Εξαιρετικά φυσικά πλακάκια: χαρακτηριστικά υφής (35 φωτογραφίες)

Διακοσμητικά πλακίδια - ένα όμορφο, λειτουργικό, αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος, με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αποκλειστικό κομψό σχέδιο σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Η διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σας με διακοσμητικά πλακίδια δεν είναι απλώς ένα αφιέρωμα στη μόδα, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξοπλιστείτε με ένα εσωτερικό που πάντα θα φανεί ακριβό και πολυτελές, αλλά ταυτόχρονα θα εμπνεύσει την ειρήνη και θα εμπνεύσει θετικά συναισθήματα.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Φαίνεται υπέροχο μαλαχίτη, μάρμαρο, γρανίτη, πριονισμένο σε στρώματα, αλλά αυτό είναι πολύ προσιτό για έναν απλό απλό. Ένα εξαιρετικό υποκατάστατο του φυσικού υλικού είναι τα πλακάκια φυσικής πέτρας, τα οποία δεν είναι χειρότερα από τα φυσικά αντίστοιχα τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πλεονεκτήματα των φυσικών πλακιδίων:

 • Απλός χειρισμός και εγκατάσταση.
 • Ευνοϊκή αναλογία ποιότητας και τιμής. Το κόστος τερματισμού των τοίχων και των δαπέδων με τεχνητή πέτρα είναι διαθέσιμο για τους αγοραστές με οποιοδήποτε εισόδημα.
 • Περιβαλλοντική ευκολία: Το υλικό δεν περιέχει και δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
 • Μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μοτίβων, υφασμάτων.
 • Μακροχρόνια λειτουργία.

Πέτρινο πλακάκι

Τα τεχνητά πλακάκια είναι κατασκευασμένα από γύψο και κεραμικά. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτού του υλικού φινιρίσματος, που διαφέρουν στη μέθοδο κατασκευής και εμφάνισης.

Πέτρινο πλακάκι

Κεραμικά πλακάκια για διακόσμηση

Το πιο δημοφιλές υλικό για τοποθέτηση σε τοίχους και δάπεδα είναι το κεραμικό πλακάκι κάτω από μια πέτρα. Χρησιμοποιείται με επιτυχία στη διαρρύθμιση του διαδρόμου, της τραπεζαρίας, της κουζίνας, του μπάνιου και του σαλόνι, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική απόδοση, η οποία διατηρείται καθ 'όλη τη διάρκεια της χρήσης.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Κεραμικά διακοσμητικά πλακίδια είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία, με σχέδια στην επιφάνεια που εμφανίζουν τις μικρότερες αποχρώσεις και προσκρούσεις, ρωγμές και κατάγματα των φλεβών, ομαλές μεταβάσεις από το ένα χρώμα στο άλλο και το πορώδες του φυσικού υλικού. Τέτοιου είδους κεραμίδια μπορούν να εκπέμπουν ζεστασιά και ζεστασιά ή να δημιουργήσουν ένα αυστηρό εσωτερικό, να προσθέσουν ένα άγγιγμα ρομαντισμού και να φτιάξουν ζωντάνια, να είναι πολύχρωμα και χαρούμενα, ήρεμοι ή σιωπηλοί, να κρύψουν τις ατέλειες του δωματίου και να τονίσουν τα πλεονεκτήματά του.

Πέτρινο πλακάκι

Χαρακτηριστικά κεραμικών πλακιδίων:

 • Η τοποθέτηση στον τοίχο και στο πάτωμα είναι δυνατή χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.
 • Δεν φοβάται τις επιδράσεις των υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, τις διαφορές τους, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μη θερμαινόμενα δωμάτια όσο και στο δρόμο.
 • Αντέχει υψηλή υγρασία.
 • Έχει υψηλή αντοχή και αντοχή στη φθορά.
 • Δεν απορροφά βρωμιά και οσμές.
 • Δεν χάνει το χρώμα με την πάροδο του χρόνου.
 • Διατηρεί την ακεραιότητα υπό μηχανικά φορτία.
 • Δεν φοβάται τα επιθετικά χημικά που περιέχονται στα απορρυπαντικά, τα οποία παρέχουν εύκολο και γρήγορο καθάρισμα.
 • Κεραμικά πλακίδια εσωτερικού χώρου πηγαίνουν καλά με οποιαδήποτε άλλα διακοσμητικά υλικά, τόσο τεχνητά όσο και φυσικά.
 • Δεν καίγεται και δεν υποστηρίζει την καύση.
 • Ελαφρύ βάρος σε σχέση με τη φυσική πέτρα.

Τα κεραμίδια είναι κατασκευασμένα από ένα μίγμα πηλού και χαλαζιακής άμμου με την προσθήκη άλλων συστατικών για να δώσουν αντοχή, χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά. Η τελική μάζα χυτεύεται, καίγεται, υαλοποιείται ή παραμένει τραχύ. Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες για την παραγωγή κεραμικών πλακιδίων, επειδή το υλικό φινιρίσματος είναι διαφορετικό με κάποιες διαφορές στις ιδιότητες και το πεδίο χρήσης.

Πέτρινο πλακάκι

Είδη κεραμικών πλακιδίων

Κλίνκερ

Τέτοια κεραμίδια είναι υαλοπίνακα και μη πλακίδια. Χρησιμοποιείται ως υλικό περιβλήματος για τοίχους και δάπεδα της κουζίνας, του μπάνιου, της πισίνας και άλλων δωματίων με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Πέτρινο πλακάκι

Πλακάκια από πορσελάνη

Πλακάκια δαπέδου κάτω από την πέτρα με μηδενική απορρόφηση υγρασίας και η πλήρης απουσία των μικροσυστοιχιών χρησιμοποιούνται για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού, καθώς και που στη βεράντα, βεράντα και ακόμη και να τελειώσει τις πίστες στην αυλή.

Πέτρινο πλακάκι

Cotto πλακιδίων

Είναι κατασκευασμένο από κόκκινο πηλό, επομένως έχει ένα όμορφο φυσικό χρώμα, δεν καλύπτεται με λούστρο, χρησιμοποιούνται πλακάκια στο διάδρομο και στο διάδρομο, τέτοια πλακάκια είναι καλά για την κουζίνα και άλλα δωμάτια.

Πέτρινο πλακάκι

Majolica

Υλικό με λαμπερή βαμμένη επιφάνεια. Το κεραμίδι στο μαρμάρινο τοίχο είναι ιδιαίτερα καλό. είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε χωρίς να παρατηρήσετε το σχέδιο και κατά μήκος ολόκληρου του τοίχου, επιλέξτε μεγάλες πλάκες για να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των ραφών. Μια τέτοια επίστρωση θα δημιουργήσει ένα απίστευτο οπτικό αποτέλεσμα στο δωμάτιο, ένα είδος υπέροχης ατμόσφαιρας που μπορεί να ενισχυθεί με τεχνητό φως.

Πέτρινο πλακάκι

Τα τελευταία χρόνια, η τάση είναι κεραμικό πλακάκι για πέτρα για εσωτερική διακόσμηση με 3D αποτέλεσμα.

Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αναπαράγετε ένα μοντέρνο εσωτερικό σε οποιοδήποτε στυλ, μέχρι τον κλασικό σχεδιασμό. Στην τελευταία περίπτωση, δημιουργείται ένα φωτεινό φόντο αντίθεσης, στο οποίο τα παραδοσιακά πράγματα και τα έπιπλα θα φαίνονται ακόμη πιο κανονικά.

Πέτρινο πλακάκι

Μια μοναδική εμφάνιση θα δώσει στο εσωτερικό ένα κεραμίδι κάτω από μια άγρια ​​πέτρα. Το φυσικό ανάλογο δεν είναι κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση, καθώς είναι τραυματικό για τους ανθρώπους και ανθυγιεινό. Το τεχνητό υλικό μιμείται εντελώς φυσικά, αλλά έχει εξαιρετικές ιδιότητες απόδοσης. Το κεραμίδι έχει μια τραχιά επιφάνεια, επομένως είναι κατάλληλο για τοποθέτηση στο πάτωμα σε δωμάτια με υψηλή κυκλοφορία και υγρασία, ειδικότερα, στην κουζίνα, στο διάδρομο, στο μπάνιο.

Πέτρινο πλακάκι

Γυψοσανίδες στο εσωτερικό του σπιτιού

Υψηλής ποιότητας απομίμηση φυσικής πέτρας είναι πλακιδίων γύψου. Το υλικό κατασκευάζεται από μάζα γύψου-πολυμερούς, έχει χαμηλή αντοχή στον παγετό, επειδή τέτοια πέτρινα πλακίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για εσωτερικές εργασίες.

Πέτρινο πλακάκι

Ιδιότητες του πλακιδίου γύψου:

 • Ελαφρύ βάρος.
 • Υγροσκοπικό - είναι σε θέση να ρυθμίζει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, δηλαδή να απορροφά την περίσσεια υγρασίας και να το απελευθερώνει εάν ο αέρας είναι υπερβολικά ξηρός.
 • Υλικό από λεπτό στρώμα, χάρη στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν πλακάκια γύψου ακόμη και σε μικρά διαμερίσματα, εξοικονομώντας πολύτιμα εκατοστά της περιοχής.
 • Ο γύψος είναι ένα φυσικό υλικό, το οποίο καθορίζει την περιβαλλοντική του ευελιξία.
 • Είναι άοσμο.
 • Δεν ξεθωριάζει κάτω από τις υπεριώδεις ακτίνες.
 • Διαθέτει ιδιότητες θέρμανσης και ηχομόνωσης.
 • Ανθεκτικό στη φωτιά.

Γύψος πλακιδίων κάτω από την πέτρα τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα, εύκολο να επεξεργαστεί, η οποία εξαλείφει το κόστος των τεχνιτών και τις απώλειες χρόνου. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το υλικό είναι πλαστικό, απαλό και εύθραυστο, γι 'αυτό πρέπει να συνεργαστείτε προσεκτικά με αυτό.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Τα μειονεκτήματα των πλακιδίων γύψου περιλαμβάνουν την ανάγκη για ειδική επικάλυψη που απορροφά την υγρασία, καθώς το υλικό μπορεί να παραμορφωθεί εάν η υγρασία είναι πολύ υγρή. Λόγω αυτού, τα πλακάκια από πέτρα δεν συνιστώνται για χρήση στο μπάνιο και στην κουζίνα, αλλά είναι αρκετά κατάλληλα για το διάδρομο και την αίθουσα. Επιπλέον, η ανάγλυφη επιφάνεια συσσωρεύει σκόνη, επομένως, για να διευκολύνει τον καθαρισμό, πρέπει να είναι βερνικωμένο.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Η χρήση πλακιδίων φυσικού λίθου στο εσωτερικό

Το φινίρισμα με πέτρινες πλάκες μπορεί να παρουσιαστεί σε ποικίλες παραλλαγές και δεν είναι απαραίτητο να καλύπτεται ολόκληρος ο τοίχος, θα είναι πιο πρωτότυπο να τοποθετείται το υλικό μόνο από την πλευρά του, επισημαίνοντας τα δομικά στοιχεία του εσωτερικού.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Μια καλή επιλογή είναι να τελειώσετε την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας, τις σκάλες, τα προεξέχοντα στοιχεία (πύλες και κολώνες). Πλακάκια για φυσική πέτρα θα κάνουν το καθιστικό πιο ζωντανό και κομψό εάν χρησιμοποιείται για να διακοσμεί τα ανοίγματα των θυρών και των παραθύρων, ένα μέρος πίσω από έναν καναπέ, ένα τζάκι και ένα χώρο καθιστικού. Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε, καλύπτοντας όλους τους τοίχους και την οροφή με πλακάκια, μετατρέποντας το δωμάτιο σε νάνο σπίτι, αλλά αυτή η επιλογή γίνεται επίσης και θα είναι πολύ πρωτότυπο για εστιατόρια και μπαρ.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Μια πέτρα στο εσωτερικό είναι πάντα όμορφη, αλλά για να δημιουργηθεί ένα πραγματικά μοναδικό σπίτι ή διαμέρισμα, γραφείο ή καφενείο, συνιστάται να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες ενός σχεδιαστή που θα επιλέξει πλακάκια για τεχνητή πέτρα σύμφωνα με τις διαστάσεις και το ύφος του δωματίου.

Πέτρινο πλακάκι

Πέτρινο πλακάκι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)