Γωνιακό μπάνιο στο εσωτερικό: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε (53 φωτογραφίες)

Το μπάνιο είναι ένα σημαντικό μέρος του ανθρώπινου σπιτιού, και ως εκ τούτου της ανθρώπινης ζωής. Από όλα τα δωμάτια που διατίθενται στο διαμέρισμα, το άτομο επισκέπτεται πιο συχνά το μπάνιο, επομένως, η ευεξία ενός ατόμου εξαρτάται από το πόσο άνετο είναι το μπάνιο, τόσο ηθικό όσο και φυσικό. Είναι υπέροχο αν υπάρχει ένα ευρύχωρο μπάνιο στο σπίτι, αλλά τι γίνεται αν αυτό το δωμάτιο δεν είναι πολύ μεγάλο και είναι δύσκολο να βάλετε ένα πλήρες λουτρό σε αυτό; Σε αυτή την περίπτωση, μια γωνιακή μπανιέρα είναι χρήσιμη.

Γωνιακή ακρυλική μπανιέρα

Γωνιακή μπανιέρα χυτοσιδήρου

Γωνιακή μπανιέρα μαύρη

Μπανιέρα Antique Corner

Ασύμμετρο γωνιακό μπάνιο

Γωνιακή μπανιέρα

Γωνιακή μπανιέρα λευκό

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός γωνιακού μπάνιου

Πριν ξεκινήσετε το ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε ένα γωνιακό λουτρό, είναι απαραίτητο να περιγράψετε τα κύρια πλεονεκτήματα του, καθώς και τα μειονεκτήματα:

 • Τα σύγχρονα γωνιακά λουτρά, παρά τη δομή και το μέγεθος τους, καθιστούν δυνατή την πλήρη αξιοποίησή τους ακόμη και σε ψηλά άτομα.
 • Αυτή η μπανιέρα είναι εργονομική. Δεν καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο στο δωμάτιο, δεν παρεμποδίζει την πρόσβαση σε άλλα είδη υγιεινής και επίπλων που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.
 • Το γωνιακό μπάνιο στο εσωτερικό του μπάνιου φαίνεται πολύ κατάλληλο και βιολογικό.
 • Το εσωτερικό του μπάνιου με γωνιακή μπανιέρα φαίνεται μοντέρνα και αισθητικά ευχάριστη.
 • Όλα τα είδη πρόσθετων συσκευών μπορούν να εγκατασταθούν σε μπανιέρα αυτής της φόρμας. Για παράδειγμα, ένα υδρομασάζ: η γωνιακή μπανιέρα υδρομασάζ δεν καταστρέφει τη σχεδίαση ολόκληρου του δωματίου, αλλά υπάρχει μεγάλο όφελος από μια τέτοια μπανιέρα. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τον οπίσθιο φωτισμό, το ηχοσύστημα, τα ράφια όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα είδη απορρυπαντικών.

Όσον αφορά τα μείγματα, υπάρχει ίσως μόνο ένα μείον εδώ: οι μικρές γωνιακές μπανιέρες μπορεί να μην φαίνονται πολύ βολικές για χρήση.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπανιέρες, τα γωνιακά λουτρά μπορούν να είναι δεξιόστροφα και αριστερόχειρα. Λόγω αυτού, η εγκατάσταση της βρύσης και η εκκένωση του νερού είναι δυνατή σε διάφορες εκδόσεις, λόγω των οποίων μπορείτε να κάνετε μια αισθητή ποικιλία στο συνολικό σχέδιο του μπάνιου.

Γωνιακή μπανιέρα κλασική

Γωνιακή μπανιέρα με διακόσμηση

Γωνιακή μπανιέρα με ξύλινη ταπετσαρία

Γωνιακός σχεδιασμός μπάνιου

Γωνιακό μπάνιο στο σπίτι

Γωνιακό μπάνιο με ντους

Γωνιακό μπάνιο με ντους

Περισσότερα για τα σχήματα και τους τύπους των γωνιακών λουτρών

Επί του παρόντος, τα εμπορικά καταστήματα πωλούν μια μεγάλη ποικιλία γωνιακών μοντέλων λουτρών. Μπορούν να έχουν μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, διαφέρουν επίσης στη μορφή και το βάθος του μπολ, έχουν επίσης διαφορετική διάρκεια ζωής. Με την έννοια του σχεδιασμού τους, υπάρχουν οι απλούστερες γωνιακές μπανιέρες, υπάρχουν αληθινά έργα τέχνης, τα κύπελλα των οποίων είναι κατασκευασμένα με πέταλα, σταγόνες νερού, ανεμιστήρες κλπ. Επιπλέον, πωλούνται δημοφιλή μοντέλα δύο μπολ.

Γωνιακό μπάνιο σε ελληνικό στιλ

Γωνιακή μπανιέρα

Γωνιακή μπανιέρα με υδρομασάζ

Γωνιακό μπάνιο σε ελληνικό στιλ

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, όλα τα γωνιακά λουτρά χωρίζονται σε δύο ποικιλίες:

 • συμμετρικές γραμματοσειρές.
 • ασύμμετρες γωνιακές μπανιέρες.

Γωνιακή μπανιέρα στο εσωτερικό

Γωνιακό πέτρινο μπάνιο

Γωνιακή μπανιέρα γύρω

Πλατεία μπανιέρα

Γωνιακό λουτρό

Η συμμετρική γωνιακή μπανιέρα είναι πιο οικεία. Πρόκειται για μια μπανιέρα με τη σωστή διαμόρφωση, χωρίς στυλιστικά διακοσμητικά στοιχεία. Είναι βολικό και άνετο, δημιουργεί μια αίσθηση πολυτέλειας στο δωμάτιο. Το σημαντικότερο μειονέκτημα του είναι ότι είναι δύσκολο να εγκατασταθεί ένα τέτοιο λουτρό στο Χρουστσόφ, όπου υπάρχει πολύ μικρός χώρος.

Γωνιακό μπάνιο με μωσαϊκό

Ένα ασύμμετρο γωνιακό λουτρό με την έννοια του σχεδιασμού του είναι πολύ πιο απρόβλεπτο από ένα λουτρό της σωστής μορφής. Η διαμόρφωσή του μπορεί να είναι οτιδήποτε: εξαρτάται από τον σχεδιαστή που το σχεδίασε. Αυτό μπορεί να είναι ασυνήθιστο για το μάτι, αλλά τέτοια μπάνια είναι πολύ δημοφιλή.Λόγω της εργονομίας του, ένα ασύμμετρο γωνιακό μπάνιο μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε ένα σχετικά μικρό δωμάτιο - εάν είναι εγκατεστημένο σωστά, θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.

Γωνιακή οβάλ λουτρό

Γωνιακό μπάνιο μικρό

Νεοκλασικό γωνιακό μπάνιο

Γωνιακή μπανιέρα δίπλα στο παράθυρο

Γωνιακό μπάνιο με πλακάκια

Ακρυλική μπανιέρα

Οι τύποι γωνιακών λουτρών υποδιαιρούνται επίσης ανάλογα με τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. Εδώ η αναθεώρηση θα πρέπει να ξεκινά με μια ακρυλική διαμόρφωση.

 • Χάρη στη θερμοπλαστικότητά του, είναι δυνατό να κατασκευαστεί μια ακρυλική μπανιέρα οποιουδήποτε σχήματος, συμμετρική και ασύμμετρη. Για τον ίδιο λόγο, οι ακρυλικές μπανιέρες μπορεί να είναι μεγάλες, αλλά μπορεί να είναι πολύ μικρές.
 • Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι ελαφρές, καθιστώντας τους εύκολο να μεταφέρονται, καθώς και να συναρμολογούνται.
 • Έχουν αισθητική εμφάνιση. Το νερό δεν επηρεάζει το ακρυλικό, δεν γίνεται θαμπό και κίτρινο με την πάροδο του χρόνου. Η ακρυλική μπανιέρα είναι εύκολη στη φροντίδα. Το ακρυλικό έχει την ιδιότητα να μην απορροφά ακαθαρσίες, οπότε η γραμματοσειρά πρέπει να σκουπίζεται από καιρό σε καιρό και δεν απαιτεί άλλη φροντίδα.
 • Το κύριο μειονέκτημα των ακρυλικών υδραυλικών εγκαταστάσεων είναι η σχετικά χαμηλή αντοχή τους. Ακόμα και ένα κομμάτι σαπουνιού που έχει πέσει τυχαία μπορεί να προκαλέσει τρύπα στην μπανιέρα · επομένως, για να αντιμετωπίσετε το βάρος του νερού και ενός ατόμου, συνιστάται να το συνδυάσετε με ένα ενισχυτικό πλαίσιο ή πλαίσιο κατά την εγκατάσταση.

Τα πλεονεκτήματα μιας ακρυλικής μπανιέρας είναι πολύ μεγαλύτερα από τα μειονεκτήματα και επομένως η ασύμμετρη ακρυλική γωνιακή μπανιέρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γωνιακές μπανιέρες.

Γωνιακή μπανιέρα με πάνελ

Γωνιακή πλαστική μπανιέρα

Γωνιακή μπανιέρα με πλακάκια

Γωνιακό μπάνιο στο βάθρο

Γωνιακή μπανιέρα με ράφια

Γωνιακές μπανιέρες από χάλυβα

Το χαλύβδινο γωνιακό λουτρό με την έννοια της δημοτικότητας παίρνει τη δεύτερη θέση μετά το ακρυλικό λουτρό.

 • Ο χάλυβας είναι ένα υλικό που μεταποιείται εύκολα, έτσι υπάρχουν πολλές ποικιλίες και σχήματα χαλύβδινων γωνιακών μπανιέρων στην αγορά.
 • Το χαλύβδινο λουτρό είναι σχετικά ελαφρύ, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί μόνο του.
 • Λόγω του μικρού βάρους καθώς και της δομής, οι μεταλλικές κατασκευές είναι πολύ ασταθείς. Κατά την τοποθέτησή τους, πρέπει να τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να στηρίζονται ταυτόχρονα σε τρία στηρίγματα (είναι καλύτερα αν είναι τοίχοι) ή σε ενισχυτικό πλαίσιο.
 • Ο χάλυβας έχει τη δυνατότητα να κρυώσει γρήγορα και συνεπώς το νερό στο λουτρό χάλυβα θα κρυώσει επίσης γρήγορα.
 • Το νερό ρέει στο λουτρό χάλυβα με μεγάλο θόρυβο. Ειδικά αν πρόκειται για ένα μικρό μπάνιο με γωνιακή μπανιέρα - σε αυτή την περίπτωση, ο ήχος του νερού θα είναι ακόμα πιο ακουστός.
 • Ένα λουτρό χάλυβα μπορεί να διαρκέσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα - το πολύ 15 χρόνια. Ο χάλυβας είναι ενεργά σε επαφή με το νερό, με αποτέλεσμα τη σκουριά, η οποία είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
 • Για την επισκευή, και ακόμη περισσότερο την αποκατάσταση του μεταλλικού λουτρού είναι σχεδόν αδύνατη, δεδομένου ότι έχει πολύ λεπτούς τοίχους.

Ωστόσο, για να μετριέται ο ήχος της έκχυσης ύδατος και ταυτόχρονα να μην επιτρέπεται η γρήγορη ψύξη του, ο πυθμένας του μπάνιου επεξεργάζεται με τη χρήση αφρού συναρμολόγησης ή, προαιρετικά, κολλά με ένα vibroisol.

Γωνιακό Λουτρό από Σιδήρου

Γυάλινο γωνιακό λουτρό είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή τη στιγμή. Βασικά, γίνονται μόνο με παραγγελία - το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό (από 50.000 ρούβλια και άνω).

Το χυτοσίδηρο είναι ανθεκτικό: μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 50 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να σπάσει και να γίνει κίτρινο, ωστόσο, αυτά τα ελαττώματα μπορούν εύκολα να εξαλειφθούν με ανακατασκευή.

Η μπανιέρα από μαντέμι είναι πολύ ανθεκτική. Το νερό στο λουτρό από χυτοσίδηρο μπορεί να είναι ζεστό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ιδιαιτερότητα της μπανιέρας από χυτοσίδηρο είναι ότι είναι πολύ βαρύ: ζυγίζει από 150 έως 180 κιλά, επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τη μπανιέρα από χυτοσίδηρο σε δάπεδα από σκυρόδεμα.

Γωνιακή μπανιέρα σε στυλ ρετρό.

Γωνιακή μπανιέρα ημικυκλική

Γωνιακή μπανιέρα διαφανής

Η θέση του λουτρού στη γωνία

Γωνιακή επισκευή μπάνιου

Γωνιακό πέτρινο μπάνιο

Εκτός από αυτές τις ποικιλίες, τα γωνιακά λουτρά μπορούν επίσης να κατασκευαστούν από πέτρα. Πρόσφατα, πέτρινες γωνιακές μπανιέρες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Και αυτό είναι κατανοητό. Η πέτρα δίνει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη γοητεία.

Η γωνιακή μπανιέρα στο εσωτερικό από πέτρα είναι κομψή και μοντέρνα. Επιπλέον, μια μπανιέρα με πέτρινη γωνία δίνει στο δωμάτιο μια κλασική εμφάνιση.

Γωνιακά υδραυλικά

Γωνιακή μπανιέρα γκρι

Γωνιακή μπανιέρα με κάθισμα

Γωνιακή μπανιέρα με μίξερ

Γωνία ατσάλινο μπανιέρα

Τα λουτρά αυτά μπορούν να χωριστούν σε δύο υποκείμενα υπό όρους.Το πρώτο υποείδος είναι τα γωνιακά λουτρά από τεχνητή πέτρα. Το δεύτερο υποείδος είναι μαρμάρινη δομή. Για προφανείς λόγους, το κόστος των μαρμάρινων λουτρών είναι πολύ πιο ακριβό.

Πώς να επιλέξετε ένα γωνιακό λουτρό

Η επιλογή του μπάνιου επηρεάζεται από αρκετές προφανείς συνθήκες:

 • Η επιθυμία του ιδιοκτήτη ο ίδιος?
 • Οικονομική φερεγγυότητά του.
 • Τι λουτρό προτιμά ο ιδιοκτήτης: ακρυλικό, χάλυβα, χυτοσίδηρο, πέτρα);
 • Χαρακτηριστικά του δωματίου στην οποία ο ιδιοκτήτης σκοπεύει να εγκαταστήσει ένα γωνιακό μπάνιο (ειδικά αν θα ταιριάζει σε μια μεγάλη μπανιέρα ή μόνο σε μια μικρή, η οποία μπανιέρα θα φαίνεται καλύτερα στο εσωτερικό - συμμετρική ή ασύμμετρη, σε ποιες μορφές και στυλ ασυμμετρία θα πρέπει να εκφραστεί κλπ.).

Το ίδιο το μπάνιο μπορεί εύκολα να επιλεγεί στους αντίστοιχους καταλόγους ή απευθείας στο κατάστημα.

Γωνιακή μπανιέρα με βήματα

Γωνιακό μπάνιο

Γωνιακή μπανιέρα ενσωματωμένη

Γωνιακό λουτρό σε ιαπωνικό στιλ

Γωνιακό μπάνιο σε εξοχικό σπίτι

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)