Βρύση πετρών: ασυνήθιστες λύσεις στο εσωτερικό (23 φωτογραφίες)

Η δύναμη και η αξιοπιστία του σχεδιασμού, η άνετη λειτουργία και η αισθητική εμφάνιση αποτελούν τις βασικές ιδιότητες που θα πρέπει να έχουν οι συσκευές υγιεινής στην κουζίνα. Η πέτρινη βρύση κουζίνας συμμορφώνεται πλήρως με όλες αυτές τις απαιτήσεις.

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Κουζίνα κουζίνας

Η τεχνητή πέτρα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των αναμικτών είναι μια πρωτοποριακή εξέλιξη που συνδυάζει αρμονικά την πρακτικότητα και την ποιότητα. Το κύριο συστατικό της σύνθεσης είναι ο φυσικός γρανίτης (με τη μορφή κόκκων). Ως πρόσθετα, η ρητίνη πολυουρεθάνης ή ένα ακρυλικό συνδετικό υλικό, χρησιμοποιείται ένα συστατικό χρωματισμού.

Μικροί λίθοι

Αναμικτήρας πέτρας με πλευρικό μοχλό

Οι κατασκευαστές δαπανούν σημαντικά κεφάλαια για τη βελτίωση της διατύπωσης και τη βελτίωση των ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών των προϊόντων. Η βέλτιστη αναλογία των συστατικών είναι 80 έως 20 (γρανίτη / πρόσθετα, αντίστοιχα). Όλα τα υλικά αναμιγνύονται σε ειδικό εξοπλισμό υπό υψηλή πίεση. Οι ειδικές τεχνολογίες δεν επιτρέπουν να σχηματιστούν κενά στο μίγμα και να εξασφαλιστεί η ομοιομορφία της δομής του. Στο στάδιο ζύμωσης προστίθενται χρωστικές ουσίες που εξασφαλίζουν ομοιόμορφο χρωματισμό του υλικού.

Μαύρο ματ μίξερ

Μίξερ γρανίτη

Το σώμα του μίκτη, κατά κανόνα, είναι φτιαγμένο από ορείχαλκο και η επικάλυψη μπορεί να είναι στερεά ή συνδυασμένη (τεχνητή πέτρα, χρώμιο, ορείχαλκος). Η χρήση ιδανικών αναλογιών, φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, αυξάνει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των υδραυλικών εγκαταστάσεων από τεχνητή πέτρα.

Γρανίτης Κουζίνας Βρύση

Υψηλής τεχνολογίας βρύση κουζίνας πέτρα

Οφέλη προϊόντων

Τα κύρια πλεονεκτήματα:

 • η αντίσταση στη φθορά είναι μια σημαντική ποιότητα, καθώς μια βρύση κουζίνας χρησιμοποιείται συνεχώς.
 • εύκολη συντήρηση με απορρυπαντικά (που δεν περιέχουν αποξεστικά πρόσθετα).
 • υγιεινής ·
 • η ειδική εξωτερική επεξεργασία δημιουργεί αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα και εμποδίζει τη διάσπαση της επιφάνειας.
 • Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες θερμοκρασίες.
 • Μην εξασθενίζετε (διατηρείτε το χρώμα ακόμη και όταν εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως).
 • Μη λεκέτε όταν έρχεστε σε επαφή με το χρωματισμό των τροφίμων.
 • αντοχή λεκέδων.
 • μια ποικιλόμορφη παλέτα χρωμάτων δεν περιέχει έντονα χρώματα, αλλά επιτρέπει σε συσκευές από πέτρα σε αρμονία με πολλά δημοφιλή στυλ εσωτερικού χώρου.

Βρύση μίξερ

Συνδυασμένη βρύση κουζίνας

Σχέδια μίξερ

Μια από τις σημαντικότερες αρχές όταν επιλέγετε μια συσκευή κουζίνας είναι η ευκολία στη λειτουργία. Κυριολεκτικά, "με ένα δάκτυλο". Οι τεχνητές πέτρινες κατασκευές είναι εξοπλισμένες με διαφορετικά συστήματα ελέγχου. Η κλασική έκδοση είναι ένας αναμικτήρας δύο βαλβίδων, ο οποίος παρέχει ξεχωριστή παροχή ψυχρού και ζεστού νερού. Η ισχύς του ρεύματος νερού και η θερμοκρασία ελέγχονται με ακρίβεια με την κύλιση των βαλβίδων, γεγονός που αποτελεί αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα.

Καφέ βρύση πετρών

Τα πιο κοινά και δημοφιλή μοντέλα είναι μονού μοχλού. Ονομάζονται επίσης "joystick" ή "μπάλα". Η αρχή της συσκευής είναι πολύ απλή: οι κινήσεις δύο σφαιρικών επιφανειών ελέγχουν την ισχύ της ροής του νερού και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του πίδακα. Η στενή ευθυγράμμιση δεν απαιτεί πρόσθετη σφράγιση.

Βρύση με κόκκινο σωλήνα

Τα κύρια πλεονεκτήματα των διαφόρων τύπων

Η πέτρινη βρύση είναι μια νέα ασυνήθιστη ιδιότητα της κουζίνας. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού.

Στρογγυλός αναμικτήρας με μίξερ

Στόμιο - μέρος της συσκευής μέσω της οποίας τροφοδοτείται νερό από το μίξερ στο νεροχύτη. Το ύψος του καθορίζεται από την απόσταση από τη βάση των υδραυλικών στο ακροφύσιο (κυμαίνεται από 15-25 cm).Το προϊόν για αυτόν τον δείκτη επιλέγεται ξεχωριστά από κάθε οικοδέσποινα. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι χαμηλές διαρροές καθιστούν δύσκολη την πλύση των γενικών πιάτων και σε υψηλές διαρροές το νερό ψεκάζεται πολύ.

Κατά την αναζήτηση της βέλτιστης λύσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη το βάθος του νεροχύτη και το σχήμα του (ορισμένα μοντέλα μπορεί να έχουν αρκετά διαμερίσματα). Το μήκος του στομίου μετράται ως η οριζόντια απόσταση μεταξύ των πιο απομακρυσμένων σημείων της κατασκευής.

Τα στόμια έρχονται σε διάφορες μορφές:

 • Το σχήμα L χαρακτηρίζεται από ύψος 11-24, μήκος 19-22 cm.
 • η διαγώνιος είναι ύψος 12-20 cm, μήκους 18-22 cm.
 • το τόξο χαρακτηρίζεται από ύψος 22-25 cm, μήκος 20-22 cm.

Τα στόμια είναι διαθέσιμα με ένα ανασυρόμενο δοχείο ποτίσματος και σε στάση (στρέφοντας 120-360 °). Το δοχείο ποτίσματος είναι εφοδιασμένο με εύκαμπτο σωλήνα μήκους έως 140 εκ. Ένα ειδικό ελατήριο τραβά εύκολα τον εύκαμπτο σωλήνα στην κανονική του θέση. Μια παρόμοια συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ένα μίξερ τεχνητής πέτρας με ένα στόμιο οποιασδήποτε μορφής.

Μαρμάρινη βρύση κουζίνας

Κατά την επιλογή ενός μίκτη ακολουθείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • το νερό δεν πρέπει να πέφτει στα τοιχώματα του νεροχύτη, αλλά στον πυθμένα ή τη βαλβίδα αποστράγγισης. Ως εκ τούτου, τα μικρά ρουμπίνια δεν τοποθετούνται σε μεγάλους νεροχύτες και τα μακρά δεν είναι κατάλληλα για στενούς νεροχύτες.
 • Το νερό από το ακροφύσιο δεν εξέρχεται σε ορθές γωνίες (εξαίρεση - μορφές λουτρών σχήματος L). Τα μοντέλα με υψηλή ανυψωμένη μύτη διαφέρουν σε σημαντική γωνία προσβολής νερού και δεν είναι κατάλληλα για μικρούς ή μικρούς νεροχύτες.

Κουζίνα κουζίνας από πέτρα

Εγκατάσταση Εκτυπώσεις

Κατά την εγκατάσταση μιας βρύσης κουζίνας από τεχνητή πέτρα, χρησιμοποιούνται δύο επιλογές εγκατάστασης.

Στην επιφάνεια του νεροχύτη

Μερικοί κατασκευαστές παράγουν νεροχύτες χωρίς ειδικές τρύπες. Ένα πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η δυνατότητα να επιλέξετε ανεξάρτητα την τοποθεσία εγκατάστασης του μίκτη. Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται μέχρι να εγκατασταθεί ο νεροχύτης. Για να μην προκληθεί βλάβη στο προϊόν, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εξειδικευμένων ειδικών. Για δουλειά θα χρειαστείτε ένα κοπτικό φρένου με διαμάντι ψεκασμού.

Βρύση μίξης πέτρας

Εάν ο κατασκευαστής αφήσει ειδικά βύσματα στον νεροχύτη, τότε μπορείτε να κάνετε μια τρύπα από μόνος σας και να εγκαταστήσετε το μίξερ. Ο φελλός χτυπάει έξω με ένα σφυρί, και είναι σημαντικό να χτυπήσει στο κέντρο του σήματος. Για να διευκολύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλέμι. Οι τραχύτητες κατά μήκος των ακμών στη συνέχεια καθαρίζονται με σχιστόλιθο.

Συνιστάται η τοποθέτηση του μίκτη στον πάγκο μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ακόμη και η χρήση ανθεκτικών στην υγρασία υλικών δεν προστατεύει την επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα από το νερό.

Ημικυκλικός αναδευτήρας

Σχεδιασμός και σχήμα μίκτη

Η κομψότητα και το ύφος των υδραυλικών εγκαταστάσεων για την κουζίνα ήταν πάντα σημαντικό στη δημιουργία του εσωτερικού. Συμβατικά, οι πέτρινες βρύσες μπορούν να κατασκευαστούν με διαφορετικές στυλιστικές κατευθύνσεις:

 • κλασική, ρετρό - εγκατάσταση των μοντέλων σε σχήμα Β σε δύο βαλβίδες θα προσθέσει κομψότητα στην κουζίνα ή θα βοηθήσει στην αναδημιουργία της άνεσης των προηγούμενων ετών. Πρωτογενή χρώματα: λευκό, καφέ, μπεζ.
 • hi-tech - η χρήση διαγώνιων αναδευτήρων σε συνδυασμό με ορθογώνια νεροχύτες θα δώσει έμφαση στα γεωμετρικά σχήματα του περιβάλλοντος. Τα συνδυασμένα μοντέλα που συνδυάζουν τεχνητή πέτρα και χρώμιο θα προσθέσουν ένα παιχνίδι υφής στην ουδετερότητα του εσωτερικού. Η κύρια παλέτα χρωμάτων: λευκό, μαύρο, γκρι.
 • σύγχρονη - τοποθέτηση τοξωτών συσκευών πλήρης με κυκλικούς νεροχύτες (αν είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο, στη συνέχεια με στρογγυλεμένες γωνίες) θα συμπληρώσει τέλεια τις ομαλές γραμμές του εσωτερικού. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε μοντέλα λευκού χρώματος ή καπνού-θολές αποχρώσεις (γκριζωπό, μπεζ, ανοιχτό καφέ). Εάν ολόκληρη η κουζίνα είναι σχεδιασμένη σε παστέλ χρώματα, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε βρύσες σε φωτεινά χρώματα: πράσινο, κόκκινο, μπλε.

Μπαταρία ρετρό στυλ

Συμβουλές μίξερ

Τοποθετήστε ένα μοντέλο ανάλογα με το νεροχύτη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εκτόξευση νερού στον πάγκο και να κάνετε τα πιάτα και τα προϊόντα πλύσης άνετα και βολικά.

Μίξερ πέτρας με νεροχύτη

Πρώτα, αποφασίστε για το σκοπό του νεροχύτη: μόνο για πλύσιμο πιάτων, φρούτων, λαχανικών, ή προβλέπεται να εξυπηρετήσει ογκώδη δοχεία, μεγάλα δοχεία; Επίσης, φροντίστε να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους των επίπλων και τη θέση τους.

Υψηλός αναμίκτης

Οι παλέτες από διαφορετικούς κατασκευαστές μπορεί να διαφέρουν. Τα κοινά χρώματα είναι γκρι, μαύρο, ανοιχτό πράσινο, λευκό, μπεζ, μπλε, ροζ, πράσινο. Το όνομα της σκιάς είναι γνωστό από το διαβατήριο προϊόντων.

Γκρίζο μίξερ πέτρας

Η πιο αξιόπιστη μέθοδος για την αγορά μιας βρύσης κουζίνας είναι πλήρης με νεροχύτη.Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα διατηρηθεί μόνο ο ομοιόμορφος χαρακτήρας των τμημάτων, αλλά δεν θα υπάρξουν διαφορές στους τεχνικούς δείκτες. Κατά κανόνα, οι οδηγίες για τα προϊόντα δείχνουν την επιλογή της βέλτιστης εγκατάστασης για ποιοτική εργασία.

Αναμικτήρας πέτρας

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις από φυσική πέτρα είναι ένα πρότυπο ποιότητας και αντοχής, αλλά οι υψηλές τιμές περιορίζουν σημαντικά τη ζήτηση. Οι αναμικτήρες πέτρας είναι αντάξια των μοντέλων από φυσικό γρανίτη ή μάρμαρο. Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές ειδών υγιεινής προσφέρουν μια ποικιλία μοντέλων προϋπολογισμού κάτω από την πέτρα για τον εξοπλισμό των κουζινών με εγγυήσεις αξιοπιστίας και ασφάλειας όλων των λειτουργικών ιδιοτήτων. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της επιλογής της σωστής επιλογής θα βοηθήσει τους συμβούλους στα καταστήματα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)