Ιδέες σχεδίου υπνοδωματίου (50 φωτογραφίες): όμορφοι εσωτερικοί χώροι και διακόσμηση

Ψάχνετε για ιδέες για ένα υπνοδωμάτιο που θα σας επιτρέψει να εξοπλίσετε ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο με γκαρνταρόμπα ή ένα μικρό υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ; Οι σχεδιαστές σήμερα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών επίπλωσης κρεβατοκάμαρας που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό δωμάτιο σε οποιαδήποτε περιοχή και ταυτόχρονα να το κάνετε κομψό, άνετο και απίστευτα βολικό για καθημερινή χρήση.

Νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Ποιο ύφος μπορείτε να επιλέξετε για ένα υπνοδωμάτιο

Σήμερα, ο εσωτερικός σχεδιασμός του υπνοδωματίου μπορεί να διατηρηθεί σε ποικίλες μορφές. Μπορεί να είναι σύγχρονα σημειώματα και μινιμαλισμό, ένα κλασικό σχέδιο που χρησιμοποιεί βαριές κουρτίνες και ξύλινα έπιπλα. Επιπλέον, για την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο στο στυλ της Προβηγκίας ή Art Nouveau, αν προτιμάτε ασυνήθιστες λύσεις. Δεν έχει σημασία αν σκοπεύετε να εξοπλίσετε ένα υπνοδωμάτιο στο Χρουστσόφ, ένα εξοχικό σπίτι ή ένα διαμέρισμα δύο επιπέδων σε μια ελίτ τέταρτη - για ένα δωμάτιο σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους, μπορείτε να επιλέξετε μια λύση που θα επιτρέψει στο διαμέρισμα να σταθεί στην επιλεγμένη κατεύθυνση. Θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε αυτές τις ιδέες με τα χέρια σας.

Μαύρο και γκρι τοίχους στο υπνοδωμάτιο

Πρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή ιδεών με την επιλογή του κύριου χρώματος για την κρεβατοκάμαρα, καθώς και επιπλέον αποχρώσεις. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε το στυλ των επίπλων, ειδικά το κρεβάτι και ντουλάπα, καθώς και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των διακοσμητικών στοιχείων. Η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να είναι πολυλειτουργική, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία χωροταξικού σχεδιασμού μέσω φωτισμού, τη χρήση διαφόρων υλικών φινιρίσματος και σχεδίων επίπλων.

Γκρίζοι τοίχοι σε σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο

Υπνοδωμάτιο με ρετρό στυλ

Κλασικό υπνοδωμάτιο

Lilac accents σε ένα μοντέρνο ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Μοντέρνο υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικά χρώματα

Τι χρώματα πρέπει να επιλέξετε για τη διάταξη του υπνοδωματίου

Σήμερα, οι σχεδιαστές προσφέρουν να χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε σκιά για να διακοσμήσουν την κρεβατοκάμαρα, ειδικά αν πρόκειται για ένα μεγάλο δωμάτιο στο οποίο μπορείτε να συνειδητοποιήσετε σχεδόν οποιεσδήποτε ιδέες. Φυσικά, οι περισσότερες φορές, οι πελάτες μένουν σε ένα φωτεινό δωμάτιο, γιατί όλα σε αυτό θα πρέπει να είναι ζεστό, που έχει συσταθεί για χαλάρωση. Εντούτοις, δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν οι λιγότερο όμορφες λύσεις σε σκούρες αποχρώσεις. Και η άνεση μπορεί να προστεθεί με τη βοήθεια φωτισμού, ζωνών, καθώς και κομψών υφασμάτων, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Μπεζ και λευκό σχεδιασμό υπνοδωματίου

Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, διακόσμηση τοίχων και επίπλων, φτιαγμένο σε έντονα χρώματα, είναι ιδανικό. Εάν αποφασίσετε να επεκτείνετε το χώρο, τότε οι τοίχοι μπορούν να τελειώσουν με τοιχογραφίες, συμπεριλαμβανομένων ζωγραφικών με προοπτική. Για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο, μια γκρι σκιά, μια πληθώρα λεπτομερειών χρωμίου θα κάνει. Για ένα υπνοδωμάτιο εξοχικής κατοικίας με μπαλκόνι και δικό του ντυμένο δωμάτιο, είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιήσετε το Provence ή Shabby-chic στυλ, τότε η διακόσμηση σε λευκούς τόνους θα τονίσει περαιτέρω την πολυτέλεια της κρεβατοκάμαράς σας.

Ιαπωνικά μοτίβα σε ένα κλασικό υπνοδωμάτιο

Μαύρο, μπεζ και λευκό χρώμα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Μπεζ, λευκό και γκρι χρώματα στο σχεδιασμό ενός μεγάλου υπνοδωματίου

Μονόχρωμη κρεβατοκάμαρα

Art Nouveau υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Τι είδους έπιπλα χρειάζονται στο υπνοδωμάτιο

Η επιλογή των επίπλων υπνοδωματίου εξαρτάται άμεσα από τις λειτουργίες που σκοπεύετε να αναθέσετε σε αυτό το δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να εφαρμοστούν αρχές χωροταξικού σχεδιασμού. Έτσι, αν το υπνοδωμάτιο αντικαθιστά επιπλέον τον χώρο εργασίας σας, τότε επιπλέον πρέπει να δώσετε ένα μικρό τραπέζι που μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το τραπέζι του ντυσίματος. Η καλύτερη επιλογή για να το τοποθετήσετε, θα είναι η διαίρεση του δωματίου σε δύο ζώνες ή η εγκατάσταση ενός τραπέζι στο μονωμένο μπαλκόνι.Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες θα κάνουν τον χώρο εργασίας πιο απομονωμένο από το κρεβάτι.

Λευκά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Διάφορες ιδέες σχεδίου μπορούν να προσφερθούν για να οργανωθεί η αποθήκευση ακόμη και σε ένα όχι πολύ μεγάλο υπνοδωμάτιο. Εκτός από τα γραφεία, τόσο ενσωματωμένα όσο και συμβατικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους τοίχους τοποθετώντας ράφια για κιβώτια με μικρά αντικείμενα επάνω τους. Ένα ντουλάπι, κομοδίνα ή ντουλάπα μπορεί επίσης να συμπληρώσει την ντουλάπα. Μια πολύ λειτουργική λύση στο πρόβλημα αποθήκευσης είναι τα κουτιά κάτω από το κρεβάτι, τα οποία σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε όλα τα περιττά και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε χώρο στο δωμάτιο. Όσο για την επιλογή του ύπνου, φυσικά, το κρεβάτι είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά είναι επίσης δυνατό να επιλέξετε έναν καναπέ με ένα ορθοπεδικό στρώμα που δεν βλάπτει τη σπονδυλική στήλη και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο δωμάτιο.

Κλασικά έπιπλα υπνοδωματίου

Έπιπλα εξοχικού στυλ στην κρεβατοκάμαρα

Λευκά έπιπλα μινιμαλιστικού υπνοδωματίου

Μαύρο και καφέ ξύλινα έπιπλα στο υπνοδωμάτιο

Λευκά έπιπλα σε ένα νεοκλασικό υπνοδωμάτιο

Πώς να εξοπλίσει ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Εάν θέλετε να εξοπλίσετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ ή σε ένα μικρό διαμέρισμα, τότε πρώτα απ 'όλα αξίζει να αποφασίσετε αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα κρεβάτι για τον εαυτό σας και στη συνέχεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλα έπιπλα στο ελάχιστο ή η επιλογή θα είναι ένας μικρότερος καναπές που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον έπιπλα για αποθήκευση. Το κρεβάτι θα πρέπει να είναι άνετο, έτσι μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνετε ένα κρεβάτι, μια ντουλάπα και ένα κομοδίνα στην κρεβατοκάμαρα αντί να προσπαθείτε να φιλοξενήσετε ένα υπνοδωμάτιο, ένα χώρο εργασίας και ένα γκαρνταρόμπα σε ένα μικρό δωμάτιο. Και μερικές φορές, για παράδειγμα, σε ένα στενό δωμάτιο, είναι αδύνατο να βάλει ένα κρεβάτι, έτσι ώστε η επιλογή γίνεται από την ίδια τη διάταξη.

Μικρή κρεβατοκάμαρα ελιάς

Όσο για το σχέδιο για να επιλέξετε για ένα δωμάτιο, τότε σε ένα μικρό δωμάτιο, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα χρώματα. Τα ανοιχτά χρώματα επεκτείνουν το χώρο και το κάνουν πιο ογκώδες. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιαδήποτε ταπετσαρία, με εξαίρεση τις επιλογές με έντονο κατακόρυφο μοτίβο, περιορίζουν τους τοίχους. Η καλύτερη επιλογή θα είναι μια ταπετσαρία με περιορισμένο floral στολίδι ή απλά χρώματα, ένα μεγάλο αντίθεση σχέδιο για ένα τέτοιο δωμάτιο δεν θα λειτουργήσει.

Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ

Η διακόσμηση πρέπει να συμπληρώνεται με καθρέφτες. Όσο για τις φωτεινές ενδείξεις χρώματος, μπορούν να προστεθούν με τη μορφή μικρών εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά δεν πρέπει να υπερφορτωθούν με το σχέδιο του δωματίου. Αλλά η κλωστοϋφαντουργική διακόσμηση, ειδικά αν δημιουργείται με τα χέρια σας, θα κάνει το σχέδιο ακόμη πιο άνετο.

Μικρό ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο

Μπεζ και γκρι μινιμαλιστική κρεβατοκάμαρα

Φωτεινό υπνοδωμάτιο με συρταριέρες

Μικρό υπνοδωμάτιο σε παστέλ χρώματα

Εργασία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Τυρκουάζ, γκρι και λευκά χρώματα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Μπεζ και λευκό λευκό υπνοδωμάτιο

Πώς να εξοπλίσει ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε ό, τι χρειάζεστε. Υπάρχει ένας χώρος για μια ντουλάπα ή ακόμα και ένα γκαρνταρόμπα, μπορείτε να βάλετε μια κρεβατοκάμαρα για ξεκούραση ή ένα τραπέζι με ένα μεγάλο καθρέφτη. Μπορείτε να οργανώσετε την αποθήκευση όχι μόνο καθημερινών ρούχων και παπουτσιών, αλλά και αξεσουάρ, αλλά και εποχιακά ρούχα και άλλα απαραίτητα πράγματα. Εάν το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με μπαλκόνι, τότε μέρος του χώρου του μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση.

Ευρύχωρο αρτ νουβό υπνοδωμάτιο

Ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό ενός χώρου εργασίας. Στη συνέχεια, το σύνολο των επίπλων θα συμπληρώνεται από ένα γραφείο και μια πολυθρόνα. Ωστόσο, είναι ανεπιθύμητο να το κάνετε αυτό, επειδή η κρεβατοκάμαρα πρέπει να δημιουργηθεί για χαλάρωση, ως εκ τούτου είναι απαραίτητο είτε να διαχωρίσετε σαφώς τις ζώνες στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα και ένα μικρό ράφι με ανοιχτά ράφια, κουρτίνες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία θα βοηθήσει να γίνει αυτό. Όσο για τη διακόσμηση του νάρθηκα σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν οποιεσδήποτε επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διακόσμησης τοίχων με φωτογραφικό χαρτί, το οποίο θα φαίνεται πραγματικά αρμονικό στον ανοιχτό χώρο της κρεβατοκάμαράς σας.

Μεγάλο λευκό υπνοδωμάτιο

Μεγάλη αρ νουβό σκοτεινή κρεβατοκάμαρα

Μεγάλο υπνοδωμάτιο οικολογικού στιλ

Ευρύχωρο υπνοδωμάτιο Art Deco με κόκκινες προθέσεις

Μαύρο και χρυσό έπιπλο στο μεγάλο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυρο ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Ποια υλικά μπορείτε να επιλέξετε για διακόσμηση κρεβατοκάμαρων

Για το σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου σε σχεδόν οποιοδήποτε ύφος, οι μη υφασμένες ή βινυλίου ταπετσαρίες με μια πυκνή υφή είναι κατάλληλες. Μπορούν να κολληθούν ακόμη και με τα χέρια σας, επειδή ταιριάζουν καλά ακόμα και σε κακώς ευθυγραμμισμένες επιφάνειες. Όσον αφορά το πάτωμα, για ένα στενό υπνοδωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έλασμα με εγκάρσια στο παράθυρο που τοποθετεί τις λάμες. Θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο. Επιπλέον, ένα απαλό άνετο χαλί είναι ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα.Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι η ζημιά στο ντουλάπι ή σε άλλα έπιπλα μπορεί να παραμείνει σε αυτό, οπότε είναι καλύτερο να προσδιορίσετε αμέσως τη θέση των επίπλων.

Τοίχος διακόσμηση του υπνοδωματίου με πέτρα και ξύλο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια υλικά και χρώματα για να διακοσμήσετε το ντουλάπι σας ή το ενσωματωμένο ντουλάπι στο Χρουστσόφ, ή μπορείτε να τα πειραματιστείτε και να τα διακοσμήσετε σε αντίθεση με τον κύριο χώρο της κρεβατοκάμαρας. Ομοίως, αξίζει να κάνετε με αποκλειστικές ζώνες, για παράδειγμα, έναν χώρο εργασίας. Η χωροθέτηση μπορεί επίσης να γίνει με τη βοήθεια του φωτός. Στην περίπτωση αυτή, οι οροφές με ενσωματωμένους προβολείς είναι ιδανικές για τους σκοπούς σας, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν λίγο πάνω από τις περιοχές που χρειάζονται φωτισμό.

Διακόσμηση των τοίχων της κρεβατοκάμαρας με ύφασμα και ταπετσαρία

Γκρίζοι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυροι τοίχοι στο υπνοδωμάτιο

Γκρι και πράσινη ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Ασπρόμαυροι τοίχοι στο εσωτερικό ενός μοντέρνου υπνοδωματίου

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Διακοσμητικά μαύρα πάνελ και ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Ποια αξεσουάρ μπορείτε να επιλέξετε για μια κρεβατοκάμαρα

Φυσικά, ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου δημιουργεί ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το εσωτερικό. Μπορεί να είναι μια ζεστή λάμπα και μούχλα, κρεμάστρα δαπέδου, ασυνήθιστο ντουλάπια. Για να διακοσμήσετε τους τοίχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πίνακες ζωγραφικής, γραφικά ή αφίσες σε στυλ που αντηχεί με το κύριο ύφος του δωματίου. Για να επιτευχθεί μια αρμονική εσωτερική διακόσμηση, φυσικά, μια προσεκτικά επιλεγμένη σχεδίαση κουρτίνας θα βοηθήσει. Σε αυτή την περίπτωση, οι κουρτίνες μπορούν να διατηρηθούν σε ένα ενιαίο φάσμα με το υπόλοιπο δωμάτιο, και μπορείτε να επιτύχετε την αντίθεση.

Όμορφο φωτισμό στο κλασικό υπνοδωμάτιο

Για μια μικρή ή μικρή κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να επιλέξετε καθρέφτες που επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Αν επιλέξετε ένα σχέδιο με λευκές αποχρώσεις, τότε μπορείτε να το συμπληρώσετε με χρωματικές προφορές. Ειδικά για την τοποθέτηση ζωνών και την οριοθέτηση χώρου, η οποία δίνει έμφαση στη διαφορετική λειτουργικότητα των μεμονωμένων τμημάτων της κρεβατοκάμαρας. Ταπετσαρία θα βοηθήσει επίσης να το κάνετε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των wallpapers συντροφιάς, κομψή και αρμονική. Οποιεσδήποτε πρωτότυπες ιδέες, είτε πρόκειται για κρεμαστά φώτα, για ασυνήθιστα ράφια είτε για κολάζ με οικογενειακές φωτογραφίες, θα κάνουν το εσωτερικό σας ζεστό και ατομικό.

Αξεσουάρ σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικά χρώματα

Δημιουργώντας μια διακόσμηση κρεβατοκάμαρας είναι μια δουλειά για έναν σχεδιαστή που είναι σε θέση να δημιουργήσει μια γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Όμορφες αποχρώσεις, άνετα έπιπλα και φωτεινά αξεσουάρ σας επιτρέπουν να έχετε μια αίσθηση αρμονίας και άνεσης από το δωμάτιο. Δεν έχει σημασία αν επιλέγετε ένα σχέδιο για μια μικρή ή μεγάλη κρεβατοκάμαρα, είτε θέλετε να το φανείτε ελαφρύ είτε, αντίθετα, να βυθιστείτε σε σκοτεινές αποχρώσεις, για οποιοδήποτε χώρο μπορείτε να σκεφτείτε πάνω στη διάταξη και να επιλέξετε τα βασικά στοιχεία για να εκφράσετε την προσωπικότητά σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, εστιάζοντας στις ιδέες των σχεδιαστών μόδας και της δικής σας γεύσης. Δημιουργώντας το δικό σας υπνοδωμάτιο είναι μια πολύ συναρπαστική διαδικασία που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Οικολογικά αξεσουάρ υπνοδωματίου

Πίνακες, αγγεία και άλλες διακοσμήσεις στην κρεβατοκάμαρα με στυλ art deco

Φωτεινή διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο σε γκρι τόνους

Λευκά έπιπλα και μοντέρνα διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο

Εικόνα στο υπνοδωμάτιο στο σαλόνι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)