Τύποι κλινών: πώς να περιηγηθείτε σε ένα ευρύ φάσμα

Πώς να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι, καθώς και πού να τοποθετήσετε το κρεβάτι ύπνου ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Ίσως αυτό να είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή σπίτι. Επιπλέον, είναι σημαντικό να είναι άνετο, ευρύχωρο και κομψό.

Λευκό κρεβάτι

Ταξινόμηση βάσει του αριθμού των κλινών

Εάν θεωρήσουμε αυτό το έπιπλο από τη θέση του πόσα κρεβάτια υποδηλώνει ο σχεδιασμός, υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές:

 • Διπλό κρεβάτι;
 • Μονόκλινα κρεβάτια.
 • Ένα και μισό έπιπλο.

Οι μεμονωμένες επιλογές θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Ο σχεδιασμός προορίζεται για ένα άτομο. Τυπικά μεγέθη: πλάτος 80 - 120 cm και μήκος όχι μεγαλύτερο από 210 cm. Η πιο βέλτιστη βάση είναι 15 ξύλινες σχάρες. Μια απλή, πρακτική και συμπαγής επιλογή παραμένει πάντα σε ζήτηση.

Μινιμαλιστικό κρεβάτι

Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια και τύποι διπλών κρεβατιών. Είναι κατάλληλα για δύο, και λόγω του μεγάλου καμβά και τις εντυπωσιακές διαστάσεις, μπορούν να εκτελούνται σε διαφορετικά στυλ, εξοπλισμένα με πρόσθετα εξαρτήματα και λειτουργικές συσκευές. Τα ζευγάρια συνήθως δεν σκέφτονται πολύ για το κρεβάτι που θα επιλέξει για την κρεβατοκάμαρα. Ένα άνετο διπλό κρεβάτι είναι η καλύτερη λύση.

Ένα και μισό κρεβάτι είναι μια συμβίωση των προηγούμενων δύο επιλογών. Ο ύπνος μαζί σε ένα τέτοιο κρεβάτι είναι δυσάρεστο, αλλά για ένα άτομο που προτιμά το διάστημα, μια καλή επιλογή.

Ξύλινο κρεβάτι στο βρεφονηπιακό σταθμό

Λειτουργικό δυναμικό

Τα λειτουργικά σχέδια κρεβάτι μπορούν να μελετηθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κλασικά έπιπλα λακωνικού είναι απλώς ένα μέρος για ύπνο και χαλάρωση. Ωστόσο, οι τρέχουσες τάσεις τείνουν να ενισχύουν το λειτουργικό δυναμικό απολύτως κάθε προϊόντος.

Art Nouveau κρεβάτι

Οι λειτουργικοί τύποι κλινών για την κρεβατοκάμαρα ταξινομούνται ανάλογα με τον τύπο αποθήκευσης και την ευρυχωρία. Συνήθως ένα διπλό κρεβάτι, το οποίο δεν αναδιπλώνεται και δεν μεταμορφώνεται, είναι εξοπλισμένο με συρτάρια για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων, σεντονιών και ακόμη και ρούχων ή ειδών οικιακής χρήσης. Τα κύτταρα μπορούν είτε να προσαρτηθούν είτε να ανασυρθούν.

Τα σχέδια έχουν ήδη χάσει τη συνάφεια τους, όπου η βάση κρεβατιού σε συνδυασμό με μηχανισμό ανύψωσης χρησίμευαν ως ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο για διάφορα πράγματα. Τα προϊόντα αυτά θεωρούνται άβολα. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε εποχιακά αντικείμενα ή εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιούνται συχνά αυτό τον τρόπο.

Ξύλινο διπλό κρεβάτι

Τύποι κρεβατιών ανά τύπο κεφαλής

Μερικές φορές το κεφαλάρι είναι το κύριο διακοσμητικό στοιχείο που κοσμεί τόσο το ίδιο το κρεβάτι όσο και ολόκληρο το δωμάτιο, συμπληρώνοντας το στυλιστικό σύνολο. Ωστόσο, η κεφαλή του κρεβατιού χαρακτηρίζεται επίσης από λειτουργική σημασία. Αυτό γίνεται σαφές αν λάβουμε υπόψη τους τύπους αυτών των δομικών στοιχείων:

 • Συνδέεται με το κρεβάτι, εκτελώντας το ρόλο της αποκλειστικής υποστήριξης και ενός βοηθητικού διακοσμητικού στοιχείου (σχετική αν ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις του κρεβατιού δεν επιτρέπουν την εισαγωγή πιο περίπλοκων στοιχείων).
 • Κεφαλάρια κατασκευασμένα ως ξεχωριστό στοιχείο σύνθετου σχεδιασμού. Μπορεί να είναι μια ντουλάπα για την αποθήκευση πραγμάτων, ένα είδος συρταριού ή ακόμα και ένα ράφι.Ζητώντας ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός κρεβατιού για ένα παιδί και τι σχεδιάζει να δώσει προτίμηση, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοια λειτουργικά προϊόντα. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να ασχοληθεί με την ασφάλεια της κατασκευής.
 • Υψηλή κεφαλάρια, διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ ή φτιαγμένα στο πνεύμα του μινιμαλισμού.
 • Μια υποεκτιμημένη επιλογή όταν αυτό το δομικό στοιχείο δεν είναι ακόμη ορατό. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για μινιατούρα κρεβάτια ανύψωσης. Για ορισμένα μοντέλα, μπορείτε να αλλάξετε το ύψος κατά την κρίση σας.

Κατά κανόνα, τα κεφάλια αντιπροσωπεύονται από μια σταθερή βάση. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα συμπληρώνονται από έναν μαλακό καμβά. Τέτοια σχέδια δεν είναι πολύ πρακτικά από την άποψη της φροντίδας, αλλά δίνουν στο δωμάτιο πολύ περισσότερη άνεση.

Επίσης, οι κατασκευαστές πειραματίζονται με το σχήμα του κεφαλιού. Μπορείτε να αγοράσετε ένα κρεβάτι με στρογγυλό, ορθογώνιο, οβάλ, τριγωνικό κεφαλάρι ή να προτιμήσετε ένα εντελώς ασυνήθιστο ή πρωτότυπο σχέδιο.

Διώροφο παιδικό κρεβάτι

Η βάση του κρεβατιού είναι ένα σημαντικό στοιχείο

Η ευκολότερη επιλογή για μια βάση κρεβατιού είναι μια επίπεδη βάση. Αποτελείται από σανίδες, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες. Η ζωή των επίπλων θα εξαρτηθεί από το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, ποια ποιότητα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε το ανθεκτικό ξύλο ακριβών ειδών.

Ρέικι

Πραγματικοί όλοι οι τύποι κλινών για παιδιά είναι εξοπλισμένα με σχέδια με πτερύγια ή με πτερύγια. Πρόκειται για μια μεταλλική (λιγότερο συχνά ξύλινη) βάση, η οποία συμπληρώνεται από λυγισμένα πτερύγια. Συνδέονται σε ένα ενιαίο σύστημα χρησιμοποιώντας πλαστικούς υποδοχείς. Τέτοιες βάσεις αερίζονται καλύτερα από τις στερεές βάσεις και έχουν επίσης καλύτερα χαρακτηριστικά αντοχής λόγω της υψηλής ευκαμψίας τους.

Μονό κρεβάτι

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Εάν στα διαστήματα μεταξύ των σιδηροτροχιών δεν υπάρχουν στοιχεία στήριξης, το στρώμα παραμορφώνεται και καλύπτεται με "κύματα" με την πάροδο του χρόνου. Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εν μέρει: είναι απαραίτητο να το μετατρέψετε κάθε δύο έως τρεις μήνες.

Διπλό κρεβάτι με ψηλό μαλακό κεφαλάρι

Ορθοπεδική βάση

Πριν επιλέξουμε ένα ορθοπεδικό κρεβάτι, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά της βάσης του, να καταλάβουμε ποια είναι η ουσία του ορθοπεδικού "φορτίου". Αυτά τα σύγχρονα μοντέλα επιλέγονται καλύτερα για το παιδί, τους ηλικιωμένους και εκείνους που πάσχουν από ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος.

Η ορθοπεδική βάση είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ένα μεταλλικό σωλήνα τετραγωνικής διατομής (λιγότερο συχνά ορθογώνιο) και συγκεκριμένων πλαισίων - latoflexof. Τα τελευταία είναι ελαστικά στοιχεία επίστρωσης σημύδας.

Λόγω του αναδυόμενου αποτελέσματος υποστήριξης, είναι δυνατό να εκφορτωθεί η σπονδυλική στήλη, να καθίσει άνετα και άνετα κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι καλύτερο να κοιμηθεί αρκετά. Στην πραγματικότητα, κάθε ορθοπεδικό υλικό και δομή πρέπει να προσαρμόζεται στην ανακούφιση του σώματος, βοηθώντας έτσι ένα άτομο να χαλαρώσει.

Κρεβάτι από σφυρήλατο σίδηρο

Υλικά για την κατασκευή κρεβατιών

Τα μοντέρνα έπιπλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από διάφορα είδη υλικών. Μερικοί συνδυασμοί συμβάλλουν στη μείωση του κόστους του τελικού προϊόντος, ενώ άλλα "συμβιωτικά" δίνουν στο μοντέλο περισσότερη πρακτικότητα, ανθεκτικότητα ή αισθητική.

Το κύριο υλικό είναι το ξύλο. Συμπληρώνεται από μεταλλικά και πλαστικά στοιχεία. Επιπλέον, η κοινή "πρώτη ύλη" για την παραγωγή επίπλων: MDF, μοριοσανίδες, μοριοσανίδες, φύλλα κόντρα πλακέ και πολλά άλλα.

Κρεμαστό κρεβάτι

Πριν από την επιλογή ενός μεγέθους κλίνης, είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν τα χαρακτηριστικά αντοχής κάθε μοντέλου. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι από μέταλλο και ξύλο θα είναι το πιο ανθεκτικό. Κατά συνέπεια, αυτή είναι μια καλή επιλογή για ένα διπλό σχέδιο.

Δερμάτινο κρεβάτι

Στυλ

Οι αισθητικές ιδιότητες των προϊόντων επηρεάζονται από το υλικό, τον τύπο κατασκευής, το μέγεθος και το χρώμα του κρεβατιού.

Συνηθισμένα σύνολα

Τα μεγάλα έπιπλα με μηχανισμούς ανύψωσης και διάφορους τύπους κυψελών αποθήκευσης είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στιλ. Εδώ, σημαντικό υλικό, κατάλληλο χρώμα, υφή, καθώς και η παρουσία βοηθητικών διακοσμητικών στοιχείων που αποπνέουν ανατολίτικη γεύση είναι σημαντικά.Λεπτό sakura ή leitmotifs ενός ιαπωνικού χωριού θα ταιριάζει καλά σε διαμερίσματα για εφηβικά κορίτσια.

Στην κορυφή της δημοτικότητας είναι όλα τα είδη των πτυσσόμενων κλινών, τα οποία συμπληρώνονται από ένα δερμάτινο κεφαλάρι. Υλικό τόσο φυσικής όσο και τεχνητής προέλευσης, πρακτικό, ανθεκτικό και ταιριάζει σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων:

 • Μινιμαλιστική;
 • Οικολογική κατεύθυνση.
 • Σκανδιναβικό στυλ.
 • Classic;
 • Σύγχρονη?
 • Art Deco.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι κουκέτα (το προτιμώμενο υλικό είναι ξύλο) και να δημιουργήσετε ένα πολύχρωμο εσωτερικό στο στυλ σοφίτας. Εάν το παιδικό δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για δύο παιδιά, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, για ένα κορίτσι, μια σοφίτα δεν θα είναι πάντα αποδεκτή και ενδιαφέρουσα, αλλά τα αγόρια θα αντιλαμβάνονται την ασυνήθιστη ιδέα με μεγάλο ενθουσιασμό.

Στρογγυλό κρεβάτι

Αρχική τροφοδοσία

Ένα τροπικό ή εθνοτικό εσωτερικό θα συμπληρώσει τα έπιπλα με ένα πλαίσιο από μπαμπού ή κεφαλάρι σε ένα λεπτό χρώμα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα καλό κρεβάτι πραγματικού υλικού υψηλής ποιότητας.

Προσανατολιστικό κρεβάτι

Ορισμένοι τύποι κουκέτες είναι φτιαγμένοι από πλαστά αντικείμενα. Αυτά τα εξελιγμένα σχέδια θα χωρέσουν στο ρομαντικό εσωτερικό του δωματίου για ένα κορίτσι ή ένα νεαρό ζευγάρι. Οι πιο κερδισμένες επιλογές:

 • Retro;
 • Χώρα
 • Προβηγκία
 • Ροκοκό
 • Μπαρόκ
 • Ιταλικά
 • Ισπανικό στιλ.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε μια εθνική σύνθεση αυστηρού προσανατολισμού. Για παράδειγμα, στο ισπανικό ή ιταλικό στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κρεβάτι κουκέτα ή σύνθετοι "μετασχηματιστές" δεν θα λειτουργήσει. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κρεβάτι για την κρεβατοκάμαρα σε απλό σχεδιασμό, ρυθμίζοντας τον τόνο με ελκυστικά αξεσουάρ.

Κλινοσκεπάσματα

Ακριβής τροφή

Για ένα κορίτσι με εκλεπτυσμένη φύση, η επιλογή ενός κρεβατιού για ένα υπνοδωμάτιο είναι ένα δύσκολο έργο. Συνήθως μακρά ταξίδια αγορών τελειώνουν προβλέψιμα - επιλέγοντας ένα κρεβάτι με ξύλινα κεφαλάρια. Για ένα άτομο που έχει επιλέξει αυτό το είδος επίπλων, συνήθως συνιστάται να προσφέρετε το δωμάτιο σε πλούσιο κλασικό στιλ, να δημιουργείτε αντίκες, μπαρόκ ή ακόμα και ρομανικές εσωτερικές συνθέσεις, να χρησιμοποιείτε άλλα έπιπλα χωρίς ανύψωση και πολύπλοκες διαμορφώσεις.

Μεταλλικό κρεβάτι

Για να κάνει το σκαλιστό κεφαλάρι πιο πρακτικό, συχνά συμπληρώνεται με κομψά μαξιλάρια, σχεδιασμένα με αυστηρό στυλ. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ακριβά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που δίνουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη στιλπνότητα και αριστοκρατία.

Μπορούμε να δηλώσουμε με πλήρη εμπιστοσύνη ότι η επιλογή ενός κρεβατιού για ύπνο και χαλάρωση είναι ένα πολύπλοκο και σημαντικό θέμα. Ωστόσο, επιλέγοντας τέτοια ενδιαφέροντα έπιπλα στο σπίτι, στην πραγματικότητα, κάθε καταναλωτής έχει ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρει το ιδανικό του.

Κρεβάτι Wenge

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)