Βαφή για την κουζίνα: ένα πρακτικό φινίρισμα ή ένα λείψανο του παρελθόντος (15 φωτογραφίες)

Ο κλάδος των κατασκευών είναι μια συγκέντρωση καινοτόμων τεχνολογιών που «συνεργάζονται» επιδέξια με τα απαιτούμενα υλικά. Ένα από αυτά τα δοκιμασμένα με το χρόνο υλικά θεωρείται σωστά το χρώμα. Αυτός ο εύκολος στην εφαρμογή παράγοντας για τοίχους και οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες σας επιτρέπει να μετατρέψετε δωμάτια σε λίγες μόνο ώρες. Χάρη στην βούρτσα κατασκευής, η βαφή των τειχών σε ένα δωμάτιο διαρκεί δέκα ώρες αντί για τρεις ημέρες. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από τον ίδιο τον άνθρωπο, ο οποίος θα κάνει τη σωστή επιλογή τόσο του εργαλείου όσο και του υλικού.

Χρώμα κουζίνας

Έτσι, ένα μικρό μέρος των ανθρώπων γνωρίζει ότι στον κλάδο των κατασκευών υπάρχουν επτά τύποι και τύποι χρωμάτων που διαφέρουν ο ένας από τον άλλο. Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή;

Χρώμα κουζίνας

Ποιες είναι οι ιδιότητες του χρώματος για την κουζίνα;

Το εσωτερικό της κουζίνας είναι ελκυστικό και συγκρατημένο στη φύση, γεγονός που εξηγεί τις πολλές ιδιότητες που θα πρέπει να έχουν τα επιλεγμένα δομικά υλικά για το φινίρισμα αυτού του δωματίου. Έτσι, το χρώμα για την κουζίνα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πλυντικό χρώμα είναι αυτό που ταιριάζει στην κουζίνα.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο συνδέεται με την προετοιμασία και την επεξεργασία των προϊόντων, οπότε το χρώμα δεν πρέπει να προσελκύει τη σκόνη και άλλες ακαθαρσίες που παίρνουν τα τρόφιμα. Φυσικά, είναι καλύτερο να επιλέξετε το οικοδομικό υλικό που οι άνθρωποι θα πλύνουν και καθαρίσουν εύκολα.

Χρώμα κουζίνας

Επιπλέον, το επιλεγμένο χρώμα πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικό στη φθορά, γεγονός που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του ανακαινισμένου δωματίου να ξεχάσει να ανησυχεί για την επικάλυψη. Μια άλλη θετική ποιότητα του χρώματος είναι η ταχύτητα ξήρανσης και η πλήρης απουσία δυσάρεστης οσμής. Μόνο τέτοια δομικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής των χώρων.

Χρώμα κουζίνας

Ποιοι τύποι χρωμάτων είναι γνωστοί σήμερα;

Είναι χρήσιμο για ένα άτομο που αποφάσισε να χρωματίσει ξεχωριστά τους τοίχους και την οροφή στην κουζίνα για να γνωρίζει ότι υπάρχουν μόνο τρεις τύποι χρωμάτων. Προφανώς, για τη σωστή επιλογή, πρέπει να μάθει να τα καταλαβαίνει. Έτσι, μιλάμε για ματ, ημι-γυαλιστερό και γυαλιστερό χρώμα.

Χρώμα κουζίνας

Ματ βαφή

Αυτός ο τύπος χρώματος δεν λάμπει και έχει μια ελαφρώς τραχιά επιφάνεια. Φαίνεται μεγάλη σε σκούρες αποχρώσεις, ειδικά σε μεγάλα δωμάτια. Πιστεύεται ότι αυτός ο τύπος μπογιάς μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε τοίχο, λόγω της έλλειψης γυαλιστερότητας, κρύβει τέλεια τις προσκρούσεις και καλύπτει τις ρωγμές.

Χρώμα κουζίνας

Μεταξύ των μειονεκτημάτων της χρήσης τέτοιου χρώματος στην κουζίνα είναι το γεγονός ότι το ματ χρώμα προσελκύει γρήγορα σκόνη και άλλες βρωμιές. Το χρώμα αυτό δεν είναι κατάλληλο για την οροφή στην κουζίνα, επειδή η περιγραφόμενη επιφάνεια απορροφά κυριολεκτικά όλους τους καπνούς.

Ημι-γυαλιστερή βαφή

Αν μιλάμε για ένα ημι-στιλπνές προϊόν, θα πρέπει να σημειωθεί η αντίσταση στη φθορά, επιπλέον, έχει μια πλένεται βάση, η οποία επιτρέπει να αποδίδεται σε ανθεκτικά και απίστευτα ανθεκτικά επιχρίσματα.

Η ημι-γυαλιστερή βαφή είναι μια μέση επιλογή μεταξύ γυαλιστερού και ματ τύπου, λαμβάνοντας μόνο το καλύτερο και από τα δύο. Δεν λάμπει όπως γυαλάδα, αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνει όλη τη βρωμιά όπως το ματ.Ιδανικό για κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες στην κουζίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ανοιχτόχρωμο όσο και σε σκούρο χρώμα.

Χρώμα κουζίνας

Η ημι-γυαλιστερή επιφάνεια μπορεί να αντισταθεί στη φθορά και τη βρωμιά. Προφανώς, μόνο ένα τέτοιο οικοδομικό προϊόν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν με τη βαφή ματ. Παραδόξως, σε σχέση με τα μειονεκτήματα, οι πλοίαρχοι είναι κατηγορηματικοί: κάποιοι ισχυρίζονται ότι το περιγραφόμενο υλικό δεν τις έχει.

Γυαλιστερό χρώμα

Επιλέγοντας ένα γυαλιστερό χρώμα, ένα άτομο είναι καλύτερο να θεωρήσει ότι πολλοί οικοδόμοι το θεωρούν την καλύτερη επιλογή. Είναι σε θέση να παρέχει ομαλή και ομοιόμορφη επίστρωση, η οποία θα διακρίνεται από τη δύναμή της.

Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι εύκολη στη φροντίδα. Εάν εντοπιστεί μόλυνση, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι, το οποίο θα αφαιρέσει το ελάττωμα. Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η τιμή των αγαθών. Το γυαλιστερό χρώμα έχει χαμηλή κατανάλωση, γεγονός που διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την τιμή, την ποιότητα και την ποσότητα του προϊόντος που λαμβάνεται.

Χρώμα κουζίνας

Υπάρχουν όμως μερικά μειονεκτήματα. Το γυαλιστερό τελείωμα γίνεται ομαλό μόνο εάν οι επιφάνειες είναι τελείως ομαλές. Μην ξεχνάτε ότι η γυαλιστερή βαφή παρέχει μια σταθερή λάμψη των τοίχων, η οποία για μερικούς ανθρώπους θα μετατραπεί σε αφόρητα βασανιστήρια ειδικά σε ηλιόλουστες μέρες.

Τύποι χρωμάτων

Βαφή με βάση το νερό

Η βαφή με βάση το νερό είναι ένα υλικό που έχει απτά πλεονεκτήματα. Έτσι, τα τοιχώματα που καλύπτονται με το όνομα του προϊόντος ξηραίνονται σε μισή ημέρα. Μετά από τρεις ώρες, μπορείτε να αγγίξετε με ασφάλεια την επιφάνεια.

Χρώμα κουζίνας

Μια κουζίνα που καλύπτεται με τέτοια βαφή είναι εύκολο να αερίζεται, αφού δεν υπάρχει σχεδόν καμία μυρωδιά. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της επικάλυψης με βάση το νερό - στην κουζίνα, όπου ένα άτομο επεξεργάζεται τρόφιμα και προετοιμάζει τρόφιμα, δεν πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή. Είναι επίσης σημαντικό το χρώμα να μην ισχύει για χημικά μείγματα στα οποία ένα άτομο έχει μερικές φορές ισχυρή αλλεργική αντίδραση.

Τα περιγραφόμενα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η ταχύτητα ξήρανσης και η έλλειψη οσμής κάνουν ήδη την εργασία με το υλικό άνετη και ασφαλή για τον άνθρωπο και μια ειδική σύνθεση σας επιτρέπει να την ταξινομήσετε ως πλένεται.

Χρώμα κουζίνας

Αλκυδικό χρώμα

Αλκυδικά χρώματα χρησιμοποιούνται συνήθως για εξωτερική διακόσμηση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι λιγότερο κατάλληλα για εσωτερική επεξεργασία. Το πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ότι συνδέεται ήρεμα με υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα τέτοιο προϊόν γίνεται ένας ιδανικός υποψήφιος για την επεξεργασία μιας αίθουσας κουζίνας, αλλά οι κατασκευαστές προτείνουν τη χρήση του μόνο για τη βαφή της οροφής. Αυτό οφείλεται στην περιορισμένη παλέτα χρωμάτων, η οποία μερικές φορές εμποδίζει ένα άτομο να επιλέξει ελκυστικές αποχρώσεις για τοίχους κουζίνας.

Χρώμα κουζίνας

Ακρυλικό χρώμα

Ακρυλικό χρώμα για τους τοίχους της κουζίνας είναι παρόμοιο με το νερό-βάση. Δεν έχει δυσάρεστη οσμή και στεγνώνει γρήγορα. Επιπλέον, το προϊόν κρύβει ρωγμές και επιφανειακές ανωμαλίες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με άλλες μεθόδους.

Χρώμα κουζίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακρυλικό χρώμα είναι ανθεκτικό στην υγρασία και ανθεκτικό στα φορτία. Αυτά είναι ίσως τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής. Η επιφάνεια που καλύπτεται με αυτό μπορεί να καθαριστεί εύκολα και ένα άτομο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το ξεθώριασμα.

Βαφή πολυουρεθάνης

Τα χρώματα πολυουρεθάνης έχουν υψηλό βαθμό αντίστασης στη φθορά και αντοχή στην υγρασία, αλλά δεν επιλέγονται τόσο συχνά. Το γεγονός είναι ότι παρά τις θετικές ιδιότητες, το προϊόν αυτό ανήκει σε υψηλή κατηγορία τιμών και δεν αποφασίζει όλοι να το χρησιμοποιήσει.

Οι ρητίνες πολυουρεθάνης, οι οποίες είναι μέρος των ίδιων βαφών, είναι σε θέση να παρέχουν μια ομοιόμορφη επίστρωση που θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρώμα κουζίνας

Συνοψίζοντας: ποιο χρώμα είναι καλύτερο;

Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται άμεσα από το τι χρειάζεται ένα άτομο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αν θέλετε να κρύψετε τις ατέλειες της επιφάνειας, τότε το ματ προϊόν είναι καλύτερο.Έτσι, η γυαλάδα θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση και θα τονίσει τις αδυναμίες του τείχους.

Χρώμα κουζίνας

Ένα άτομο πρέπει να καταλάβει ότι το χρώμα για την οροφή στην κουζίνα και για τους τοίχους μπορεί να μην συμπίπτει, καθώς η επιφάνεια μπορεί να είναι διαφορετική και τα απαιτούμενα μέτρα πάρα πολύ. Στο ανώτατο όριο, πρέπει να κρύψετε τις ρωγμές με ένα ματ προϊόν, και στους τοίχους χρειάζεστε μια έμφαση με τη μορφή γυαλάδας.

Χρώμα κουζίνας

Αν μιλάμε για άλλα κριτήρια επιλογής, είναι καλύτερο να δώσουμε προσοχή στο κόστος των δομικών προϊόντων, δείκτης αντοχής στη φθορά, παρουσίας οσμής και χρόνου στεγνώματος. Αλλά η απόφαση είναι υποκειμενική, έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσετε χρώμα, η επιλογή του οποίου θα γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά των χώρων και τις προσωπικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)