Μοντέρνο σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό του σαλόνι, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και κουζίνα (25 φωτογραφίες)

Ο διάσημος θεός Όντιν, ένα δέντρο ως το κύριο σύμβολο της λατρείας, η χαρά στις ακτίνες του ήλιου, η καθαρότητα του μυαλού και η σωματική δύναμη είναι τα «συστατικά» των σκανδιναβικών χωρών. Όπως η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία. Εξελιγμένα νήματα σύνδεσης και άμεσες συνδέσεις - και αποδεικνύεται το στυλ της Σκανδιναβίας στο εσωτερικό. Τι τον προσελκύει σλαβό; Το ίδιο με το Σκανδιναβικό. Είναι η καθαρότητα του φωτός, η καθαρότητα του χώρου, η καθαρότητα των υλικών. Λειτουργικό, πρακτικό, κομψό. Τίποτα περισσότερο.

Στον τραπεζαρία και την κουζίνα σκανδιναβικού στυλ

Σκανδιναβικό στυλ: λίγα λόγια για μια σημαντική πομπή

Ένα διαμέρισμα σκανδιναβικού στυλ, ένα εξοχικό σπίτι ή λίγα δωμάτια, για παράδειγμα, ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα σαλόνι, είναι οικιακά αντικείμενα σε απόθεμα, το καθένα από τα οποία είναι στη θέση του. Η χρησιμότητα, η χρήση μικρών αξεσουάρ σαφώς και βολικά (σε αντίθεση με τον μινιμαλισμό) είναι ένας από τους βασικούς κανόνες του σκανδιναβικού στυλ.

Αυτό ήταν που προσέλκυσε τους κατοίκους της Ευρώπης της δεκαετίας του '50, για τους οποίους το στυλ των Σκανδιναβών έγινε ένα είδος αναστεναγμού. Νωπά, καθαρά, λογικά, κατανοητά και απλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι άρεσαν το σκανδιναβικό εσωτερικό και έγιναν συνηθισμένοι τόσο στο σπίτι ενός απλού γραμματέα όσο και στο αφεντικό μιας γνωστής εταιρείας. Και ήταν ένα είδος παράλληλης ύπαρξης του ύφους του μινιμαλισμού, σύγχρονης με ένα άγγιγμα οικολογικού και εθνοτικού στυλ.

Καθιστικό με λευκά έπιπλα σκανδιναβικού στυλ

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του στυλ είναι η ανεξαρτησία από το χώρο. Ένα μικρό διαμέρισμα-Χρουστσόφ, Στάλιν ή εξοχικό σπίτι με οροφές 3 μέτρων - δεν έχει σημασία. Το μοναδικό σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό θα γίνει δικός σας παντού. Και όλα χάρη στην απλότητα, την κατανόηση, την ευκολία λήψης των ονείρων γίνονται πραγματικότητα. Και παίρνετε λίγο φυσικό, λίγο ιστορικό, λίγο μοντέρνο στυλ. Κομψή σύντηξη!

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σκανδιναβικό σπιτικό εσωτερικό, καθώς και διαμερίσματα για όσους κληρονόμησαν την ιδιοκτησία από τους παππούδες τους. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα σπίτια διατηρούνται τα ξύλινα δάπεδα (που είναι σημαντικά για την εσωτερική διακόσμηση), πολλά παλαιά κομμάτια ξύλινων επίπλων, καθώς και δωμάτια - σαλόνια, υπνοδωμάτια, φυτώρια, κουζίνες και μπάνια - με μεγάλα παράθυρα και απουσία σωρών περιττών σκουπιδιών. Φυσικά υλικά, ελευθερία του χώρου, πολύ φως - αυτό είναι που χρειάζονται τα σκανδιναβικά στυλ. Λίγο έχει να κάνει: να φέρει το κλασικό σκανδιναβικό σχέδιο στη ζωή.

Σαλόνι σε στυλ σκανδιναβικού στιλ

Φωτεινό σαλόνι σκανδιναβικού στυλ

Γωνιακό μεγάλο παράθυρο στο σαλόνι του σκανδιναβικού στυλ

Ασπρόμαυρο σκανδιναβικό εσωτερικό

Σκανδιναβική τραπεζαρία

Μικρή ζεστή σκανδιναβική κουζίνα

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στυλ

Σκανδιναβικές στυλ κανόνες, ή μόνο για όλους

Ένα μικρό διαμέρισμα-Χρουστσόφ, εξοχικό σπίτι για εποχική διαβίωση, ένα ιδιωτικό σπίτι σε σκανδιναβικό στιλ θα φανεί λειτουργικό, κομψό, φωτεινό. Το μοντέρνο στυλ θα προσελκύσει τόσο τους πρωτοπόρους που χρειάζονται συνεχώς αλλαγές, όσο και τους συντηρητικούς που θέλουν αιώνια και σταθερά. Γνωριμία με υλικά για εσωτερική διακόσμηση, φωτισμό, χρώματα, απαραίτητα αξεσουάρ - και έχει δημιουργηθεί ένα μοντέρνο στυλ.

Πολλές αποχρώσεις / λεπτές αποχρώσεις, ή έγχρωμες ύλες

Τι μπορεί να είναι σαλόνι σε σκανδιναβικό στυλ, παιδικό δωμάτιο, μπάνιο ή κουζίνα; Λευκό. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά σε καμία περίπτωση απλό.Ματ παστέλ λευκό, κρύο λευκό, λευκό, που ρέει σε μια σκιά με απαλό μπεζ, η προσθήκη ανοιχτό ροζ, ελιά, μπλε - όλα αυτά τα χρώματα - η διάθεσή σας κάθε μέρα, συναισθήματα / αισθήματα / επιθυμίες. Σε λευκό - η καθαρότητα του Σκανδιναβικού στυλ, η ελευθερία, η ευρυχωρία και το πραγματικό "συναίσθημα" της στιγμής. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή σκιάς λευκού ώστε να σας προσελκύει κάθε καινούργια μέρα. Και πάλι. Και πάλι.

Το λευκό χρώμα του καθιστικού, του διαδρόμου, της κουζίνας ή της κρεβατοκάμαρας, επεκτείνει οπτικά το χώρο των μικρών δωματίων, φέρνει την ελευθερία και την αίσθηση της έκρηξης. Ακόμη και ένα διαμέρισμα ενός δωματίου γίνεται μεγαλύτερο, ευρύτερο, πιο ογκώδες. Ως τόνους - φωτεινά αξεσουάρ, και το δωμάτιο θα είναι ζωντανό, λειτουργικό, άνετο. Και δεν θα μοιάζει με καθαρισμένο θάλαμο νοσοκομείου.

Ο κλασικός σχεδιασμός του διαμερίσματος ή του εσωτερικού του σπιτιού σε σκανδιναβικό στιλ περιλαμβάνει συνδυασμό λευκών και φυσικών αποχρώσεων ξύλου. Μπορεί να λευκαστεί ή γκρίζα δρυς, κονιάκ σκιά της φέτας ή ... μαύρο άνθρακα. Αυτό θα δώσει στο δωμάτιο μια κίνηση, δημιουργικότητα, ενέργεια, θα επιτρέψει να νικήσει τις αντιθέσεις.

Σκανδιναβική αίθουσα εισόδου βιβλιοθήκης

Φως και φωτισμός: ένας αρμονικός συνδυασμός των σημαντικών

Το σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του φυσικού φωτός. Μεγάλοι χειμώνες, η έλλειψη βιταμίνης Α κάνουν όλους μελαγχολικά και λίγο ενοχλητικό. Αφήστε την αίθουσα των παιδιών σας, την αίθουσα υποδοχής, την κουζίνα να λάμπει με ένα καινούργιο φως στην κυριολεκτική και εικαστική έννοια.

Εάν τα παράθυρά σας είναι στη βόρεια πλευρά ή τα δέντρα τους εμποδίζουν από το εξωτερικό, πάρτε όλα τα είδη των λαμπτήρων, απλίκες, φωτιστικά δαπέδου, πολυέλαιοι για το δωμάτιο. Απλές μορφές και υλικά. Δώστε στο δωμάτιο τη μέγιστη δυνατή ποσότητα φωτός. Σε αυτή την περίπτωση, ο φωτισμός πρέπει να είναι μαλακός, υποτονικός, άνετος. Έχοντας μια καλή ξεκούραση.

Αν είστε ιδιοκτήτης τεράστιων παραθύρων που βλέπουν ανατολικά, είστε απίστευτα τυχεροί. Δεν υπάρχει ανάγκη να τους κουρτίσει, καθιστώντας τον φυσικό φωτισμό ελάχιστο. Δεν κουρτίνες, κουρτίνες, περσίδες. Γιατί; Αλλά αν δεν μπορείτε να ζήσετε αυτό το "ανοιχτά οικείο", χρησιμοποιήστε ρωμαϊκές κουρτίνες από τούλι, πέπλο, σιφόν, μουσελίνα. Φως κουρτίνες - σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό με το μέγιστο ποσό ηλιακού φωτός!

Υπνοδωμάτιο υπνοδωματίου σε σκανδιναβικό στιλ

Έπιπλα: βασικοί κανόνες επιλογής

Παρά την ποικιλία των επιλογών, το διαμέρισμα / εξοχικό σπίτι απαιτεί ειδικά έπιπλα. Ένα που θα είναι τέλειο για σκανδιναβικό στιλ. Είναι εύκολο να την επιλέξετε, ακολουθώντας τους κανόνες. Αυτό είναι:

  • φυσικότητα των υλικών. Rattan, ξύλο, γυαλί, σφυρήλατο σίδερο (με ένα άγγιγμα οικολογικού στυλ) - τι χρειάζεστε?
  • μορφή. Ένας καναπές, μια πολυθρόνα, καρέκλες, τραπέζια και ακόμη και ένα μπουφέ πρέπει να είναι συμπαγές, εργονομικό, ώστε να βρουν μια θέση σε ένα μικρό διαμέρισμα, και στη μεγάλη αίθουσα ενός εξοχικού σπιτιού υπάρχει ένα μέγιστο χρήσιμο χώρο.
  • λειτουργικότητα. Μια αγαπημένη καρέκλα μπορεί να είναι μια ξαπλώστρα, ένας καναπές - ένας χώρος ύπνου για δύο ή και τρία, ένα σετ κουζίνας - ένα που θα επιτρέψει ακόμη και ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών να λάβουν.

Ωστόσο, αυτό το ύφος έχει ένα μυστικό: σας επιτρέπει να συνδυάσετε έπιπλα οικολογικού στιλ, μινιμαλισμό, μοντέρνα, μπαρόκ ή κλασικά αγγλικά έπιπλα. Δηλαδή, σε ένα δωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι από γυαλί και ένα vintage συρταριέρα με σφυρήλατα πόδια, για παράδειγμα. Το κυριότερο είναι η πρακτικότητα, η λειτουργικότητα, η αναγκαιότητα και η καθημερινή χρήση.

Το κύριο χαρακτηριστικό των επίπλων σε σκανδιναβικό στιλ είναι η λειτουργικότητα, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανοικτά ράφια, ράφια, ντουλάπια στους χώρους σας. Και για να αποθηκεύσετε σε αυτά βιβλία, σύνολα πιάτων, φωτογραφίες, μικρά μπιχλιμπίδια, αξεσουάρ αγαπημένα στην καρδιά. Εκτός από ντουλάπια, κιβώτια, συρταριέρες, συρτάρια, ντουλάπια, συστήματα πολλαπλών μονάδων στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε. Πρακτική, απλή, λειτουργική.

Έπιπλα εσωτερικού χώρου σε σκανδιναβικό στιλ

Σπίτια σε σκανδιναβικό σαλόνι

Γκρίζα έπιπλα σαλονιού σε σκανδιναβικό στυλ

Σκανδιναβική κουζίνα

Κομψό gizmos ή πιθανή διακόσμηση: προσθέστε τη δημιουργικότητα

Το άνετο στυλ σκανδιναβικού στυλ στο εσωτερικό δεν είναι μόνο λειτουργικότητα, αλλά και δυναμική.Ένα σύγχρονο εσωτερικό πρέπει να είναι ισχυρό, ενεργητικό, εκπληκτικό και αναζωογονητικό. Ταυτόχρονα, εύκολο, απλό, πρακτικό. Και αυτό συνεπάγεται την παρουσία πολλαπλών διακοσμητικών στοιχείων.

Ο βασικός κανόνας δεν είναι η υπερφόρτωση του εσωτερικού. Επομένως, βρείτε ένα μέρος για αφίσες με ρετρό ύφος, πολύχρωμα αγαλματίδια, την πρωτότυπη μορφή αγγείων, μαξιλαριών και χαλιών που θα προσελκύσουν την προσοχή. Είναι δυνατά πάνελ, πίνακες ζωγραφικής και όλα όσα δημιουργούνται με τα χέρια σας. Μεγάλη επιλογή - φίλοι πράσινο! Και το Σκανδιναβικό ύφος στο εσωτερικό θα υποταχθεί στο πνευματικό, εκτιμώντας τις απλές χαρές της ζωής.

Σκανδιναβικές διακοσμήσεις σαλόνι

Σκανδιναβική διακόσμηση σαλόνι

Λεπτομέρειες υπογραμμίζουν την ελαφρότητα του σκανδιναβικού στιλ.

Σκανδιναβικό διάδρομο στυλ

Φωτεινό σαλόνι σκανδιναβικού στυλ

Μεγάλο υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στιλ

Σκανδιναβικό μπάνιο

Σκανδιναβική σκεπαστή κουζίνα

Μικρό σκανδιναβικό σαλόνι

Ευρύχωρο καθιστικό σκανδιναβικού στιλ με χαλί και ριγέ μαξιλάρια.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)