Σύγχρονοι τύποι πλακιδίων: μια ποικιλία υλικών και υφών

Η σύγχρονη αγορά υλικών φινιρίσματος είναι γεμάτη από διάφορα είδη υλικών. Η ηγετική θέση καταλαμβάνεται από κεραμίδια. Έχει αρκετά πλεονεκτικά χαρακτηριστικά και έχει ένα αρκετά ευρύ πεδίο. Τοποθετείται στους τοίχους, το δάπεδο και την οροφή στο μπάνιο, την τουαλέτα, την κουζίνα, το διάδρομο και ακόμη και το σαλόνι. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραμιδιών για το δρόμο. Οι πλακόστρωτες πλάκες χρησιμοποιούνται ενεργά για τη δημιουργία τοπίου - είναι διακοσμημένα με σύγχρονες διαδρομές σε προσωπικά οικόπεδα. Ας μελετήσουμε αυτό το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες και να μάθουμε ποια υλικά χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν τα πλακάκια και αν θα αγοράσουν ή όχι το υλικό αυτό.

Γεωμετρικά κεραμίδια στο μπάνιο

Γυαλιστερό πλακάκι

Πεδίο εφαρμογής

Η επένδυση πλακιδίων είναι μια δημοφιλής και περιζήτητη υπηρεσία στον τιμοκατάλογο των κατασκευαστικών εταιρειών. Και όλα αυτά επειδή έχει μια πλήρη σειρά από τις απαραίτητες ιδιότητες. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διάφοροι τύποι πλακιδίων δαπέδου, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αυξημένους δείκτες αντοχής στη φθορά και προστασίας από μηχανικές βλάβες.

Πλακάκια πορσελάνης

Κεραμικό πλακίδιο

Πλακάκια τούβλο

Πλακάκια δαπέδου στην τουαλέτα - η πιο κοινή επιλογή που μπορεί να βρεθεί, ίσως, σε κάθε ρωσικό διαμέρισμα. Τα κεραμίδια για την κουζίνα πρέπει να είναι άθικτα από τις ακραίες θερμοκρασίες και την υγρασία. Ορισμένοι τύποι κεραμικών πλακιδίων χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το εσωτερικό του σαλόνι, εδώ ο κύριος παράγοντας κατά την επιλογή ενός υλικού είναι τα αισθητικά δεδομένα.

Κατά τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται ενεργά "τετράγωνα" για κομμάτια. Θα πρέπει να έχουν έναν τραχύ και έμπειρο χαρακτήρα, επειδή ο καιρός στο δρόμο μπορεί να είναι πολύ κρύος. Για να κατανοήσουμε όλη αυτή την πολυμορφία, είναι απαραίτητο να εξετάσουμε κάθε επιλογή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι, σύμφωνα με το σκοπό, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι κεραμικών πλακιδίων:

 • Όροφος.
 • Τοίχος;
 • Οροφή
 • Αντιμετωπίζοντας και εμπρός.
 • Πεζοδρόμιο;
 • Διακοσμητικά?
 • Τελειώνοντας.

Προσοχή: τα κεραμικά είναι το πιο δημοφιλές υλικό σήμερα. Χρησιμοποιείται τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου για διακόσμηση όσο και στο εξωτερικό για επένδυση και διακόσμηση προσόψεων. Ανέχει τις ακραίες θερμοκρασίες και αισθάνεται καλό ακόμα και σε παγωμένες μέρες του χειμώνα. Τώρα υπάρχουν διάφοροι τύποι τοποθέτησης κεραμιδιών, τους οποίους μπορεί να κυριαρχήσει ακόμη και ένας οικοδόμος αρχάριος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του κεραμιδιού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις συνθήκες λειτουργίας του. Για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι τύποι πλακοστρώσεων έχουν αρκετά υψηλή τιμή, οπότε κατά την επιλογή υλικών πρέπει να λάβετε υπόψη τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Εξετάστε ένα απλό παράδειγμα: σε ένα ξηρό δωμάτιο με φυσιολογικό μικροκλίμα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε όλους τους τύπους πλακιδίων.

Είναι φθηνά και ικανοποιούν πλήρως όλες τις απαιτήσεις για αυτά, ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας. Ωστόσο, για μπάνιο ή συνδυασμένο μπάνιο, για παράδειγμα, δεν είναι κατάλληλες ποικιλίες όπως τα πλακίδια γύψου. Και για μονοπάτια και μονοπάτια δρόμου, βεβαίως, επιλέγονται ορισμένοι τύποι πλακιδίων γρανίτη, επειδή έχουν τα απαραίτητα σύνολα ιδιοτήτων για χρήση σε κρύες και βροχερές συνθήκες.

Μοντέρνα πλακάκια στην κουζίνα

Ψηφιδωτό από φυσικό υλικό

Μαρμάρινα κεραμίδια στο μπάνιο

Οι λεπτότητες της παραγωγής

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος, οι κατασκευαστές επιλέγουν διάφορα υλικά.Οι ποικιλίες αργίλου και χαλαζία χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες. Κατά την εφαρμογή της πρώτης κατηγορίας, δημιουργείται μια πλαστική μάζα που είναι εύκολη στη φόρμα.

Οι κατασκευαστές προσθέτουν άμμο πυριτίας σε ορισμένους τύπους πλακιδίων. Δραματίζεται ως πλαίσιο προϊόντων. Αδρανείς και ανθρακικά άλατα εισάγονται επίσης στις συνθέσεις. Είναι απαραίτητα ώστε, για παράδειγμα, τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου ή τα πλακάκια πρόσοψης να αποκτήσουν τη σκληρότητα τους. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάμιξης, ξεκινάει η χύτευση. Μετά από αυτό, η κατασκευασμένη βάση ξηραίνεται. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα στρώμα από λούστρο (χρωματιστά στολίδια εφαρμόζονται σε ορισμένους τύπους διακοσμητικών πλακιδίων). Το αποτέλεσμα είναι σταθερό σε φούρνους σε υψηλές θερμοκρασίες. Στην αποθήκη, τα προϊόντα είναι συσκευασμένα, εξαιρουμένων των ελαττωματικών αντικειμένων.

Οι πλακόστρωτες πλάκες για μονοπάτια συνήθως δεν διαφέρουν σε εξαιρετικά αισθητικά δεδομένα, αλλά το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι προικισμένο με υψηλές ιδιότητες αντοχής σε μηχανικούς, χημικούς και άλλους τύπους έκθεσης. Το ίδιο ισχύει και για πλακάκια πρόσοψης.

Πλακάκια δαπέδου

Πλακάκια τοίχου

Κεραμοσκεπή στην κουζίνα

Οι κύριοι τύποι και ποικιλίες

Σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τεχνολογιών παραγωγής. Τώρα υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραμικών. Ας εξετάσουμε αυτό το ζήτημα πιο ομοίως:

 • Σχεδόν όλα τα είδη πλακιδίων τοίχου είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που ονομάζεται biocuture. Η επιφάνεια του κεραμικού πλακιδίου στην περίπτωση αυτή έχει στρώση σμάλτου.
 • Μονοπόρωση - συνηθισμένο πλακίδιο πυροδότησης. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται όταν τα προϊόντα πρέπει να είναι μεγάλα.
 • Gres - τύποι πλακιδίων πορσελάνης ζωγραφισμένα σε ολόκληρη την περιοχή και στις δύο πλευρές. Επιπλέον, τα κεραμίδια από πορσελάνη πλακιδίων μπορούν να γυαλιστούν, γυαλισμένα, ματ και αλεσμένα.
 • Το Koto είναι ένα ενιαίο υλικό πυροπροστασίας από κόκκινο πηλό.
 • Το clinker έχει μια πυκνή βάση, επομένως διακρίνεται από την ιδιαίτερη σκληρότητα του. Ορισμένοι τύποι κεραμιδιών κλίνκερ χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τοπίου.
 • Η μαγιολίτσα είναι κατασκευασμένη από πρώτες ύλες μεγάλου πόρου. Τα προϊόντα αυτά δεν πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους με υψηλή υγρασία.
 • Σχεδόν όλοι οι τύποι πλακιδίων δαπέδου κατασκευάζονται από cottoforte.
 • Η φεστιβάλ έχει ομοιότητες με το majolica, αλλά οι πρώτες ύλες για το έχουν χιονισμένο χρώμα, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της. Αυτοί οι τύποι πλακιδίων για το μπάνιο χρησιμοποιούνται κυρίως για διακόσμηση τοίχων.

Προϊόντα κεραμιδιών έχουν πρόσφατα κερδίσει δημοτικότητα στο εσωτερικό της κουζίνας. Οι ποδιές από ένα τέτοιο υλικό, καθώς και από το χλωριούχο πολυβινύλιο και το βινύλιο, είναι εύκολο να καθαριστούν και να εναρμονιστούν αρμονικά σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας. Και θυμηθείτε ότι σε ένα μαύρο ή σκούρο φόντο, η ρύπανση είναι σχεδόν αόρατη.

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου

Σχεδιασμένο κεραμίδι

Γκρίζα πλακάκια στο μπάνιο

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή;

Εάν σχεδιάζετε μια επισκευή, όταν αγοράζετε ένα κεραμίδι, θα πρέπει να καθοδηγείτε όχι μόνο από την ικανότητά του να αντέχει σε περιβαλλοντικές "επιθέσεις", αλλά και από αισθητικά χαρακτηριστικά.

 • Σε χώρους με υγρασία τοποθετούνται κεραμικά πλακίδια με βάση το γεγονός ότι το υλικό αυτό δεν είναι πρακτικά επιρρεπές σε επιθετική «συμπεριφορά» υγρασίας.
 • Σε ξηρούς χώρους, φθηνά είδη πλακιδίων οροφής φαίνονται υπέροχα.
 • Για την απέναντι πλευρά του τζακιού, όλοι οι τύποι ψηφιδωτών πλακιδίων είναι κατάλληλοι.
 • Όταν σχεδιάζετε μονοπάτια στη χώρα και σε μονοπάτια, προτιμούν τις πλακόστρωτες πλάκες της ίδιας σκιάς με την πρόσοψη του σπιτιού. Έτσι, η συνολική εικόνα θα αποκτήσει πληρότητα και πληρότητα. Οι πλακοστρωτικές πέτρες είναι εξαιρετικές για τέτοιους σκοπούς. Παρεμπιπτόντως, ορισμένοι τύποι πλακόστρωτων πλακών διακρίνονται από τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό τους και την παρουσία διακοσμητικών αντικειμένων ή μοτίβων. Να είστε προετοιμασμένοι για σημαντικά έξοδα, αν θέλετε τα κομμάτια στον ιστότοπο να φαίνονται όμορφα.
 • Εάν επισκευάζετε ένα μικρό δωμάτιο, χρησιμοποιήστε τη φωτεινή όψη των πλακιδίων οροφής, αλλά το δάπεδο γίνεται καλύτερα σε μια σκοτεινή παλέτα. Το ελαφρύ δάπεδο απαιτεί πιο συχνό καθαρισμό.Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, οι μολυντές διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα των προϊόντων, τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αισθητική.
 • Η πρακτικότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Δεν έχει σημασία ποιοι τύποι πλακόστρωτων πλακών ή πλακιδίων για εσωτερική διακόσμηση που επιλέγετε, είναι σημαντικό να είναι εύκολο να καθαριστούν και να εναρμονιστούν αρμονικά στο συνολικό στυλ.

Στο τέλος του άρθρου θέλω να μιλήσω για την αντίστροφη πλευρά του νομίσματος. Όπως και κάθε άλλη επίστρωση, το κεραμικό πλακίδιο έχει πολλές αρνητικές απόψεις. Για παράδειγμα, είναι αρκετά δύσκολο, επομένως δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε γυμναστήρια ή παιδικά δωμάτια. Είναι επίσης σκόπιμο να αναφέρουμε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απρόσεκτης λειτουργίας εμφανίζονται συχνά μάρκες και ρωγμές. Με την εσφαλμένη επιλογή υλικού δαπέδου, μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της ολίσθησης στην επιφάνεια. Καταλαβαίνετε γιατί τα δάπεδα στην τουαλέτα ή στο μπάνιο είναι πολύ κρύα το χειμώνα; Σε δωμάτια όπου δεν υπάρχει πηγή θέρμανσης, κεραμικά πλακάκια χάνουν γρήγορα θερμότητα. Όπως μπορείτε να δείτε, φυσικά, δεν έχει καθόλου πλεονεκτήματα, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εκτέλεση των επισκευών.

Εξαγωνικά πλακάκια δαπέδου

Μπλε κεραμίδι

Πλακάκι στο μπάνιο

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)