Υπνοδωμάτιο με μελέτη (52 φωτογραφίες): ιδέες σχεδίασης

Χάρη στην ανάπτυξη των τεχνολογιών επικοινωνίας, ιδίως στο Διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να κάνουν την δουλειά τους στο σπίτι. Και αυτό απαιτεί ένα ορισμένο μέρος στο διαμέρισμα. Δεν έχει κάθε τόπο μια τέτοια περιοχή. Πολλά έργα προτείνουν το συνδυασμό πολλών λειτουργικών ζωνών σε ένα δωμάτιο, συνδυάζοντάς τα σε ένα κοινό σχέδιο. Για παράδειγμα, συνδυάστε ένα καθιστικό με ένα γραφείο. Αλλά αυτή η ιδέα δεν είναι πολύ βολικό, δεδομένου ότι το σαλόνι είναι ένα συχνά επισκέφθηκε μέρος στο διαμέρισμα.

Μεγάλο γραφείο στο παράθυρο του υπνοδωματίου

Λευκή κρεβατοκάμαρα με μελέτη

Μεγάλο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Οι ιδέες του συνδυασμού της κρεβατοκάμαρας με τη μελέτη θα είναι πολύ πιο πρακτικές. Ένα τέτοιο δωμάτιο, για παράδειγμα, σε 12 τετραγωνικά μέτρα. m, είναι απαραίτητο να χωριστεί σε δύο ζώνες: ένα για ύπνο, και το δεύτερο για το χώρο εργασίας, θα πρέπει να είναι κοντά στο παράθυρο.

Κανόνες διανομής χώρου

Πού πρέπει να ξεκινήσετε κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου 12 τετραγωνικών μέτρων. m; Το πιο σημαντικό είναι να καθορίσουμε τον τρόπο τοποθέτησης του χώρου. Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες είναι να σιγουρευτείτε ότι κοιμάστε, βλέπετε ελάχιστα πράγματα που σχετίζονται με την εργασία και ενώ κάθεστε στο γραφείο σας, μην παραβλέπετε το κρεβάτι, διαφορετικά σίγουρα θα σας καλέσει στην αγκαλιά του. Η κύρια εστίαση του χώρου εργασίας είναι το παράθυρο, έτσι ώστε τα μάτια σας να μην τεντώνονται στο σκοτάδι, θα πρέπει να υπάρχει αρκετό φως. Υποστηρίξτε αυτήν την ιδέα και θα έχετε ένα άνετο δωμάτιο.

Μαύρο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Υπνοδωμάτιο με μελέτη στυλ χώρας

Σύγχρονη κύρια κρεβατοκάμαρα

Θα ονομάσουμε τις μεθόδους διαχωρισμού του χώρου στην αίθουσα σπουδών - το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο:

 1. Διαχωρισμός χωρισμάτων. Μπορούν να είναι στερεά ή να έχουν διάφορα λειτουργικά ανοίγματα, πόρτες. Τέτοια διαμερίσματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως ράφια, ντουλάπες. Για παράδειγμα, στο πλάι του ντουλαπιού, τοποθετήστε μια βιβλιοθήκη, και στο πλάι του δωματίου στο διαμέρισμα, κανονίστε ένα ντουλάπι ή χώρο για μια τηλεόραση.
 2. Οθόνες. Εάν δεν θέλετε να γεμίσετε πάρα πολύ την κρεβατοκάμαρα και αφήστε την ευκαιρία να συνδυάσετε το δωμάτιο, τότε η καλύτερη επιλογή θα είναι η χρήση οθονών ή κουρτινών. Το μόνο τους μείον είναι η κακή ηχομόνωση.
 3. Αν έχετε ένα μικρό δωμάτιο με χώρο μικρότερο από 12 τετραγωνικά μέτρα. m, συνιστάται η χρήση της μεθόδου ζωνοποίησης του χώρου με χρώμα. Υπάρχουν τόνοι επιλογών για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Για παράδειγμα, ο χώρος εργασίας μπορεί να βαφτεί πιο σκούρο από την περιοχή του υπνοδωματίου. Το εσωτερικό φαίνεται πολύ ωραίο και άνετο. Το πιο αρμονικό είναι το δωμάτιο με κοπή αναλογιών 1: 2. Αλλά εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε πόσο διάστημα πρέπει να διαθέσετε για το γραφείο και πόσο για τον χώρο ύπνου.
 4. Διαφορετικά δάπεδα. Μια απλή και προσιτή επιλογή για την κοινή χρήση χώρου. Στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε απλά να βάλετε ένα μαλακό χαλί.

Διαχωρισμός της περιοχής αναψυχής και της περιοχής εργασίας με ένα διαμέρισμα

Μικρός χώρος εργασίας στη γωνία της κρεβατοκάμαρας

Παιδική κρεβατοκάμαρα με μελέτη

Σχεδιασμός υπνοδωματίου με μελέτη

Υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ με μελέτη

Ιδέες σχεδιασμού υπνοδωματίου

Τα τείχη μπορούν να καλυφθούν με όλα τα υλικά που επιθυμείτε. Μπορεί να είναι χρωματισμένο, διακοσμητικό γύψο με προεξέχοντα ανάγλυφα ή ταπετσαρία - τόσο απλά όσο και δυσδιάκριτα σχέδια. Θυμηθείτε ότι αυτό το δωμάτιο δεν είναι μόνο για δουλειά, αλλά και για χαλάρωση. Το εσωτερικό του θα πρέπει να συνδυάζει αρμονικά ένα γραφείο για εργασία και ένα χώρο χαλάρωσης.

Διαχωρισμός με ράφια για τη διαίρεση του υπνοδωματίου και του χώρου εργασίας

Υπνοδωμάτιο με έθνικο στυλ με μελέτη

Γεωμετρικό ντιζάιν υπνοδωματίου με μελέτη

Υπνοδωμάτιο με μελέτη

Λακαρισμένο γραφείο στο υπνοδωμάτιο

Απλές συμβουλές:

 • τοποθετήστε laminate ή παρκέ στο πάτωμα. Στη συνέχεια, στην περιοχή ύπνου μπορείτε να βάλετε ένα όμορφο χαλί, θα γίνει μια σχεδίαση διακόσμηση του εσωτερικού?
 • πάρτε τις κουρτίνες με ένα διακριτικό και κομψό σχέδιο. Το υλικό κουρτινών μπορεί να είναι οποιοδήποτε - ελαφρύ και πετάει ή πυκνό.
 • Αποφύγετε την περίσσεια μαξιλαριών και βολάν με ένα πολύχρωμο κάλυμμα, θα σας αποσπάσουν την προσοχή από την εργασία, θα κάνουν το εσωτερικό πολύ χρωματιστό.

Κοντά στο γραφείο του υπολογιστή, μπορείτε να οργανώσετε με επιτυχία τον διοργανωτή τοίχου. Χρειάζεται πολύ λίγο χώρος, αλλά για εργασία είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό. Πριν από τα μάτια σας θα έχετε το πιο σημαντικό πράγμα για την εργασία, σίγουρα δεν θα ξεχάσετε τα σχέδιά σας. Ο διοργανωτής θα διακοσμήσει επίσης το δωμάτιό σας και θα αποτελέσει το επίκεντρο σε αυτό.

Ασυνήθιστο αντίθετο σχέδιο ενός υπνοδωματίου με χώρο εργασίας

Κόκκινο γραφείο σε ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα

Επιλογή επίπλων

Εκτελείται με βάση αυτές τις κρίσεις ποιες ζώνες παίζουν τον κύριο ρόλο για εσάς. Αν η μελέτη είναι προτεραιότητα, τότε εστιάστε στην επιλογή μιας άνετης επιφάνειας εργασίας και μιας άνετης καρέκλας. Η διακόσμηση στο εσωτερικό πρέπει να περιορίζεται στο ελάχιστο. Περισσότερη αυστηρότητα και απλότητα.

Μοντέρνο φωτεινό υπνοδωμάτιο με χώρο εργασίας

Γυαλιστερά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Λακωνικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου με μια μελέτη

Εάν βάζετε την κρεβατοκάμαρα στον κύριο χώρο, πάρτε ένα μικρό τραπέζι και μια συμπαγή καρέκλα. Το κύριο στοιχείο του εσωτερικού χώρου του δωματίου θα είναι ένα κρεβάτι με οθωμανούς και μια ντουλάπα. Αξίζει να βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός επίπλων συνδυάζεται με τον εσωτερικό σχεδιασμό ολόκληρου του δωματίου.

Αποφύγετε να γεμίζετε την κρεβατοκάμαρά σας. Βρείτε έπιπλα δύο σε ένα. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε πολλά χαρτιά στο γραφείο σας, επιλέξτε ένα ράφι για τους σε μια ντουλάπα ή ένα κρεβάτι με συρτάρια. Η ποσότητα του εξοπλισμού μπορεί επίσης να ελαχιστοποιηθεί, εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Γραφείο απομίμησης ξύλου στο υπνοδωμάτιο

Γυάλινο γραφείο στην κρεβατοκάμαρα

Έπιπλα στο υπνοδωμάτιο με μια μελέτη

Υπνοδωμάτιο με μελέτη Art Nouveau

Υπνοδωμάτιο υπνοδωματίου με μελέτη

Φωτισμός χώρου

Ο χώρος εργασίας στο γραφείο, κατά κανόνα, βρίσκεται κοντά στο παράθυρο και η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στο πίσω μέρος του δωματίου. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε το συνηθισμένο πολυέλαιο στο μέσον της οροφής με ενσωματωμένα φώτα. Είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τις σκιές και να ανάψετε την επιθυμητή περιοχή του δωματίου. Υποχρεωτική είναι η παρουσία φωτός στην αριστερή πλευρά του τραπεζιού. Οι διακόπτες είναι οι πιο κατάλληλοι για τοποθέτηση στην πόρτα, κοντά στο κρεβάτι και στο τραπέζι.

Για μια κουκέτα επιλέξτε λαμπτήρες πυρακτώσεως με κίτρινο φως. Για ένα γραφείο, ρυθμίστε ένα αναζωογονητικό φάσμα φωτός φθορισμού λευκού ή μπλε. Επιλέξτε τους λαμπτήρες και τον επιτραπέζιο λαμπτήρα ανάλογα με το χρώμα και τον σχεδιασμό στο εσωτερικό του δωματίου. Όλα πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο σχέδιο και ύφος.

Ένα μεγάλο παράθυρο δίνει άφθονο φυσικό φως στο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Λευκή και γκρι κρεβατοκάμαρα με χώρο εργασίας

Μικρό χώρο εργασίας με ράφια πάνω από το τραπέζι στο υπνοδωμάτιο

Μαρμάρινο υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με ένα μικρό γραφείο

Υπνοδωμάτιο και μελέτη σε ένα μικρό δωμάτιο

Τι να κάνετε αν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, δεν υπερβαίνει τα 12 τετραγωνικά μέτρα. m, και δεν υπάρχει πουθενά αλλού να εξοπλίσει έναν χώρο εργασίας; Στη συνέχεια, πρέπει να καταφύγετε σε όλα τα είδη κόλπα του εσωτερικού σχεδιασμού για να κάνετε τον χώρο άνετο και να μην επιβαρύνεστε.

Ασυνήθιστος σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου με γραφείο

Υπνοδωμάτιο με παράθυρο και μελέτη

Διαχωρισμός στο υπνοδωμάτιο με γραφείο

Υπνοδωμάτιο με στυλ στην Προβηγκία

Κρεμαστό τραπέζι στο υπνοδωμάτιο με μια μελέτη

Για δωμάτια 12 τετραγωνικών μέτρων. m και λιγότερο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, μεταξύ των οποίων και οι πρόσθετες μέθοδοι ζωνών:

 • καμάρες - ένα κλασικό σχέδιο τέχνασμα. Είναι κατάλληλο για διαμερίσματα οποιουδήποτε μεγέθους.
 • βάθρα - ιδανικό για μικρά δωμάτια. Το ύψος τους κυμαίνεται από 15 cm έως μερικά βήματα.
 • σχέδιο τοποθέτησης επίπλων - δεν είναι απαραίτητο όλα τα έπιπλα να στέκονται κατά μήκος των τοίχων, όπως οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουν. Αυτός ο σχεδιασμός έχει πολλές επιλογές. Κάποια στοιχεία επίπλων μπορούν να εγκατασταθούν στη μέση της κρεβατοκάμαρας, χωρίζοντας το χώρο, και το σαλόνι μπορεί να διανεμηθεί σε ζώνες χρησιμοποιώντας τζάκια δύο όψεων.
 • ράφια με πολλά ράφια, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε όλο το χαρτί ή τα απαραίτητα αντικείμενα, βιβλία, κλπ.

Κρεμασμένο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Υπνοδωμάτιο με μελέτη Provence

Ρετρό στυλ υπνοδωμάτιο με μελέτη

Γκρίζο υπνοδωμάτιο με μελέτη

Υπνοδωμάτιο με μελέτη σε μοντέρνο στιλ

Εστίαση στην επιλογή συμπαγών και ευέλικτων επίπλων. Για να μεγιστοποιήσετε τον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο των 12 τετραγωνικών μέτρων. m, χρησιμοποιήστε αυτές τις σημειώσεις:

 1. Αγοράστε ένα μετατρέψιμο κρεβάτι - τοποθετήστε μια ντουλάπα για ρούχα ή βιβλία σε αυτό. Σε άλλο σχέδιο, το κρεβάτι μετατρέπεται σε τραπέζι που μπορεί να χρησιμεύσει τέλεια ως επιφάνεια εργασίας. Τότε δεν θα χρειαστεί χώρος ζώνης. Θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 2. Κατασκευάστε μια ντουλάπα στον τοίχο και, μέσα, επιλέξτε ένα ράφι για βιβλία και έγγραφα.
 3. Πτυσσόμενο τραπέζι σχεδιασμένο για φορητό υπολογιστή. Είναι χτισμένο σε ένα μικρό ντουλάπι. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας σας, βάζετε ένα τραπέζι και άλλα εξαρτήματα εργασίας σε αυτό το ντουλάπι.

Για δωμάτια 12 τετραγωνικών μέτρων. m. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η εσωτερική ατμόσφαιρα και η οικεία ατμόσφαιρα, παρά το περιβάλλον εργασίας. Το χρωματικό σχήμα δημιουργείται κατά προτίμηση σε έντονα χρώματα. Χρησιμοποιήστε την ιδέα να τοποθετήσετε μια μικρή εικόνα στον τοίχο. Δεν πρέπει να είναι πολύ πιασάρικα, και ταυτόχρονα, αρμονικά χωράει στη γενική ατμόσφαιρα του δωματίου.

Κύριο υπνοδωμάτιο με μεταλλικό μπαλκόνι

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπνοδωματίου, της μελέτης και του καθιστικού σε ένα χώρο

Μεγάλο χώρο εργασίας στο υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με επιφάνεια εργασίας

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με μελέτη

Καθιστικό με μια μελέτη: πώς να συνδυάσετε

Εάν το σπίτι σας έχει καθιστικό, μπορεί να συνδυαστεί με μια μελέτη, απελευθερώνοντας την κρεβατοκάμαρα για άμεση χρήση. Δωμάτιο σε 12 τετραγωνικά μέτρα. m είναι ιδανικό για τη διαίρεσή του σε ζώνες. Εξοπλίστε το χώρο εργασίας σας από το παράθυρο, θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένο - αυτή είναι η κύρια προϋπόθεση για άνετη εργασία.

Πολλές ιδέες για τη διακόσμηση ενός καθιστικού με μια μελέτη μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, όπου υπάρχει φωτογραφία αυτών των χώρων. 12 τ.μ. m θα είναι αρκετό για να κάνει το χώρο ζεστό. Μια κατάλληλη εσωτερική διακόσμηση θα σας επιτρέψει να εξοπλίσει τις περιοχές στο δωμάτιο με τον καλύτερο τρόπο, θα είναι κομψό και μοντέρνο. Το κύριο πράγμα είναι ότι γίνονται άνετα με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Φωτεινό μεγάλο σαλόνι με χώρο εργασίας

Η χρήση γυψοσανίδας και ξύλου θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πλήρως απομονωμένου και άνετου χώρου εργασίας. Το μέγεθος του δωματίου από αυτό δεν θα μειωθεί οπτικά. Συχνά χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό του υπουργικού συμβουλίου στο σαλόνι, ψευδοροφές, το ύψος τους πρέπει αναγκαστικά να είναι διαφορετικό, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ενός μίνι γραφείου στο σπίτι.

Οι ιδέες για την οργάνωση μιας μελέτης και μιας κρεβατοκάμαρας ή μιας αίθουσας μελέτης και σαλόνι είναι εντελώς διαφορετικές. Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια από έμπειρο σχεδιαστή. Θα σας πει πώς να κάνετε το ζωνισμό των δωματίων με τον πιο βολικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Cream-σμαραγδέντος καθιστικό με χώρο εργασίας

Λευκό καθιστικό με χώρο εργασίας

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με μελέτη

Καθρέφτης στο υπνοδωμάτιο με μια μελέτη

Χώρος εργασίας στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)