Διακοσμητικός σοβάς για σκυρόδεμα: χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα (26 φωτογραφίες)

Προς το παρόν, μια σχετικά φθηνή και πολύ πρωτότυπη μέθοδος διακόσμησης κατακόρυφων επιφανειών σε εσωτερικούς χώρους έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα - πρόκειται για διακοσμητικό γύψο για σκυρόδεμα. Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ ενός απλού και διακοσμητικού μίγματος γυψομάρρου: στη δεύτερη υπάρχουν μικρά βότσαλα, καθώς και μεγάλοι κόκκοι άμμου, ιριδίζοντες όταν φωτίζονται. Κάτω από τις ακτίνες του φωτός, η επιφάνεια αρχίζει να ρίχνει το μαργαριτάρι.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μιγμάτων γύψου διαφορετικών χρωμάτων. Επιπλέον, οι διακοσμητικές πλάκες για σκυρόδεμα μπορούν να αφαιρεθούν με την επιθυμητή σκιά μόνοι τους προσθέτοντας ακρυλικό χρώμα.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα ακόλουθα θέματα:

 • Πώς να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικό σκυρόδεμα στο εσωτερικό του δωματίου;
 • Τι διακοσμητική επίστρωση μπορεί να έχει το σκυρόδεμα
 • Τι είναι αξιοσημείωτο για διακοσμητικό στόκο με μπετό μίμησης;

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Πλεονεκτήματα διακοσμητικού γύψου

Χάρη στην ακριβή εφαρμογή και σωστή χρήση των στοιχείων της κύριας δομής, ο σοβάς μπορεί να έχει μια κομψή και κομψή εμφάνιση. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος χαρακτηρίζεται επίσης από άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Ταχύτητα εφαρμογής. Η διαδικασία επεξεργασίας επιφανειών με γύψο δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο.
 • Μια ποικιλία από υφές. Στη διαδικασία της επεξεργασίας της επιφάνειας με γύψο, μπορεί να γίνει ομαλή, υφή, τραχιά, με σχέδια, απλά ή πολύχρωμα.
 • Η δυνατότητα εξοικονόμησης θερμότητας. Η διακόσμηση των τοίχων με γύψο, μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 25% για τη θέρμανση ολόκληρου του δωματίου.
 • Υψηλός βαθμός αντοχής. Ο διακοσμητικός γύψος αποδέχεται τέλεια τις επιπτώσεις των ακραίων υγρασίας και θερμοκρασίας.
 • Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Οι σοβάδες με βάση το σκυρόδεμα μπορούν να βαφτούν ή να βερνικοποιηθούν.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Εταιρείες συνδυασμού γύψου:

 • Η εγχώρια εταιρεία Prof Decor παράγει γύψο διαφόρων τύπων, το οποίο έχει σοφίτα, ειδικό μινιμαλισμό ή στιλ υψηλής τεχνολογίας.
 • Η κατασκευαστική εταιρεία "San Marco" παράγει μίγματα γύψου, τα οποία κατασκευάζονται με βάση πολυμερή. Αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι ισχυρός, ανθεκτικός στην υγρασία, ανθεκτικό. Είναι πολύ δημοφιλείς όταν εργάζεστε με καμπύλες επιφάνειες.
 • Η ρωσική εταιρεία Asti ασχολείται με την παραγωγή δειγμάτων Hi-Tech σκυροδέματος, τα οποία διαφέρουν ως προς την ικανότητά τους να εξοικονομούν θερμότητα. Στα ίδια τα μείγματα υπάρχουν εγκλεισμοί που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε διάφορα εφέ.
 • Η εταιρεία Flex Concrete System παράγει γύψο, το οποίο χρησιμοποιείται για κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες, υπόκεινται σε θερμότητα ή σε επαφή με μεγάλη υγρασία.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Η διαδικασία για την εργασία με διακοσμητικό γύψο

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση. Ο χαλαρός στόκος απομακρύνεται εύκολα με μια σπάτουλα. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε τους τοίχους με νερό. Όταν είναι βρεγμένο, ο παλαιός γύψος γίνεται πιο μαλακός και ξεφλουδίζει. Με ομαλές κινήσεις της σπάτουλας, καθαρίστε τυχόν ακαθαρσίες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κοιλότητες και στις αρθρώσεις.

Στόκος για σκυρόδεμα

Αν υπήρχαν ταπετσαρία στους τοίχους, θα πρέπει επίσης να υγραίνονται με νερό και να καθαρίζονται με σπάτουλα.

Θα είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από το παλιό χρώμα, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, αυτό το έργο δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο.Πάρτε μια ειδική σύνθεση σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα που έχει σχεδιαστεί για να διαλύσει το χρώμα. Ένα μικρό κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει το χρώμα από αρκετά τετραγωνικά μέτρα.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνθεση έχει υψηλό επίπεδο τοξικότητας, επομένως συνιστάται να φοράτε γάντια κατά τη χρήση, να χρησιμοποιείτε αναπνευστήρα. Πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ο καλός αερισμός του χώρου εκ των προτέρων.

Στόκος για σκυρόδεμα

Χρήση εγχυτήρα

Ένας τοίχος με μια στεγνή επιφάνεια, πάνω στην οποία δεν υπάρχει ταπετσαρία, και το ασβεστοκονίαμα ή το χρώμα εφαρμόζεται, πρέπει απαραίτητα να προετοιμαστεί. Η ίδια η διαδικασία δεν προκαλεί δυσκολίες, επομένως, για την εφαρμογή της δεν υπάρχει ανάγκη προσφυγής στις υπηρεσίες ειδικών. Ένα αστάρι μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο ίδιος ο στόκος προσκολλάται καλά σε μια κατακόρυφη ή οριζόντια επιφάνεια.

Ένα αντισηπτικό αστάρι μπορεί να αποτρέψει το μούχλα και το μούχλα.

Στόκος για σκυρόδεμα

Το αστάρι πρέπει να εφαρμόζεται με μια βούρτσα με μεγάλη βούρτσα. Προκειμένου να επιτευχθεί ποιοτική επίδραση, το αστάρι θα πρέπει να εφαρμόζεται σε δύο στρώματα.

Στόκος για σκυρόδεμα

Πώς να εργαστείτε με ένα μίγμα διακοσμητικών γύψου

Ο διακοσμητικός γύψος του σκυροδέματος χαρακτηρίζεται από μια πορώδη αλλά όχι εντελώς συνεχή δομή. Έτσι, ο τοίχος καλύπτεται συνήθως με πολλά στρώματα και αποκτά όγκο και ανακούφιση.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σωστή επίδραση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση γύψου με διαφανή επιφάνεια. Ένας τοίχος με τέτοιο γύψο θα φανεί εξαιρετικό αν φωτιστεί.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Μια ευγενής επικάλυψη μπορεί να επιτευχθεί αν χρησιμοποιηθεί μια σύνθεση που έχει χρυσαφί εμποτισμό. Ο επιχρυσωμένος τοίχος από σκυρόδεμα είναι ένα αρκετά κομψό και ασυνήθιστο ντεκόρ. Υπάρχουν μείγματα που έχουν άλλα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μια επιφάνεια μπορεί να γίνει "σκουριασμένη", ασημένια, "φθαρμένη", να έχει εξαντλησεις ή καλλιτεχνική τυποποίηση. Φτηνές κονίαμα από σκυρόδεμα είναι συνήθως διαθέσιμη σε γκρίζο φινίρισμα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωστική χρωστική για να πάρετε την επιθυμητή σκιά.

Στόκος για σκυρόδεμα

Στόκος για σκυρόδεμα

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)