Κατασκευαστικές εργασίες
Τοίχωμα: μια τεχνική για αρχάριους Τοίχωμα: μια τεχνική για αρχάριους
Είναι δυνατή η τοποθέτηση σε τοίχο κάτω από την καλωδίωση χωρίς σκόνη και βρωμιά χάρη στην παρουσία ειδικών συσκευών και εργαλείων. Απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο του εργαλείου, το οποίο θα λειτουργήσει εύκολα και γρήγορα ανεξάρτητα από τον τύπο του τοίχου, του τούβλου ή του σκυροδέματος.
Στεγανοί τοίχοι σε φάρους: Οφέλη και ορόσημαΣτεγανοί τοίχοι σε φάρους: Οφέλη και ορόσημα
Πολλοί οικοδόμοι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να ισιωθούν οι τοίχοι είναι να επικαλυφθούν οι τοίχοι στους φάρους. Το φινίρισμα που εφαρμόζεται με τον τρόπο αυτό δεν διακρίνεται μόνο από την ομαλότητα του, αλλά και από την υψηλή αντοχή στη φθορά του και ...
Συγκόλληση με λινοτάπητες: μέθοδος ζεστού και κρύουΣυγκόλληση με λινοτάπητες: μέθοδος ζεστού και κρύου
Η κρύα συγκόλληση του λινέλαιο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές εργαλείο που χρησιμοποιείται τόσο για τοποθέτηση όσο και για επισκευή αυτού του τύπου επίστρωσης. Η οικιακή συγκόλληση στην εποχή μας είναι διαθέσιμη σε πολλούς.
Πώς να βάλει λινέλαιο: μερικές απλές συμβουλέςΠώς να βάλει λινέλαιο: μερικές απλές συμβουλές
Υπάρχουν πολλά μυστικά για το πώς να βάλει το λινέλαιο. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σωστό τύπο δαπέδου που ταιριάζει στις συνθήκες σας.
Τοποθέτηση πλακιδίων διαγώνια: χρήσιμες συστάσεις (24 φωτογραφίες)Τοποθέτηση πλακιδίων διαγώνια: χρήσιμες συστάσεις (24 φωτογραφίες)
Η τοποθέτηση πλακιδίων διαγωνίως είναι ένας από τους πιο δύσκολους τύπους επένδυσης. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το χώρο, υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητά του.
Πώς να κολλήσετε σωστά την ταπετσαρία: κάνετε μόνοι σας την επισκευήΠώς να κολλήσετε σωστά την ταπετσαρία: κάνετε μόνοι σας την επισκευή
Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς να αποκολληθεί η ταπετσαρία. Ο σωστός εξοπλισμός αποφεύγει τις στρεβλώσεις και δημιουργεί αρμονία σε οποιοδήποτε τύπο δωματίου.
Βαυαρική τοιχοποιία: ταξινόμηση, σχέδιο, υλικό (21 φωτογραφίες)Βαυαρική τοιχοποιία: ταξινόμηση, σχέδιο, υλικό (21 φωτογραφίες)
Η μοναδική και κομψή βαυαρική τοιχοποιία είναι κατάλληλη τόσο για τη διακόσμηση των εξωτερικών τοίχων όσο και για την επένδυση εσωτερικών χώρων. Το μοναδικό μοτίβο θα φέρει τις σημειώσεις του χάους στη ζωή και θα γεμίσει το σπίτι με μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Ηχομόνωση ενός διαμερίσματος και ενός σπιτιού: highlights (22 φωτογραφίες)Ηχομόνωση ενός διαμερίσματος και ενός σπιτιού: highlights (22 φωτογραφίες)
Για να εξοικονομήσετε από τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς ήχους, θα βοηθήσετε την ηχομόνωση υψηλής ποιότητας του διαμερίσματος. Η ειδική προστασία των τοίχων, της οροφής και του δαπέδου καθώς και οι σωλήνες αποχέτευσης θα προστατεύσουν την ηρεμία σας από εξωτερικούς ερεθισμούς.
DIY whitewashing της οροφής: χαρακτηριστικά της τεχνολογίαςDIY whitewashing της οροφής: χαρακτηριστικά της τεχνολογίας
Το να κάνετε τον εαυτό σας με ασβέστη το ανώτατο όριο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε χρόνο με όφελος. Είναι αρκετά εύκολο για ένα πορτοφόλι να έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αποτέλεσμα των δικών του προσπαθειών - υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για μια τεχνολογική διαδικασία, ...
Ευθυγράμμιση του πάτωμα: χαρακτηριστικά της τεχνολογίαςΕυθυγράμμιση του πάτωμα: χαρακτηριστικά της τεχνολογίας
Κατά τις επισκευές στο σπίτι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ισιώσετε το πάτωμα σε αυτό. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις των επαγγελματιών, έτσι ώστε το δάπεδο να λειτουργεί για πολλά χρόνια.
Πώς να βάψετε διαφορετικούς τύπους πλακιδίων: τα μυστικά των κυρίωνΠώς να βάψετε διαφορετικούς τύπους πλακιδίων: τα μυστικά των κυρίων
Πώς να ζωγραφίσει ένα κεραμίδι. Η επιλογή των υλικών για τη ζωγραφική. Πώς να ζωγραφίσει ένα κεραμίδι σε ένα μπάνιο. Χαρακτηριστικά των πλακιδίων οροφής ζωγραφικής. Πώς να χρωματίσετε πλακόστρωτες πλάκες.
Φορτώστε περισσότερο

Κατασκευαστικές εργασίες: βασικές επιλογές και χαρακτηριστικά

Η ίδια η έννοια των κατασκευαστικών εργασιών είναι πολύ ογκώδης, καθώς η κατασκευή οποιουδήποτε κτιρίου απαιτεί την αλληλεπίδραση πολλών οργανισμών - σχεδιασμός, εγκατάσταση, διακόσμηση. Στην επισκόπησή μας, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλους τους τύπους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και τις ταξινομήσεις τους.

Κεφαλαιακές και μη κεφαλαιουχικές δομές

Αυτή είναι μια από τις κύριες ταξινομήσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας:
 • Πρωτεύοντα κτίρια είναι χτισμένα πάνω στο ίδρυμα.Αυτά περιλαμβάνουν όχι μόνο κτίρια, αλλά και αυτοκινητόδρομους, γέφυρες, υδραγωγεία, ακόμη και πετρελαιοπηγές.
 • Τα μη κεφαλαιουχικά κτίρια είναι ελαφρά προσωρινά κτίρια, για την κατασκευή των οποίων δεν απαιτείται ίδρυμα. Ένα παράδειγμα είναι οι καμπίνες, τα υπόστεγα, τα υπόστεγα, οι πάγκοι.
Κατά μέσο όρο, η διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων αυτών δεν υπερβαίνει τα πέντε έως επτά έτη.

Γενική ταξινόμηση των κατασκευαστικών εργασιών

Όλες οι οικοδομικές εργασίες χωρίζονται σε διάφορες ευρείες κατηγορίες:
 • γενικές κατασκευαστικές δραστηριότητες - αυτές είναι οι βασικές κατασκευαστικές δραστηριότητες του γενικού σχεδίου - η κατασκευή τοίχων, χύνοντας το θεμέλιο, την εγκατάσταση της οροφής?
 • υπηρεσίες μεταφορών - παράδοση εξοπλισμού και υλικών, συλλογή αποβλήτων,
 • εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης - κάθε μετακίνηση υλικών, εξοπλισμού και προσωπικού από ή προς τη μεταφορά ·
 • ειδικά έργα - αυτά περιλαμβάνουν ιδιαίτερα εξειδικευμένα, όπως υδραυλικά, τοποθέτηση των επικοινωνιών, εγκατάσταση εξαερισμού και άλλα.
Θα αναλύσουμε αυτούς τους τύπους με περισσότερες λεπτομέρειες.

Γενικές κατασκευαστικές εργασίες

Είναι πιο σωστό να ονομάζετε αυτό το είδος δραστηριότητας - εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης. Πρόκειται για μια διεπιστημονική δραστηριότητα, χαρακτηριστική για τις περισσότερες από τις εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται. Περιλαμβάνει σχεδιασμό, έρευνα, οργάνωση, εργασίες εγκατάστασης. Μεταξύ αυτής της ποικιλομορφίας, υπάρχουν περίπου δέκα κύριοι τύποι έργων κατασκευής και εγκατάστασης:
 • γεωδαιτική - γεω-έρευνα και έλεγχος ακρίβειας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του αντικειμένου.
 • προετοιμασία - εκκαθάριση του χώρου, αποσυναρμολόγηση υφιστάμενων δομών, ανέγερση προσωρινών βοηθητικών εγκαταστάσεων (δρόμοι, περιφράξεις, καμπίνες, περίφραξη, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τοποθέτηση υπηρεσιών κοινής ωφελείας) ·
 • χωμάτινες εκσκαφές, συμπύκνωση της γης κάτω από το θεμέλιο, εγκατάσταση συστημάτων αποστράγγισης, επιχρίσματα εδάφους.
 • πέτρα - τοποθέτηση τούβλων, μπλοκ, διακόσμηση τοίχων με διάφορα διακοσμητικά υλικά όπως φυσική πέτρα?
 • οπλισμένο σκυρόδεμα - τοποθέτηση οπλισμού και ξυλοτύπων για την ίδρυση, ανέγερση σκυροδέματος και οπλισμένου σκυροδέματος.
 • συναρμολόγηση - περιλαμβάνουν εργασίες που χρησιμοποιούν τελικά εξαρτήματα για ένα συγκεκριμένο στάδιο κατασκευής. Για παράδειγμα, ανέγερση στέγης, εγκατάσταση χωρισμάτων.
 • στέγες - τοποθέτηση οροφών, αποχετευτικών αγωγών, κλιμακοστασίων, φράγμα υδρατμών και ατμών, τοποθέτηση παραθύρων στις σοφίτες.
 • φινίρισμα - σοβάτισμα, βαφή, εγκατάσταση υπογείου, τοποθέτηση χωρισμάτων, ηχομόνωση, υαλοπίνακες παραθύρων, τοποθέτηση θυρών, τοποθέτηση τοίχων με υλικά φινιρίσματος, τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, λεύκανση οροφών,
 • μονωτικά - μπορούν να μειώσουν τις απώλειες θερμότητας, να στεγανοποιήσουν την οροφή και τους τοίχους.
 • χαμηλής τάσης - συστήματα χαμηλής τάσης ισχύος, όπου η τάση δεν υπερβαίνει τα 25 βολτ και το ρεύμα είναι ελάχιστο. Οι εργασίες χαμηλού ρεύματος περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συναγερμών, την τοποθέτηση καλωδίων ηλεκτρικής επικοινωνίας, την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης βίντεο και διάφορους αισθητήρες.

Εναλλακτική ταξινόμηση

Όλες οι δραστηριότητες για την κατασκευή ενός αντικειμένου μπορούν να χωριστούν σε τύπους εργασιών που εκτελούνται σε προσωρινή ακολουθία. Οποιαδήποτε κατασκευή αρχίζει με το σχεδιαστικό έργο και στη συνέχεια ακολουθεί:
 • κατασκευή;
 • επισκευή.
 • συναρμολόγηση ·
 • θέση σε λειτουργία.
Οι δραστηριότητες σχεδιασμού περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός κτιριακού σχεδίου, τεκμηρίωσης σχεδιασμού. Οι κατασκευαστικές εργασίες χωρίζονται σε απλές και σύνθετες. Το πρώτο εκτελείται από ειδικούς μιας ειδικότητας, ενώ ο τελευταίος απαιτεί εργαζόμενους διαφορετικών προφίλ και τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού - εκσκαφείς, συμπιεστές, γερανούς. Οι εργασίες επισκευής περιλαμβάνουν την εξάλειψη δυσλειτουργιών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εργασίας ή προσδιορίζονται στο τέλος. Η συναρμολόγηση περιλαμβάνει όλες τις εργασίες με μεμονωμένες έτοιμες κατασκευές. Η θέση σε λειτουργία περιλαμβάνει την εγκατάσταση, τον εντοπισμό σφαλμάτων, τη δοκιμή και την εκτόξευση διαφόρων συσκευών. Όλες αυτές οι ποικιλίες έχουν κάτι κοινό και διαφέρουν από πολλές απόψεις, αλλά δίνουν μια γενική ιδέα για το πόσο ποικίλες και εκτεταμένες είναι οι εργασίες για την κατασκευή κτιρίων και κατασκευών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)