Μπλε κρεβατοκάμαρα (50 φωτογραφίες): επιτυχημένοι συνδυασμοί χρωμάτων στο εσωτερικό σχεδιασμό

Το μπλε χρώμα συνδέεται με την ψυχρότητα, την καθαρότητα και τη φρεσκάδα. Ως εκ τούτου, το εσωτερικό του μπλε υπνοδωμάτιο είναι πολύ ελαφρύ και φωτεινό. Επιπλέον, οι αποχρώσεις του μπλε χαλαρώνουν και γεμίζουν με αισιοδοξία. Επιλέγοντας μια οροφή τέντωμα σε τέτοια χρώματα, θα δώσετε στον εαυτό σας ένα κομμάτι του καθαρού ουρανού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί επιλέγουν το σχεδιασμό του υπνοδωματίου τους, σε τέτοιους τόνους. Μπορεί να φανεί σε μερικούς ότι θα φανεί αφελής και πολύ απλή. Αλλά πολλά εδώ εξαρτώνται από το πώς χρησιμοποιείται το μπλε χρώμα και ποιοι εταίροι χρωμάτων επιλέγονται γι 'αυτό.

Όμορφο υπνοδωμάτιο με μπλε και άσπρο χρώμα

Μπλε και μπλε τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε προφορά σε μια μπεζ κρεβατοκάμαρα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του μπλε για την κρεβατοκάμαρα

Το μπλε χρώμα παρουσιάζεται σε διάφορες αποχρώσεις, κοντά στο μπλε και το πράσινο. Από τα πλεονεκτήματά του αξίζει να επισημανθούν τα εξής:

 • Το μπλε υπνοδωμάτιο συμβάλλει στη μέγιστη χαλάρωση και στον γρήγορο ύπνο.
 • Ένα μικρό υπνοδωμάτιο σε μπλε αποχρώσεις φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο. Το γεγονός είναι ότι οι τοίχοι και οι άλλες επιφάνειες που κατασκευάζονται σε τέτοιους τόνους είναι αποκομμένες οπτικά.
 • Φαίνεται ότι η μπλε κρεβατοκάμαρα είναι γεμάτη με καθαρό αέρα, οπότε είναι εύκολο να το αναπνεύσετε. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα αν σχεδιάζετε ένα σαλόνι για ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.
 • Για το δωμάτιο ενός κοριτσιού, το μπλε είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το ροζ. Αυτό το σχέδιο φαίνεται ελαφρύ, ελαφρύ και απαλό. Αλλά, σε αντίθεση με το ροζ, αυτή η σκιά δεν προκαλεί ερεθιστικό αποτέλεσμα. Επίσης, σε ένα τέτοιο δωμάτιο, ένας ροζ μπλε συνδυασμός είναι κατάλληλος, για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε κουρτίνες ή υφάσματα σε φόντο ροζ ταπετσαρίας και έπιπλα.

Μπλε-μπλε πινελιές σε ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο

Από τις πιθανές ελλείψεις του μπλε στο εσωτερικό του υπνοδωματίου, διακρίνονται τα εξής:

 • Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολικά μεγάλο μπλε χρώμα, το σχέδιο του δωματίου μπορεί να φαίνεται πολύ κρύο και δεν είναι πολύ άνετο. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα μοιάζει περισσότερο με τους θαλάμους της Βασίλισσας του Χιονιού.
 • Κατά το σχεδιασμό τοίχων και άλλων μεγάλων επιφανειών με μπλε χρώματα, δεν πρέπει να είμαστε πολύ ζωντανοί. Το εσωτερικό θα φανεί ακριβό και πολυτελές μόνο με μέτρια χρήση αυτού του χρώματος.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα μειονεκτήματα του μπλε στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας εμφανίζονται μόνο αν χρησιμοποιείται εσφαλμένα.

Μπλε τοίχο στο υπνοδωμάτιο

Μπλε κλινοσκεπάσματα και αξεσουάρ στο υπνοδωμάτιο

Μπλε κουβέρτα και μαξιλάρια στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε στρωμνή στο υπνοδωμάτιο

Φωτεινό μπλε τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε έπιπλα και υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Φωτογραφία ταπετσαρία στους μπλε τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Οι πιο επιτυχημένοι συνδυασμοί χρωμάτων με μπλε χρώμα

Η λευκή και μπλε κρεβατοκάμαρα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί ένας τέτοιος σχεδιασμός και φαίνεται πολύ συμφέρουσα. Αλλά με επιτυχία, ένας τέτοιος συνδυασμός κοιτάζει τα υπνοδωμάτια στα οποία είναι ελαφρά, βλέποντας τη νότια πλευρά. Διαφορετικά, το εσωτερικό μπορεί να φαίνεται πολύ κρύο και άψυχο. Οπτικά, ένα τέτοιο δωμάτιο φαίνεται καθαρό και φρέσκο.

Αν το κρύο του λευκού δεν σας ταιριάζει, τότε μπορείτε να δώσετε προσοχή στη γκάμα των μπεζ αποχρώσεων. Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για ταπετσαρίες τοίχων ή εκείνες τις περιπτώσεις, όταν σχεδιάζετε ένα τέντωμα οροφής. Οι μπλε αποχρώσεις με κρέμα, μπεζ και τόνους σάρκας φαίνονται πολύ καλά. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται απαλός, ζεστός και άνετος. Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε ένα μπεζ-μπλε συνδυασμός το μπλε χάνει την ακτινοβολία του. Επομένως, αν θέλετε να το επισημάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας, χρησιμοποιήστε το λευκό ως συνοδευτικό χρώμα.

Μπλε κουβέρτα, μαξιλάρια και τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Ο συνδυασμός με αυστηρές αποχρώσεις

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σε αυτήν την παλέτα είναι ένας γκρίζος-μπλε συνδυασμός. Τα μπλε τοιχώματα βρίσκονται σε τέλεια αρμονία με έπιπλα γκρι ή ασημένια. Αλλά τα ταπετσαρία για τους γκρίζους τοίχους φαίνεται καλύτερα αν κρέμονται κουρτίνες στα παράθυρα, σε μια από τις μπλε αποχρώσεις. Γκρι-μπλε εσωτερικό υπνοδωμάτιο είναι καλύτερα να αραιώνεται με μια πρόσθετη σκιά. Τα πλεονεκτικότερα εδώ είναι χιονόμπανο ή γκρι-μπεζ. Συχνά μπορείτε να βρείτε ένα μπλε-μπλε εσωτερικό, το οποίο εισήγαγε στοιχεία του γκρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλε-μπλε εσωτερικό σε αυτόν τον συνδυασμό φαίνεται πιο φωτεινό και πιο κομψό, ειδικά αν κυριαρχεί το μπλε.

Γκρι μπλε κρεβατοκάμαρα

Ο καφέ-μπλε συνδυασμός είναι ένα είδος ηχώ του ρετρό στιλ. Μια τέτοια γκάμα κέρδισε δημοτικότητα τη δεκαετία του 80 του περασμένου αιώνα. Στο καφέ-μπλε υπνοδωμάτιο, μην ασχολείστε με σκοτεινές αποχρώσεις. Αν αποφασίσετε να κολλήσετε ταπετσαρία σε καφέ στους τοίχους ή να εγκαταστήσετε μια οροφή τέντωμα σε σκούρα χρώματα, τότε το δωμάτιο θα φαίνεται ζοφερή. Στην τελευταία περίπτωση, ακόμη και η γυαλιστερή υφή του καμβά δεν θα σώσει την κατάσταση. Επίσης, χρησιμοποιώντας αυτόν τον συνδυασμό, μπορείτε να επιτύχετε μια πραγματική κλασική εμφάνιση του δωματίου, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ριγέ κουρτίνες και κλασικά ξύλινα έπιπλα.

Καφέ και μπλε τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Καφέ και μπλε τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Καφέ, μπλε, μπεζ και λευκά χρώματα στο υπνοδωμάτιο.

Μπλε και άσπρο υπνοδωμάτιο

Μπλε κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Μπλε και άσπρο εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Γκρι κρεβάτι σε καφετί και μπλε κρεβατοκάμαρα

Μπλε, γκρι και μαύρο χρώμα στο υπνοδωμάτιο.

Ο συνδυασμός μπλε και φωτεινά χρώματα

Η χρήση αυτών των αποχρώσεων είναι κατάλληλη μόνο ως τόνους. Μπορούν να είναι μικρά χαλιά, διακοσμητικά μαξιλάρια και καλύμματα. Οι φωτεινές κουρτίνες για την κρεβατοκάμαρα σε μπλε αποχρώσεις θα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή.

Κίτρινο υπνοδωμάτιο

Το κίτρινο-μπλε υπνοδωμάτιο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Αυτά τα δύο χρώματα βρίσκονται και στις δύο πλευρές του πράσινου. Επομένως, εναρμονίζονται καλά όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και σε συνδυασμό με το πράσινο.
 • Ο συνδυασμός αυτών των δύο χρωμάτων στο εσωτερικό θυμίζει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και δίνει μια καλή διάθεση.
 • Το κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο ενοχλητικό και δεν προκαλεί υπερβολική σφριγηλότητα.

Μπλε, κίτρινο, καφέ και λευκά χρώματα στο υπνοδωμάτιο.

Κίτρινα μαξιλάρια και μπλε κάλυμμα στο υπνοδωμάτιο

Αν προτιμάτε ένα υπνοδωμάτιο με πράσινο-μπλε χρώμα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε ορισμένα πράγματα:

 • Είναι στην ίδια παλέτα χρωμάτων. Επομένως, ένας τέτοιος αρμονικός συνδυασμός θα πρέπει να αραιώνεται με πρόσθετο χρώμα.
 • Οι γαλάζιες ταπετσαρίες φαίνονται καλά με αντικείμενα που γίνονται με πράσινο και μπεζ αξεσουάρ.
 • Το πράσινο-μπλε εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι συχνά αραιωμένο με αποχρώσεις του χρώματος άμμου, το οποίο θα προκαλέσει ενώσεις με διακοπές στην παραλία.

Μπλε, πράσινο και άλλα χρώματα στο εσωτερικό της παιδικής κρεβατοκάμαρας

Το μπλε χρώμα με πορτοκάλι στην κρεβατοκάμαρα είναι καλύτερο να μην αναμειγνύεται. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο συνδυασμός είναι ένας από τους ιδανικούς, φαίνεται πολύ ενεργητικός. Αυτό είναι γεμάτο με διαταραχές του ύπνου. Ο ροζ και μπλε συνδυασμός σας επιτρέπει να κάνετε το σχεδιασμό του υπνοδωματίου γοητευτικό και φωτεινό. Αυτός ο συνδυασμός φαίνεται κάπως αφελής, επομένως είναι πιο κατάλληλος για το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας ενός νεαρού κοριτσιού. Σε συνδυασμό με το στυλ ρετρό, ο συνδυασμός τέτοιων αποχρώσεων φαίνεται πιο επιτυχημένος.

Μπεζ-μπλε παιδικό δωμάτιο

Λευκό και μπλε κλασικό υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχους σε ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Κόκκινη και λευκή πολυθρόνα σε γαλάζια και γκρι κρεβατοκάμαρα

Χρυσή κρεβατοκάμαρα

Τι χρώμα των επίπλων είναι κατάλληλο για μπλε τοίχους

Η μπλε κρεβατοκάμαρα μπορεί να εκπροσωπείται ως αξεσουάρ και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που κατασκευάζονται σε αυτό το χρώμα, καθώς και σε πιο εκτεταμένες περιοχές, για παράδειγμα τοίχους. Αν επιλέξατε αυτή την επιλογή για ταπετσαρία, τότε θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό έπιπλο για να αραιώσετε το κρύο εσωτερικό. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, τα έπιπλα από φυσικό ξύλο ή ξύλο είναι τα πιο κατάλληλα. Το χρώμα του πρέπει να είναι ελαφρύ ή κοντά σε φυσικό, για παράδειγμα, καφέ. Κρέμα και μπεζ έπιπλα θα φαίνονται επίσης καλά.

Μπλε, μπεζ και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Αλλά μαύρα έπιπλα είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε. Θα κάνει τη κρεβατοκάμαρα πολύ ζοφερή. Το κόκκινο και το κόκκινο χρώμα στο φόντο της ταπετσαρίας σε μπλε χρώμα θα φαίνεται ακατάλληλο και κάπως αγενές.

Το μπλε υπνοδωμάτιο μοιάζει εξίσου καλό, παρά το εσωτερικό στυλ. Όλα εξαρτώνται από το τι σκιά της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε, με ποια χρώματα των επίπλων και ντεκόρ θα συνδυαστούν, είτε χρησιμοποιείται μια οροφή είτε όχι. Η χρήση τέτοιων τόνων στο σχεδιασμό όχι μόνο των κρεβατιών για ενήλικες είναι κατάλληλη.Ο σχεδιασμός του παιδικού δωματίου μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με μπλε χρώματα.

Μπλε προφορά σε μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Μπλε στρωμνή στο υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχους στο υπνοδωμάτιο σε κλασικό ύφος

Μπλε τοίχους και διακόσμηση κρεβατιών

Λευκό και μπλε κρεβατοκάμαρα της Προβηγκίας

Μπλε και άσπρο εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Μπλε, κυανό και άσπρο χρώμα στο υπνοδωμάτιο

Μπλε και μπλε προφορά σε ένα υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχους στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε περσίδες στο υπνοδωμάτιο

Σκούρο μπλε προφορά στο υπνοδωμάτιο

Μπλε και μπλε τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Τοίχου και οροφής διακόσμηση σε μπλε χρώμα

Στερεοί μπλε τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Μπλε τοίχους και μοτίβο στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε απλά τείχη και υφάσματα στην κρεβατοκάμαρα

Μπλε υφάσματα σε ένα ασυνήθιστο υπνοδωμάτιο

Μπλε πινελιές στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)