Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας σε κλασικό στυλ (18 φωτογραφίες): πολυτελή άνεση σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα

Αν συμμορφώνεστε με τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, αγαπάτε τους πανέμορφους εσωτερικούς χώρους και τα εξαιρετικά πράγματα και είναι σημαντικό για σας ότι όλα τα γύρω έπιπλα, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και η διακόσμηση είναι στερεά αλλά κομψά, τότε η σωστή απόφαση είναι να διακοσμήσετε το εσωτερικό σε κλασικό στυλ. Αυτή η περιοχή σχεδίασης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για όσους θέλουν να εφοδιάσουν σχολαστικά το σπίτι τους, ώστε τα παιδιά και τα εγγόνια να μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη γεύση του προγόνου. Το ολόκληρο διαμέρισμα μπορεί να επιπλωθεί σε κλασικό στιλ, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του υπνοδωματίου. Σκεφτείτε στο άρθρο - πώς να σχεδιάσετε μια κρεβατοκάμαρα σε κλασικό στυλ, ας καταλάβουμε ποια έπιπλα, διακόσμηση και εσωτερικά αντικείμενα να επιλέξουν για αυτό το σημαντικό δωμάτιο.

Πολυτελές κλασικό υπνοδωμάτιο

Χαρακτηριστικά

Το κλασσικό στυλ συνδυάζει μερικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα: εδώ είναι παλιό πολυτελές στυλ Empire με μπαρόκ και πιο μοντέρνο κλασικισμό με τη βαρύτητα προς τις απλές γραμμές και το πομπώδες ροκόκο. Ένα τέτοιο κράμα συνδυάζει το κλασικό στυλ, που οφείλεται στην πλούσια γενεαλογία μια πολύ όμορφη και βολική κατεύθυνση του εσωτερικού σχεδιασμού.

Γκρίζοι τοίχοι σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο

Ποια χαρακτηριστικά είναι εγγενή σε ένα υπνοδωμάτιο σε κλασικό ύφος:

 • Η διακόσμηση στο κλασικό στυλ είναι πολύ όμορφη. Από αυτό το εσωτερικό ένα μικρό παλιό συντελεστή Q, η άνεση και η ηρεμία χτυπήματος, δεδομένου ότι vintage ταπετσαρίες και πολυέλαιοι χρησιμοποιούνται συχνά.
 • Το υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ έχει ένα γαλήνιο χρωματικό σχέδιο, το οποίο είναι το πιο κατάλληλο για χαλάρωση και ξεκούραση. Οι τοίχοι και οι οροφές δεν έχουν φανταχτερες αποχρώσεις, αιχμηρές μεταβάσεις και αντιθέσεις. Ως εκ τούτου, τα μάτια θα ηρεμήσει κυριολεκτικά, κοιτάζοντας την ζεστή ατμόσφαιρα, κομψές κουρτίνες και στερεά έπιπλα. Είναι σαφές ότι σε ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο το όνειρο θα είναι καλύτερο και τα υπόλοιπα θα είναι καλύτερα.
 • Φυσικά έπιπλα, ήρεμα και πολυτελή υφάσματα, κομψή διακόσμηση κάνουν το ντιζάιν του υπνοδωματίου σε ένα κλασικό στυλ μεγαλοπρεπή, αλλά στο σπίτι ζεστό.
 • Η σύγχρονη τάση είναι η επικράτηση απλών μορφών και γραμμών στο κλασικό εσωτερικό. Συμπεριλαμβανομένου του είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε απλή ταπετσαρία ή με ένα απλό, σαφές μοτίβο, και στο σχεδιασμό του πολυελαίου είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση.
 • Όλα τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι πολύ κομψά, αλλά ταυτόχρονα άνετα και άνετα. Με όλη την εξωτερική του διακόσμηση, δεν είναι χωρίς λειτουργικότητα, που καθιστά δυνατή τη σχεδίαση ενός υπνοδωματίου σε κλασικό στιλ ακόμα κι αν το διαμέρισμα είναι μικρό.
 • Συμμετρική διακόσμηση: για παράδειγμα, δύο όμοιοι καθρέφτες σε απέναντι τοίχους ή δύο ίδιες πολυθρόνες, δύο πανομοιότυπες ντουλάπες στις πλευρές του κρεβατιού κλπ. Αυτή η τεχνική παρέχει έναν πλήρη και αρμονικό σχεδιασμό του υπνοδωματίου σε κλασικό ύφος.
 • Το χρωματικό στυλ των ζεστών αποχρώσεων. Στην κλασική κρεβατοκάμαρα δεν θα δείτε κρύα, λαμπερά, εντυπωσιακά ή όξινα χρώματα νέον. Φυσικές αποχρώσεις του φυσικού: καφέ, μπεζ, σκούρο πράσινο και άλλα φυσικά χρώματα, αραιωμένα με λευκό χρώμα, κάνουν το υπνοδωμάτιο ιδιαίτερα ευχάριστο στο μάτι. Οι κουρτίνες είναι κατασκευασμένες σε αυτά τα χρώματα, οι ταπετσαρίες είναι κολλημένες στους τοίχους, οι οροφές είναι διακοσμημένες.
 • Για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα, αντικείμενα τέχνης χρησιμοποιούνται ευρέως, συμπεριλαμβανομένων των παλαιών: ειδώλια, πίνακες ζωγραφικής, αγγεία, πολυέλαιοι και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν στο υπνοδωμάτιο μια πολυτελή εμφάνιση, την οποία συνδυάζουμε με το κλασικό στιλ.Αλλά ταυτόχρονα, μια τέτοια κρεβατοκάμαρα δεν προκαλεί επαφές με το μουσείο - δημιουργήθηκε το κλασικό στυλ για να ζήσει κανείς σε αυτό το εσωτερικό.

Καφέ και μπεζ κρεβατοκάμαρα κλασικού στυλ

Πλούσια χρυσή διακόσμηση στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Φωτεινό φωτισμό σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο

Έπιπλα

Ας δούμε τι χαρακτηριστικά είναι εγγενή σε έπιπλα κρεβατοκάμαρων σε ένα κλασικό ύφος:

 • Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με ένα πλήρες σετ επίπλων: ένα κρεβάτι και κομοδίνα και ένα τραπέζι. Απαραίτητα - μια ευρύχωρη ντουλάπα, ένα κομψό συρτάρι. Οι τοίχοι και οι οροφές θα πρέπει να συνδυαστούν σε χρώμα με τα επιλεγμένα έπιπλα. Ταπετσαρία στους τοίχους και τους πολυελαίους, ιδανικά, πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.
 • Χωρίς αμφιβολία, η κύρια έννοια της κρεβατοκάμαρας κλασικού στιλ και του συνθετικού της κέντρου είναι ένα μεγάλο άνετο κρεβάτι εντυπωσιακού μεγέθους. Ακόμη και αν το υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί για ένα άτομο, το κρεβάτι σε ένα τέτοιο εσωτερικό θα πρέπει να είναι ακόμα μεγάλο και να είναι εξοπλισμένο με δύο συμμετρικά πανομοιότυπα ερμάρια στα πλάγια. Κανένας καναπές και καναπέδες δεν είναι κατάλληλοι για ύπνο. Ως εκ τούτου, αξίζει να προσεγγίσετε τις δυνατότητές σας με την οργάνωση ενός κλασικού υπνοδωματίου στο διαμέρισμά σας: συχνά οι συνήθεις κατοικίες μας δεν μπορούν να καυχηθούν με τέτοιο μέγεθος ώστε να χωρούν σε τέτοια ογκώδη έπιπλα.
 • Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του κρεβατιού σε κλασικό στυλ είναι ένα τεράστιο υψηλό κεφαλάρι, πιο συχνά - ξύλινο. Είναι καλύτερα αν οι κουρτίνες, οι πολυελαίοι και οι ταπετσαρίες υποστηρίζουν το σχέδιο και θα εκτελούνται επίσης σε μια μνημειώδη, στερεά έκδοση.
 • Πιο συχνά, η κρεβατοκάμαρα κλασικού στιλ είναι εξοπλισμένη με μια παραδοσιακή ντουλάπα σε φωτεινά χρώματα με τις συνηθισμένες πόρτες, παρά με ένα διαμέρισμα. Ένα τέτοιο ντουλάπι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ξύλο και αρκετά μεγάλο.
 • Το ντουλάπι είναι απαραίτητα παρόν στο εσωτερικό. Χρησιμεύει ως ένα λειτουργικό μέρος για την αποθήκευση λινών και ένα βολικό περίπτερο για διακόσμηση: για αγγεία, φωτογραφίες, κεριά. Η θέση του είναι κοντά στον απομακρυσμένο τοίχο, ο σχεδιασμός είναι κλασικός.
 • Μην συνδυάζετε την κρεβατοκάμαρα και τη μελέτη, δημιουργώντας ένα γραφείο, ακόμα και αν είναι κατάλληλα στο ύφος. Το κλασικό υπνοδωμάτιο είναι απλά ένα υπνοδωμάτιο, ένα μέρος για να χαλαρώσετε. Τα πάντα: οροφές, κουρτίνες, πίνακες ζωγραφικής, κρεβάτι, ταπετσαρία κλπ. - θα πρέπει να εμπνέουν τις σκέψεις χαλάρωσης.
 • Συχνά χρησιμοποιούνται λευκά έπιπλα με κομψή διακόσμηση - στόκος, ξυλογλυπτική, επιχρύσωση. Είναι αυτό το ντεκόρ που δίνει λακωνικό κλασικισμό πολυτελή σημεία μπαρόκ και αυτοκρατορίας.
 • Το δωμάτιο πρέπει να είναι επιπλωμένο με το ίδιο στυλ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προτιμότερο να αγοράζετε σύνολα ταυτόχρονα στην κρεβατοκάμαρα, αντί να παίρνετε διάσπαρτα κομμάτια επίπλων. Είναι επίσης απαραίτητο να κολλήσετε την κατάλληλη ταπετσαρία, να επιλέξετε τις κατάλληλες κουρτίνες, να κρεμάσετε όμορφους πολυελαίους.

Λευκά έπιπλα σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο

Λευκά έπιπλα σε ένα κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Κρεμαστά καφέ έπιπλα σε ένα κλασικό εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Ασημί-λευκά έπιπλα στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Χρώματα, διακόσμηση και υφές

 • Τέτοιες αποχρώσεις είναι δημοφιλείς: σοκολάτα, άμμος, ελιά, ζεστό μπορντό. Οι κουρτίνες και τα έπιπλα σε αυτά τα χρώματα φαίνονται ιδιαίτερα κομψά.
 • Δεν χρησιμοποιείται τεχνική αντίθεσης. Όλα τα χρώματα πρέπει να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους, σαν να ρέουν από το ένα στο άλλο. Αυτή η τεχνική δημιουργεί ένα απαλό χώρο για ξεκούραση και χαλάρωση. Για παράδειγμα, η ταπετσαρία πρέπει να ταιριάζει με το σχεδιασμό του πολυέλλου.
 • Δεν χρησιμοποιούνται τεχνητά υλικά, όλα είναι φυσικά, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση και τη φυσικότητα.
 • Η κρεβατοκάμαρα στο κλασικό στιλ καλύπτεται καλύτερα με παραδοσιακή ταπετσαρία χαρτιού και δεν καλύπτεται με μπογιά ή γύψο. Ιδιαίτερα κατάλληλες είναι οι όμορφες ταπετσαρίες από ύφασμα.
 • Στο ανώτατο όριο του διαμερίσματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στόκος με επιχρύσωση, πρίζες και άλλες διακοσμητικές τεχνικές.
 • Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε κλασικό στυλ συνεπάγεται τη χρήση φυσικού ξύλου παρκέ.
 • Ο φωτισμός πρέπει να είναι μαλακός, διάχυτος, αμυδρός. Χρησιμοποιήστε διάφορες πηγές φωτός για αυτό. Οι απλίκες, οι λαμπτήρες σε περίπτερα με υφασμάτινες αμπαζούρες και οι πολυέλαιοι με πολλούς ατομικούς λαμπτήρες είναι κατάλληλοι. Το φως χρειάζεται μια ζεστή σκιά. Το μοντέρνο κρύο, το γαλαζωπό φως δεν θα φαίνεται αρμονικά σε ένα κλασικό εσωτερικό. Είναι υπέροχο αν τα φωτιστικά θα είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός.Έτσι, είναι πολύ βολικό να ρυθμίσετε τον πιο άνετο φωτισμό ξεχωριστά.

Όμορφο μπεζ και χρυσό κλασικό υπνοδωμάτιο

Διακόσμηση:

 • Στους τοίχους θα δούμε καλούς πίνακες σε σκαλισμένα πλαίσια με παραδοσιακά θέματα: τοπία, πορτρέτα. Ακόμα και μια μικρή εικόνα θα ταιριάζει καλά στο εσωτερικό, και όμορφα ταπετσαρίες θα συμπληρώσει αυτή την αρμονία.
 • Τα ειδώλια, τα αγγεία, τα αντίκες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία ταιριάζουν απόλυτα στο κλασικό εσωτερικό. Το κύριο πράγμα είναι να μην γεμίσει ο χώρος και να σταματήσει εγκαίρως. Διαφορετικά, αντί για ένα εξαίσιο εσωτερικό, μπορείτε να πάρετε ένα σωρό από εκθέματα μουσείων στα οποία είναι δύσκολο να αναπνεύσει. Ως εκ τούτου, τα έπιπλα πρέπει να είναι στερεά, αλλά στην απολύτως απαραίτητη ποσότητα, και τις κουρτίνες, πολυελαίους και άλλες διακοσμήσεις - δεν είναι πολύ συγκλονιστική με την πομπή του.
 • Για τη διακόσμηση εσωτερικών αντικειμένων σε κλασικό ύφος, συχνά χρησιμοποιείται ζωγραφική. Βαμμένα μπορεί να είναι ακόμη και έπιπλα και κουρτίνες.
 • Οι κουρτίνες και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα θα πρέπει να είναι πολυτελή, βαριά και δαπανηρά. Το ύφασμα είναι αναγκαστικά φυσικό, καλύτερα σε ανοιχτόχρωμο χρώμα.

Όμορφη διακόσμηση σε ένα μπεζ και μωβ κλασικό υπνοδωμάτιο

Ασυνήθιστο τραπέζι στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Ριγέ ταπετσαρία στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Δεξιώσεις

Εξετάστε μερικά χρήσιμα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δώσετε σωστά ένα υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ:

 • Μην χρησιμοποιείτε πολλά χρώματα. Ο συνδυασμός δύο ή τριών φυσικών αποχρώσεων είναι αρκετός. Αυτή η τεχνική θα δημιουργήσει ένα ενιαίο αρμονικό χώρο και θα διευκολύνει την επιλογή του ντεκόρ. Επιπλέον, ένα μονόχρωμο λευκό ή μπεζ κρεβατοκάμαρα φαίνεται πολύ ευγενές και κομψό.
 • Επιλέξτε έπιπλα με χαρακτηριστικά καμπύλα πόδια που δίνουν στο εσωτερικό μια παλιά γοητεία.
 • Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ένα θόλο ή φως κουρτίνες από σιφόν ή organza στο σχεδιασμό του κρεβατιού, μετατρέποντας το κρεβάτι σε ένα άνετο ξεχωριστό χώρο.
 • Οι πολυέλαιοι χρειάζονται μεγάλα, πολυεπίπεδα, με πολλά κρυστάλλινα μενταγιόν. Τα μενταγιόν, που αντικατοπτρίζονται στον κρύσταλλο, θα είναι διάσπαρτα σε όλη την αίθουσα, φωτίζοντας ομοιόμορφα την κρεβατοκάμαρα με απαλό φως.

Μπεζ και μαύρο κλασικό υπνοδωμάτιο

Κλασικά έπιπλα και διακόσμηση για ένα υπνοδωμάτιο

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με κλασικά στοιχεία στο εσωτερικό

Κρεμαστό μπλε κλασικό υπνοδωμάτιο

Εσωτερικό ενός μεγάλου κλασικού υπνοδωματίου

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)