Ταπετσαρία χαρτιού Duplex: τύποι και προδιαγραφές υλικών με δύο στρώσεις (25 φωτογραφίες)

Επί του παρόντος, η αγορά δομικών υλικών είναι γεμάτη με μια ποικιλία διαφορετικών υλικών για διακόσμηση τοίχων. Μεταξύ μιας τέτοιας αδιανόητης συλλογής, ξεχωρίζουν οι διπλές ταπετσαρίες. Εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία επισκευής και παρέχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις πιο τολμηρές και πρωτότυπες ιδέες εσωτερικού χώρου.

Μπεζ τριαντάφυλλο Ταπετσαρία

Λευκή ταπετσαρία διπλής όψης

Όλοι γνωρίζουν ότι η έννοια του "διπλού" σημαίνει "διπλή". Οι ταπετσαρίες διπλής όψης χαρακτηρίζονται από την παρουσία δύο στρώσεων, τα οποία μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους σε υφή και υλικό κατασκευής. Τα διπλά τζάμια έχουν μια εκλεπτυσμένη και εξαιρετικά ελκυστική εμφάνιση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτά τα υλικά φινιρίσματος δεν είναι ευαίσθητα στην υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν εξασθενίζουν σε άμεσο ηλιακό φως και διατηρούν εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τέλεια λύση για κουζίνες και καθιστικά.

Ασπρόμαυρη ταπετσαρία διπλής όψης

Ταπετσαρία διπλής όψης σε κλασικό στιλ

Με τέτοια ταπετσαρία μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους στο φυτώριο. Τα μικρά παιδιά αγαπούν πολύ να βάλουν όλα τα είδη των πειραμάτων με τους τοίχους. Φυσικά, οποιαδήποτε υλικά φινιρίσματος με βάση το χαρτί δεν θα αντέξουν την πίεση των στυλό και των χρωματιστών μολυβιών, αλλά πολλά από αυτά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στη μηχανική καταπόνηση. Duplex ταπετσαρία είναι δύσκολο να γρατσουνιές, έτσι δεν φοβούνται ούτε γάτες ή μικρές χούλιγκαν.

Ταπετσαρία Floral Duplex

Παιδική ταπετσαρία διπλής όψης

Μιλώντας για τα πλεονεκτήματα αυτών των υλικών φινιρίσματος, θα πρέπει να σημειωθεί μια τόσο σημαντική στιγμή, όπως μια ποικιλία από υφές και στολίδια. Αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε φαντασιώσεις σχεδιασμού χωρίς να υποβαθμίσετε το αισθητικό στοιχείο. Ταπετσαρίες Duplex θα είναι μια υπέροχη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου, είτε πρόκειται για κουζίνα, σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή μελέτη.

Η πιο ευχάριστη στιγμή που διακρίνει αυτά τα υλικά από άλλες μεθόδους διακόσμησης των τοίχων του δωματίου είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποιήσιμης χρώσης. Αυτό καθιστά τις ταπετσαρίες διπλής επίστρωσης πιο ευέλικτες. Ορισμένοι τύποι ταπετσαριών διπλής όψης μπορούν να υποβληθούν σε αλλαγές χρώματος έως και 15 φορές, πράγμα που σας επιτρέπει να ενημερώσετε το εσωτερικό του δωματίου χωρίς πολλή δουλειά και τη χρήση δαπανηρών υλικών.

Τα διπλά τζάμια είναι επίσης εύχρηστα. Μεταξύ των ιδιοτήτων τους δεν υπάρχει δυνατότητα συσσώρευσης στατικού ηλεκτρισμού. Εξαιτίας αυτού, η σκόνη στην επιφάνεια των τοίχων δεν αποκαθίσταται, και κάθε λεκέ εύκολα αφαιρείται από την ταπετσαρία με ένα υγρό πανί.

Ταπετσαρία διπλής όψης στο εσωτερικό του σπιτιού

Ποικιλία ειδών

Σημειώνοντας την συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα των διπλών ταπετσαριών, οι κατασκευαστές άρχισαν να πειραματίζονται με ένα συνδυασμό υφής και υλικών. Η επιδίωξη της αριστείας έχει οδηγήσει σε πολλές επιλογές που τώρα χρησιμοποιούνται ευρέως για τη δημιουργία μοντέρνων και μοντέρνων εσωτερικών χώρων όχι μόνο σε αστικά διαμερίσματα αλλά και σε ευρύχωρα εξοχικά σπίτια. Επιπλέον, η αναζήτηση του τέλειου συνδυασμού μας επέτρεψε να εφεύρουμε πιο ανθεκτικούς, πρακτικούς και περίπλοκους τύπους διπλής ταπετσαρίας. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των πιο συνηθισμένων τύπων ταπετσαριών διπλής όψης.

Φόντο διπλής όψης οικολογικού στυλ

Ταπετσαρία διπλής όψεως με γεωμετρικό μοτίβο

Βινύλιο

Το κύριο στρώμα εδώ είναι παχύ χαρτί ή μη υφασμένα, ένα επιπλέον στρώμα είναι αφρώδες βινύλιο. Αυτή η ποικιλία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υφών, χρωμάτων και μοτίβων. Οι πιο δημοφιλείς και περιζήτητες ταπετσαρίες φέτος είναι ταπετσαρίες που μιμούνται πέτρα, τούβλα ή ξύλο.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτός ο τύπος υλικών φινιρίσματος χαρακτηρίζεται από υψηλή αντίσταση στην υγρασία και τη θερμότητα. Το μόνο μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι τέτοιες ταπετσαρίες δεν αφήνουν αέρα να περάσει, γεγονός που συμβάλλει στο σχηματισμό μύκητα και μούχλα σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Ταπετσαρία διπλής όψης με την εικόνα της πόλης

Υφάσματα

Σε αυτή την περίπτωση, έτοιμα υφάσματα ή υφαντικές ίνες χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο στρώμα για χαρτόκουτα πυκνού χαρτιού. Αυτή η άποψη διακρίνεται από μια ποικιλία από φωτεινά χρώματα, καταπληκτικά σχέδια και περίπλοκα οικόπεδα, γεγονός που καθιστά τα υφάσματα διπλής όψης υφασμάτων πολύ δημοφιλή και σε ζήτηση.

Διπλή ταπετσαρία στο σαλόνι

Χάρη σε αυτή την πικάντικη διακόσμηση τοίχου, το εσωτερικό του δωματίου είναι γεμάτο με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας ταπετσαρία υφάσματος μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένο τόνο. Για παράδειγμα, η χρήση μετάξι στο εσωτερικό δείχνει την επιθυμία για πολυτέλεια και την κατάσταση. Οι άνθρωποι που προτιμούν το σατέν να κινούνται προς την ελαφρότητα και την ευρυχωρία, οι λάτρεις των κλασικών θα εκτιμήσουν την παρουσία στους τοίχους βαριών υφασμάτων που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης μεγαλοπρέπειας και τελετουργίας.

Ταπετσαρία διπλής όψης

Από όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του υλικού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην φιλικότητα προς το περιβάλλον. Όλοι οι τύποι υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για διπλές ταπετσαρίες έχουν την ικανότητα να αναπνέουν, πράγμα που έχει ευεργετική επίδραση στη σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, όσο παχύτερο είναι το υλικό, τόσο υψηλότερη είναι η θερμική του απόδοση. Αν επιδιώκετε να διατηρήσετε την υγεία των μελών της οικογένειάς σας, αγοράστε ταπετσαρία με φυσικά υφάσματα για επισκευές.

Ταπετσαρία διπλής όψης στην κουζίνα

Χαρτί

Η ταπετσαρία διπλής όψης σε αυτή την κατηγορία αποτελείται από δύο στρώματα χαρτιού. Το κύριο στρώμα χαρακτηρίζεται από δείκτες υψηλότερης πυκνότητας από το πρόσθετο στρώμα, το οποίο εκτελεί τη λειτουργία της διακοσμητικής πλήρωσης. Για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της ταπετσαρίας, χρησιμοποιείται υψηλής ποιότητας κόλλα. Παρέχει στην ταπετσαρία το επιθυμητό επίπεδο αντοχής.

Η ταπετσαρία διπλής όψης χαρτιού είναι μια καθολική λύση για τη διακόσμηση των τοίχων οποιουδήποτε δωματίου. Μια ποικιλία από υφές, σχέδια και στολίδια σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε στις εγκαταστάσεις όλων των λειτουργικών περιοχών.

Η ταπετσαρία ανάγλυφου χαρτιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους καταναλωτές. Συνήθως έχουν ένα ουδέτερο λευκό ή μπεζ χρώμα, έτσι ώστε να μπορούν να βαφτούν με το επιθυμητό χρώμα αρκετές φορές. Η παρουσία της ανάγλυφου φέρνει σημειώσεις πρωτοτυπίας και πολυπλοκότητας στο εσωτερικό και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε περίπλοκα και πολύπλοκα σχέδια.

Ταπετσαρία διπλής όψεως

Ταπετσαρία διπλής όψης στο διάδρομο

Φυσικές ίνες

Η κατηγορία "χαρτί διπλής όψης χαρτιού με φυσικές ίνες" περιλαμβάνει υλικά με βάση παχύ χαρτί ή flezilin. Για να δημιουργήσετε ένα ντεκόρ στην επιφάνειά τους, οι ίνες γιούτας, σιζάλ, μπαμπού, βρύα είναι κολλημένες πάνω στο χαρτί. Ταπετσαρία με λεπτά τεμάχια δέντρων δέντρων φαίνεται πολύ όμορφη.

Floral ταπετσαρία διπλής όψης

Γκρι διπλή ταπετσαρία

Αυτό το είδος ταπετσαρίας με βάση το χαρτί είναι φιλικό προς το περιβάλλον, εύκολο στη χρήση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Έχουν θετική επίδραση στη γενική υγεία των ανθρώπων και στη συναισθηματική τους διάθεση.

Ταπετσαρία διπλής όψης με εκτύπωση

Ταπετσαρία διπλής όψης σε στυλ της Προβηγκίας

Σχετικά με την ποικιλία των υφών

Σήμερα στην αγορά των υλικών φινιρίσματος υπάρχουν οι παρακάτω τύποι υλικών:

 • Ομαλή ταπετσαρία διπλής όψης. Θεωρούνται κοινά και δημοφιλή. Η επιφάνεια των υλικών είναι πάντα ομαλή. Μπορούν να είναι μονοφωνικά ή να περιέχουν σχέδια και στολίδια.
 • Χαρτί από χοντρό χαρτί ινών χαρτιού. Μεταξύ των δύο στρωμάτων της ταπετσαρίας βρίσκονται πιεσμένα τσιπ ξύλου, λόγω της οποίας δημιουργείται η επίδραση της πληρότητας και της πολυπλοκότητας της υφής. Χρησιμοποιώντας αυτό το υλικό, μπορείτε να προσομοιώσετε διάφορα ανάγλυφα. Πρέπει να πω ότι όταν επικολλάτε τις εγκαταστάσεις δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε τα στοιχεία των μοτίβων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά το χρόνο και το κόστος εργασίας κατά την επισκευή των χώρων.
 • Κυματοειδές ταπετσαρία. Στην κατασκευή αυτού του τύπου υλικών φινιρίσματος χρησιμοποιείται ειδική τεχνολογία εκτύπωσης. Το παιχνίδι κυματοειδών και σγουρών πτυχών κάνει το εσωτερικό του δωματίου γεμάτο. Ανάλογα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό, μπορούν να βαφτούν με ένα ή περισσότερα χρώματα.Η υφή μπορεί να διακριθεί χρησιμοποιώντας βαθύτερες αποχρώσεις, οι οποίες θα τονίσουν και θα δώσουν έμφαση στην πολυπλοκότητα της επιφάνειας.
 • Ανάγλυφη ταπετσαρία διπλής όψης. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την κύλιση της ανακούφισης σε δύο αλληλοσυνδεδεμένα στρώματα χαρτιού. Υπάρχουν υλικά προς πώληση που μπορούν να βαφτούν σε οποιαδήποτε σκιά και υπάρχουν έτοιμες λύσεις για όσους δεν συνηθίζουν να σπαταλούν χρόνο στους τοίχους ζωγραφικής.

Καθαρό ταπετσαρία Duplex Chic

Στούντιο διπλής όψης σε σκανδιναβικό στιλ

Ταπετσαρία διπλής όψης στο υπνοδωμάτιο

Τεχνολογία για την επικόλληση τοίχων με διπλές ταπετσαρίες

 1. Προετοιμάστε τους τοίχους, αφαιρώντας όλες τις ρωγμές και τις προσκρούσεις, τη σκόνη και τη συσσωρευμένη βρωμιά.
 2. Ασταρώστε την επιφάνεια.
 3. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κύλινδροι έχουν τους ίδιους σειριακούς αριθμούς και δεν είναι τόνος.
 4. Την επόμενη ημέρα από την εφαρμογή του αστάρι, προχωρήστε στη διαδικασία της κόλλησης. Κόψτε τα ρολά σε τεμάχια σύμφωνα με το ύψος της οροφής, αφήνοντας 5 εκατοστά και στις δύο πλευρές για αποζημίωση. Ακολουθήστε τους κανόνες της ακεραιότητας της εικόνας.
 5. Διαλύστε την κόλλα και αφήστε τη να παρασκευαστεί.
 6. Τοποθετήστε τη σύνθεση στη λωρίδα και περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εν μέρει στο χαρτί.
 7. Προκειμένου η ταπετσαρία να μην πάει στραβά, κρεμάστε ένα βολβό κοντά στο παράθυρο και ξεκινήστε να κολλάτε την ταινία στον τοίχο.
 8. Αφαιρέστε τις φυσαλίδες. Τραβήξτε ομαλά με κύλινδρο ή κουρέλι από τη μέση στην άκρη.
 9. Εργαστείτε στις αρθρώσεις. Το επόμενο μέρος της ταπετσαρίας πρέπει να κολληθεί πίσω στην πλάτη και να μην επικαλύπτεται.
 10. Προσαρμόστε προσεκτικά την περιποίηση με ένα τεχνικό μαχαίρι.

Τώρα ξέρετε πώς να κολλήσετε μια ταπετσαρία με δύο στρώματα. Η τεχνολογία ουσιαστικά δεν διαφέρει από τη συγκόλληση άλλων τύπων ταπετσαρίας. Επομένως, αν σας άρεσε η διπλή όψη, τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει να διακοσμήσουν το σπίτι τους.

Ταπετσαρία ύφασμα διπλής όψης

Φωτεινή ταπετσαρία διπλής όψης

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)