Αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό των σπιτιών και των διαμερισμάτων (25 φωτογραφίες)

Αμερικανοί εσωτερικοί χώροι - ευρύχωροι και εκλεκτικοί, μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για ένα σύγχρονο διαμέρισμα και το σπίτι. Πρόκειται για μια ποικιλία επίπλων, ένα κράμα πολιτισμών - δημιουργώντας από κοινού την εντύπωση της ενότητας.

Αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού

Αμερικανική εσωτερική διακόσμηση υπνοδωματίου

Αμερικανική σχεδίαση κουζίνας

Χαρακτηριστικά:

 • Εκλεκτικισμός. Οι πολιτισμοί των Ινδών, οι πρώτοι άποικοι, οι άλλες εθνικότητες και οι διάφορες χώρες, τα πολύχρωμα έπιπλα τους συνυφασμένα με το αμερικανικό εσωτερικό. Εξαιτίας αυτής της ποικιλομορφίας, ο κλασικός σχεδιασμός των αμερικανικών σπιτιών είναι τόσο ευέλικτος.
 • Εξαιρετικά ορθολογική χρήση της περιοχής του σπιτιού. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να είναι πρακτικοί και αν έχουν ελεύθερο χώρο πάνω από το συρταριέρα ή σε μια άλλη γωνιά του σπιτιού, σίγουρα θα το χρησιμοποιήσουν για καλή χρήση. Στα σπίτια χρησιμοποιούνται σπάνια επιπλέον διαμερίσματα. Για παράδειγμα, ο κοινός χώρος της κουζίνας και της τραπεζαρίας και του καθιστικού για τους Αμερικανούς είναι κοινό πράγμα. Στη χώρα μας, αυτή η μέθοδος επέκτασης των δωματίων εισάγεται σταδιακά στα μάζα.
 • Κεντρική ρύθμιση επίπλων. Για παράδειγμα, οι Αμερικανοί προσπαθούν να οργανώσουν τραπέζια για το σαλόνι και τις τραπεζαρίες, καθώς και στην κουζίνα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, σχηματίζοντας ένα είδος νησιού - αυτό είναι ένα αμερικανικό κλασικό. Είναι εύκολο να προσεγγίσετε ένα τέτοιο τραπέζι από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αλλά, βεβαίως, για να τακτοποιήσετε τα έπιπλα με αυτόν τον τρόπο, χρειάζονται κατάλληλοι χώροι.
 • Μικρή διακόσμηση. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να είναι λογικοί, οπότε είναι απίθανο να δείτε μπούκλες στο σπίτι, πολλά υφάσματα και περιττά μπιχλιμπίδια. Ακόμα και ο σχεδιασμός των υπνοδωματίων είναι απλός και συνοπτικός.
 • Η ιδιαιτερότητα του αμερικανικού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης δωματίου είναι ένα είδος κοκτέιλ από διαφορετικά είδη και στυλ. Το Μεξικό συνυφαίνεται με την Κίνα, τη Σκανδιναβία με την Ιταλία. Και όλα είναι αρμονικά, όλα φαίνονται μοναδικά. Αυτός ο τύπος εσωτερικού χώρου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες δημιουργικότητας. Αερόμπικ σε αυτήν την περιοχή ήταν το ύφος σοφίτα τέχνης, δημοφιλές για διακόσμηση στο σπίτι στην προηγμένη Νέα Υόρκη.
 • Το εσωτερικό των αμερικανικών σπιτιών δίνει πάντα την εντύπωση της ελευθερίας, της ευρυχωρίας και της ελαφριάς. Η εντύπωση του αυθορμητισμού, αν και μπορεί να έχει μελετηθεί προσεκτικά από τους καλύτερους σχεδιαστές.
 • Η άνεση έρχεται πρώτη. Κανένας αμερικανός δεν θα θυσιάσει την ευχαρίστησή του για χάρη ορισμένων διακοσμητικών, αν και όμορφων στοιχείων.
 • Το εσωτερικό των διαμερισμάτων στοχεύει στο γεγονός ότι οι επισκέπτες θα το βλέπουν συχνά: φίλοι, γνωστοί, συγγενείς. Επομένως, εάν κάποιος έχει βραβεία, κύπελλα, διπλώματα, γενικά, οτιδήποτε όμορφα πράγματα στο σπίτι κάποιου, βεβαιωθείτε ότι αυτό ασφαλώς θα βρίσκεται σε εξέχοντα μέρος στο αμερικανικό σπίτι. Αυτά τα πράγματα δεν προορίζονται για υπνοδωμάτιο. Κοντά τους θα πρέπει να παραμείνουν και να συγχαρώ την επιτυχημένη οικογένεια.
 • Σε κάθε αμερικανική κατοικία, ακόμη και τυπική, σίγουρα θα υπάρχουν μικρά πράγματα που θα αντικατοπτρίζουν την ατομικότητα των ιδιοκτητών. Οι Αμερικανοί δεν αναγνωρίζουν καμία εξουσία και δεν ακολουθούν ηλίθια τη μόδα. Γενικά, είναι πολύ αυτοπεποίθητοι, πολλοί από αυτούς θεωρούν ότι δεν είναι χειρότεροι σχεδιαστές από τους πιο διάσημους ανθρώπους σε αυτόν τον τομέα. Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί συχνά έρχονται με τους δικούς τους εσωτερικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, με τα χέρια σας, ένα φτιαγμένο ή εφευρεμένο σχέδιο θα γίνει μια ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Ακόμα κι αν αυτός ο ίδιος απλά συνέβαλε τα έπιπλα.
 • Τα έπιπλα είναι συνήθως απλές γραμμές, συνοπτική σχεδίαση. Οι ερωμένες δεν αγαπούν την βόλτα όλη την ημέρα, σκουπίζοντας τη σκόνη από τις μπούκλες και τα διαφορετικά ράφια.Τα ελαφρά έπιπλα προτιμώνται, ειδικά για τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι.
 • Δεν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες. Ακόμα και οι πρίζες και οι γωνίες των επίπλων στο αμερικανικό σπίτι είναι πιθανό να εξομαλυνθούν.
 • Οι Αμερικανοί αγαπούν τις αντίκες και το τρύγου και πολύ συχνά βρίσκουν έσκαψαν στα υπολείμματα ψύλλων και οι πωλήσεις γκαράζ κοσμούν περήφανα αμερικανικά σαλόνια. Οι ιδιοκτήτες συχνά τους αποκαθιστούν - και τα έπιπλα παίρνουν μια δεύτερη ζωή. Όλοι θα εκπλαγούν από την ικανότητα να κάνουν ένα νέο, όμορφο και μοναδικό πράγμα από ένα παλιό πράγμα.

Ένα μικρό σαλόνι με κλασική τραπεζαρία σε αμερικανικό στιλ

Αμερικάνικο κλασικό σαλόνι

Συνηθισμένο σπίτι

Σε ένα μέσο αμερικανικό σπίτι, σίγουρα θα υπάρχουν τέτοια δωμάτια:

Η κουζίνα

Το κέντρο του σπιτιού, ένας χώρος συγκέντρωσης τα πρωινά και τα βράδια ολόκληρης της οικογένειας. Η μεγαλύτερη απόλαυση στη μέση αμερικανική νοικοκυρά θα προκαλέσει μια μεγάλη κουζίνα. Η στενή κουζίνα δεν είναι σαφώς για τους Αμερικανούς.

Η αμερικανική κουζίνα περιλαμβάνει πολλές ξύλινες επιφάνειες. Εκτός από τα έπιπλα, το ξύλο είναι ευπρόσδεκτο στο σχεδιασμό των τοίχων, των δαπέδων και των οροφών. Όσο μεγαλύτερο και πιο φυσικό τόσο το καλύτερο. Για το σαλόνι, αυτός ο σχεδιασμός είναι επίσης σημαντικός.

Το αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό συχνά περιλαμβάνει το συνδυασμό ενός τραπεζίου κουζίνας με ένα μετρητή μπαρ, στον οποίο συνδέονται πολλές ψηλές καρέκλες. Είναι βολικό να καθίσετε και να συνομιλήσετε με την οικοδέσποινα του σπιτιού ενώ μαγειρεύει.

Αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό της κουζίνας

Αμερικάνικο στυλ σε μια φωτεινή κουζίνα

Αμερικανικός σχεδιασμός σε μια άνετη κουζίνα

Σαλόνι

Καλωσορίζουν τους φιλοξενούμενους εδώ, δεν είναι συνηθισμένο να απογειώνονται τα παπούτσια του δρόμου εδώ. Ο χώρος στο σαλόνι είναι κοινός, σχεδιασμένος για όλους. Τα καλύτερα έπιπλα είναι εδώ σε πλήρη θέα. Συνήθως μεγάλα και άνετα, αυτά τα δωμάτια βρίσκονται πάντα στο ισόγειο του σπιτιού και έχουν σχεδιαστεί για να συναντούν τους φίλους και να λαμβάνουν τους επισκέπτες.

Άγνωστοι άνθρωποι σπάνια περνούν από μια αμερικανική κατοικία πέρα ​​από τα μπροστινά δωμάτια.

Χαρακτηριστικά:

 • Όλα αυτά που η οικογένεια είναι περήφανη θα τοποθετηθούν αναγκαστικά στο σαλόνι. Είναι αποδεκτό ότι οι επισκέπτες ήταν ενθουσιασμένοι και συγχαρητήρια.
 • Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει απαραιτήτως έναν μεγάλο μαλακό καναπέ και καρέκλες.
 • Η τηλεόραση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αμερικανικού διαμερίσματος, τοποθετείται στο σαλόνι. Αυτό είναι το κέντρο του σύμπαντος για την οικογένεια. Στα υπνοδωμάτια των παιδιών, μερικές φορές δεν βάζουν μια τηλεόραση καθόλου, δικαίως πιστεύοντας ότι έχουν αρκετό κοινό.
 • Τις περισσότερες φορές, τα σαλόνια των αμερικανικών διαμερισμάτων δεν σχεδιάζονται με το ίδιο στυλ. Ο εκλεκτισμός στη διακόσμησή τους είναι πολύ έντονος. Αρχικά μπορεί να φαίνεται πολύχρωμο και άγευστο, αλλά τότε το μάτι το συνηθίζει και καταλαβαίνετε πόσο ευχάριστη και άνετη μπορείτε να νιώσετε σε ένα τόσο χαλαρό εσωτερικό σπίτι.

Αμερικανικός σχεδιασμός στο σαλόνι

Αμερικάνικο ντιζάιν σε ένα φωτεινό σαλόνι

Αμερικάνικο στυλ σε ένα κλασικό σαλόνι

Αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό του καθιστικού

Τραπεζαρία

Το αμερικάνικο στυλ στο εσωτερικό υποδηλώνει τη σύνδεσή του με την κουζίνα.

Αμερικανική τραπεζαρία στυλ

Ελάχιστα δύο υπνοδωμάτια

Συχνά αυτά τα δωμάτια βρίσκονται στον δεύτερο όροφο, όπου οδηγεί μια σκάλα. Ο σχεδιασμός των υπνοδωματίων είναι συνήθως ελαφρύς και λεπτός.

Οι Αμερικανοί συνήθως διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπιτιού κάτω από το κυρίως υπνοδωμάτιο. Συνηθέστερα συχνά είναι ένα ξεχωριστό μπάνιο και γκαρνταρόμπα. Παιδικά υπνοδωμάτια - σε μικρότερα δωμάτια, συχνά με ιδιωτικό μπάνιο ή ντους.

Χαρακτηριστικά:

 • Στο πάτωμα υπάρχει ένα χαλί που ταιριάζει στο στυλ της κρεβατοκάμαρας.
 • Το κρεβάτι στο κλασικό στυλ είναι σίγουρα κατασκευασμένο, πάνω - πολλά διαφορετικά χρωματιστά μαξιλάρια.
 • Τα έπιπλα είναι φωτεινά και ευχάριστα στο μάτι.
 • Ένα μεγάλο κρεβάτι είναι ένα κεντρικό στοιχείο της αμερικανικής κρεβατοκάμαρας. Δεν θα σώσει την ευκολία και το μέγεθός του, αν το επιτρέπει η περιοχή του διαμερίσματος. Και τα στρώματα θα έχουν τα καλύτερα - μοντέρνα ορθοπεδικά μοντέλα.
 • Τα δωμάτια είναι σπάνια βαμμένα σε διαφορετικά χρώματα, αλλά μόνο δύο βασικές ήρεμες αποχρώσεις θα χρησιμοποιηθούν εκεί. Για παράδειγμα, ένα μοντέρνο σχέδιο: ένας συνδυασμός μπεζ και σοκολάτας ή μέντα και λεμόνι.
 • Απλίκες πάνω από το κρεβάτι, λαμπτήρες στα κομοδίνα.

Αμερικάνικο υπνοδωμάτιο

Γκρίζο υπνοδωμάτιο αμερικανικού τύπου

Αμερικάνικο υπνοδωμάτιο

Μπάνιο

Στα μπάνια, οι Αμερικανοί δεν θα βάλουν ποτέ ένα πλυντήριο ρούχων, ακόμη και αν η περιοχή τους επιτρέπει να τοποθετήσουν τουλάχιστον πέντε κομμάτια. Για μια τέτοια καθαρά λειτουργική οικιακή συσκευή, υπάρχει ένα διαμέρισμα στο σπίτι, και ο σκοπός των λουτρών είναι χαλάρωση και χαλάρωση.

 • Τις περισσότερες φορές, τα μπάνια γίνονται με φωτεινά χρώματα.
 • Το πάτωμα είναι πιο συχνά που εκτίθενται με μάρμαρο, λιγότερο συχνά - με ένα κεραμίδι ή ένα κεραμίδι.

Η περιοχή ενός τέτοιου διαμερίσματος θα είναι αρκετά αξιοπρεπή σύμφωνα με τα πρότυπά μας, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά μικρό από αμερικανικό μέγεθος.

Αμερικάνικο στυλ στο μπάνιο

Αμερικάνικο μπάνιο

Αμερικανικό μπάνιο

Χαρακτηριστικά διακόσμησης

 • Οι αμερικανικές νοικοκυρές αγαπούν τα αγγεία, ιδιαίτερα τα μεγάλα βάζα στο πάτωμα. Το χειμώνα μπορούν να γεμιστούν με όμορφες γυάλινες μπάλες και άλλα διακοσμητικά μπιχλιμπίδια - ο σχεδιασμός αυτός είναι πρωτότυπος και φαίνεται υπέροχος.
 • Οι μαγνήτες ψυγείων είναι ένα αναμφισβήτητο σημάδι μιας πραγματικής αμερικανικής κατοικίας. Αν η οικογένεια ταξιδεύει συχνά, δεν υπάρχει καθόλου αμφιβολία - από παντού, από οποιαδήποτε πόλη και χωριό θα φέρουν μαγνήτες.
 • Πίνακες ζωγραφικής. Επιλέγονται ανάλογα με το γούστο σας. Ακόμα κι αν το στυλ της ζωγραφικής δεν ταιριάζει στο εσωτερικό του διαμερίσματος ή του δωματίου, ο Αμερικανός θα το αγοράσει ακόμα αν σας αρέσει. Επιπλέον, οι περισσότερες φορές κρέμονται με ειδικό τρόπο - σε τέσσερα τεμάχια, επιλέγοντας ίσο μέγεθος.
 • Τα κεντημένα μαξιλάρια τοποθετούνται συνήθως στις καρέκλες στην τραπεζαρία και το καθιστικό. Αυτός ο σχεδιασμός δίνει την άνεση της αίθουσας.
 • Οι αμερικανικοί εσωτερικοί χώροι σημαίνουν αναγκαστικά βραβεία, αναμνηστικά, αναμνηστικά. Οικογενειακές φωτογραφίες σε όμορφα σκελετά θα απολαύσουν σίγουρα σε μια εξέχουσα θέση στο σαλόνι. Είναι ιερό.
 • Στο ανώτατο όριο, τα σώματα είναι σπάνια. Συχνότερα υπάρχουν οπαδοί. Και οι λάμπες είναι στους τοίχους, το δάπεδο, τα κομοδίνα. Αλλά στα σαλόνια πάνω από το μεγάλο τραπέζι έβαζαν ακόμα έναν όμορφο πολυέλαιο.

Συνολικά, είναι πολύ απλό να ζωντανέψει το εσωτερικό των αμερικανικών διαμερισμάτων · δεν χρειάζονται μεγάλα ποσά και ακριβά έπιπλα. Η απλότητα και η λειτουργικότητα, η πρακτικότητα και ο εκλεκτισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός του σπιτιού χαιρετίζει επίσης τις έντονες αντιθέσεις, ειδικά στο σαλόνι. Δεν χρειάζεται να φοβάστε τα φωτεινά χρώματα και τις προσαρμοσμένες λύσεις. Τις περισσότερες φορές αποδίδουν πολύ επιτυχία, δίνοντας την προσωπικότητα του σαλονιού και μια ιδιαίτερη γοητεία.

Φωτεινό σαλόνι σε αμερικανικό στιλ

Λακωνικός χώρος ανάγνωσης αμερικανικού τύπου

Φωτεινό σαλόνι σε κλασικό αμερικανικό στιλ

Μίξη στυλ στο αμερικανικό εσωτερικό

Σύγχρονο αμερικανικό εσωτερικό

Φωτεινό αμερικανικό σαλόνι εσωτερικό

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)