Δωμάτια Feng Shui (50 φωτογραφίες): πώς να εφοδιάσετε ένα εσωτερικό και να επιλέξετε ένα χρωματικό σχέδιο

Το κινεζικό δόγμα του Φενγκ Σούι, που λέει για την επιρροή των λεπτών θεμάτων και των χαρακτηριστικών του τοπίου στην ανθρώπινη ζωή και υγεία, παρέχει γνώσεις σχετικά με τον τρόπο εξοπλισμού του σπιτιού σας με το μέγιστο όφελος και την αποφυγή φαινομενικά μικροσκοπικών προβλημάτων που, αν έχουν τοποθετηθεί εσφαλμένα, μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Επομένως, τα υπνοδωμάτια του feng shui, όπου ένα άτομο ξοδεύει μέχρι το 1/3 της ζωής του, έχουν μεγάλη σημασία.

Feng Shui διακόσμηση υπνοδωματίου

Μπεζ και μαύρη κρεβατοκάμαρα

Κλασικό σχεδιασμό υπνοδωματίου

Διάταξη κρεβατιού

Ανάλογα με το αναμενόμενο αποτέλεσμα για τους κατοίκους, η θέση του υπνοδωματίου στο Feng Shui μπορεί να είναι πολύ διαφορετική:

 • Για να δημιουργήσετε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, ευνοϊκή για την απόλυτη ηρεμία, η βόρεια κατεύθυνση είναι κατάλληλη. Το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται εδώ θα είναι καλό για συνεργάτες με ενεργό σεξουαλική ζωή.
 • Η βορειοανατολική κατεύθυνση ενεργοποιεί επίσης ζωτική ενέργεια και είναι κατάλληλη για πολύ λίγους.
 • Για τους γονείς και τους ανθρώπους που είναι σταθερά στα πόδια τους, η βορειοδυτική θα είναι η καλύτερη επιλογή.
 • Η ανατολική κατεύθυνση βοηθά να πάρει συναρπαστική ενέργεια και είναι πιο κατάλληλη για τους νέους.
 • Για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της σταδιοδρομίας, μια καλή λύση θα ήταν η θέση του υπνοδωματίου στα νοτιοανατολικά.
 • Η κρεβατοκάμαρα στο νότο θα είναι ευνοϊκή για τις παθιασμένες στενές σχέσεις, ενώ θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα υπόλοιπα στοιχεία, διαφορετικά ο ύπνος και η ειρήνη μπορεί να διαταραχθούν.

Η τοποθέτηση της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι σύμφωνη με την τοποθέτηση των ζωνών bagua και πρέπει να αντιστοιχεί στους τομείς της οικογένειας, του γάμου ή των παιδιών.

Feng Shui εσωτερικό υπνοδωμάτιο

Feng Shui Γκρι και Λευκή κρεβατοκάμαρα

Πώς να κανονίσετε ένα κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο στο φενγκ σούι

Feng Shui υπνοδωμάτιο Podium κρεβάτι

Γκρι, μπεζ και μαύρο χρώμα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Κίτρινο τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Μπεζ, λευκό και μαύρο χρώμα στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου.

Τιμή χρωματικού εύρους

Ο χρωματικός σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας του Feng Shui πρέπει να αντικατοπτρίζει το επιθυμητό ψυχολογικό κλίμα, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία:

 • Όλες οι αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του κόκκινου ταιριάζουν καλύτερα στις ταπετσαρίες των ενηλίκων.
 • Εάν η κρεβατοκάμαρα προορίζεται για παιδιά, τότε το χρώμα των τοίχων είναι διακοσμημένο σε λευκό, ασημένιο και χρυσό χρώμα, ενώ οι ταπετσαρίες επιλέγονται με τυπικά παιδικό μοτίβο - παιχνίδια, λουλούδια, ζώα.
 • Για να κοιμάστε ήσυχα και να μην ξυπνάτε τους ανθρώπους, συνιστάται να εξοπλίζετε την κρεβατοκάμαρα σε παστέλ απαλά χρώματα και για τις φύσεις ανήσυχη και συναισθηματική, πιο κορεσμένες αποχρώσεις ταπετσαρίας και κλινοσκεπασμάτων είναι κατάλληλα.

Ξύλινο δέντρο κρεβατιών Feng Shui

Το χρώμα των τοίχων πρέπει να ταιριάζει με το σκοπό του δωματίου και να μην παραβιάζει το γενικό σχέδιο. Η παρουσία ήρεμων, ζεστών χρωμάτων είναι σημαντική εδώ. Η κατάσταση της κρεβατοκάμαρας των παιδιών πρέπει να είναι ευνοϊκή όχι μόνο για χαλάρωση αλλά και για εργασία στο σπίτι. Εδώ, επιτρέπεται η παρουσία διαφόρων φωτεινών σημείων που ξυπνούν την ενέργεια της δράσης.

Ελιά, λευκά και καφέ χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου.

Όταν συνδυάζονται πολλά χρώματα σε ένα σχέδιο, ο αριθμός τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα επτά. Αυτό λαμβάνει υπόψη τα χρώματα των τοίχων, της οροφής, των επίπλων και των κουρτινών. Αν κάποιο στοιχείο είναι πολύ φωτεινό (κάλυμμα με κουβέρτα ή ταπετσαρία), άλλα εσωτερικά στοιχεία επιλέγονται σε παστέλ χρώματα.

Για να πάρετε τη σωστή ιδέα για το χρώμα των κουρτινών, όταν αφήνουν στο φως του ήλιου, προτού τα επιλέξετε στο κατάστημα, μπορείτε να επισημάνετε το ύφασμα με ένα φακό.

Το σωστά επιλεγμένο χρώμα της κρεβατοκάμαρας στο Feng Shui θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε την ενέργεια του Sheng-qi (ζωτικής σημασίας) προς τη σωστή κατεύθυνση.

Λευκή και μπλε κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Κοραλλένιο τοίχο πίσω από το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Μπλε προφορά στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Ασπρόμαυρη κρεβατοκάμαρα με μπλε προφορά

Υπνοδωμάτιο υπνοδωμάτιο στυλ

Διαρρύθμιση επίπλων

Η αποφασιστική σημασία στις διδασκαλίες του Φενγκ Σούι για το εσωτερικό ενός υπνοδωματίου είναι η σωστή διάταξη των επίπλων. Το κρεβάτι θα είναι πάντα το κύριο θέμα της κρεβατοκάμαρας και η θέση του είναι πολύ σημαντική:

 1. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός κρεβατιού σε μια πόρτα ή σε έναν καθρέφτη στη γραμμή παραθύρου.
 2. Οι αιχμηρές γωνίες άλλων εσωτερικών αντικειμένων δεν πρέπει να κατευθύνονται προς το κρεβάτι: κομοδίνα, ντουλάπα ή καρέκλα.
 3. Το σχήμα του κεφαλιού μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο επίτευγμα της ζωής.
 4. Το κρεβάτι, όπως και άλλα εσωτερικά αντικείμενα στο διαμέρισμα, θα πρέπει να έχει πόδια για την απρόσκοπτη κυκλοφορία ζωτικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας από τους βασικούς κανόνες του φενγκ σούι απαιτεί την αυστηρή τήρηση της καθαριότητας και της έλλειψης σκουπιδιών οπουδήποτε στο διαμέρισμα, επειδή η βρωμιά και τα σκουπίδια συμβάλλουν στη συσσώρευση αρνητικής ενέργειας στασιμότητας.

Ζώνες Bagua

Μια ντουλάπα και ένα κομοδίνο, μαζί με ένα κρεβάτι, είναι υποχρεωτικά για σχεδόν οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο. Η θέση του ερμάριου, όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα, πρέπει να είναι βολική, χωρίς να παρεμβαίνει στην ελεύθερη κυκλοφορία του sheng-qi. Γι 'αυτό, το ντουλάπι είναι καλύτερα τοποθετημένο κοντά στον τοίχο, μακριά από το διάδρομο.

Τοποθετώντας Bagua σε ένα σχέδιο διαμερίσματος

Τοποθέτηση του πλέγματος Bagua στο σχέδιο διαμερίσματος

Μια καλή λύση θα ήταν να τοποθετήσετε έναν μεγάλο καθρέφτη στο κομοδίνο στη γωνία: ο καθρέφτης, που αντανακλά το φως, θα φωτίζει αυτό το μέρος του δωματίου, αυξάνοντας οπτικά.

Η διάταξη των επίπλων στο υπνοδωμάτιο στο φενγκ σούι

Υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στιλ με ταπετσαρία

Σύγχρονο υπνοδωμάτιο

Ξύλινο τοίχο διακόσμηση στο υπνοδωμάτιο

Μοντέρνα Art Nouveau στην κρεβατοκάμαρα

Υπνοδωμάτιο εσωτερικό

Η τοποθέτηση εσωτερικών αντικειμένων χρησιμοποιώντας τους κανόνες του Feng Shui περιλαμβάνει πρώτα απ 'όλα τον καθορισμό των ζωνών bagua στο ίδιο το δωμάτιο.

Ένα από τα κύρια στοιχεία εσωτερικού υπνοδωματίου (μετά τα έπιπλα) είναι ένας πολυεστέρας που βρίσκεται στη ζώνη τύχης (κέντρο). Ο βαθμός φωτισμού εξαρτάται από το ποιο φως θα προέλθει από τον πολυέλαιο, και επομένως από την ελευθερία κυκλοφορίας του sheng-qi. Ταυτόχρονα, ο πολυέλαιος πρέπει να εκπέμπει ένα απαλό, μη κοπτικό φως που δεν δημιουργεί αίσθηση δυσφορίας.

Μπεζ και Λευκή κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας μπορεί να συμπληρωθεί με την τοποθέτηση μιας εικόνας ή περισσότερων. Η εικόνα δεν πρέπει να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, όπως και άλλα αντικείμενα, και οι εικόνες θα πρέπει να προκαλούν μόνο θετικά και ειρηνικά συναισθήματα.

Μια από τις επιλογές για την ταπετσαρία, ως ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού, μπορεί να χρησιμεύσει ως ταπετσαρία, που απεικονίζει ορεινά τοπία. Οι τοιχογραφίες με σχέδια θαλάσσης ή νερού δεν είναι κατάλληλες για τοποθέτηση στην κρεβατοκάμαρα.

Γκρι, μπεζ και λευκά χρώματα στο υπνοδωμάτιο.

Υποχρεωτικό στοιχείο σχεδιασμού στο Φενγκ Σούι, σύμβολο αρμονίας και ευημερίας, είναι οι πεταλούδες. Εμφανίζονται σε ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής ή με τη μορφή διακοσμήσεων, οι πεταλούδες θα αντλήσουν την ενέργεια της αγάπης και της χαράς σε κάθε κρεβατοκάμαρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε πεταλούδες σε κουρτίνες ή τούλι, να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο με ξερά πεταλούδες.

Μπεζ καφέ ευρύχωρο υπνοδωμάτιο

Η τοποθέτηση του ενυδρείου στην κρεβατοκάμαρα του Φενγκ Σούι είναι σαφώς αρνητική. Εξάλλου, το ενυδρείο είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την προσέλκυση της ενέργειας του νερού, που είναι υπεύθυνη για την οικονομική ευημερία στο σπίτι. Πριν τοποθετήσετε ένα ενυδρείο, για παράδειγμα, στο σαλόνι, πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος, το σχήμα, την τοποθεσία στο δωμάτιο και τον αριθμό των ψαριών, ανάλογα με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Feng Shui Ρουστίκ Υπνοδωμάτιο

Κόκκινους τόνους στην κρεβατοκάμαρα

Μπεζ Brown Design Υπνοδωματίου

Μπεζ καφέ κλασικό υπνοδωμάτιο

Ροζ τόνους στο υπνοδωμάτιο σοφίτα

Φυτά στο υπνοδωμάτιο

Στο Feng Shui, η τοποθέτηση φυτών στην κρεβατοκάμαρα δεν είναι καλή ιδέα, επειδή, όπως οι άνθρωποι, χρειάζονται οξυγόνο. Ωστόσο, για τη βελτίωση του σχεδιασμού του διαμερίσματος, μπορείτε να επιλέξετε κάποια φυτά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητές τους:

 • Chlorophytum, Spathiphyllum, Begonia, Sansevieria, Geranium. Όλα αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου παράγουν περισσότερο οξυγόνο από ό, τι απορροφούν.
 • Το Orchid θα βοηθήσει δημιουργικούς ανθρώπους σε θέματα, αλλά μπορεί να βλάψει τους ανθρώπους ανασφαλείς. Οι κανόνες του Feng Shui απαγορεύουν την τοποθέτηση μιας ορχιδέας στην κρεβατοκάμαρα.
 • Οι παιώνιες στο Φενγκ Σούι συμβολίζουν την τύχη και τον πλούτο, ενεργοποιούν τη σεξουαλική ενέργεια. Αξίζει να βάλει παιώνια στην κρεβατοκάμαρα, ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Μετά από όλα, μόνο ένας συνεργάτης μπορεί να ενεργοποιηθεί και η εμφάνιση της δυσαρμονίας θα είναι αναπόφευκτη.
 • Τα τριαντάφυλλα ήταν πάντα ένα σύμβολο και ένα φυλαχτό της αγάπης, αλλά δεν ανέχονται τους αντιπάλους, γι 'αυτό πρέπει να τοποθετούνται μόνο στο παράθυρο. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κομμένα άνθη είναι βραχύβια και μόνο ένα φυτό σε ένα δοχείο μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες θετικές αλλαγές. Οι καλύτερες κατευθύνσεις, όπως και για άλλα φυτά, είναι ανατολικά, βόρεια, δυτικά και νοτιοανατολικά.

Ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα στο φενγκ σούι

Τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα πρέπει πάντα να είναι καλά καλυμμένα (όπως σε ολόκληρο το διαμέρισμα) και ο αριθμός των λουλουδιών που επιτρέπεται να τοποθετηθούν στο δωμάτιο τελειώνει με τον αριθμό 3. Φυτά με αγκάθια, αιχμές, αιχμηρά φύλλα, σγουράκια δεν επιτρέπονται στο υπνοδωμάτιο.Η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει οικογενειακές διαφωνίες ή προβλήματα υγείας.

Feng Shui dressing πίνακα στην κρεβατοκάμαρα

Υπάρχουν φυτά δωρητών και φυτά βαμπίρ που απορροφούν την ενέργεια των κατοίκων του δωματίου. Αυτά τα φυτά δεν πρέπει να υπάρχουν στο σαλόνι: διάφορα είδη φτέρες, Monstera, Lily, Dieffenbachia, Violet.

Ζωγραφική με λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα στο φενγκ σούι

Ιαπωνική κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Γκρίζο και λευκό δωμάτιο με στρογγυλά παράθυρα.

Μπεζ κρεβατοκάμαρα

Μαύρο και μπεζ σχεδιασμό υπνοδωματίου

Κλασική κρεβατοκάμαρα λιλά

Γενικές συμβουλές

Για να εξοπλίσει το υπνοδωμάτιο σύμφωνα με τις συστάσεις του Feng Shui, θα πρέπει να εξετάσει τη θέση του στο διαμέρισμα και τα ατομικά χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών. Η πλήρης καταγραφή όλων των παραγόντων για την προετοιμασία του σωστού διαμερίσματος feng shui μπορεί να γίνει μόνο από έναν ειδικό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές συστάσεις που πρέπει να ακολουθηθούν σε κάθε περίπτωση:

 1. Το χρωματικό σχέδιο στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και να εξαρτάται από την τοποθεσία του: στα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά - όλες οι αποχρώσεις του καφέ, στο νότο - διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου, στα βόρεια και βορειοδυτικά - μπλε και μπλε, στα δυτικά - αποχρώσεις ασήμι, λιλά και λεμόνι.
 2. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κάποιου καθρέφτη που να αντικατοπτρίζει έναν ύπνο, η παρουσία ηλεκτρικών συσκευών (ειδικά συμπεριλαμβανόμενων) είναι ανεπιθύμητη.
 3. Οι δοκοί ή άλλα αντικείμενα που αποτελούν πιθανή απειλή δεν πρέπει να κρεμαστούν πάνω από το κρεβάτι. Μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές ύπνου ή επαναλαμβανόμενους εφιάλτες.
 4. Νερό σε οποιαδήποτε μορφή (πίνακες ζωγραφικής, ενυδρείο, φωτογραφία ταπετσαρία) δεν είναι ευπρόσδεκτη στην κρεβατοκάμαρα. Το νερό σε αυτό το δωμάτιο, στο Feng Shui, μπορεί να προκαλέσει υλική ζημιά.
 5. Μην επιλέξετε φυτά με έντονη οσμή για την κρεβατοκάμαρα, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και νευρικές διαταραχές. Η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι λεβάντα και μέντα.
 6. Μια εξαιρετική λύση για άτομα με διαταραχές του ύπνου μπορεί να είναι ένα θόλος πάνω από το κρεβάτι. Ο χρωματισμός και η υφή του υφάσματος δεν πρέπει να προκαλούν ενόχληση, αλλά να καταπραΰνουν μόνο.
 7. Το σχήμα της κρεβατοκάμαρας πρέπει να είναι σωστό. Εάν υπάρχουν γωνίες ή περβάζια στο δωμάτιο, πρέπει να ρυθμίζονται με ανακλαστικά αντικείμενα (κρύσταλλα, wind music) ή γεμάτα με έπιπλα.
 8. Οι κουρτίνες σε σκούρες κορεσμένες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για άτομα με διαταραχές ύπνου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι κουρτίνες πρέπει κατ 'ανάγκη να ανοίγουν για να κορεστεί το δωμάτιο με την ενέργεια του φωτός, το βράδυ και το απόγευμα θα πρέπει να κλείσουν. Μετά από όλα, η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο οικείο μέρος στο σπίτι, εδώ ένα άτομο πρέπει να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και ηρεμία.

Σύγχρονο υπνοδωμάτιο

Πριν αποφασίσετε ποια κρεβατοκάμαρα feng shui είναι προτιμότερη για εσάς, μην ξεχνάτε ότι μόνο ένας ειδικευμένος τεχνίτης μπορεί να λάβει υπόψη όλα τα φαινομενικά δευτερεύοντα μικρά. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το Φενγκ Σούι είναι μια επιστήμη ξένης κουλτούρας που δεν είναι πάντοτε κατανοητή ακόμη και από ειδικούς και, κατά την εφαρμογή της, αξίζει πρώτα απ 'όλα να καθοδηγείται από την κοινή λογική.

Κλασική κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Μαύρο, γκρι και λευκά χρώματα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Κομψή μπεζ-μαύρη κρεβατοκάμαρα

Μπεζ και λευκό σχεδιασμό υπνοδωματίου

Γκρίζες προεκτάσεις σε μια λευκή κρεβατοκάμαρα

Γκρι και λευκό σχέδιο στο υπνοδωμάτιο

Lilac accents σε μια μπεζ κρεβατοκάμαρα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)