Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο: ενδιαφέροντες συνδυασμοί (59 φωτογραφίες)

Οι επιστήμονες διενήργησαν μια μελέτη και διαπίστωσαν ότι το χρώμα έχει άμεση επίδραση στο ανθρώπινο υποσυνείδητο. Για παράδειγμα, το κόκκινο χρώμα θέτει σε λειτουργία και το κίτρινο αυξάνει τη διάθεση. Το λευκό χρώμα χρησιμοποιείται συχνά στον εξωραϊσμό. Είναι ένα ελαφρύ και ευπροσάρμοστο χρώμα που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με οποιαδήποτε παλέτα.

Λευκή ταπετσαρία με αφηρημένο μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με μαύρο μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο χαρτιού.

Λευκή ταπετσαρία με μαύρο μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με κλασικό μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο δέντρων

Λευκή μη υφαντή ταπετσαρία

Συχνά, όταν σχεδιάζετε ένα κλασικό και μοντέρνο εσωτερικό, χρησιμοποιούνται λευκές ταπετσαρίες με μοτίβο. Αυτή η ιδέα του σχεδιασμού φαίνεται πρωτότυπη και εντυπωσιακή. Σε λευκό φόντο, οι έντονες αντιθέσεις διακρίνονται εύκολα. Το λευκό χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιλογές στυλ. Το ουδέτερο λευκό χρώμα είναι εκπληκτικά εύκολο και απλό να συνδυαστεί με διάφορες υφές, παλέτες.

Λευκή ταπετσαρία με σχέδιο σε κλασικό στυλ

Λευκή ταπετσαρία με λουλούδια

Λευκή ταπετσαρία με σχήμα αριθμών

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο κάκτων

Λευκή ταπετσαρία με εικόνα με το χέρι

Δημοφιλείς λύσεις στυλ

Εξετάστε τις βασικές αποφάσεις στυλ με τις οποίες συνδυάζεται αυτό το χρώμα:

 • Κλασικό Το λευκό χρώμα στο κλασικό εσωτερικό καθιστά το δωμάτιο ευγενικό, εκλεπτυσμένο.
 • Hi-tech. Σε αυτό το ύφος, οι χιονόμπαλες ταπετσαρίες είναι σχετικές. Συνδυάζεται με κόκκινο, μαύρο, ασημί και χρυσό. Ένα τέτοιο εσωτερικό φαίνεται κομψό, πολυτελές.
 • Προβηγκία. Το λευκό χρώμα είναι απαραίτητο για μια τέτοια στυλιστική απόφαση. Συνδυάζεται με απαλές και παστέλ αποχρώσεις πράσινου, μπλε, μπεζ. Η Προβηγκία δίνει ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας.
 • Μινιμαλισμός Το εσωτερικό, διακοσμημένο σε αυτό το στυλ, φαίνεται εύκολο, συγκρατημένο και κομψό. Με τη βοήθεια του λευκού χρώματος, μπορείτε εύκολα να δώσετε έμφαση σε όλες τις επιτυχημένες πτυχές αυτού του στυλ.
 • Ρετρό. Αυτό το ύφος είχε μεγάλη ζήτηση στη δεκαετία του '60. Το λευκό χρώμα της ταπετσαρίας αρμονικά στην περίπτωση αυτή συνδυάζεται με ένα γεωμετρικό μοτίβο.
 • Σύγχρονη. Σε αυτό το στυλ, οι λευκές ταπετσαρίες συνδυάζονται με θέματα λουλουδιών. Λουλούδια διαφόρων ειδών με φύλλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

Λευκή ταπετσαρία με διακόσμηση

Λευκή ταπετσαρία με διακόσμηση στο νηπιαγωγείο

Λευκή ταπετσαρία τούβλο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο κυττάρων

Λευκή ταπετσαρία με στρογγυλό μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβα φύλλων

Λευκή ταπετσαρία με μονόχρωμο μοτίβο.

Λευκή ταπετσαρία με μια φωτογραφία στο διάδρομο

Λευκή ταπετσαρία με εκτύπωση

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τη λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο;

Αν νομίζετε ότι το δωμάτιό σας δεν είναι πλέον άνετο, τότε αραιώστε το με λευκή ταπετσαρία με μοτίβο. Η επιλογή μιας εικόνας ή ενός διακοσμητικού στοιχείου είναι απαραίτητη ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις. Η λευκή παλέτα συμβολίζει την αθωότητα και την ηρεμία. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το λευκό χρώμα μιλάει για το φως και τη σοφία. Βοηθά στην προσέλκυση θετικής ενέργειας. Ωστόσο, στην αίθουσα πρέπει να υπάρχει μια λευκή παλέτα. Πρέπει να συνδυαστεί σωστά με άλλα χρώματα χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία του γιν και του γιανγκ. Η λευκή ταπετσαρία με μοτίβο είναι ιδανική για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Λευκή ταπετσαρία με εκτύπωση στο νηπιαγωγείο

Σχεδιαστής λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο

Οικολογική λευκή ταπετσαρία

Λευκή ταπετσαρία με πουλιά

Λευκή ταπετσαρία floral

Εάν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο μόνο σε λευκούς τόνους, τότε το άτομο σε αυτό θα αισθάνεται άβολα. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα εάν υπάρχουν τυχόν μοτίβα ή στολίδια στους τοίχους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την κατάλληλη διάλυση του λευκού:

 • Ένας συνδυασμός λευκών νικητών με σχέδια. Τα μοτίβα ταπετσαρίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Τα συμμετρικά στολίδια φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά.
 • Ο συνδυασμός λευκών ταπετσαριών και σχεδίων σε αυτά με διαφορετικά χρώματα στους τοίχους. Εκλεπτυσμένη, λαμπερή μαύρη και λευκή ταπετσαρία με μοτίβα. Αν προτιμάτε μαλακότερους τόνους, οι άσπρες και οι γκρι αποχρώσεις είναι τέλειες.
 • Ο συνδυασμός λευκών ταπετσαριών με μοτίβο και αντίθεση επίπλων.Αυτή η επιλογή θα κάνει το δωμάτιο αυθεντικό, πιασάρικο και μοντέρνο.

Λευκή ταπετσαρία με γεωμετρικό σχέδιο.

Λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο σαλόνι

Λευκή ταπετσαρία με σχέδιο στο εσωτερικό του σαλόνι

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο σε διάφορα εσωτερικά δωμάτια

Στο υπνοδωμάτιο συνιστάται η χρήση λευκών ταπετσαριών με πλούσιο μοτίβο. Μια κορεσμένη εικόνα μπορεί να έχει μόνο ένα τοίχο, και τα υπόλοιπα είναι βαμμένα σε μια λευκή παλέτα. Έτσι, τονίζουμε την κεντρική ζώνη στο υπνοδωμάτιο. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αντίθεση στο φόντο τέτοιων ταπετσαριών, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά έπιπλα στο εσωτερικό. Με λευκή ταπετσαρία, σφυρήλατο σίδερο ή ξύλινα έπιπλα φαίνεται υπέροχα.

Λευκή ταπετσαρία με πρότυπο πλοίων

Λευκή ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κουζίνα

Λευκή ταπετσαρία με ένα πολύχρωμο μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με γκρι μοτίβο.

Μεταξοτυπία λευκή ταπετσαρία

Λευκή ταπετσαρία με μπλε μοτίβο.

Λευκή ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κρεβατοκάμαρα

Λευκή ταπετσαρία με τροπικό μοτίβο.

Η κουζίνα μας συνδέεται συχνά με την καθαριότητα. Λευκή ταπετσαρία για την κουζίνα με ένα μοτίβο είναι μια τέλεια λύση. Δεν υπόκεινται σε τόσο σοβαρή ρύπανση όπως η απλή έκδοση. Εάν επιλέξετε πλένεται ταπετσαρία για την κουζίνα, τότε δεν θα έχετε προβλήματα με τον καθαρισμό. Τέτοιες ταπετσαρίες συνδυάζονται τέλεια με έπιπλα, μια σκοτεινή κορυφή.

Για τις κουζίνες, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια φωτεινά υφάσματα, αντίθεση προσόψεις. Θα εναρμονιστούν αρμονικά στο φόντο των λευκών τοίχων. Το κύριο πράγμα είναι ότι το υλικό της ταπετσαρίας για την κουζίνα διακρίνεται από ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας. Το γεγονός είναι ότι η κουζίνα είναι ένα μέρος για την προετοιμασία μιας ποικιλίας πιάτων, οπότε ο τόπος αυτός είναι πιο πιθανό να είναι μολυσμένος από άλλους.

Ταπετσαρία σε ασπρόμαυρες λωρίδες

Λευκή ταπετσαρία με μπλε ρίγες.

Καθιστικό - ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι μαζεύονται για να συνομιλήσουν και να περάσουν πολύ καλά. Αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό, άνετο. Λευκή ταπετσαρία με μια φωτογραφία θα είναι μια εξαιρετική λύση για το σαλόνι. Με τη βοήθεια της λευκής ταπετσαρίας, ο χώρος επεκτείνεται οπτικά, γεμάτος με φως. Με τα χιονισμένα ταπετσαρία αντίκες έπιπλα φαίνεται πλεονεκτική. Το δάπεδο μπορεί να είναι οτιδήποτε. Φαίνεται μεγάλη laminate κάτω από κεράσι ή φως καρυδιά.

Όπως γνωρίζετε, συχνά στο διάδρομο ενός πολυώροφου κτιρίου δεν υπάρχουν παράθυρα. Από αυτό, το δωμάτιο φαίνεται σκοτεινό και κάπως θλιβερό. Το λευκό χρώμα συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Μια φωτεινή παλέτα για το διάδρομο δεν είναι η πιο πρακτική επιλογή. Αυτό το δωμάτιο είναι πιο επιρρεπές σε ρύπανση. Συνιστάται η τοποθέτηση πλαισίων, ένα περίγραμμα με ύψος τουλάχιστον 0,5 μέτρων.

Λευκή ταπετσαρία με μια φωτογραφία στο διάδρομο

Λευκή ταπετσαρία με εκτύπωση

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο μπάνιο

Λευκή ταπετσαρία βινυλίου

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής ταπετσαρία στον τοίχο

Η ταπετσαρία δεν θα σας κρατήσει πολύ, αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα αυτής της διαδικασίας. Το κύριο πράγμα είναι να ολοκληρώσετε ποιοτικά την προετοιμασία του τοίχου πριν ξεκινήσετε την εργασία. Ο τοίχος πρέπει να σκουριάζει, εξαλείφοντας τις παραμικρές ατέλειες. Το τελικό στόκος πρέπει να είναι λευκό. Η βασική διαδικασία είναι η εξής:

 1. Ασταρώστε τους τοίχους με ένα μείγμα βαθιάς διείσδυσης. Το υλικό εφαρμόζεται σε ένα παχύ στρώμα.
 2. Η ταπετσαρία γίνεται μετά την ξήρανση του αστάρι. Ο τόπος εφαρμογής της σύνθεσης πρέπει να είναι απόλυτα καθαρός, καθώς θα κολλήσετε την λευκή ταπετσαρία.
 3. Προετοιμασία κόλλας. Η κόλλα επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο της ταπετσαρίας που αγοράσατε. Ο ρυθμός κατανάλωσης κόλλας ανά λίτρο νερού αναγράφεται στη συσκευασία.

Κόψτε μια ταινία ταπετσαρίας σταθερού μήκους και απλώστε την ταπετσαρία με κόλλα. Πραγματοποιούμε τοίχους με ένα λεπτό στρώμα. Η κόλληση γίνεται απαλά από πάνω προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, η ταπετσαρία βαθμιαία εξομαλύνεται χρησιμοποιώντας ένα ρολό. Η πιο ενδελεχής ανάγκη να κυλήσετε τις άκρες. Η αραιωμένη κόλλα αποθηκεύεται για 2-3 ημέρες. Για να μην στεγνώσει η κόλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να καλύψετε τον κάδο με ένα υγρό πανί.

Λευκή ταπετσαρία σε στιλ Προβηγκίας

Λευκή ταπετσαρία με ένα σχέδιο στην κρεβατοκάμαρα

Λευκή ταπετσαρία με ασημένιο μοτίβο

Η χρήση λευκών ταπετσαριών με μοτίβο δίνει στον χρήστη ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών πλεονεκτημάτων. Με τη βοήθειά τους, ο χώρος αυξάνεται οπτικά και γεμίζει με φως. Είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να κολλήσετε τους τοίχους με τέτοιες ταπετσαρίες του δωματίου, οι οποίες είναι σκοτεινές και βρίσκονται στη βόρεια πλευρά. Το λευκό είναι ένα μεγάλο σκηνικό για μια ποικιλία σχεδίων. Τα σκούρα έπιπλα που βρίσκονται στο φόντο των τοίχων αυτών φαίνονται μεγαλοπρεπώς και πολυτελώς.

Αναμφισβήτητα ελαφρά τοίχοι είναι εύκολα λερωμένα. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε επιπρόσθετα ειδικά για πάνελ κουζίνας κατασκευασμένα από εύχρηστο υλικό. Πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε ζημιά στην επιφάνεια της ταπετσαρίας.

Λευκή ταπετσαρία με ασημένιο μοτίβο στο εσωτερικό

Λευκή ταπετσαρία με γκρι μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία και μαύρο μοτίβο - μια δημοφιλής τάση της σεζόν

Κομψή λευκή ταπετσαρία με μαύρο μοτίβο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που έχουν μια καλή γεύση. Αυτό το μαύρο και άσπρο φινίρισμα φαίνεται πρωτότυπο και συγκρατημένο. Και αν προσθέσετε φωτεινά αξεσουάρ, τότε το εσωτερικό θα αποδειχθεί πιο δυναμικό. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μαύρες εκτυπώσεις. Μπορεί να είναι μια σκακιέρα, μια ζέβρα, γεωμετρικά σχήματα, εκτυπώσεις, floral στολίδια και πολλά άλλα. Η επιλογή του διακοσμητικού εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Λευκή και μπλε ταπετσαρία με μοτίβο

Λευκή ταπετσαρία με σχέδιο στο σκανδιναβικό εσωτερικό

Λευκή ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρα

Εάν οδηγείτε ένα μέτριο και απομονωμένο τρόπο ζωής, τότε θα είστε άνετοι σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλές μαύρες εικόνες σε λευκό ταπετσαρία. Αν σας αρέσουν τα θορυβώδη και διασκεδαστικά γεγονότα, τότε είναι προτιμότερο οι τοίχοι να έχουν πιο λευκό χρώμα. Η κυριαρχία του λευκού είναι ιδιαίτερα κατάλληλη σε σκοτεινά δωμάτια. Εάν θέλετε να μαλακώσετε το ασπρόμαυρο φόντο, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία από ματ και μεταλλικές αποχρώσεις στο εσωτερικό. Μπορείτε να προσθέσετε θετικό στο διάστημα αραιώνοντας την ταπετσαρία με πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, μοβ.

Λευκή ταπετσαρία με σχέδιο σε διαμέρισμα στούντιο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο

Όταν χρησιμοποιείτε χρώματα μιας φωτεινής παλέτας, βεβαιωθείτε ότι δεν αποκλίνουν από τη γενική ιδέα του εσωτερικού. Αν ο χώρος κυριαρχείται από λευκό, συνιστάται να αραιώνετε το εσωτερικό με ένα κρύο γκάμα. Στη ρομαντική ατμόσφαιρα του δωματίου μπορείτε να προσθέσετε λίγο λιλά, ροζ, ροδάκινο χρώμα.

Λευκή ταπετσαρία με ένα μοτίβο στο μπάνιο

Λευκή ταπετσαρία με μοτίβο στο εσωτερικό του μπάνιου

Έτσι, το λευκό χρώμα είναι ουδέτερο και καθολικό. Είναι σε υψηλή ζήτηση τόσο σε οικιακούς χώρους όσο και σε εμπορικούς χώρους. Λευκή ταπετσαρία με στολίδια για κουζίνα, κρεβατοκάμαρα ή σαλόνι βοηθά να γίνει ο χώρος μεγαλύτερος. Με τη βοήθεια τους, ο χώρος γεμίζει με το φως και την άνεση.

Λευκή ταπετσαρία με σχέδιο ζιγκ-ζαγκ

Λευκή ταπετσαρία με χρυσό μοτίβο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)