταπετσαρίες, οι κουρτίνες, το κρεβάτι και άλλα έπιπλα να χαλαρώνουν. Αλλά υπάρχουν λάτρεις των υπνοδωματίων που χρεώνουν με ενέργεια! Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει την κόκκινη κρεβατοκάμαρα. Παρόλο που λένε ότι το κόκκινο είναι απαιτητικό και υπερβολικά συναισθηματικό, οι εντυπώσεις ενός τέτοιου δωματίου είναι πάντα ευχάριστες.

Υπνοδωμάτιο με κόκκινο τοίχο και έμφαση στην κρεβατοκάμαρα

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε έντονο κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας. Η παλέτα αυτού του χρώματος είναι πολύ μεγάλη και μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία και καφέ-κόκκινες αποχρώσεις, πλούσια μπορντό και ακόμα και ροζ χρώμα. Η επιλογή του κύριου τόνου εξαρτάται περισσότερο από τη φύση του ιδιοκτήτη. Ας υποθέσουμε ότι οι ροζ αποχρώσεις είναι πιο κατάλληλες για απαλές κυρίες, και πιο σκούρες και πιο κορεσμένες για τους παθιασμένους άνδρες. Πολλοί χρησιμοποιούν ένα τόσο φωτεινό χρώμα μόνο για λόγους έμφασης. Μπορεί να προστεθεί στο κρεβάτι, στις κουρτίνες, στις κουρτίνες. Τα τεντωμένα οροφή, ταπετσαρίες και άλλες μεγάλες επιφάνειες σπάνια καλύπτονται, αλλά διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου είναι κατάλληλες για αυτό.

Κόκκινο και μαύρο έπιπλο στο υπνοδωμάτιο

Χαρακτηριστικά στυλ με κόκκινο χρώμα

Όπως κάθε χρώμα, μια συγκεκριμένη παλέτα είναι προτιμότερη σε ορισμένα στυλ. Η κόκκινη κρεβατοκάμαρα θα φανεί πιο ενδιαφέρουσα αν το τοποθετήσετε σε ένα συγκεκριμένο στυλιστικό προσανατολισμό. Έτσι σε ποιες μορφές το κόκκινο καλύτερο αποκαλύπτεται;

  • Ethnic
  • Βικτοριανό
  • Ανατολή
  • Αγγλικά
  • Αυτοκρατορία.
  • Μπαρόκ

Κόκκινο και λευκό υπνοδωμάτιο

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η δημιουργία οποιουδήποτε προσανατολισμού εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατήρηση οποιωνδήποτε λεπτομερειών: μαξιλάρια, αναμνηστικά, χαλί, οροφή, σχέδια και ταπετσαρία στους τοίχους. Όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξαιρετική προσοχή, ώστε να μην καταστρέφουν ακόμη και τη μικρότερη λεπτομέρεια τη συνολική εικόνα. Συχνά, ακριβώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να σώσουν ολόκληρο το εσωτερικό εάν δεν ήταν ιδιαίτερα σκεπτόμενα. Σε οποιοδήποτε στυλ, το κόκκινο υπνοδωμάτιο θα είναι εκπληκτικό με ένα παιχνίδι σε αντίθεση. Είναι ανόητο να πηγαίνεις σε κύκλους μόνο σε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα χρώματα.

Κόκκινες χρυσές κουρτίνες και κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Κομψό κόκκινο και λευκό υπνοδωμάτιο

Τέλειοι συνδυασμοί χρωμάτων

Ένα κόκκινο υπνοδωμάτιο σε μια παλέτα θα είναι δύσκολο για την ψυχή, επομένως συνιστάται η χρήση διαφορετικών συνδυασμών χρωμάτων. Αν και το χρώμα είναι μάλλον ιδιότροπο, υπάρχουν ακόμα συνδυασμοί που κερδίζουν. Είναι εκπληκτικό ότι αυτό το χρώμα αγαπά τις αντιθέσεις και είναι πιο φωτεινό με τη συνένωση των φωτεινών και των σκοτεινών τόνων.

Το κόκκινο και λευκό υπνοδωμάτιο κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο του σχεδιασμού. Το λευκό προτιμάται και το κόκκινο έχει ήδη επικεντρωθεί σε τόνους. Οι λευκές ταπετσαρίες και οι λαμπρές κόκκινες λυχνίες στους τοίχους φαίνονται καταπληκτικές. Στο λευκό δωμάτιο, μπορείτε να επισημάνετε τα παράθυρα, παραγγέλλοντας κόκκινες κουρτίνες ή κουρτίνες. Μερικές φορές το σχέδιο αλλάζει και προτιμάται το κόκκινο. Στη συνέχεια, οι λευκές κηλίδες μαλακώνουν με την κρύα τους την υπερβολικά ζεστή ιδιοσυγκρασία του κόκκινου. Αν επισημάνετε έναν τοίχο με κόκκινο χρώμα και τους παρακείμενους τοίχους με λευκό, μπορείτε να επεκτείνετε σημαντικά τον χώρο που απαιτείται σε ένα μικρό δωμάτιο.

Μεγάλο κόκκινο και λευκό υπνοδωμάτιο

Η μαύρη και κόκκινη κρεβατοκάμαρα επιλέγεται από τις πολύ αισθησιακές και παθιασμένες φύσεις. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί το μαύρο μπορεί να κάνει το δωμάτιο πολύ ζοφερή. Αυτή η πτυχή μπορεί να μετριαστεί με ελαφρύτερους τόνους στα κλινοσκεπάσματα, μικρά αξεσουάρ. Το κορεσμένο μαύρο μπορεί να συνδυαστεί με χάλυβα γκρι ή μπεζ και κρέμα.Αυτή η αντίθεση είναι μαλακότερη, αλλά ακόμα πολύ θεαματική.

Μαύρο και κόκκινο υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο στιλ

Λευκή και κόκκινη κρεβατοκάμαρα με χαλί

Επίτοιχες λύσεις

Εάν η επιλογή σας είναι κόκκινη, στην οποία θέλετε να ζωγραφίσετε μόνο ένα τοίχο, τότε αυτό πρέπει να είναι ο τοίχος, ο οποίος έχει ένα κρεβάτι, όπου βρίσκεται το κεφάλι του. Μπορείτε να παίξετε με την επίδραση της ακεραιότητας της κεφαλής του κεφαλιού με το τοίχο και να βάψετε την υψηλή πλάτη στο ίδιο χρώμα με την ταπετσαρία.
Για τους ακραίους λάτρεις, οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να αποφεύγουν τα πορφυρά και φλογερά χρώματα και να χρησιμοποιούν κεράσι, καφέ-βακκίνιο, διακόσμηση τεύτλων. Μια τέτοια μετάβαση από κόκκινο-κίτρινο σε μπορντό θα παίξει θετικό ρόλο! Ο τέλειος συνδυασμός κόκκινων χρωμάτων με άλλους, όπως λευκό. Θα δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο πάνω στο οποίο το κόκκινο θα είναι πιο εκλεπτυσμένο, και θα διευκολύνει επίσης την παρατήρηση του κόκκινου. Μπορείτε να προσθέσετε ριγέ ταπετσαρία. Αυτό θα αμβλύνει επίσης τη μονοτονία πίεσης και θα φέρει λεπτομέρειες. Για να γεμίσετε το δωμάτιο με την αγάπη του ρομαντισμού στο κόκκινο, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αλλάξετε το φως των τοίχων, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το συναίσθημα με τη βοήθεια μεμονωμένων στοιχείων διακόσμησης ή υφάσματα: για παράδειγμα, πάνελ, απλίκες, καλύμματα για πολυθρόνες και θήκες, κουρτίνες. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία, εάν θέλετε, να αποσυρθείτε από την ατμόσφαιρα με την αντίθετη σειρά, χωρίς να διακυβεύσετε τη συνολική εμφάνιση του εσωτερικού χώρου.

Μπεζ κόκκινη κρεβατοκάμαρα

Κόκκινο και λευκό ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο υπνοδωμάτιο

Μπεζ και κόκκινες κουρτίνες σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Κόκκινο τείχος πίσω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Φωτισμός και έπιπλα

Σε αυτούς τους χώρους, ο φωτισμός έχει επίσης μεγάλη σημασία. Ο κορεσμένος και έντονος φωτισμός θα είναι πολύ σκληρός και δυσάρεστος. Πολύ πιο κατάλληλο, κάτι διάχυτο και απαλό. Αυτό θα κάνει το υπνοδωμάτιο πιο ρομαντικό και άνετο. Εξαιρετικά σιωπηλά φώτα νύχτας, κομψούς λαμπτήρες δαπέδου ή κρυφό φωτισμό οροφής.

Κόκκινους τόνους στο υπνοδωμάτιο με φώτα τοίχου

Για να επιλέξετε πολύ περίπλοκα και περίτεχνα έπιπλα σε ένα τέτοιο δωμάτιο δεν είναι επίσης απαραίτητο. Το πιο σημαντικό πράγμα στην κρεβατοκάμαρα είναι το κρεβάτι και όλα τα άλλα έπιπλα θα πρέπει να συμπληρώνουν και να το τονίζουν. Συνήθως, τα ξύλινα έπιπλα προστίθενται στους κόκκινους εσωτερικούς χώρους, επειδή η καφέ-διακριτική παλέτα συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινες αποχρώσεις. Πολύ φωτεινά έπιπλα φαίνονται καλά σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επιλέξετε κάτι περίτεχνα. Οι αυστηρές, ευθείες γραμμές είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες και κατάλληλες σε ένα τόσο φωτεινό υπνοδωμάτιο.

Εάν έχει ήδη αποφασιστεί να σχεδιάσετε την κρεβατοκάμαρα με κόκκινους τόνους, τότε προσπαθήστε να δώσετε με ακρίβεια ένα τόσο λαμπερό χρώμα. Η κρεβατοκάμαρα δεν πρέπει να προκαλεί ερεθισμό και υπερβολικά να διεγείρει την ψυχή. Ο σχεδιασμός, με σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποδειχθεί άνετος και γεμάτος με αγάπη.

Λαμπτήρας τοίχου και τοίχου σε υπνοδωμάτιο με κόκκινες κουρτίνες

Μια πληθώρα διαφορετικών πηγών φωτός σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα με κόκκινες προθέσεις

Κομοδίνο σε ένα μπεζ κόκκινο υπνοδωμάτιο

Πολυτελές κλασικό υπνοδωμάτιο με κόκκινες προθέσεις

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)