Οριζοντίωση της οροφής: βασικές μέθοδοι

Η ευθυγράμμιση της οροφής με τα δικά σας χέρια είναι μια υπεύθυνη, πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, διότι η εμφάνιση του δωματίου ως συνόλου θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του έργου, γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τον καλύτερο τρόπο ευθυγράμμισης των οροφών, να ακολουθείτε την τεχνολογία και να χρησιμοποιείτε υλικά και εργαλεία υψηλής ποιότητας.

Μέθοδοι ευθυγράμμισης οροφής

Η τεχνολογία οριοθέτησης της οροφής είναι να προσδιοριστεί η διαφορά ύψους και η εξάλειψή της. Για να γίνει αυτό, αφαιρείται το προηγούμενο φινίρισμα, αποσυναρμολογείται η οροφή με ανάρτηση ή γυψοσανίδα. Και μόνο μετά από αυτό με τη βοήθεια του ύψους του κτιρίου οι διαφορές του σε ύψος αλλάζουν.

Οριζοντίωση της οροφής στο μπαλκόνι

Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 5 cm, συνιστάται να το επίπεδο με γύψο, ακολουθούμενη από την εφαρμογή ενός στρώματος φινίρισμα στόκος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μέθοδος ακατέργαστης ισοπέδωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ένα στρώμα γύψου εφαρμόζεται πρώτα στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ένα ειδικό μείγμα σε διάφορα στρώματα. Το τελευταίο βήμα είναι να ζωγραφίσετε.

Οριζόντια οροφή

Ευθυγράμμιση οροφής γυψοσανίδας

Χρησιμοποιείται ενεργά και την ευθυγράμμιση της οροφής με γυψοσανίδας, τη χρήση των αναρτημένων ή ψευδοροφές. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να αποδοθούν στις ξηρές μεθόδους εξισορρόπησης της επιφάνειας.

Εάν η διαφορά δεν υπερβαίνει τα 2 cm, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε την ευθυγράμμιση της οροφής με στόκος χωρίς τη χρήση γύψου. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται δύο τύποι στόκου - έναρξης και λήξης. Με διαφορά 2 έως 5 cm, συνιστάται να τοποθετηθεί στόκος σε ενισχυμένο πλέγμα, το οποίο πρέπει να στερεωθεί στην οροφή.

Πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε κονιάματος εξομάλυνσης, η οροφή πρέπει να καθαριστεί και να προετοιμαστεί καλά. Το φινίρισμα επιφάνειας μπορεί να γίνει μόνο όταν το αστάρι είναι εντελώς στεγνό.

Ρύθμιση τοίχου τοίχου

Η ευθυγράμμιση της οροφής με γυψοσανίδας είναι η εγκατάσταση φύλλων με ειδικό σχεδιασμό, δημιουργώντας ομαλή και ομοιόμορφη επιφάνεια. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να εκτελείτε εργασία ανεξάρτητα χωρίς τη χρήση σύνθετων εργαλείων και δαπανηρών υλικών.

Όταν επιλέγετε μια μέθοδο ξηρής οριζοντίωσης, είναι προτιμότερο να προτιμάτε το γυψοσανίδα. Η τεχνολογία είναι πολύ απλή και ακόμη και για ένα άτομο χωρίς εμπειρία στην κατασκευή:

 1. Το πρώτο στάδιο είναι η επισήμανση των σημείων κατά μήκος των οποίων θα εγκατασταθούν οι αναρτήσεις που συγκρατούν τη δομή, γι 'αυτό το στάδιο πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε ευθύνη.
 2. Αν τα τοποθετήσετε ανομοιογενώς, τότε το σχέδιο θα γέρνει ή θα σπάσει.
 3. Εγκατάσταση καλωδίων και άλλων επικοινωνιών, οι οποίες θα αποκρύπτονται από την κατασκευή γυψοσανίδας.
 4. Το πλαίσιο κατασκευάζεται. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα μεταλλικό προφίλ.
 5. Προετοιμασία φύλλων γυψοσανίδας και δίνοντάς τους το απαραίτητο σχήμα και μέγεθος.
 6. Στερέωση φύλλων στο πλαίσιο.
 7. Οι αρμοί είναι κλεισμένοι με στόκος και όταν στεγνώνει εφαρμόζεται πάνω στο στρώμα γύψο.

Χρησιμοποιώντας γυψοσανίδας, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε την οροφή σε ολόκληρο το διαμέρισμα. Για το σχεδιασμό του μπάνιου και της κουζίνας, συνιστάται η χρήση φύλλων με καλό δείκτη αντοχής στις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας.

Ευθυγράμμιση οροφής GKL

Η χρήση γυψοσανίδας έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

 • η χρήση γυψοσανίδας καθιστά δυνατή την απόκρυψη ακόμη και ασυνέπειων στα δάπεδα.
 • κάτω από τα φύλλα μπορείτε να κρύψετε την καλωδίωση και άλλες επικοινωνίες.
 • με τη βοήθεια αυτού του υλικού είναι δυνατή η παραγωγή πολύπλοκων αρχιτεκτονικών δομών.
 • η εγκατάσταση απαιτεί ελάχιστο χρόνο και πραγματοποιείται στεγνή, γεγονός που διευκολύνει το έργο των άπειρων κατασκευαστών.
 • το χάσμα μεταξύ του γυψοσανίδας και της βάσης σκυροδέματος μπορεί να γεμίσει με μόνωση, η οποία θα μονώσει το δωμάτιο και θα μειώσει το επίπεδο του εξωτερικού θορύβου?
 • η γυψοσανίδα περνάει καλά στον αέρα, επομένως η συσσώρευση δεν συσσωρεύεται σε αυτό.

Ευθυγράμμιση της οροφής στην κουζίνα

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου ρύθμισης, η γυψοσανίδα έχει αρκετά μειονεκτήματα:

 • το ύψος των οροφών μειώνεται.
 • κίνδυνος εμφάνισης μούχλας στην επιφάνεια.
 • Μεταξύ της βάσης σκυροδέματος και γυψοσανίδας μπορεί να είναι έντομα και τρωκτικά?
 • ευθραυστότητα του υλικού.

Εάν οι επιφανειακές ανωμαλίες είναι χαμηλές, δεν μπορείτε να χάσετε το ύψος της οροφής. Ωστόσο, με μεγάλες διαφορές, είναι πολύ δύσκολο να γίνει χωρίς τη χρήση μεθόδων ξηρής οριζοντίωσης.

Γύψος οριζόντια το ανώτατο όριο

Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η οριοθέτηση της οροφής με γύψο. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται συνήθως γύψος, που παρέχει μια τέλεια λεία επιφάνεια.

Οριζόντια το ανώτατο όριο στο διαμέρισμα

Τα κύρια στάδια της σοβάτισμα:

 1. Προετοιμασία. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ή να καλύψετε την ταινία με ολόκληρη την κατάσταση στο δωμάτιο και να καθαρίσετε τη βάση. Όσο καλύτερη είναι η αφαίρεση του παλιού τελειώματος, τόσο καλύτερη είναι η στρώση του γύψου. Καθαρίστε την επιφάνεια και αφήστε την να στεγνώσει.
 2. Εγκατάσταση φάρων και διχτυών. Για να ευθυγραμμίσετε την οροφή με τους φάρους, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε φάρους σε ολόκληρη την επιφάνεια. Αυτό το στάδιο μπορεί να παραλειφθεί, αλλά μόνο η πλήρης συμμόρφωση με την τεχνολογία θα διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα του φινιρίσματος οροφής, τη δύναμη και την αντοχή του. Για την προστασία από τις ρωγμές, εγκαθίσταται ένα ειδικό πλέγμα ενίσχυσης. Τοποθετείται πάνω από ολόκληρη την επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων ραφών και αρμών. Το δίχτυ στερεώνεται με πείρους ή καρφιά.
 3. Τοποθέτηση γύψου. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε μια λύση που θα πρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια μέσα σε μισή ώρα, οπότε ο όγκος του διαλύματος πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ταχύτητα εργασίας. Το διάλυμα πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί σε ένα λεπτό στρώμα για να δημιουργηθεί ένας στενός δεσμός με τη βάση. Και μόνο μετά την εφαρμογή του σε beacons, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιφανειακές παρατυπίες. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε το μείγμα σε δύο στρώματα.
 4. Αφαιρέστε τους φάρους. Μετά από αυτό, οι τρύπες που παραμένουν μετά από αυτές, κλείνουν με μια λύση.
 5. Ευθυγράμμιση επιφανειών. 15 λεπτά μετά την εφαρμογή του τελευταίου στρώματος, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε την επιφάνεια με ένα ειδικό τρίφτη.
 6. Φινίρισμα εργασιών. Το τελευταίο βήμα μπορεί να είναι η ζωγραφική, η τοποθέτηση ταπετσαριών στην οροφή, η εφαρμογή υγρών ταπετσαριών ή η τοποθέτηση κεραμιδιών.

Ωστόσο, πριν από τη ζωγραφική, πρέπει να συμπεριληφθεί μία ακόμη διαδικασία στη διαδικασία οριζοντίωσης - στόκος. Η ευθυγράμμιση της οροφής για τη ζωγραφική συνεπάγεται την απουσία των παραμικρών παρατυπιών, το οποίο μπορεί να εξαλειφθεί.

Ευθυγράμμιση οροφής φάρου

Τα κύρια πλεονεκτήματα του γύψου:

 • σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το ύψος των οροφών?
 • οικολογική καθαρότητα των λύσεων ·
 • αντοχή στην υγρασία, που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για το μπάνιο και τις κουζίνες?
 • υπό την προϋπόθεση της τεχνολογίας, ο γύψος θα διαρκέσει πολύ καιρό χωρίς απώλεια εξωτερικών και επιχειρησιακών ιδιοτήτων.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε φινίρισμα.
 • η σύνθεση του μείγματος δεν περιλαμβάνει καύσιμα συστατικά, επομένως υπό την επίδραση φωτιάς ή υψηλών θερμοκρασιών, η αιθάλη δεν θα παραμείνει στην επιφάνεια της οροφής.

Τεντωμένη ευθυγράμμιση οροφής

Ωστόσο, ο σοβάς έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • εντατική και μακρόχρονη διαδικασία, η οποία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα χωρίς την κατάλληλη εμπειρία και επίπεδο δεξιοτήτων ·
 • με μεγάλες διαφορές, το κόστος της ισοπέδωσης με μείγματα θα είναι αρκετά ακριβό.
 • σε ένα τέτοιο ανώτατο όριο δεν θα είναι δυνατή η τοποθέτηση επικοινωνιών και πρόσθετων διατάξεων φωτισμού.
 • δεν συνιστάται σε νέα σπίτια που εξακολουθούν να συρρικνώνονται.

Ελλείψει της απαιτούμενης εμπειρίας και δεξιοτήτων, το τελικό ανώτατο όριο μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι ομοιόμορφο, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στην περαιτέρω διακόσμηση.

Ο στόκος οριζοντίωσης στόκος

Η πιο δύσκολη και υπεύθυνη μέθοδος είναι η συνεχής εξομάλυνση με στόκος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από σοβάτισμα ή με μικρές διαφορές - από μόνη της. Συνιστάται η εφαρμογή της λύσης σε δύο στρώσεις, επειδή το τελειωτικό στόκος δίνει μεγάλη συρρίκνωση.

Ψευδής οροφή ευθυγράμμιση

Στάδια της εργασίας:

 1. Προετοιμασία της βάσης, η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό της επιφάνειας παλαιών χρωμάτων και γύψου. Κατόπιν ελέγχεται το επίπεδο των διαφορών. Το σκληρό στόκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με μικρή διαφορά. Πριν από την εφαρμογή της, η επιφάνεια είναι γεμάτη.
 2. Παρασκευή του διαλύματος με τη χρήση ξηρών μιγμάτων.
 3. Εφαρμογή διαφόρων στρώσεων στόκου, το καθένα από τα οποία τοποθετείται μόνο αφού στεγνώσει το προηγούμενο. Για να διατηρήσετε καλά το διάλυμα και να μην δημιουργήσετε ρωγμές, μπορείτε να κολλήσετε ένα νάιλον πλέγμα. Πρώτα, αρχίζει και αρχίζει η τελική εφαρμογή του στόκου.
 4. Το τρίψιμο της επιφάνειας με γυαλόχαρτο.
 5. Μετά από αυτό, η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί ή να τελειώσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Οριζοντίωση της οροφής για ζωγραφική

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν:

 • εάν το ύψος της οροφής με στόκος, μπορείτε να διατηρήσετε το αρχικό ύψος των οροφών?
 • τα μείγματα είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον, ασφαλή και μη τοξικά υλικά, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν το ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο ή στο δωμάτιο των παιδιών.
 • τα σύνθετα εργαλεία δεν χρησιμοποιούνται για εργασία και η προετοιμασία των μειγμάτων δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Το κύριο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η δυνατότητα χρήσης της μόνο αν δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στάθμης. Διαφορετικά, η χρήση του είναι αναποτελεσματική και αρκετά δαπανηρή.

Εξισορρόπηση των κανόνων οροφής

Οριζόντια το ανώτατο όριο

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί τρόποι οριοθέτησης της οροφής σε ένα σαλόνι. Η επιλογή μιας ή άλλης μεθόδου εξαρτάται από το επίπεδο των διαφορών, τον σκοπό του δωματίου, τη μέθοδο επιφανειακού φινιρίσματος, καθώς και τις προσωπικές προτιμήσεις. Επίσης, η επιλογή της μεθόδου ισοπέδωσης επηρεάζεται από τις διαστάσεις του δωματίου. Για χαμηλά ταβάνια, η χρήση κατασκευών γυψοσανίδας δεν συνιστάται. Ωστόσο, η επιλογή της μεθόδου ευθυγράμμισης δεν είναι τόσο σημαντική όσο η προσεκτική εκτέλεση της εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του υλικού. Στην περίπτωση αυτή, το ανώτατο όριο θα είναι ομαλό και όμορφο και θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς απώλεια εξωτερικών και λειτουργικών ιδιοτήτων.

Ο στόκος οριζοντίωσης στόκος

Γύψος οριζόντια το ανώτατο όριο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)