Ακρυλικό ταπετσαρία: συμβουλές εφαρμογής, ποικιλίες (22 φωτογραφίες)

Ακρυλικό ταπετσαρία είναι μια καινοτομία στον τομέα της διακόσμησης, η οποία έχει ένα μεγάλο αριθμό αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Αυτό είναι ένα ανάλογο της αφρώδους ταπετσαρίας βινυλίου. Το ακρυλικό χαρακτηρίζεται από ιδιότητες υψηλής απόδοσης. Είναι ανθεκτικό στην τριβή και θα κρατήσει τον ιδιοκτήτη του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ακρυλικές ταπετσαρίες είναι προσιτές και οι σχεδιαστικές τους δυνατότητες είναι εκπληκτικές.

Ακρυλικό ταπετσαρία με αφηρημένο μοτίβο

Ακρυλική ταπετσαρία ζωγραφικής εκτύπωσης

Επιπλέον, είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πολυμερές υλικό. Επιτρέπει στους τοίχους να αναπνέουν και δεν απελευθερώνουν τοξικές ουσίες στο περιβάλλον. Από αυτή την άποψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για υπνοδωμάτιο ή παιδικό δωμάτιο. Το υλικό δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην έξοδο. Δεν φοβάται τις μηχανικές βλάβες και είναι ιδανικό για σπίτια με ζώα ή μικρά παιδιά.

Ακρυλικό ταπετσαρία με πεταλούδες

Ακρυλικό ταπετσαρία σε κλασικό στυλ

Το ακρυλικό είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Ωστόσο, δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε για μπάνιο ή μπάνιο. Συνιστάται να αποφεύγετε την άμεση επαφή με το νερό εάν έχουν τοποθετηθεί ακρυλικά ταπετσαρίες σε αυτά τα δωμάτια. Το ακρυλικό είναι ένα καθολικό υλικό, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ένα δωμάτιο με τέτοια διακόσμηση γεμίζει με πολυτέλεια και κομψότητα.

Ακρυλικό ταπετσαρία με πουλιά

Ακρυλικό ταπετσαρία με σακούρα

Ακρυλικές ταπετσαρίες είναι δημοφιλείς σήμερα. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική. Στην επιφάνεια της ταπετσαρίας υπάρχουν διάφορα στοιχεία ανακούφισης. Συνήθως, ένα σχέδιο είναι παρόμοιο με οποιαδήποτε θεαματική στιγμές ή εγκεφαλικά επεισόδια του καλλιτέχνη. Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν να επιλέξουν την αρχική ταπετσαρία με ακρυλικό ψεκασμό. Φαίνονται ασυνήθιστα και γεμίζουν το δωμάτιο με μια ιδιαίτερη γοητεία.

Floral Ακρυλικό ταπετσαρία

Ακρυλικό ταπετσαρία στο εσωτερικό του σπιτιού

Ποικιλίες ακρυλικών ταπετσαριών

Ακρυλικά ταπετσαρίες στην καταναλωτική αγορά έχουν εμφανιστεί πρόσφατα. Από αυτή την άποψη, δεν υπάρχουν τόσο πολλές ποικιλίες. Ωστόσο, η ποικιλία χρωμάτων και υφών είναι τεράστια. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ακρυλικής ταπετσαρίας:

  • Ακρυλικό ταπετσαρία, εφαρμοσμένη σε βάση χαρτιού. Αυτός ο τύπος ταπετσαρίας θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Επιλέγεται συνήθως για παιδικό δωμάτιο ή υπνοδωμάτιο. Το κύριο πράγμα κατά την εφαρμογή αυτού του τύπου ταπετσαρίας είναι η εφαρμογή κόλλας στο απαιτούμενο ποσό. Εάν υπάρχει μεγάλη κόλλα, τότε η ταπετσαρία μπορεί να σχιστεί στη διαδικασία. Συνιστάται να κολλάτε στον τοίχο ένα φρεσκοτριμμένο με ταινία κόλλας γρήγορα και με ακρίβεια. Οι λωρίδες απλώνονται με κόλλα εναλλάξ. Οι χαρτιού ακρυλικές ταπετσαρίες είναι φθηνές.
  • Ακρυλικό ταπετσαρία που έχει μη υφασμένη βάση. Σε αυτή την περίπτωση, το μη υφασμένο υπόστρωμα μπορεί να εκτελέσει μια ενισχυτική λειτουργία. Τέτοιες μη υφανθεί ταπετσαρία δεν θα σχίσει ακόμη και αν υπάρχει μια ημιτελή ρωγμή στον τοίχο. Αυτές οι ταπετσαρίες είναι εύκολο να εφαρμοστούν, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να επικαλυφθούν με κόλλα. Απλά πρέπει να ληφθούν και να κολληθούν.

Ακρυλική ταπετσαρία οικολογικού στυλ

Γαλλική ακρυλική ταπετσαρία

Χαρακτηριστικά της εφαρμογής ταπετσαρία στον τοίχο

Εάν δεν ξέρετε πώς να κολλήσετε ακρυλική ταπετσαρία, τότε έχετε διαβάσει τις οδηγίες σχετικά με αυτό το θέμα, μπορείτε να εφαρμόσετε ανεξάρτητα το υλικό στον τοίχο. Κάθε ιδιοκτήτης ονειρεύεται μια ανέξοδη και συμπαγή διακόσμηση τοίχων. Η διαδικασία της συγκόλλησης εξαρτάται από το είδος της ταπετσαρίας που έχετε επιλέξει. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κολλώνετε ακρυλικά ταπετσαρίες:

  • Η σωστή επιλογή της συγκολλητικής σύνθεσης. Δεν συνιστάται η χρήση καθολικής κόλλας. Είναι προτιμότερο να λαμβάνετε ένα ειδικά σχεδιασμένο για ακρυλικά ταπετσαρίες.
  • Η σωστή εφαρμογή.Λιπαντική ταπετσαρία για τοίχους θα πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια με την κατάλληλη εξομάλυνση. Μη χρησιμοποιείτε πλαστική σπάτουλα για το σκοπό αυτό. Είναι καλύτερα να εκτελέσετε τη διαδικασία εξομάλυνσης χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο.

Ακρυλικό γεωμετρική ταπετσαρία

Ακρυλικό ταπετσαρία στο σαλόνι

Εάν η ακρυλική ταπετσαρία έχει εφαρμοστεί σωστά στον τοίχο, τότε θα σας ευχαριστήσουν με την αξεπέραστη εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικά, η συγκόλληση ακρυλικής ταπετσαρίας είναι παρόμοια με την εφαρμογή άλλων υλικών. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που είναι σημαντικές για την παρατήρηση. Εξετάστε τα κύρια στάδια της κόλλησης ακρυλικό ταπετσαρία στον τοίχο:

  1. Προετοιμασία της επιφάνειας τοίχου για ταπετσαρία. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους τοίχους του παλαιού υλικού. Για να εξαφανιστεί το παλιό υλικό πιο γρήγορα, απαιτείται ένα διάλυμα σαπουνιού στο υλικό. Η ταπετσαρία που έχει εμποτιστεί μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με μια σπάτουλα. Η βαφή με βάση το νερό από τους τοίχους μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας μεταλλική σπάτουλα. Ένα τοίχωμα που έχει καθαριστεί από ταπετσαρία θα πρέπει να ελεγχθεί για κενά αέρα. Η επιφάνεια του τοίχου θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτό θα αποτρέψει το καλούπι και το ανεπιθύμητο υλικό από το ξεφλούδισμα.
  2. Επιλέγοντας την καλύτερη κατάλληλη κόλλα ταπετσαρίας. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε κόλλα από εργοστάσιο. Εξετάστε τη βάση της ταπετσαρίας (χαρτί, μη υφασμένα).
  3. Σημειώνοντας τον τοίχο. Αυτό πρέπει να γίνει για να εφαρμοστεί η ταπετσαρία ομοιόμορφα και σωστά.
  4. Κοπή του ρολού και εφαρμογή κόλλας. Κατά τη διαδικασία της κοπής απαιτείται να υιοθετηθούν τα χαρακτηριστικά ενός σχεδίου ή σχεδίου, όπως με χαρτί ταπετσαρίας. Η ταπετσαρία είναι εμποτισμένη με ένα μικρό και τακτοποιημένο στρώμα κόλλας. Είναι απαραίτητο να αποκλείσετε την εμβάπτιση. Εάν η ταπετσαρία είναι μη υφασμένη, τότε μπορεί να μην απαιτείται η εφαρμογή κόλλας.
  5. Κολλήστε τον καμβά στην επιφάνεια του τοίχου. Στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας όλα τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι κλειστά. Ο καμβάς εφαρμόζεται στον τοίχο. Η άκρη του καμβά θα πρέπει να ταιριάζει με τα σημάδια. Οι νέες λωρίδες πρέπει να ενώνονται με κολλημένα στοιχεία. Η ταπετσαρία εξομαλύνεται με ρολό. Όλα τα επιδόματα κόβονται με ένα τεχνικό μαχαίρι.
  6. Γήρανση και ξήρανση. Αυτά είναι τα τελικά στάδια της εργασίας. Το δωμάτιο με ταπετσαρία πρέπει να παραμείνει κλειστό για 1-2 ημέρες.

Ακρυλικό ταπετσαρία στο εσωτερικό του καθιστικού

Ακρυλικό ταπετσαρία στην κουζίνα

Ακρυλικό ταπετσαρία στο εσωτερικό του διαμερίσματος

Πώς να φροντίσετε για την ακρυλική ταπετσαρία;

Εάν αγοράσατε ταπετσαρία από ακρυλικό, τότε θα πρέπει να εξοικειωθείτε επιπλέον με πληροφορίες σχετικά με το πώς να φροντίζετε σωστά αυτό το υλικό. Πρέπει να μάθετε πώς να καθαρίζετε σωστά τις ταπετσαρίες από ακρυλικά. Αυτή η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Μην χρησιμοποιείτε λειαντικές ενώσεις στη διαδικασία καθαρισμού της επιφάνειας, καθώς μπορεί να βλάψουν την ταπετσαρία, καταστρέφοντας την εμφάνισή τους.

Art Nouveau Ακρυλικό ταπετσαρία

Μαρμάρινη ακρυλική ταπετσαρία

Η διαδικασία καθαρισμού της επιφάνειας σκόνης και σκόνης συνιστάται να γίνεται με μαλακό πανί και απορρυπαντικό. Τα απορρυπαντικά πρέπει επίσης να είναι απαλά. Αν δεν έχετε πληροφορίες σχετικά με το εάν το απορρυπαντικό σας είναι κατάλληλο για ακρυλικό, τότε είναι προτιμότερο να το εγκαταλείψετε. Το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς απομακρύνεται εύκολα από τον ακρυλικό τοίχο με καθαρό νερό.

Κολλήσει ακρυλικό ταπετσαρία

Προστατευτική Ακρυλική ταπετσαρία

Ακρυλικές ταπετσαρίες θα γεμίσουν το σπίτι σας με την άνεσή σας. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικό και με σωστή χρήση θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακρυλικό ταπετσαρία είναι μια νικηφόρα επιλογή για διακόσμηση τοίχου και οροφής. Συνδέονται εύκολα, βολικά και αρκετά γρήγορα.

Εξάγωνο Ακρυλικό ταπετσαρία

Σκωληκοειδής ακρυλική ταπετσαρία

Ακρυλικό ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)