Τοιχογραφία με την εικόνα της φύσης - ελευθερία του ταξιδιού (27 φωτογραφίες)

Οι άνθρωποι άρχισαν να εκτιμούν τις απόψεις της όμορφης φύσης πολύ καιρό πριν. Επομένως, τα πορτρέτα και οι εικόνες των ιστορικών γεγονότων στη ζωγραφική αντικαταστάθηκαν σταδιακά από τοπία και άλλους πίνακες με στοιχεία ζωντανής και άψυχου χαρακτήρα. Αυτό οφείλεται στη φυσική έλξη της ανθρώπινης ψυχής στην ομορφιά του κόσμου γύρω μας, στο θαυμαστό μεγαλείο, την πρωτοτυπία και την ποικιλομορφία.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Αλλά αν δεν είναι βολικό για όλους να κρεμούν όμορφα έργα ζωγραφικής στο δωμάτιό τους, τότε μπορείτε να αγοράσετε και να επικολλήσετε τοιχογραφίες τοίχων της φύσης χωρίς πολύ ταλαιπωρία, ειδικά επειδή το κόστος και η πολυπλοκότητα της κόλλησης είναι διαθέσιμα σε άτομα με μέτρια εισοδήματα και χωρίς ειδικές δεξιότητες.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Τοιχογραφία "φύση": ελκυστικότητα και ποικιλομορφία

Η δημοτικότητα που έλαβαν οι τοιχογραφίες της φύσης στο εσωτερικό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς δεν μπορούν να επισκεφθούν όλα αυτά τα όμορφα μέρη που θα θέλαμε να δούμε. Και καλές ταπετσαρίες με εικόνες από τα καλύτερα φυσικά τοπία του κόσμου μετατρέπουν τα τείχη του σπιτιού σας σε τεράστια παράθυρα όπου μπορείτε να δείτε βουνά με πράσινο και χιονισμένες κορυφές, ζεστές γωνιές του δάσους, ευρύχωρα χωράφια, οπωρώνες με οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια, λίμνες και άλλες φυσικές ομορφιές.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Εκτός από τις συνήθεις φωτογραφίες τοπίου στη σύγχρονη συλλογή ταπετσαριών, μπορείτε επίσης να βρείτε εικόνες με άγρια ​​ζώα, πουλιά, ψάρι.

Αλλά η χρήση τέτοιων φωτογραφιών ταπετσαρίας πρέπει να προσεγγιστεί με κάποια προσοχή, δεδομένου ότι δεν είναι κατάλληλη για οποιαδήποτε εγκατάσταση και μπορεί να δημιουργήσει κάποια ένταση σε άτομα με πλούσια φαντασία ή προβλήματα του νευρικού συστήματος. Έτσι, για παράδειγμα, η προβολή του υποβρύχιου κόσμου στον τοίχο του υπνοδωματίου ή στον παιδικό σταθμό - μια φωτογραφία μιας αρκούδας ή μιας τίγρης - είναι αρκετά επικίνδυνη. Σε ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο δεν θα είναι πολύ άνετο να κοιμηθεί και μια μεγάλη εικόνα με ένα θηρίο μπορεί να προκαλέσει υποσυνείδητο φόβο ακόμα και σε αρκετά μεγάλα παιδιά.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Η ποικιλία των όμορφων απόψεων και η καλλιτεχνική αίσθηση των επαγγελματιών φωτογράφων έδωσαν στους αγοραστές μια ευρεία επιλογή των ταπετσαριών με τη φύση. Είναι δυνατόν να επιλέξετε το τέλειο οικόπεδο και το χρωματικό σχέδιο για οποιοδήποτε δωμάτιο, οικιστικό και μη οικιστικό. Για την αίθουσα ενός γραφείου ή ιατρικής κλινικής, για ένα παιδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα ή κλαμπ, για ένα υπνοδωμάτιο ή κουζίνα, για τον διάδρομο ενός μικρού διαμερίσματος ή για μια ευρύχωρη αίθουσα.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Το μέγεθος του δωματίου και η κατοχή του καθορίζουν το μέγεθος και το σχήμα της ταπετσαρίας φωτογραφιών. Είναι προτιμότερο ότι το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας ήταν ανοικτό, διαφορετικά η έννοια μιας τέτοιας διακόσμησης χάνεται.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι στενές κάθετα διατεταγμένες εικόνες καθιστούν μικρά δωμάτια οπτικά πιο ευρύχωρα, ενώ τα μεγάλα, αντίθετα, είναι ελαφρώς μικρότερα και στενότερα. Αλλά οι μεγάλες οριζόντια εκτεινομένες τοιχογραφίες θα δώσουν στο μεσαίο ή μεγάλο δωμάτιο μια οπτική έκταση παρόμοια σε ένα πανοραμικό παράθυρο.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Ειδικευμένες εταιρείες προσφέρουν μια υπηρεσία εκτύπωσης φωτογραφιών με βάση μια φωτογραφία που παρέχεται ή επιλέγεται από τον πελάτη. Αλλά μόνο οι εικόνες πολύ υψηλής ποιότητας είναι κατάλληλες για αυτό το σκοπό, διαφορετικά η ανάλυση θα είναι ανεπαρκής και η αύξηση θα κάνει την εικόνα ασαφής, θολή. Οι έτοιμες τοιχογραφίες είναι φτιαγμένες από πολύ υψηλής ποιότητας φωτογραφίες από ειδικευμένους φωτογράφους που χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό και τυπώνονται σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της εικόνας και το σχήμα της εικόνας.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Ανάμεσα στους σχεδιαστές υπάρχουν αρκετά από τα πιο δημοφιλή θέματα για wallpapers με φωτογραφίες που απεικονίζουν τη φύση.

Λουλούδια, ανθισμένα δέντρα

Σχεδόν οικουμενική λύση για οικιακούς χώρους, κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρα, παιδικό δωμάτιο, κουζίνα, κλπ. Ωστόσο, υπάρχουν και επιλογές εδώ.Για παράδειγμα, εικόνες μεγάλων λουλουδιών με κυριαρχία κίτρινου, πορτοκαλί και κόκκινου είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στην κουζίνα, καθώς αυτά τα χρώματα έχουν θετική επίδραση στην όρεξη, επειδή η επίδραση της κατανάλωσης εξαρτάται από την άνεση των αισθήσεων.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Στο υπνοδωμάτιο ή στο ιδιωτικό δωμάτιο ενός νεαρού κοριτσιού, οι εικόνες των λουλουδιών σε παστέλ και ίσως ακόμη και τα κρύα χρώματα θα φαίνονται καλά: απαλές αποχρώσεις ροζ, μπλε, μπεζ, κίτρινο και πράσινο.

Εδώ, παρεμπιπτόντως, θα υπάρξει κάποια θόλωση των περιγραμμάτων, όταν μέρος της εικόνας ή ολόκληρης της εικόνας μοιάζει σαν σε μια ελαφριά ομίχλη. Τέτοια απαλά και ευαίσθητα λουλούδια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης, γαλήνης και ηρεμίας, και ευνοούν τον ύπνο και την καλή διάθεση.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Στην κρεβατοκάμαρα των ενηλίκων, για παράδειγμα, ένα παντρεμένο ζευγάρι, αγριολούλουδα και λουλούδια κήπων με πιο πλούσια χρώματα θα φαίνονται καλά: πλούσια τριαντάφυλλα και ορχιδέες, μια γωνιά ενός κήπου μήλου άνοιξη στην άνθιση, γκρο πλαν ενός αραβοσίτου σε φόντο χρυσού σιταριού. Το φωτογραφικό χαρτί "Λουλούδια" είναι επίσης κατάλληλο για αίθουσα ή σαλόνι, αλλά συνιστάται να μην παρασυρθείτε με μεγάλες εικόνες, καθώς εστιάζουν πολύ περισσότερο στον εαυτό τους.

Τοιχοποιία

Τοιχοποιία

Λίμνες και καταρράκτες

Εικόνες των δεξαμενών σε φωτογραφικές ταπετσαρίες προσθέτουν ένα άγγιγμα δροσιάς και φρεσκάδας στο εσωτερικό, ανεξάρτητα από το αν η εικόνα δείχνει μια ατελείωτη θαλασσογραφία, ένα μικρό κόλπο ή μια λιμνούλα δάσους γεμάτη με νούφαρα. Ως εκ τούτου, για την κουζίνα, αίθουσα ή διάδρομο, τέτοια διακόσμηση θα είναι πιο κατάλληλο από ό, τι για το υπνοδωμάτιο. Και είναι καλύτερο να μην τοποθετήσετε εικόνες από έναν τεράστιο καταρράκτη, θαλάσσια καταιγίδα ή απλά μια ηλιόλουστη ημέρα, που τυφλώνει με τη λάμψη του ήλιου στα κύματα, στα δωμάτια για ύπνο και χαλάρωση.

Εικόνες από τον υποβρύχιο κόσμο ή από ένα ενυδρείο μπορούν επίσης να είναι πολύ ελκυστικές, και αν υπάρχουν πολλά φωτεινά και ζεστά χρώματα, θα ταιριάζουν καλά στο σχεδιασμό του διαδρόμου, της κουζίνας, της αίθουσας ενός εφήβου.

Οι τοιχογραφίες με καταρράκτες φαίνονται ιδιαίτερα καλές στις αίθουσες και τους διαδρόμους, αλλά μπορούν επίσης να διακοσμήσουν ένα παιδότοπο για παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Τοιχοποιία

Δάσος, δασωμένα βουνά

Ένα από τα πιο ψυχολογικά άνετα θέματα για φωτογραφικές ταπετσαρίες που απεικονίζουν τη φύση είναι το δάσος και όλα όσα σχετίζονται με αυτό. Η ρωσική φύση εκπροσωπείται πολύ καλά σε αυτή την κατηγορία χαρτιού φωτοσύνθεσης: σκοτεινά ερυθρά δάση, ελαφριά και ευάερα σημύδα, πεύκα, πευκοδάση, δασωμένες άκρες καλυμμένες με λαμπερό ηλιοφάνεια με ώριμες φράουλες και μικρά δασικά ζώα.

Τοιχοποιία

Μερικές φορές οι εικόνες του δάσους συμπληρώνονται από ζωϊκές φιγούρες, που δίνουν το ήρεμο δασικό τοπίο δυναμισμό και ειδική εκφραστικότητα. Από αυτόν τον συνδυασμό δημιουργείται ένα άλλο είδος φωτογραφικής ταπετσαρίας "Φύση" - ταπετσαρίες ζώων.

Ζώα

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει ταπετσαρία με εικόνες, όπου τα ζώα ή τα πουλιά καταλαμβάνουν το προσκήνιο και εστιάζουν την προσοχή τους στον εαυτό τους. Η φωτογραφία είναι συνήθως τόσο υψηλής ποιότητας ώστε υπάρχει η επίδραση της παρουσίας ενός ζώου κοντά. Αλλά αν εκτιμάτε τον εξωτισμό, το ειδύλλιο της άγριας φύσης, αγαπούν τα ζώα, αλλά μην υποφέρουν από υπερβολική ευαισθησία - αυτή είναι μια επιλογή για σας.

Τοιχοποιία

Υπάρχει επίσης μια επιλογή των wallpapers με τα κατοικίδια ζώα: σκυλιά, γάτες, άλογα. Τέτοιες ταπετσαρίες θα διακοσμήσουν πολύ το δωμάτιο ενός παιδιού και θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα παιχνιδιού.

Βουνά, βράχια

Κατά κανόνα, εικόνες βουνών και ορεινών περιοχών φαίνονται γραφικά και ρομαντικά. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτές οι ιδιότητες συνδυάζονται ελάχιστα με την άνεση και την αίσθηση ασφάλειας. Επομένως, τα ορεινά τοπία είναι καλύτερα προσαρμοσμένα σε εκείνα τα δωμάτια όπου συνήθως δεν κοιμούνται - αίθουσες, αίθουσες, γραφεία κλπ. Αλλά τα αχνά τοπία με δασωμένους λόφους ή μια εικόνα ενός πανέμορφου χωριού στα ιταλικά βουνά μπορεί να είναι κατάλληλα για ένα υπνοδωμάτιο.

Τοιχοποιία

Προστάσια, στέπες

Ίσως η πιο μετριοπαθής όσον αφορά τις έγχρωμες λύσεις είναι μια ποικιλία φωτογραφικών χαρτιών στο στυλ Φύση. Μπεζ, γκρίζο-πράσινο, καφέ αποχρώσεις και δελεαστικό βάθος ανοιχτού χώρου επικρατούν εδώ. Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι καλή συμβατότητα με τα έπιπλα σε ένα μοντέρνο στυλ και την τόνωση της ηρεμίας.

Τοιχοποιία

Λίγο περισσότερο για την επιλογή

Η πλοκή και τα θέματα σημαίνουν πολλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η συμβατότητα του μοτίβου φωτογραφικών ταπετσαριών με τη διακόσμηση και το φωτισμό. Σε αντίθεση με άλλους τύπους ταπετσαρίας, οι τοιχογραφίες γίνονται πολύ σημαντικές, μερικές φορές η κύρια λεπτομέρεια του εσωτερικού. Είναι πολύ φωτεινά και εκφραστικά για να είναι σε θέση να επιλέξουν οποιαδήποτε φωτεινή εικόνα, χωρίς πρώτα να εξετάσουν πώς αρμονικά ταιριάζει στο σύνολο.

Τοιχοποιία

Και αξίζει να γνωρίζετε ότι με τη βοήθεια της φωτογραφικής ταπετσαρίας μπορείτε να καλύψετε με επιτυχία ορισμένες λεπτομέρειες της κατάστασης. Για παράδειγμα, η πόρτα στο βοηθητικό δωμάτιο ή η πόρτα της ενσωματωμένης ντουλάπας, ζωγραφισμένη με τον τόνο του τοίχου, δίπλα στο τοπίο θα είναι σχεδόν αόρατη.

Τοιχοποιία

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)