Κάνοντας το κρεβάτι (50 φωτογραφίες): πρωτότυπες ιδέες

Αφαιρώντας τα ρούχα μας, τις ψυχολογικές μάσκες της ημέρας, ο καθένας από εμάς αναζητά ειρήνη και χαλάρωση στο υπνοδωμάτιο. Ο καθένας προσπαθεί να ανακάμψει, να απογειώσει το σωματικό και συναισθηματικό στρες από τους ώμους του και να πάρει μια θετική στάση για το αύριο.

Ράφια στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου

Η πιο σημαντική λεπτομέρεια στο εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι το κρεβάτι. Και η όλη γενική άποψη του δωματίου εξαρτάται από το πώς φαίνεται. Μια ευχάριστη αρμονική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο είναι το κλειδί για τον ποιοτικό ύπνο, που σημαίνει την ευημερία των κατοίκων του.

Όμορφη τοιχογραφία πάνω από το κρεβάτι

Μαύρο κάλυμμα

Όμορφη σχεδίαση κεφαλιού

Σχεδιασμένο ταπετσαρία πάνω από το κεφάλι

Διακοσμητικά μαξιλάρια σε μεταλλικό πλαίσιο στην κεφαλή του κρεβατιού

Μικρές ζωγραφιές στο κεφάλι του κρεβατιού

Ξυλόγλυπτο κεφαλάρι

Λευκό μαλακό κεφαλάρι

Διακόσμηση κρεβατιών

Το κρεβάτι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι διακοσμημένο με διάφορους τρόπους. Μερικές επιλογές και ιδέες:

 • Το ντυμένο κρεβάτι με υφάσματα - καλύμματα, χαλιά, μαξιλάρια.
 • Ο σχεδιασμός της κεφαλής του κρεβατιού.
 • Χρησιμοποιήστε την για την εγγραφή ενός καλύμματος κρεβατιού ή τραπεζιού.

Πορτοκαλί πάνελ στο κεφάλι του κρεβατιού

Κάνοντας το κρεβάτι με τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα

Η ελαφριά αμέλεια στη διακόσμηση του κρεβατιού είναι μια μοντέρνα κατεύθυνση στο σχεδιασμό του εσωτερικού ενός υπνοδωματίου.

Κρεβάτια, κατεβαίνουν στο πάτωμα, ανοίγουν ακριβά κλινοσκεπάσματα και οπτικά αυξάνουν το χώρο στο υπνοδωμάτιο.

Λευκό κλασικό κάλυμμα

Τα ελαφρά (ή ακόμα και λευκά) βαμβακερά κλινοσκεπάσματα φαίνονται καλά σε ένα υπνοδωμάτιο ρομαντικού ή ρουστίκ στυλ, σε ένα παιδικό δωμάτιο, καθώς και σε ένα υπνοδωμάτιο για ένα κορίτσι. Στο εσωτερικό αυτών των δωματίων, τα πολύτιμα κλινοσκεπάσματα, καπιτονέ, με συμπιεσμένο αποτέλεσμα ή με την επίδραση του τσαλακωμένου χαρτιού είναι πολύ καλά.

Τα κρεβατοκάμαρα με σαθρά στυλ θα διακοσμήσουν τα κρεμαστά καλύμματα για να προσθέσουν αέρα και όγκο στο εσωτερικό. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται ελαφριά καλύμματα από βαμβακερό ύφασμα με floral μοτίβο εδώ.

Lilac κάλυμμα

Για τη διακόσμηση ενός κουκέτου σε ένα φυτώριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλινοσκεπάσματα διαφορετικών χρωμάτων. Για παράδειγμα, ένα μπλε κάλυμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μια βαθμίδα αγόρι, και ροζ - θέση ενός κοριτσιού. Ή χρησιμοποιήστε κουβέρτες του ίδιου χρώματος, αλλά στην κορυφή του καλύμματος στη θέση του αγοριού βάλτε μια κουβέρτα, για παράδειγμα, με ένα πορτοκαλί στολίδι. Και να διακοσμήσετε μια θέση κοριτσιού, χρησιμοποιήστε ένα απλό πορτοκαλί καρότσι.

Στο υπνοδωμάτιο, κατασκευασμένο σε μοντέρνο στυλ, καλύμματα διαφόρων χρωμάτων και υφών είναι κατάλληλα. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιείτε κλινοσκεπάσματα σε μια τέτοια κρεβατοκάμαρα.

Λιλά-μπεζ κάλυμμα

Τα μαξιλάρια είναι ένα πολύ σημαντικό εξάρτημα για τη διακόσμηση ενός κρεβατιού. Επιπλέον, το χρώμα και η υφή του υφάσματος των μαξιλαριών και κλινοσκεπασμάτων δεν πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα. Με πολλά χρωματιστά μαξιλάρια, μπορείτε να αναζωογονήσετε την εμφάνιση ολόκληρου του δωματίου και να φέρετε φωτεινές ενδείξεις σε αυτό.

Το Plaid είναι επίσης ένας συχνός επισκέπτης στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου. Αυτό το στοιχείο διακόσμησης, που ενσωματώνει τη ζεστασιά και την άνεση, είναι σε θέση να συνδυάσει αρμονικά και να φανεί θεαματικά στο εσωτερικό ενός υπνοδωματίου οποιουδήποτε στυλ.

Λευκό κάλυμμα στο σχέδιο του κρεβατιού

Λουλούδι κάλυμμα

Λευκό-χρυσό κάλυμμα στο σχεδιασμό του κρεβατιού

Γκρίζο κάλυμμα στο σχέδιο του κρεβατιού

Πολύχρωμο κάλυμμα στο σχεδιασμό του παχνιού

Κόκκινο-γκρι κάλυμμα στο σχέδιο του κρεβατιού για το αγόρι

Κεφαλάρι

Για να αναζωογονηθεί το εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας, μερικές φορές αρκεί να διακοσμήσετε τον ελεύθερο τοίχο πάνω από το κεφαλάρι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό. Οι ιδέες που παρουσιάζονται θα βοηθήσουν να αποφασιστεί η επιλογή υπέρ ενός από αυτούς:

 • Βαφή ή ταπετσαρία. Η πιο κοινή και φθηνότερη επιλογή για το σχεδιασμό της κεφαλής του κρεβατιού είναι η ζωγραφική στον τοίχο ή η χρήση ταπετσαρίας που έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα των άλλων τοίχων της κρεβατοκάμαρας. Μια τέτοια ιδέα είναι κατάλληλη σε ένα υπνοδωμάτιο κάθε στυλ.
 • Διακοσμητική χύτευση στόκου. Ο κλασικός σχεδιασμός του τοίχου πάνω από το κεφαλάρι του διπλού κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα, το ρωμανικό στυλ - μπετονιέρες (γωνιακοί οροφές, πύλες, καλούπια κ.λπ.)
 • Εικόνες, φωτογραφίες, καθρέφτες.Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι μπορεί να διακοσμηθεί με πίνακες, φωτογραφίες, αφίσες και καθρέφτες. Μπορεί ακόμη να είναι ολόκληρες γκαλερί όλων των στοιχείων που παρατίθενται. Αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή στην κρεβατοκάμαρα πολλών στυλ, για παράδειγμα, στο στιλ της Προβηγκίας, της υψηλής τεχνολογίας, του μινιμαλισμού, κλπ.
 • Φωτοτυπικό χαρτί και φωτοφωτογραφίες. Ένας τοίχος με τοιχογραφίες ή με φωτοκώδικες είναι μια καλή ευκαιρία για να αυξήσετε οπτικά το χώρο στο υπνοδωμάτιο και να μετακινηθείτε στην επιθυμητή φανταστική θέση. Αυτή η ιδέα είναι καλή στο εσωτερικό ενός νηπιαγωγείου και ενός δωματίου για έναν έφηβο.
 • Νύχια και ψεύτικα παράθυρα. Ο σχεδιασμός του κεφαλιού του κρεβατιού με τη βοήθεια κόγχων ή ψευδοροφών είναι καλό για χρήση στην κρεβατοκάμαρα ενός μοντέρνου στυλ. Νύχια και ψεύτικα παράθυρα που βρίσκονται πάνω από το κεφαλάρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ράφια και να τοποθετήσουν πλαίσια με φωτογραφίες, αγγεία, ειδώλια και άλλα ευχάριστα πράγματα πάνω τους. Ένα ψευδο παράθυρο από καθρέφτες θα αυξήσει οπτικά τον χώρο στο δωμάτιο.
 • Φυσικά υλικά. Ο τοίχος κοντά στο κεφάλι του κρεβατιού μπορεί να διακοσμηθεί με φυσικό υλικό - ξύλο, πέτρα, τούβλο κλπ. Είναι επίσης καλό να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό πάνελ από κώνους, κελύφη και άλλα φυσικά υλικά για να διακοσμήσετε τον τοίχο. Ο πίνακας μπορεί να εισαχθεί στο πλαίσιο και να κρεμαστεί στον τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μια θέση πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Τα εθνικά και ρουστίκ στυλ θα δεχθούν απόλυτα αυτή την ιδέα.
 • Τοίχος και ανώτατο όριο. Ένας όμορφος συνδυασμός κατά τη διακόσμηση ενός τείχους στο κεφάλι του κρεβατιού είναι "τοίχος + οροφή". Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας διακοσμητικό γύψο, ταπετσαρία, ξύλο κλπ. Αυτή η ιδέα είναι κατάλληλη στο εσωτερικό κάθε στυλ.
 • Χειροποίητα ζωγραφισμένα, μεμβράνες, αυτοκόλλητα. Η διακόσμηση του τοίχου πάνω από το κεφαλάρι με ζωγραφισμένο στο χέρι ή γκράφιτι λειτουργεί καλά για ένα δωμάτιο παιδιού ή δωμάτιο εφήβων. Η χρήση αυτοκόλλητων ετικετών και διαφανειών είναι οικονομικότερες ιδέες.
 • Το ύφασμα. Χρησιμοποιώντας το ύφασμα ως διακόσμηση τοίχου, θα συμβάλλετε στη δημιουργία απαλής άνετης διάθεσης και ζεστασιάς στο εσωτερικό του υπνοδωματίου. Είναι καλό να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή στο υπνοδωμάτιο για εφηβική κοπέλα ή σε παιδικό δωμάτιο. Φαίνεται επίσης υπέροχο σε ένα ρουστίκ στυλ εσωτερικό.
 • Κινητά. Οι αναρτημένες κατασκευές (κινητά τηλέφωνα) είναι μια άλλη επιλογή για τη διακόσμηση του τοίχου πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Οι ιδέες των "μενταγιόν" από γυαλί και φυσικά υλικά θα χωρέσουν τέλεια στην κρεβατοκάμαρα ενός σύγχρονου ή εθνικού στυλ.

Πίνακας καθρέφτη πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Μπεζ κεφαλάρι

Μαύρο και Χρυσό κεφαλάρι

Ξύλινο κεφαλάρι

Μαύρο δερμάτινο κεφαλάρι

Ράφι στο κεφάλι του κρεβατιού

Διοικητικό Συμβούλιο στο κεφάλι του κρεβατιού

Κεφαλάρι από ξύλο και μέταλλο

Ξύλινο κεφαλάρι με κουπί

Εικόνες στο κεφάλι του κρεβατιού

Οθόνη στο κεφάλι του κρεβατιού

Κάρτα στο κεφάλι του κρεβατιού

Κολλημένο ξύλο στο κεφάλι του κρεβατιού

Μαλακό κεφαλάρι σε ευαίσθητα χρώματα

Λευκό κεφαλάρι από λυγαριά

Ξύλινο κεφαλάρι και βάση κρεβατιού

Μεγάλη εικόνα στο κεφάλι του κρεβατιού

Floral ταπετσαρία από την πλευρά του κεφαλιού του κρεβατιού

Η αφθονία των αφισών στο κεφάλι του κρεβατιού

Πλήρης χάρτης τοίχων στο κεφάλι του κρεβατιού

Καφέ κεφαλάρι

Ροζ κεφαλάρι

Ασυνήθιστο σχεδιασμό κεφαλιού

Λευκό μαλακό κεφαλάρι

Τέντες και στέγαστρα

Έχοντας χάσει τον αρχικό του σκοπό (προστασία από τα έντομα), ο θόλος παρέμεινε μια αγαπημένη τεχνική για τη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου, ενός δωματίου για ένα κορίτσι και μιας κρεβατοκάμαρας για ενήλικες. Χρησιμοποιείται επίσης στη διακόσμηση ενός παχνιού για μωρά. Η θόλος πάνω από το κρεβάτι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δίνει ένα αίσθημα άνεσης και ασφάλειας, που σημαίνει ότι συμβάλλει στην καλή ξεκούραση και τον καλό ύπνο.

Κρεμάστρα με κρέμα στην κρεβατοκάμαρα

Οι τέντες έρχονται σε διάφορες μορφές:

 • Μια ταράτσα τεντωμένη πάνω από ένα πλαίσιο που συνδέεται με την οροφή πάνω από το κέντρο ή το κεφάλι του κρεβατιού. Αντί ενός πλαισίου, σαν πλαίσιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μεταλλικό δακτύλιο που αναρτάται από την οροφή με ένα γάντζο. Αυτή η επιλογή θόλων είναι η πιο δημοφιλής και είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση ενός κρεβατιού ή μιας κρεβατοκάμαρας για ένα κορίτσι. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ιδέα και διακοσμήστε μια κρεβατοκάμαρα για ενήλικες.
 • Ένας θόλος αιωρούμενος σε μια οριζόντια ράβδο στήριξης ή τόξο προσαρτημένο στον τοίχο στο κέντρο του κρεβατιού. Αυτό το κουβούκλιο πλαισιώνει το κρεβάτι με όμορφα κύματα, μετατρέποντάς το σε ένα πραγματικό παχνί για την πριγκίπισσα. Επομένως, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται συχνά στο ντεκόρ ενός παιδικού δωματίου για ένα κορίτσι. Αυτή η ιδέα είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό ενός κουκέτα.
 • "Royal" θόλος - μια κλασική έκδοση. Ένα σχέδιο που αποτελείται από ορθοστάτες που τοποθετούνται στις γωνίες του κρεβατιού και ένα πλαίσιο που συνδέεται με την οροφή. Το ελαφρύ ύφασμα τεντώνεται σε αυτό το πλαίσιο από ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο. Αυτός ο τύπος θόλου μπορεί να γίνει στολίδι στο υπνοδωμάτιο κάθε στυλ και παιδικό δωμάτιο.Το κουβούκλιο στις ράφια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διακοσμήσει ένα κρεβάτι μωρού κουκέτα και ένα "βασιλικό" παχνί για ένα κορίτσι.

Λευκό θόλο στο υπνοδωμάτιο

Λευκό θόλο για στρογγυλό κρεβάτι

Κάλυψη στο σχεδιασμό του κρεβατιού

Λευκό θόλο πάνω από το κρεβάτι μωρού

Ροζ θόλος πάνω από το κρεβάτι μωρού

Διακοσμητικό θόλο πάνω από το κρεβάτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)