Κουζίνα τούβλα - αγενής γοητεία και φυσική υφή (53 φωτογραφίες)

Οι βιομηχανικοί τύποι που έγιναν δημοφιλείς στις αρχές του περασμένου αιώνα έφεραν τους κανόνες και τις ιδέες τους στο σχεδιασμό των χώρων. Αυτό που θεωρήθηκε αποκλειστικά ως ιδιοκτησία των εσωτερικών χώρων του εργοστασίου εμφανίστηκε σε απλά διαμερίσματα και σπίτια: βαριές δοκίδες, μεταλλικές λαμπτήρες και τοίχους από τούβλα. Ωστόσο, αυτές οι τάσεις υπήρχαν πολύ πριν από τη βιομηχανική επανάσταση, οι ρουστίκ στυλ χαρακτηρίζονταν επίσης από εσωτερικά τοιχώματα από ακατέργαστα υλικά και άλλες τραχείες επιφάνειες. Η Προβηγκία, η χώρα και το εθνο μαζί με τη σοφίτα διαθέτουν υπέροχες υφές, ειδικά στον χώρο της κουζίνας.

Ανοίξτε τοίχο από τούβλα στην κουζίνα

Τούβλο καμάρα στην κουζίνα

Τούβλο καμάρα στην κουζίνα

Βαυαρική κουζίνα από τούβλα

Λευκή κουζίνα από τούβλα

Κουζίνα από τούβλα

Κουζίνα από μαύρη τούβλα

Διακοσμητικά τούβλα στην κουζίνα

Τούβλα διακόσμηση στην κουζίνα

Τύποι διακοσμητικών υλικών και η θέση τους στο εσωτερικό

Χάρη στα σύγχρονα υλικά και την αφθονία των πληροφοριών, σχεδόν κάθε φανταστική πτήση μπορεί να ενσωματωθεί στο εσωτερικό. Κουζίνα από τούβλα; Παρακαλώ! Δεν είναι δύσκολο, το κυριότερο είναι να αποφασίσετε ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό. Μπορείτε να επιλέξετε:

 • φυσικό τούβλο τερακότα?
 • πυριτικό γκρι (λεγόμενο λευκό) τούβλο?
 • φινίρισμα τούβλο?
 • διακοσμητικό γύψο;
 • πάνελ τοίχου?
 • λευκά πλακάκια από τούβλα.
 • υφή ταπετσαρία.

Λευκό τούβλο στην κουζίνα

Τούβλο σε ένα κλασικό εσωτερικό της κουζίνας

Ξύλινη κουζίνα κάτω από ένα τούβλο

Τούβλα κουζίνα στο σπίτι

Βιομηχανική κουζίνα τούβλο στυλ

Κουζίνα από τούβλα εξοχικής κατοικίας

Στήλη από τούβλα στην κουζίνα

Η διακόσμηση κουζίνας από τούβλα δεν είναι πλέον στην κορυφή της δημοτικότητας, αλλά δεν χάνει έδαφος. Αυτή η τεχνική είναι εκτός μόδας, έχει μια ορισμένη αγενή γοητεία και έκκληση. Στην κουζίνα, στην διακόσμηση του οποίου χρησιμοποιήθηκε τούβλο, σε μία ή την άλλη μορφή, είναι ευχάριστο να υπάρχει, επειδή δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ειλικρίνειας και η ψευδαίσθηση της απλότητας. Στην πραγματικότητα, η χρήση αυτών των υφών απαιτεί μια κατάλληλη προσέγγιση, έτσι ώστε ένας ζεστός κόσμος να μην μετατραπεί σε μια καλύβα ή ένα ερειπωμένο υπόστεγο. Εδώ είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε το μέτρο, να καταλάβετε πόσο κατάλληλο και με τι είναι καλύτερο να συνδυάσετε διακοσμητικά τούβλα στο εσωτερικό της κουζίνας.

Τούβλα διακοσμητικά πλακάκια στην κουζίνα

Τούβλο στο ντεκόρ ενός εξοχικού σπιτιού

Βαμμένο τούβλο στην κουζίνα

Κουζίνα κόκκινου τούβλου

Κουζίνα από τούβλα στυλ σοφίτας

Η πρόσθετη επένδυση των εσωτερικών τοίχων προσθέτει δύναμη στο σπίτι και βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας. Αλλά, όπως κάθε επιπλέον στρώμα, μειώνει την περιοχή του δωματίου. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή ενός υλικού.

Μερικές φορές είναι πιο κατάλληλο να προτιμάτε απομίμηση, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά τούβλα στο εσωτερικό της κουζίνας. Τώρα η τάση είναι η θέση της σε ένα μόνο τοίχο, το οποίο ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο και γίνεται η κυρίαρχη προφορά. Μπορεί να είναι μια ελεύθερη επιφάνεια ή μια ποδιά για μια κουζίνα κάτω από ένα τούβλο, έναν τοίχο ή ένα ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα. Άλλες επιφάνειες φόντου είναι ουδέτερες, τα παστέλ χρώματα χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Διαφορετικά, ο χώρος μπορεί να είναι υπερφορτωμένος, ο οποίος είναι γεμάτος με μια δυσάρεστη βαριά ατμόσφαιρα.

Τζάκι ποδιά στην κουζίνα

Τούβλο σε εσωτερικό χώρο υψηλής τεχνολογίας

Μινιμαλιστική κουζίνα από τούβλα

Ο τοίχος από τούβλα στο σχεδιασμό οποιουδήποτε δωματίου είναι ένα αρκετά ενεργό στοιχείο, ειδικά όταν η τοιχοποιία είναι φωτεινή τερακότα. Εάν χρησιμοποιείται γκρίζο ή κίτρινο υλικό σε συνδυασμό με τους ουδέτερους τόνους των υπόλοιπων τεράστιων επιφανειών (δάπεδο, οροφή, τοίχοι), το εσωτερικό γίνεται πιο φωτεινό. Ο συνδυασμός τοιχοποιίας με παστέλ χρώματα διευκολύνει οπτικά τον χώρο. Ως προσθήκη, είναι λογικό να χρησιμοποιούμε φωτεινούς τόνους κλωστοϋφαντουργίας ή αντικείμενα αντίθεση. Μια κουζίνα από τούβλα συνεπάγεται την παρουσία πολλών επίπλων και οικιακών συσκευών, αυτό πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά το σχεδιασμό διακοσμητικών επιφανειών.

Πλάκες από τούβλα στην κουζίνα

Τούβλο στην κουζίνα στυλ χώρας

Τεχνητή τούβλο κουζίνα

Κουζίνα κάτω από ένα τούβλο με μια θέση

Κουζίνα από ρετρό τούβλο

Γκρίζα κουζίνα από τούβλα

Κουζίνα από τούβλα με γυψομάρμαρο

Χρωματικούς συνδυασμούς και προτιμήσεις

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της υφής του τούβλου είναι η ικανότητά του να εναρμονίζεται με σχεδόν οποιοδήποτε χρωματικό σχήμα άλλων επιφανειών.Μόνο συνδυασμοί στους οποίους επικαλύπτονται κόκκινες και κοκκινωπές αποχρώσεις είναι ανεπιθύμητοι. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ποδιά για την κουζίνα κάτω από ένα τούβλο ή ένα από τα τείχη, αλλά ακόμη και χρειάζονται καλό φωτισμό.

Τούβλα στην κουζίνα

Τούβλο στο ντεκόρ της σοφίτας

Τούβλο στην κουζίνα σοφίτας

Σκανδιναβική κουζίνα τούβλο στυλ

Η κουζίνα κάτω από το ηλικιωμένο τούβλο

Κουζίνα από τούβλα από χάλυβα

Τούβλο τοίχο στην κουζίνα

Εάν διακοσμείτε όλες τις οριζόντιες επιφάνειες με τοιχοποιία, μπορείτε να πάρετε ένα είδος τοίχων του κάστρου, αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας ασβέστη ή λευκό τούβλο στο εσωτερικό. Provence, χώρα και Σκανδιναβική στυλ επιτρέπουν μια τέτοια λύση σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της ταπετσαρίας κάτω από ένα τούβλο στην κουζίνα. Το δωμάτιο είναι υφή, ενδιαφέρουσα και γεμάτη με φως.

Τούβλα ρουστίκ στυλ φαίνονται καλά τόσο σε εξοχικές κατοικίες και σε απλά διαμερίσματα. Φαίνεται να επιστρέφουν στο παρελθόν, όπου όλα γεμίζουν με άνεση, ζεστασιά και μυρωδιά φρέσκου ψωμιού.

Τούβλα διακόσμηση στην σοφίτα κουζίνα

Τούβλο στην κουζίνα Art Nouveau

Πρέπει να σημειωθεί ότι πολύχρωμα χαλιά, αντίθετες κουρτίνες με φωτεινά μοτίβα και ταπετσαρίες φωτογραφιών αντενδείκνυνται για αυτό το κυρίαρχο στοιχείο του εσωτερικού. Το εσωτερικό της τούβλο κουζίνα είναι αυτάρκης και δεν ανέχεται τον ανταγωνισμό. Προσελκύει την κύρια προσοχή και οτιδήποτε άλλο χρησιμεύει ως συμπλήρωμα. Θεωρητικά, είναι δυνατόν να διατηρηθεί μια ισορροπία και να συνδυαστούν οι παραπάνω υφές με διακοσμήσεις τοίχων από τούβλα, αλλά αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο μπορεί να κάνει μόνο ένας πραγματικός επαγγελματίας. Επομένως, είναι καλύτερο να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα ενεργό στοιχείο, το οποίο μπορεί να είναι:

 • τερακότα ·
 • κιτρινωπή άμμο.
 • με κόκκινο χρώμα.
 • γκρι
 • λευκό
 • σε μαύρο χρώμα.

Τούβλα διακόσμηση σε μια μικρή κουζίνα

Το χρώμα καθορίζεται είτε από τις φυσικές ιδιότητες του υλικού είτε από την επιλογή χρώματος που καλύπτει τον τοίχο από τούβλα. Δεν έχει σημασία τι χρησιμοποιείται στην εργασία: διακοσμητικά τούβλα, φυσικά, πλακάκια απομίμηση ή ταπετσαρία, οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους.

Ταπετσαρία κάτω από το τούβλο στην κουζίνα

Λίγο για τα στυλ

Για το σχεδιασμό κουζίνας με τούβλο, είναι αποδεκτά πολλά στυλ:

 • Σοφίτα
 • Βιομηχανική
 • Γοτθικό
 • Προβηγκία
 • Χώρα
 • Σκανδιναβική.

Brick νησί κουζίνα

Ο καθένας έχει τη δική του γοητεία. Τα βρετανικά βιομηχανικά στυλ είναι κατάλληλα για τους λάτρεις των ισχυρών αισθητικών αισθημάτων και συνδυάζουν τις βαριές επιφάνειες σκυροδέματος, τα διακοσμητικά στοιχεία από μέταλλο και σκούρο ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε τούβλα ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων και θα φαίνονται οργανικά. Τα σκούρα χρώματα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ειδικής μποέμιας ατμόσφαιρας στο στιλ σοφίτας.

Λευκά τούβλα πλακάκια στην κουζίνα

Τζάκι ποδιά κουζίνας

Οι ανεμιστήρες του εσωτερικού φωτισμού θα πρέπει να προτιμούν την ανεπαρκή προετοιμασία. Πολύ ελαφριά έπιπλα και ελαφριά υφάσματα, ταπετσαρία κάτω από ένα τούβλο στο εσωτερικό, ζωγραφισμένα σε μαλακά ή ουδέτερα χρώματα, γεμίζουν την ατμόσφαιρα με αέρα και αυξάνουν οπτικά τον εσωτερικό όγκο του δωματίου. Οι αποβάθρες διακοσμημένες με λευκό τούβλο είναι κατάλληλες. Ανάμεσα σε όλα τα στυλ των χωριών, η Provence είναι η πιο εξελιγμένη και εκλεπτυσμένη, επειδή δημιουργήθηκε στη Γαλλία, όπου ακόμη και η αγροτική απλότητα έχει μια ιδιαίτερη γοητεία.

Τούβλο στο πάτωμα της κουζίνας

Τούβλο στην κουζίνα με το στιλ της Προβηγκίας

Ξεχωριστά, αξίζει να εξεταστεί το γοτθικό στυλ. Αν και σπάνια χρησιμοποιείται στον σχεδιασμό του χώρου της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή αν θέλετε και να έχετε μια κατάλληλη προσέγγιση. Αυθεντικό και πρωτότυπο ταυτόχρονα - αυτό θα μοιάζει με ένα τούβλο στο εσωτερικό. Είναι αποκλειστικά κατάλληλο για θεματική διακόσμηση και δεν ανέχεται την ανάμειξη με άλλα στυλ.

Τούβλο σε σκανδιναβικό εσωτερικό

Τούβλα τοίχους στην κουζίνα

Αναφερόμενος στον Μεσαίωνα, την ατμόσφαιρα των ιπποδρομιών και τα ζοφερά τείχη του κάστρου, θα πρέπει να διακοσμήσετε τις καμάρες, οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς τώρα, με τούβλα, χωριστά τμήματα τοίχων, κολώνες και άλλα απομονωμένα στοιχεία, χρήση πάνελ κουζίνας που επαναλαμβάνουν τούβλα ή τεχνητό τούβλο. Συμπληρώστε αρμονικά το γοτθικό στυλ με μεταλλικά σφυρηλατημένα αντικείμενα και λάμπες με μεσαιωνικό στυλ.

Τούβλο τοίχο στην κουζίνα

Τούβλο στην κουζίνα με ψηλά ταβάνια

Η τραχιά και τραχιά υφή του τούβλου διακοσμεί το εσωτερικό της κουζίνας, την συμπληρώνει και δίνει μια ιδιαίτερη πληρότητα. Μικρά τεμάχια τοίχων, ποδιά κουζίνας, ακόμη και countertops και πρόσοψη γραφείου - οποιεσδήποτε από τις επιφάνειες μπορούν να διακοσμηθούν με απομιμήσεις τοιχοποιίας, δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό εσωτερικό στο οποίο θα είναι ωραίο να είστε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)