Ταπετσαρία ελιάς στο εσωτερικό: τα κύρια κριτήρια για σωστή χρήση (22 φωτογραφίες)

Αναζητώντας το πιο κατάλληλο χρώμα, υιοθετούμε ένα μεγάλο αριθμό επιλογών. Είναι επιτακτικό ότι το χρώμα της επιλεγμένης ταπετσαρίας συνδυάζεται αρμονικά με τη γενική ιδέα του σχεδιασμού, ώστε να είναι ευχάριστο να αντιληφθεί. Το χρώμα στο εσωτερικό εκτελεί μία από τις δύο λειτουργίες. Είτε γεμίζει το δωμάτιο με μια ζωντανή, ζωντανή ατμόσφαιρα, είτε, αντίθετα, σας βοηθά να δημιουργήσετε μια ήρεμη, γαλήνια ατμόσφαιρα. Με αυτό, μπορείτε να τονίσετε τη μοναδική γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Ταπετσαρία ελιάς με φυτά

Οι ταπετσαρίες ελιάς στο εσωτερικό είναι μια γενική επιλογή διακόσμησης. Αυτό το χρώμα αποτελείται από διάφορες αποχρώσεις κορεσμού. Μπορεί να είναι μια πράσινη, μπεζ, κίτρινη και γκρίζα παλέτα. Είναι εύκολο να εργαστείτε με τέτοιες ταπετσαρίες, καθώς συνδυάζονται άψογα με άλλα χρώματα και ταιριάζουν σε διαφορετικές ιδέες στυλ.

Κλασική ταπετσαρία ελιάς

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με μια διαφορετική παλέτα, μπορείτε να επιτύχετε διάφορα εφέ. Όλοι θα λατρέψουν το χρώμα της ελιάς χωρίς εξαίρεση, καθώς δεν υπερφορτώνουν το χώρο, αλλά το γεμίζουν με φρεσκάδα, αρμονία και γαλήνη.

Ταπετσαρίες ελιάς συνδυάζονται με διάφορα στυλ. Αυτή η σκιά θεωρείται αρκετά "ενήλικη". Επομένως, σπάνια χρησιμοποιείται σε παιδικά δωμάτια. Ωστόσο, αν τον νικήσετε ικανοποιητικά, θα μπορέσει να βρει αντάξια εφαρμογή εκεί.

Ταπετσαρία ελιάς στο σπίτι

Ταπετσαρία ελιάς στο σαλόνι

Δημοφιλείς αποχρώσεις που συνδυάζονται

Πολλοί δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ετικέτες ελιάς για τοίχους, επειδή δεν ξέρουν τι να τους συνδυάσουν. Αυτές οι ανησυχίες είναι μάταιες. Η παλέτα ελιάς συνδυάζεται άψογα με άλλα χρώματα. Εξετάστε τους δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων:

 • Ο συνδυασμός καφέ και πράσινου. Σε αυτή την έκδοση, το εσωτερικό θα αποδειχθεί συγκρατημένο και εκλεπτυσμένο.
 • Η ελιά και το μπεζ είναι ο τέλειος συνδυασμός. Αυτός ο ήπιος και ζεστός συνδυασμός θα γεμίσει το δωμάτιο με την άνεσή του και την αρμονία. Μπεζ πρότυπα και ένα φόντο ελιάς θα κάνουν τον χώρο ειρηνικό.
 • Ο συνδυασμός του λευκού και του ελαιόκαρπου. Το λευκό χρώμα συμπληρώνει τέλεια την ταπετσαρία της ελιάς, γεμίζοντας το δωμάτιο με φως και άνεση.
 • Ο συνδυασμός της ελιάς και του κίτρινου. Αυτός ο συνδυασμός θα προσελκύσει τους οπαδούς των φωτεινών και πιασάρικων τόνων. Ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε αυτό το στυλ θα γεμίσει με το πνεύμα του ρομαντισμού και της αριστοκρατίας.
 • Ελιά και απαλό μπλε χρώμα - ένας ασυνήθιστος και αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων. Το μπλε χρώμα θα γεμίσει το χώρο με τις σημειώσεις της φρεσκάδας της άνοιξης.

Χωριό Ταπετσαρία ελιάς

Χαρακτηριστικά της χρήσης του ελαιόκαρπου σε διάφορα δωμάτια

Το εντυπωσιακό χρώμα της ελιάς στο σαλόνι είναι ένα win-win. Ο συνδυασμός του χρώματος ελιάς, το μέγιστο φυσικό φως φαίνεται εύκολο και γεμίζει το δωμάτιο με φρεσκάδα. Αν έχετε επιλέξει ταπετσαρία ελιάς, τότε τα έπιπλα είναι καλύτερα να επιλέξετε ελαφρύ, μπεζ, τόνους γάλακτος. Εάν το χρώμα των επίπλων και των τοίχων ταιριάζει, το δωμάτιο θα αποδειχθεί ότι είναι υπερβολικά ζοφερή.

Ταπετσαρία ελιάς πάνω από το κρεβάτι

Μπορείτε να τονίσετε τον περιορισμό της ελιάς χρησιμοποιώντας ευθείες και αυστηρές γραμμές. Εάν θέλετε να γεμίσετε το χώρο με κλασικά, προσθέστε σοκολάτα, καφέ, σκιά σίτου σε αυτό. Μια εξαιρετική προσθήκη στην ταπετσαρία της ελιάς στο σαλόνι θα είναι κουρτίνες και υφάσματα, που ταιριάζουν για να ταιριάζουν. Διάφορες φωτεινές εντυπώσεις στο εσωτερικό με τη μορφή μαξιλαριών, αγγείων, αναμνηστικών κ.λπ. θα αραιώσουν το μονοτονικό χρώμα της ελιάς.

Ένα πρακτικό και απαλό χρώμα ελιάς είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες. Ταπετσαρίες αυτού του χρώματος είναι χρήσιμα στην κουζίνα από πρακτική ή αισθητική άποψη. Ενάντια στο ελαιόδεντρο, η λιγότερο ορατή ρύπανση. Το χρωματικό σχήμα επηρεάζει την όρεξη. Οι ταπετσαρίες ελιάς στην κουζίνα φαίνονται εξαιρετικά σε συνδυασμό με σκούρα και ελαφρά έπιπλα. Η πιο αρμονική ταπετσαρία στην κουζίνα φαίνεται στο στιλ της Προβηγκίας, της υψηλής τεχνολογίας και της κλασικής.

Ταπετσαρία ελιάς στην κουζίνα

Ταπετσαρία ελιάς στο εσωτερικό του καθιστικού

Το χρώμα της ελιάς στην κρεβατοκάμαρα θα είναι η ιδανική λύση για το συντηρητικό. Εάν δεν ανεχτείτε αλλαγές και κανόνες, τότε αυτό το χρώμα θα είναι μια μεγάλη επιλογή. Εάν προσθέσετε λίγο σοκολάτα, μαύρο, λευκό χρώμα στην ελιά, θα πάρετε ένα αρμονικό κλασικό εσωτερικό. Η ομοιομορφία στο εσωτερικό μπορεί να αραιωθεί με έντονες προεκτάσεις. Μπορείτε να πάρετε ένα πρωτότυπο καταπληκτικό υπνοδωμάτιο αν συνδυάσετε τις ταπετσαρίες της ελιάς με τα φωτεινά χρώματα των τοίχων.

Ο μινιμαλισμός και οι πράσινοι τόνοι αποτελούν μια εξαιρετική λύση για το διάδρομο. Τα έπιπλα από φυσικό ξύλο υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα του χρώματος της ελιάς. Μια εξαιρετική προσθήκη θα είναι οι κουρτίνες για την ταπετσαρία της ελιάς, που ταιριάζουν για να ταιριάζουν.

Ταπετσαρία ελιάς σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό

Στερεά ελιά

Η πρακτική της χρήσης ταπετσαρίας στο εσωτερικό

Οι ελαστικές ταπετσαρίες στο εσωτερικό αποθαρρύνουν και βοηθούν στη συγκράτηση αρνητικών παλμών. Έχει θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Ένα άτομο είναι άνετο σε ένα δωμάτιο που γίνεται σε χρώμα ελιάς. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το χρώμα της ελιάς είναι σκόπιμες φύσεις. Για τις ταπετσαρίες του χρώματος της ελιάς, συνιστάται να προτιμάτε τα έπιπλα από άμμο, κίτρινο, λευκό, μπεζ χρώμα.

Floral ελιάς Ταπετσαρία

Ριγέ ελιάς ταπετσαρία

Εάν οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε ανοιχτό μπεζ χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια έπιπλα από ελαιόχρωμα. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ ελιάς στο σαλόνι. Ειδώλια, μαξιλάρια, κουρτίνες, πιατάκια, αγγεία αυτού του χρώματος θα ταιριάζουν απόλυτα.

Ταπετσαρία με εκτύπωση ελιάς

Ταπετσαρία με εκτύπωση ελιάς και φωτεινά πουλιά.

Η χρήση του ελαιόκαρπου έχει θετική επίδραση στο χώρο του δωματίου. Συχνά, το χρώμα της ελιάς ονομάζεται βρώμικο πράσινο. Ωστόσο, αυτό το όνομα δεν αξίζει τον κόπο. Πράγματι, στην πράξη, η ελιά είναι ικανή να σκοτεινιάζει λίγο το χώρο, καθιστώντας τη ζοφερή με έλλειψη φωτός. Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί εάν συμμορφώνεστε με ορισμένες συστάσεις:

 • Μην ξεχάσετε να συνδυάσετε το χρώμα της ελιάς με τους φωτεινούς τόνους στο εσωτερικό.
 • Οι ταπετσαρίες ελιάς πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια με εξαιρετικό φωτισμό. Εάν ο φυσικός φωτισμός είναι φτωχός, τότε πρέπει να δημιουργήσετε τεχνητό, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό.
 • Εκτός από τον πολυέλαιο, συνιστάται η χρήση ποικίλων πηγών φωτισμού στο δωμάτιο: απλίκες, φωτιστικά δαπέδου, λάμπες κλπ. Βοηθούν στη γεφύρωση του χώρου με απαλό και φυσικό φως.
 • Ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι απαραίτητος δεόντως, ακολουθώντας μια κοινή στυλιστική απόφαση.
 • Απαιτείται η σωστή επιλογή κουρτίνων για ταπετσαρία. Με το χρώμα της ελιάς, οι κουρτίνες φαίνονται τέλεια σε τόνο στην ταπετσαρία, καθώς και μπεζ, άμμο, κρέμα, μαλακά ροζ χρώματα.
 • Η χρήση ελαφρών και ευάερων υφασμάτων στο εσωτερικό. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολιστική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, γεμίζοντας την με τρυφερότητα, άνεση, ζεστασιά και αρμονία. Οι κουρτίνες συνιστώνται να επιλέγονται με βάση το ύφος του δωματίου και τη σκιά της ελιάς.

Ταπετσαρία με μοτίβο ελιάς

Μεταξοτυπία ελιάς ταπετσαρίας

Ταπετσαρία ελιάς στο υπνοδωμάτιο

Χαρακτηριστικά του συνδυασμού χρωμάτων των τοίχων δαπέδου και οροφής

Ένας ορισμένος συνδυασμός χρωμάτων τοίχων, δαπέδων και οροφών βοηθά να μεγεθυνθεί οπτικά ή, αντιθέτως, να μειωθεί το δωμάτιο. Σήμερα είναι πολύ δημοφιλές να χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό κλίσης. Κάνει δυνατή τη χρήση ενός συνδυασμού ελαφριάς οροφής, σκοτεινότερων τοίχων και δαπέδων, προσαρμοσμένων στον τόνο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρμονικό εσωτερικό. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση μονόχρωμων δωματίων. Αυτή η επιλογή φινιρίσματος είναι κατάλληλη για κάθε δωμάτιο.

Ταπετσαρία ελιάς στην τραπεζαρία

Υφασμάτινη ταπετσαρία

Ένας αντιληπτός συνδυασμός περιλαμβάνει τη ζωγραφική του δαπέδου, των τοίχων και της οροφής σε διαφορετικά και αντίθετα χρώματα. Ο συνδυασμός ελαφριάς ελιάς, καφέ και λευκού φαίνεται ωφέλιμη.Αυτή είναι μια κλασική έκδοση που είναι ιδανική για όλα.

Ταπετσαρία ελιάς με μοτίβο

Ταπετσαρία ελιάς στο μπάνιο

Εάν η οροφή στο δωμάτιο είναι χαμηλή, συνιστάται να προτιμάτε τις ελαφρύτερες αποχρώσεις κατά το σχεδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι μπορούν να είναι απλοί και αντίθετοι. Εάν ο τοίχος στο δωμάτιο έχει λάθος αναλογίες, τότε οι στενοί τοίχοι μπορούν να ζωγραφιστούν με έντονο χρωματικό συνδυασμό και να στενεύουν ή να επιμηκυνθούν σε σίγαση. Αυτή η επιλογή σχεδιασμού θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των ελαττωμάτων.

Vinyl ελιάς ταπετσαρία

Η χρήση αντίθετων χρωμάτων είναι μια δημοφιλής λύση. Σε αυτή την περίπτωση, η οροφή γίνεται σκοτεινή και οι τοίχοι είναι ανοιχτοί. Αυτός ο συνδυασμός είναι κατάλληλος για δωμάτια με διαφορετικές γεωμετρίες.

Το χρώμα της ελιάς στο εσωτερικό είναι μια μοντέρνα λύση που δεν θα χάσει τη συνάφεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μυστηριώδης, ανακουφίζοντας και συμβολίζει τη σοφία. Αυτό το χρώμα συνδυάζεται τέλεια με μια διαφορετική παλέτα. Οι ταπετσαρίες ελιάς είναι πρακτικές, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ρύπανση. Τέτοιες ταπετσαρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε δωμάτιο, επιλέγοντας με τον καλύτερο τρόπο έπιπλα και πρόσθετα αξεσουάρ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)