Κρεβάτια κρεβατοκάμαρας: όμορφη συσκευασία ενός κρεβατιού (27 φωτογραφίες)

Το υπνοδωμάτιο, ανεξάρτητα από το ύφος, θα πρέπει να είναι άνετο - δεν μπορείτε να το διαφωνήσετε. Το γυαλί και το ξύλο, ακόμη και η πιο όμορφη συρόμενη ντουλάπα, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν νοστιμιά - έχουν και άλλα καθήκοντα, έτσι το κύριο βάρος επιβαρύνει τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Μαζί με τις απαιτούμενες κουρτίνες, αυτό το κάλυμμα στο κρεβάτι. Το επιλέγουμε σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους: υφή, χρώμα, υλικό. Ορισμένοι επικεντρώνονται επίσης στην εποχή του χρόνου.

Κρεβατοκάμαρα κρεβατοκάμαρας

Κάλυψη με κρεβάτι τεσσάρων

Μέγεθος

Όταν επιλέγετε κρεββάτια για μια κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις λειτουργίες αυτού του αντικειμένου διακόσμησης: ηθική και χρηστική. Ακόμα και τα υπέροχα κλινοσκεπάσματα δεν είναι συνηθισμένα να δείχνουν σε ξένους. Επιπλέον, το κάλυμμα δεν είναι τόσο βρώμικο τόσο γρήγορα.

Λευκό κάλυμμα

Κλασικό κάλυμμα

Είναι σύνηθες ότι μια τέτοια επίστρωση φθάνει στα πόδια, έτσι το μέγεθος των κλινοσκεπασμάτων στο κρεβάτι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του στρώματος.

Παρά την φαινομενική αφθονία των προσφορών στην αγορά, είναι δύσκολο, πολύ πιο εύκολο να παραγγείλετε, να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο για ένα κρεβάτι που δεν είναι τυποποιημένο σε σχήμα ή μέγεθος, ειδικά ένα στρογγυλό.

Εσωτερική συμβατότητα

Ο κανόνας που ήταν ασταθής εδώ και δεκαετίες: το κάλυμμα στο υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι σε αρμονία με τις κουρτίνες ή τις κουρτίνες. Είναι σημαντικό σήμερα, αν και όχι τόσο κατηγορηματικά.
Δεν απαιτείται πλήρης σύμπτωση χρώματος, αλλά θα πρέπει κατά προτίμηση να αποφεύγεται η δυσαρμονία. Πυκνό βλέμμα, για παράδειγμα, πυκνή κουρτίνες στο φόντο ενός ελαφρού καλύμματος.

Λουλούδι κάλυμμα για ένα υπνοδωμάτιο

Κρεβάτι με ένα μονοπάτι για ένα υπνοδωμάτιο

Υπάρχουν απλοί κανόνες συμβατότητας. Ισχύουν ανάλογα με τις απαιτήσεις της οικοδέσποινας:

 • Στο κλασικό στυλ, τα χρώματα των κλινοσκεπασμάτων και των κουρτινών ταιριάζουν.
 • Για ένα λιγότερο συντηρητικό εσωτερικό, αρκεί η αρμονία του σχεδίου του καλύμματος και της σκιάς των κουρτινών.
 • Για να αναζωογονήσουν μια απλή κουβέρτα, έβαλαν πάνω του ένα μονοπάτι στο χρώμα των κουρτινών.
 • Ένα υπέροχο εσωτερικό σε κάθε στυλ δημιουργεί ένα κάλυμμα με κάλυμμα που ταιριάζει σε ένα τοίχο που καλύπτει. Ο συνδυασμός αποχρώσεων μπορεί να είναι πλήρης ή μερική. Για παράδειγμα, το πέπλο του χρώματος των μοτίβων στην ταπετσαρία.
 • Το κάλυμμα και τα έπιπλα έχουν το ίδιο χρώμα, ειδικά αν το κρεβάτι είναι μέρος του ακουστικού.
 • Μπορείτε να επιλέξετε μια κουβέρτα στην περιοχή των γυαλιστικών τζαμιών της ντουλάπας.
 • Οι αποχρώσεις του καλύμματος κρεβατιού συνοδεύονται από αξεσουάρ όπως κουβέρτα ή αμπαζούρα ενός νυχτερινού λαμπτήρα.

Γεωμετρική κρεβατοκάμαρα κρεβατοκάμαρας

Μπλε κάλυμμα για ένα υπνοδωμάτιο

Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρωματική αρμονία του καλύμματος και τον βασικό τόνο του εσωτερικού. Για παράδειγμα, το κίτρινο είναι κατάλληλο για ένα δωμάτιο σε τόνους άμμου. Δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ένας χώρος ανάπαυσης, φωτεινά μοντέλα είναι σχετικά εδώ μόνο ως προφορά. Αυτή είναι μια καλή λύση για δωμάτια σε ήρεμες αποχρώσεις: ουδέτερη ή παστέλ.

Χρώμα

Οι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει βασικούς κανόνες που σας βοηθούν να επιλέξετε εύκολα το χρώμα των κλινοσκεπασμάτων στην κρεβατοκάμαρα:

 • Σε ένα μικρό δωμάτιο, απαιτείται συνδυασμός χρώματος με έπιπλα, δάπεδα, τοίχους.
 • Ριγέ κουβέρτες ή χαλιά επεκτείνουν οπτικά το χώρο.
 • Το κρύο εσωτερικό θα θερμανθεί καλύπτοντας οποιαδήποτε ζεστή σκιά, για παράδειγμα, μπεζ.
 • Φωτεινά, πλούσια χρώματα και στολίδια προσθέτουν στη διάθεση, αλλά χρησιμοποιούνται μερικώς στο υπνοδωμάτιο.
 • Για ουδέτερα χρώματα, τους δικούς τους κανόνες. Το λευκό φόντο είναι ευπρόσδεκτο στο εσωτερικό κάθε χρώματος. Ένα ήρεμο γκρίζο κάλυμμα συμπληρώνει οργανικά τη διακόσμηση με ζεστές αποχρώσεις. Μια εξαιρετική επιλογή με αποχρώσεις γκρίζου μαργαριταριού.

Τα επιχρίσματα με στερεά ελαφρά σπάνια χρησιμοποιούνται καθημερινά. Τις περισσότερες φορές, το λευκό, το μπεζ ή το γκρι τοποθετούνται σε ειδικές περιπτώσεις ή ως επιλογή φιλοξενουμένων, έτσι ώστε ένα άτομο να μην αμφιβάλει για την καθαριότητα αυτού του κλινοστρωμνής.

Ελέγξαμε κλινοσκεπάσματα για την κρεβατοκάμαρα

Στυλ

Επειδή το κάλυμμα της κοιλότητας επιλέγεται για το τελειωμένο εσωτερικό, ο σχεδιασμός των καλύμματα κρεβατιού επιλέγεται έτσι ώστε να μην υπάρχει ασάφεια.

Μοντέρνο εσωτερικό. Κατά προτίμηση μια απλή επίστρωση μεικτών υφασμάτων.

Καφέ κάλυμμα για την κρεβατοκάμαρα

Κόκκινο κάλυμμα για ένα υπνοδωμάτιο

Vintage. Οργανικά καπιτονέ, ειδικά με σχέδια. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κατασκευάσετε οι ίδιοι τα προϊόντα με την χρήση της τεχνικής συρραφής, δηλαδή από αποκόμματα. Ένα τέτοιο χειροποίητο, που υπάρχει στο μοναδικό, θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του δωματίου και η υπερηφάνεια της οικοδέσποινας.

Ρομαντική Τα κουτάκια ή τα μανίκια είναι επιτρεπτά εάν είναι οργανικά στο εσωτερικό του υπνοδωματίου: θα γίνει λίγο επιπόλαια και ελαφριά. Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να αναταράσσονται συχνότερα, καθώς η σκόνη συσσωρεύεται ενεργά εδώ.

Λαϊκό. Λευκά, παπλωμένα βαμβακερά ή μωσαϊκά θα χωρέσουν στην Προβηγκία ή τη χώρα.

Σκανδιναβική. Εξευγενισμένο σε καφέ, γκρι, μπεζ αποχρώσεις.

Lacy κλινοσκεπάσματα για ένα υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με κάλυμμα από λινό

Υλικό

Ίσως το πιο σημαντικό συστατικό όταν επιλέγετε ένα υπνοδωμάτιο. Η υφή των κλινοσκεπασμάτων μπορεί όχι μόνο να ορίσει τον τόνο για ολόκληρο το εσωτερικό σχέδιο, αλλά και να αλλάξει ριζικά την αντίληψή του. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του δωματίου: είναι μάλλον απίθανο ότι θα θέλει να ξανακάνει τα πάντα εξαιτίας ενός αγαθά που αγόρασε κομμάτι υφάσματος.

Γκλος. Για μια αφρώδη κρεβατοκάμαρα χρειάζεστε τα ίδια όμορφα κλινοσκεπάσματα από μετάξι ή σατέν.

Κάλυψη κρεβατιού σε σκιά παστέλ

Κουβέρτα κουκούλα

Μαλακότητα. Ένα δωμάτιο με παγωμένους τοίχους, ένα χνουδωτό χαλί στο πάτωμα και μαλακή ταπετσαρία επίπλων θα είναι ακόμα πιο άνετα με γούνα ή πλεκτό κάλυμμα. Αν το καυτό καλοκαίρι φαίνεται ακατάλληλο, επιλέγεται το βαμβάκι ή το ζακάρ.

Μέγεθος. Επιλέγουμε ανάλογα με τις διαστάσεις του κρεβατιού. Σε ένα στερεό διπλό, τα ίδια σοβαρά πυκνά καλύμματα καλύπτουν οργανικά. Για ένα συμπαγές ενιαίο, μια ελαφρύτερη επίστρωση είναι κατάλληλη.

Σε κάθε περίπτωση, το υλικό που χρειάζεστε για να επιλέξετε υψηλής ποιότητας, ειδικά αν μιλάμε για αλλεργίες, ηλικιωμένους ή παιδιά.

Δερμάτινο κάλυμμα με κουβέρτα

Κρεβάτι σε στυλ provence

Ακολουθώντας τη μόδα

Εκείνοι που επιτρέπουν αποκλειστικά σύγχρονες τάσεις για το αγαπημένο κρεβάτι τους προσφέρονται διάφορες επιλογές.

Zebra

Τα μοτίβα των ζώων πέφτουν τακτικά στις κορυφαίες τάσεις της μόδας. Είναι σε θέση να ανακατέψουν ακόμα και το πιο ήσυχο εσωτερικό. Δεν είναι απαραίτητο να ξαναφτιάξετε τους τοίχους, απλά μια κουβέρτα, ένα καρότσι ή μικρά αξεσουάρ.

Κρεβάτι με λουλούδια κρεβάτι μοτίβο

Το χρώμα του δέρματος μιας ζέβρας φαίνεται τέλεια στο ύφος του χρωματισμού της αφρικανικής σαβάνας: άμμος, καφέ, πράσινο, μπλε. Ωστόσο, το ουδέτερο άσπρο και το μαύρο συμπληρώνουν κάθε σκιά. Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε με το μέγεθος των λωρίδων: όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο λεπτότερο είναι. Εάν φαίνεται ότι από μια τέτοια ποικιλία θα κυματίζει στα μάτια, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ριγωτή φινίρισμα ή κομμάτι σε λευκό φόντο.

Κρεβάτι με στρώμα με σχέδια

Γούνα

Οι αφράτες επιχρίσματα για την απόλαυση των οπαδών του κάτι τέτοιο είναι και πάλι υπέρ. Για την κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να επιλέξετε την ελαφριά γούνα του βιζόν ή της αλεπούς, με εσωτερική επένδυση με το ίδιο ελαφρύ υλικό. Το γκρι κάλυμμα από τη γούνα αυτή απλά κομψά και υπέροχα μεταμορφώνει οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Πολλοί θα ήθελαν να έχουν μοντέρνα προϊόντα από ολόκληρα δέρματα. Μια πιο προσιτή επιλογή είναι ένα κάλυμμα από διάφορα είδη γούνας, που συλλέγονται με τη μορφή ενός στολίδι. Θεαματική ακόμη και η πιο απλή γούνα "καρό" με διαφορετικά τμήματα.

Αυτή η κομψή απλότητα, ωστόσο, απαιτεί προσοχή και δεν είναι διαθέσιμη σε όλους. Η λύση και στις δύο περιπτώσεις είναι faux γούνα. Τα καλά κατασκευασμένα μοντέλα δεν διαφέρουν πολύ από τα φυσικά, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να τα φροντίζουν και να είναι ασφαλή για τους πάσχοντες από αλλεργίες.

Ροζ κλινοσκεπάσματα

Σατινέ κάλυμμα

Πλεκτομηχανές

Οι στυλίστες εξασφάλιζαν ότι το μοντέρνο πλεκτό κάλυμμα δεν συσχετίζεται καθόλου με το έργο της παραδοσιακής γιαγιάς. Μια ανοιχτή μαλακή καμβά θα προσθέσει εκλέπτυνση στην κρεβατοκάμαρα, και μια πιο πυκνή θα προσθέσει την ηρεμία.

Είναι εύκολο να το παραλάβετε σε ένα κατάστημα, αλλά είναι καλύτερα να κάνετε μια μόδα αποκλειστική. Θα γίνει όχι μόνο μια διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, αλλά και μια άλλη κουβέρτα.

Παπλωμένο κάλυμμα

Κρεβάτι με στρώμα με σχέδια

Πλάκα

Οποιοδήποτε καρότσι ταιριάζει στην κρεβατοκάμαρα χωρίς προβλήματα: με την παρουσία του και μόνο, κάνει την ατμόσφαιρα πιο ζεστή και πιο ζεστή.

Αυτή είναι μια οργανική προσθήκη στο κάλυμμα και στο εσωτερικό γενικότερα.Μπορεί να είναι όμορφα διπλωμένο στο κρεβάτι, κρυμμένο σε μια ντουλάπα. Ή καλύψτε κατά τη διάρκεια μιας ημέρας ανάπαυσης.

Κρεβάτι από βελούδο

Κρεβάτια με κεντήματα

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

Επιλέγουμε ένα μη χαραγμένο, ελαφρώς πτυσσόμενο, ανθεκτικό κάλυμμα για το κρεβάτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους λάτρεις να βρίσκονται στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να το διαδίδουν.

Μια πρακτική επιλογή είναι τα διμερή μοντέλα. Είναι στην πραγματικότητα δύο σε ένα, για τους λάτρεις της ποικιλίας.

Κρεβάτι με στρωμνή κρεβάτι

Κίτρινο κάλυμμα

Η κάλυψη στο παχνί θα πρέπει να είναι φυσική και μη σημασιολογική. Αξίζει να επιλέξετε τις μικροϊνες. Είναι υποαλλεργικό, πρακτικά δεν συσσωρεύει σκόνη.

Αυτό το αξεσουάρ είναι σε ενεργή επαφή με το δέρμα, μπορεί να επηρεάσει την αναπνευστική οδό, έτσι δεν πρέπει να εξοικονομήσετε την ποιότητά του.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς κρεβατάκια στο υπνοδωμάτιο. Παρέχει οικειότητα, καθιστά τη φροντίδα του κρεβατιού λιγότερο κουραστική. Εκτός από τα πρακτικά οφέλη, ένα καλά επιλεγμένο μοντέλο ευχαριστεί απλά το μάτι, δίνοντας την εσωτερική ακεραιότητα και πληρότητα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)