Αναδιαμόρφωση του μπάνιου: βασικά μυστικά (27 φωτογραφίες)

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, η ανακατασκευή του μπάνιου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο λειτουργικό δωμάτιο συνδυάζοντας με ένα μπάνιο, ένα διάδρομο ή, αντιστρόφως, οριοθετώντας χώρους.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμόρφωση του μπάνιου: μέθοδοι και χαρακτηριστικά

Οι τελικές διαστάσεις των χώρων είναι σπάνια ικανοποιημένοι με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, οπότε η ανακατασκευή του μπάνιου και του μπάνιου σώζει την κατάσταση. Τα κανονικά μπάνια για τη μέση οικογένεια είναι μικρού μεγέθους, έτσι συχνά οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη δυνατότητα να συνδυάσουν μπάνιο με μπανιέρα, αυξάνοντας έτσι το χώρο.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Σε σπάνιες περιπτώσεις, σε νέα κτίρια ή στα δικά τους μπάνια, τα μπάνια είναι πολύ μεγάλα και επομένως οι ιδιοκτήτες τείνουν να τα χωρίζουν για ευκολία χρήσης. Μια άλλη επιλογή σχεδιασμού είναι να δημιουργήσετε το δικό σας έργο ανασυγκρότησης με τη σύλληψη ενός διαδρόμου ή παρακείμενου χώρου.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Συνδυάζοντας το χώρο της τουαλέτας και του μπάνιου σε ένα

Για να συνδυάσετε δύο δωμάτια σε ένα, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το διαμέρισμα μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια. Η προγραμματισμένη ανάπλαση του μπάνιου και του μπάνιου θα πρέπει να αρχίσει με τον καθαρισμό όλων των ειδών των υπερβολικών αντικειμένων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την αποσυναρμολόγηση του διαμερίσματος, συμπεριλαμβανομένων καλωδίων, πλακιδίων ή ταπετσαρίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συντάξει όλα τα έγγραφα που επιτρέπουν τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος. Η συγκατάθεση πρέπει να έχει νόμιμη πιστοποίηση για την αποφυγή των προστίμων. Ενέργειες βήμα προς βήμα:

 1. Πρώτα πρέπει να προετοιμάσετε και να καλύψετε το χαρτόνι ή το πετσετάκι, καθώς στη διαδικασία του συνδυασμού του μπάνιου και της τουαλέτας, θα χυθούν πάρα πολλά απόβλητα, απόβλητα και σκόνη κατασκευής.
 2. Για να αποφύγετε την κατάρρευση του τοίχου κατά την αποσυναρμολόγηση, πρέπει να το αποσυναρμολογήσετε από την κορυφή. Κοντά στις γωνίες, πρέπει να δημιουργήσετε μικρές τρύπες με διάτρητο.
 3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα δίσκο διαμαντιού στο μύλο, θα πρέπει να κάνετε μια τομή στον τοίχο κατά μήκος της γραμμής που σχηματίζεται μεταξύ των τρυπών. Οι περικοπές πρέπει να γίνονται προσεκτικά, αλλά βαθιά και στις δύο πλευρές του τοίχου.
 4. Συνήθως 4 οπές πρέπει να συνδέονται σε σχήμα U χρησιμοποιώντας τρείς σχισμές.
 5. Κόψτε το κάτω μέρος του τελευταίου και αυτό δεν πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος.
 6. Το επόμενο στάδιο είναι το έργο ενός βαριδιού να κατεδαφίσουν κομμάτια του τείχους. Θα υπάρξουν πολλά απόβλητα κατασκευής, οπότε θα πρέπει να τα συλλέξετε σε τσάντες εγκαίρως και να τα βγάλετε από το μπάνιο.
 7. Μετά την καταστροφή του τοίχου, θραύσματα οικοδομικών υλικών θα παραμείνουν στο άνοιγμα, τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ενός μύλου.
 8. Είναι εντάξει αν σχηματιστούν μικρές κοιλότητες, θα πρέπει να επισκευαστούν κατά τη διάρκεια της τελικής εργασίας.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Συνιστάται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας για την κατεδάφιση του χωρίσματος να σκεφτεί κανείς την ασφάλειά του, τοποθετώντας προστατευτικά γάντια, γυαλιά και αναπνευστήρα.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Κατασκευή διαχωριστικού μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας

Η αναδιαμόρφωση του μπάνιου σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι μπορεί να σημαίνει να χωρίζετε το συνδυασμένο μπάνιο σε δύο δωμάτια. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα από διαφορετικά υλικά.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Η μέθοδος που χάνει τη δημοτικότητα σήμερα είναι η τοιχοποιία.Το αποτέλεσμα είναι ένας πλήρης τοίχος από τούβλα με μια άκαμπτη δέσμη. Κατά τη διαδικασία ανακατασκευής του μπάνιου, είναι προτιμότερο να μην καταφύγουμε σε αυτή τη μέθοδο, δεδομένου ότι είναι ανέφικτη. Όταν βάζετε ένα τούβλο, πρέπει να ακολουθείτε όλους τους κανόνες, να αγοράζετε υλικά, εργαλεία, να κάνετε σημάνσεις χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο και μια γραμμή επιπέδου. Μια πιο οικονομικά και φυσικά κερδοφόρα επιλογή είναι η τοποθέτηση σε μισό τούβλο. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να επικαλυφθεί και να τελειώσει.

Μια άλλη, απλούστερη και πιο δημοφιλής επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα από φύλλα γυψοσανίδας.

Υπάρχει μια τέτοια λανθασμένη αντίληψη ότι τα χωρίσματα γυψοσανίδας δεν απομονώνουν καλά τον θόρυβο και είναι εύθραυστα. Στην πραγματικότητα, πριν κάνετε μια ανακατασκευή του μπάνιου χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με όλους τους κανόνες προκειμένου να αποφύγετε την εφαρμογή μιας εσφαλμένης γνώμης.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Πρώτον, δημιουργείται ένα πλαίσιο από μεταλλικά προφίλ με γαλβανισμένη επιφάνεια και στη συνέχεια η δομή μπορεί να επενδυθεί με γυψοσανίδα. Για να κάνετε τον τοίχο ήχο, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα φύλλα γυψοσανίδας μονωτικό υλικό ή συνηθισμένη μόνωση. Ένας τέτοιος τοίχος μπορεί ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως χώρισμα, μια θέση για την τοποθέτηση επικοινωνιών, ένα διακοσμητικό στοιχείο με ράφια.

Αφού ξοδέψατε μόνο λίγες μέρες την ανακατασκευή του λουτρού σε ένα σπίτι, μπορείτε να βρείτε δύο πλήρως λειτουργικά δωμάτια ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Συμπεριλάβετε το διάδρομο για να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο

Για σημαντικές τροποποιήσεις στο μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό τμήμα του διαδρόμου. Αυτός ο τύπος αναδιαμόρφωσης στο Χρουστσόφ θα είναι πιο δαπανηρός τόσο οικονομικά όσο και σε σχέση με τις συνεχιζόμενες εργασίες. Όλα εξηγούνται από το γεγονός ότι εκτός από τη μεταφορά των τοίχων, θα πρέπει να αλλάξετε το δάπεδο και να δώσετε στεγανοποίηση της επιφάνειας δαπέδου. Τέτοιες τροποποιήσεις στο μπάνιο μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους:

 • μια μικρή μείωση στην περιοχή του διαδρόμου - κατάλληλο για όσους θέλουν να τοποθετήσουν επιπλέον αντικείμενα σε ένα μικρό δωμάτιο μπάνιο, για παράδειγμα, ένα πλυντήριο ρούχων χωρίς να επηρεαστεί η χρήσιμη περιοχή του διαδρόμου?
 • η χρήση του πλήρους χώρου του διαδρόμου κάτω από το μπάνιο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο διπλανό δωμάτιο μέσω ενός παρακείμενου δωματίου. Το ίδιο το μπάνιο θα είναι αρκετά ευρύχωρο.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Υπάρχουν πολλά έτοιμα παραδείγματα όταν τα μεγέθη των μικρών λουτρών αυξήθηκαν κατά 2 ή 3 φορές. Κατά την επιλογή αυτής της μεθόδου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η συνολική έκταση του διαμερίσματος, τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης ενός μπάνιου και μπανιέρα, οικονομικές ευκαιρίες.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Χρήσιμες Συμβουλές

Ξεκινώντας μια επισκευή του μπάνιου με ανακατασκευή, θα είναι σωστό και χρήσιμο να μελετήσετε προκαταρκτικά τις μόνιμες συστάσεις που θα διευκολύνουν τη διαδικασία επισκευής και θα προστατεύουν από περαιτέρω προβλήματα.

 • Πρώτα πρέπει να επιλύσετε υγειονομικά και νομικά ζητήματα. Χωρίς αυτούς, δεν αξίζει να ξεκινήσετε την ανάπλαση οποιουδήποτε δωματίου στο διαμέρισμα. Προκειμένου οι τροποποιήσεις δωματίου να μην επηρεάζουν τους γείτονες από κάτω, πρέπει να συντονίζετε μαζί τους όλα τα σημαντικά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής της απαραίτητης στεγάνωσης.
 • Μια καλή διέξοδος και μια εναλλακτική λύση για την επέκταση του μπάνιου μπορεί να είναι η πιο κοινή εσωτερική ανακατασκευή. Αρκεί να ανταλλάξετε τα υδραυλικά με άλλα αντικείμενα ή να αγοράσετε νεότερες συμπαγείς συσκευές για να κάνετε τον χώρο πιο ελεύθερο. Για να διευρυνθεί ο χώρος θα βοηθήσει μια καμπίνα ντους με καθρέφτες τοίχους, ένα πλυντήριο με κάθετη μέθοδο φόρτωσης, καθιστική μοντέλο του μπάνιου και πολλές άλλες επιλογές.
 • Όταν δημιουργείτε ένα μεγάλο μπάνιο για μια μεγάλη οικογένεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο νεροχύτη στον προσβάσιμο χώρο. Θα είναι πολύ βολικό το πρωί για να εξοικονομήσετε χρόνο στο πλύσιμο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε κρεμασμένα υδραυλικά για τη βελτιστοποίηση του χώρου τοποθετώντας κάτω από τα θυρίδα για την αποθήκευση αξεσουάρ.
 • Για όσους επιθυμούν να έχουν μπιντέ στο μπάνιο, υπάρχει μια γενική επιλογή - μπιντέ τουαλέτας, η οποία θα σώσει τουλάχιστον 2 φορές περισσότερο χώρο. Το μοντέλο κρέμονται επίσης για να ελευθερώσετε χώρο για την αποθήκευση διαφόρων ειδών, για παράδειγμα, βούρτσες, βάζα.
 • Συνδυάζοντας το μπάνιο με την τουαλέτα, μπορείτε να αφήσετε ένα μικρό τμήμα του τείχους ως διαμέρισμα. Θα είναι αρκετά 1,5 μέτρα ύψος, το διαμέρισμα μπορεί να κατασκευαστεί από γύψο, γυαλί ή άλλο υλικό και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως δοχείο για διαφορετικά gizmos ή διακοσμητικά στοιχεία.

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Αναδιαμορφώνει το μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)