Πρωτότυπο και ποικίλο τούλι για την κρεβατοκάμαρα: η ψυχρότητα της μηδενικής βαρύτητας (22 φωτογραφίες)

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας κόσμος ειρήνης, ηρεμίας και μοναξιάς. Κάθε γωνιά του δωματίου θα πρέπει να γεμίζει με άνεση και να φέρνει στον ιδιοκτήτη μόνο ευχάριστα συναισθήματα. Ο τελευταίος ρόλος στο εσωτερικό του υπνοδωματίου δεν παίζεται από τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, δηλαδή από το τούλι. Αποτελεί τελικά το χώρο, δίνει το δωμάτιο ελαφρότητα, και μερικές φορές ενεργεί ως το κύριο σημείο του εσωτερικού.

Λευκή τούλι στην κρεβατοκάμαρα

Γυαλιστερό τούλι στην κρεβατοκάμαρα

Πώς να επιλέξετε ένα τούλι για μια κρεβατοκάμαρα;

Ένα καλά επιλεγμένο και διακοσμημένο τούλι στην κρεβατοκάμαρα είναι σε θέση να αναπνεύσει τη ζωή στο εσωτερικό, το δωμάτιο θα λάμψει με νέα χρώματα. Αλλά εάν κάνετε λάθος με την επιλογή τούλι, τότε η αίσθηση ακόμα και των πιο εξελιγμένων χώρων θα χαλάσει.

Το διαφανές τούλι επεκτείνει οπτικά τον χώρο, καθιστώντας τον πιο φωτεινό και ευάερο. Το φως του ήλιου διεισδύει εύκολα μέσα από αυτό, ενώ οι ακτίνες είναι ελαφρώς διάσπαρτες και δεν είναι τόσο καυτές.

Πρώτα απ 'όλα, πριν κρεμάσετε το τούλι στην κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το σχέδιο διακόσμησης παραθύρων. Εάν αμφιβάλλετε για τις δικές σας ικανότητες σχεδιασμού ή δεν ξέρετε πώς να κρεμάσετε ένα τούλι όμορφα, επικοινωνήστε με ειδικούς στον τομέα αυτό.

Τούλι με λουλούδια στο υπνοδωμάτιο

Τούλι στην παιδική κρεβατοκάμαρα

Στυλ

Κουρτίνες από τούλι θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο ύφος του δωματίου. Για παράδειγμα, τριαντάφυλλα και διακοσμητικά στοιχεία θα είναι ακατάλληλα σε ένα δωμάτιο όπου κυριαρχεί η ρυθμική υψηλής τεχνολογίας ή ο αυστηρός μινιμαλισμός. Εδώ θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μονόχρωμες ή κορεσμένες αποχρώσεις. Αν ψάχνετε για μια καθολική λύση, στη συνέχεια, διακοσμήστε το παράθυρο με ένα μπεζ πεντακάθανο τούλι.

Κουρτίνες συνδυασμένες από ένα υλικό διαφορετικών χρωμάτων φαίνονται πολύ μοντέρνα και θεαματική. Για παράδειγμα, δύο απλά υφάσματα με αντίθεση χρώματα και έναν καμβά με κεντήματα ή μοτίβο.

Τούλι οικολογικό στυλ

Τούλι σε γαλλικό παράθυρο

Το φως

Ο φωτισμός είναι ένα άλλο σημαντικό κριτήριο όταν επιλέγετε ένα τούλι για μια κρεβατοκάμαρα. Εάν οι ακτίνες του ήλιου σπάνια κοιτάζουν έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς σας, σηκώστε απλά υφάσματα και μια ελαφριά παλέτα. Το δωμάτιο θα είναι φωτεινό και κομψό. Για δωμάτια με περίσσεια ηλιακού φωτός (κυρίως παράθυρα με νότια ή ανατολική πλευρά), επιλέξτε κουρτίνες συσκότισης στο υπνοδωμάτιο. Στο ζεστό μεσημέρι, οι κουρτίνες μπορούν να κλείσουν, και το βράδυ ανοιχτό και να απολαύσετε το φως που λυγίζει.

Διαβάθμιση Τούλ

Συνδυασμένη τούλι στην κρεβατοκάμαρα

Διαστάσεις δωματίου

Για ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο με εντυπωσιακό τετράγωνο, μπορείτε να βρείτε έναν τεράστιο αριθμό επιλογών διακόσμησης παραθύρων. Αλλά με μικρά δωμάτια θα πρέπει να φανταστείτε και να είστε έξυπνοι. Ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψετε εντελώς τις παραδοσιακές κουρτίνες ή να τις αντικαταστήσετε με μια ρωμαϊκή κουρτίνα. Με έλλειψη χώρου, επιλέξτε παστέλ χρώματα, απλά κουρτίνες και μην φορτώσετε το άνοιγμα του παραθύρου με διακόσμηση. Ένα ελαφρύ τούλι θα μεγεθύνει οπτικά το δωμάτιο, προσθέτει αέρα και ελαφρότητα σε αυτό.

Τούλι πάνω από το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρα

Τούλι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Τύποι τούλι σε μοντέρνα υπνοδωμάτια

Το φως ημιδιαφανές ύφασμα για το σχεδιασμό των ανοιγμάτων παραθύρων άρχισε να χρησιμοποιείται μερικούς αιώνες πριν στη Γαλλία. Η εμφάνιση αυτού του θέματος με μια περίπλοκη συνένωση των νημάτων έκανε μια βουτιά στον κόσμο της μόδας και του εσωτερικού σχεδιασμού. Οι κουρτίνες Tulle δεν χάνουν τη δημοτικότητά τους στις σύγχρονες πραγματικότητες του κόσμου της υψηλής τεχνολογίας. Το Organza, το σιφόν και η δαντέλα βοηθούν στη δημιουργία πρωτοτύπων και κλασσικών σχεδίων.

Μινιμαλιστικό Τούλι στην κρεβατοκάμαρα

Τούλι στο υπνοδωμάτιο σε μοντέρνο στιλ

Τούλι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου χρησιμοποιείται συνήθως για το σχεδιασμό ανοίγματα παραθύρων. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτή τη διακόσμηση:

 • χρησιμοποιώντας μάτια?
 • σύνολο με μουσελίνα.
 • σε συνδυασμό με τη ρωμαϊκή κουρτίνα.
 • τα λουλούδια και τα κουρτίνες με τούλι.

Η ποικιλία και η ευελιξία των τούλι κουρτίνες επιτρέπει στους σχεδιαστές να πειραματιστούν με στυλ και να προτείνουν ασυνήθιστες λύσεις.

Τούλι στο παράθυρο στο υπνοδωμάτιο

Οπές

Μια σύγχρονη επιλογή για τη διακόσμηση τούλι είναι η χρήση των αυτιών. Δακτύλιοι από μέταλλο ή πλαστικό εισάγονται στο ύφασμα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση μεταξύ των τμημάτων, τόσο πιο εκφραστικά θα είναι οι πτυχές στις κουρτίνες.

Οργανικά κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω τούλι στα μάτια:

 • Κλασικοί εσωτερικοί χώροι, αν θέλετε να φέρετε λίγο μοντέρνα και εκλεπτυσμένα σημειώματα.
 • Μοντέρνα στυλ. Αρμονικά ταιριάζει σε έναν δυναμικό υψηλής τεχνολογίας, περιορισμένο μινιμαλισμό και μια αυθεντική πατάρι?
 • Είναι κατάλληλες εάν χρειάζονται απλές και πρακτικές λύσεις.

Οι οπές φοριούνται απευθείας στο γείσο. Ο Τούλλος πέφτει με χαρά, δημιουργώντας ομαλά κύματα. Αν θέλετε κομψότητα και απλότητα - δώστε προσοχή στο τούλι με τα μάτια.

Κουρτίνες από τούλι

Τούλ και Κισέι

Ο σχεδιασμός του τούλι στην κρεβατοκάμαρα φαίνεται πολύ εντυπωσιακός σε συνδυασμό με μουσελίνα. Τα πτώματα ή τα πλεγμένα νήματα φαίνονται ευνοϊκά στο φόντο ενός ημιδιαφανούς μονοφωνικού τούλι. Αυτό το σύνολο προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες πειραματισμού. Χρώμα, διακόσμηση, κουρτίνες και πολλές άλλες πρωτότυπες επιλογές μπορούν να εφευρεθούν συνδυάζοντας ελαφρύ τούλι και μουσελίνα με υφή.

Αν το δωμάτιο έχει σχεδιαστεί σε ελαφριά παστέλ χρώματα, τότε μπορεί να τοποθετηθεί φωτεινό προφορά στο άνοιγμα του παραθύρου. Μια λευκή ή γαλακτώδης οργάντζα χωρίς σχέδια θα είναι το φόντο, και το δεύτερο στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσει ένα μουνί φωτεινό αντίθεση χρώματος. Τα μακρά νήματα μπορούν να παραμείνουν πτώση, πλεγμένα ή τρυπημένα με γάντζους. Εάν θέλετε ασυμμετρία και αυστηρές γεωμετρικές γραμμές - κόψτε τα νήματα διαγώνια, αψίδα, σκάλα ή κύμα. Η στιλπνότητα και η φωτεινότητα στο δωμάτιο θα προσθέσουν διακόσμηση από γυάλινες χάντρες, χάντρες, πούλιες ή χάντρες. Το αυθεντικό και κομψό εσωτερικό είναι έτοιμο!

Αποσκευές για κουρτίνες με τριαντάφυλλα

Ρωμαϊκή κουρτίνα και τούλι

Ρωμαϊκή κουρτίνα - απλά και πρακτικά υφάσματα, μέχρι το περβάζι. Θα προστατεύσει τον ιδιοκτήτη της κρεβατοκάμαρας από τον καυτό ήλιο και το βράδυ θα κρυφτεί από τα αδιάκριτα μάτια. Αλλά η λακωνική ρωμαϊκή κουρτίνα δεν έχει αρκετή χάρη και ευκολία. Αυτό το ελάττωμα αντισταθμίζεται πλήρως από το ιπτάμενο τούλι.

Συνδυάζοντας τούλι με ρωμαϊκές κουρτίνες, μπορείτε να πάρετε κομψές και πρωτότυπες εσωτερικές λύσεις. Αυτό το σύνολο θα ταιριάζει απόλυτα σε κλασσικά και μοντέρνα στυλ. Το άνοιγμα του παραθύρου θα φανεί όμορφο και πλήρες και οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αισθητική απόλαυση.

Όταν επιλέγετε ύφασμα για αυτό το σύνολο δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και κανόνες. Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ρολά, αφήνοντας ένα δευτερεύοντα ρόλο για την κουρτίνα κουρτίνας. Η αντίθετη επιλογή φαίνεται επίσης καλή - μια όμορφη κουρτίνα κορεσμένου χρώματος ή διακοσμημένη με κεντήματα και μια απλή ρωμαϊκή κουρτίνα ουδέτερου χρώματος.

Τούλι στην οροφή στο υπνοδωμάτιο

Λαμπρέκι και κουρτίνες από τούλι

Ομαλή πτώση κουρτίνες - είναι πολύ βαρετό και κοσμικό; Πειραματιστείτε με κουρτίνες! Το όμορφα επιλεγμένο και διπλωμένο κουρτίνα από τούλι είναι μια πραγματική τέχνη. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός πτυσσόμενων επιλογών για πτυχές, αλλά μπορείτε να επισημάνετε τα πιο δημοφιλή:

 • Ταινία για κουρτίνες. Μια ειδική ταινία είναι ραμμένη στο επάνω άκρο του υφάσματος. Η κουρτίνα κρέμεται στο γείσο και στη συνέχεια τραβιέται μαζί για να επιτευχθούν ομαλές κάθετες πτυχώσεις. Μπορείτε να αγοράσετε την ταινία σε οποιοδήποτε ύφασμα και κουρτίνα.
 • Λαβές και γόνατα. Σε μαγνήτες, από σχοινιά ή κορδέλες, διακοσμημένα με χάντρες και χάντρες, με τη μορφή λουλουδιών και άλλα πολλά όμορφα και αυθεντικά πακέτα. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετες οριζόντιες πτυχώσεις.
 • Χοντρό νήμα. Ένα κορδόνι ή ένα πυκνό νήμα είναι σπειρωμένο στην πλευρά της κουρτίνας. Θα σχηματίσει ημικυκλικές πτυχές. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το τούλι δεν πρέπει να είναι πολύ μακρύ, το μέγιστο στο περβάζι.
 • Bow. Η οργάνκα πρόκειται να αποτελέσει τόξο. Στην κορυφή, το κουρτίνα είναι στερεωμένο με μια βελονιά που θα το κρατήσει σταθερά.
 • Lambrequin. Το εύκαμπτο τούλι είναι εύκολο να βρεθεί σε όμορφο pelmet.Μπορείτε να τα ράψετε ή απλά να τυλίξετε τον καμβά γύρω από το γείσο, χαράζοντας όμορφες πτυχές.

Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε περιβάλλον (πλεξούδα, περιθώρια, κορδέλες κλπ.), Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε. Η εστίαση θα πρέπει να είναι σε μια ελαφριά και κομψή κουρτίνα τούλι.

Δωμάτιο Προφήτη Τούλ

Γκρι τούλι στην κρεβατοκάμαρα

Όχι μόνο για τα παράθυρα

Ο σχεδιασμός τούλι στην κρεβατοκάμαρα δεν τελειώνει μόνο στη διακόσμηση των ανοιγμάτων παραθύρων. Για να δημιουργήσετε ένα κομψό και τελειωμένο εσωτερικό, μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά σύνολα τούλι.

Οι κουρτίνες θα εναρμονιστούν αρμονικά στο εσωτερικό, αν διακοσμήσετε μια λάμπα, έναν αμπαζούρ ενός νυχτερινού λαμπτήρα με τούλι, και θα εκτελέσετε διακοσμητικά σε μαξιλάρια ή σε ένα κάλυμμα.

Τούλι στο υπνοδωμάτιο

Μια γωνιά της ιδιωτικής ζωής και της βασιλικής πολυτέλειας - ένα θόλο. Το ημιδιαφανές τούλι γύρω από το κρεβάτι θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άνεσης και ειρήνης. Μπορείτε να κρεμάσετε τα έργα ζωγραφικής στο κεφάλι του κρεβατιού ή γύρω από την περίμετρο του κρεβατιού. Αν είναι απαραίτητο, το τούλι είναι δεμένο με μια κορδέλα ή πελεκημένο με πιρούνια. Το Kissey είναι πολύ αποτελεσματικό για αυτή τη σύνθεση.

Η επιλογή των σωστών κουρτινών από τούλι για την κρεβατοκάμαρα είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά πολύ συναρπαστική. Εάν λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις και τις λεπτές αποχρώσεις του σχεδιασμού, καθώς και επιλέγοντας υλικό υψηλής ποιότητας, μπορείτε να έχετε ένα πολύ αποτελεσματικό αποτέλεσμα.

Τούλι με σχέδιο στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)