Επιλέξτε σωστά μια σκάλα για το σπίτι και τον κήπο

Πολλές οικιακές εργασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς τη βοήθεια ενός σκάλα. Είναι απαραίτητο να κρεμάσετε κουρτίνες, να σκουπίσετε τη σκόνη σε ντουλάπια, να πάρετε κάτι από ένα ράφι, να ανεβείτε στη σοφίτα ενός σπιτιού ή τη συγκομιδή από τα ανώτερα κλαδιά ενός δέντρου, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή ενός σκάλα. Αγοράζοντας το, δεν παίρνετε μόνο ένα εργαλείο, αλλά έναν αξιόπιστο και απαραίτητο βοηθό που θα χρειαστείτε σχεδόν καθημερινά.

Σκάλες αλουμινίου

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια σκάλα;

Το ερώτημα για το πώς να επιλέξετε ένα σκάλες ζητείται από πολλούς ήδη στο κατάστημα υλικού. Κατά την επιλογή μιας σκάλας, πρέπει να εξετάσετε:

 • το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ·
 • πλάτος βημάτων.
 • απόσταση μεταξύ βημάτων.
 • την παρουσία φράχτων και κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.
 • η παρουσία αντιολισθητικών συσκευών.
 • η παρουσία βαθιάς ανακούφισης στα σκαλοπάτια.

Επίσης, όταν επιλέγετε ένα σπίτι σκάλες, πρέπει να δώσετε προσοχή για να είναι εύκολο να συναρμολογηθεί, ελαφρύ, συμπαγές και κινητό. Το πιο σημαντικό είναι ότι η σκάλα είναι σταθερή.

Είναι επιθυμητό αυτό να ήταν μια σκάλα με μεγάλα σκαλοπάτια με ελαστικά μαξιλάρια στα πόδια που θα εμπόδιζαν την ολίσθηση στο πάτωμα. Οι γόμες θα πρέπει να βρίσκονται στα σκαλοπάτια και στις λαβές, για τις οποίες πρέπει να παραμείνετε σε λειτουργία. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλειά σας, τότε επιλέξτε ένα μοντέλο μόνο από κλιμακωτές σκάλες σύμφωνα με το GOST.

Ξύλινη σκάλα

Ύψος σκάλας

Πρώτα απ 'όλα, η σκάλα για το σπίτι θα πρέπει να είναι του ιδανικού ύψους ειδικά για το διαμέρισμά σας. Επιλέξτε μια σκάλα έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε στο ανώτατο όριο στο μεγαλύτερο δωμάτιο από αυτό. Δεν έχει νόημα να πάρετε μια σκάλα πάρα πολύ ψηλά. Θα κοστίσει περισσότερο, αλλά δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε εντελώς. Επίσης στο διαμέρισμα θα χρειαστεί να βρείτε ένα μέρος για να αποθηκεύσετε μια τέτοια σκάλα.

Εάν ζείτε στο σπίτι σας, τότε θα χρειαστείτε μια σκάλα κήπου. Δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί ύψους. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να συγκεντρώσετε, στέκεστε πάνω σε αυτό, κεράσια από την κορυφή ενός δέντρου ή να ανεβείτε στη σοφίτα, τότε θα χρειαστείτε μια σκάλα υψηλότερη.

Στην κουζίνα, μια σκάλα είναι απλά αναντικατάστατη. Εκτελεί ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: μπορείτε να καθίσετε σε αυτό και να μπορείτε να ανεβείτε σε αυτό και να αφαιρέσετε τα δοχεία από τα επάνω ράφια των ντουλαπιών κουζίνας. Αν έρθουν οι επισκέπτες, και δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκαμνί. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της σκάλας είναι ότι είναι πολύ συμπαγές, επομένως είναι η σκάλα για την κουζίνα που μπορεί να είναι χαμηλή και είναι προτιμότερο να την αγοράσετε ως προσθήκη στην πρώτη.

Παιδική σκάλα

Χαρακτηριστικά υλικού

Σήμερα, οι σκάλες κατασκευάζονται από διάφορα υλικά. Τα πιο δημοφιλή είναι:

 • αλουμινίου
 • ένα δέντρο?
 • χάλυβα
 • ντουραλίνη ·
 • υαλοβάμβακα.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι μια σκάλα από αλουμίνιο. Λόγω του ελαφρού βάρους του, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από τόπο σε τόπο, να διπλωθεί και να ξεδιπλωθεί. Το αλουμίνιο δεν σπάει, σχεδόν δεν παραμορφώνεται, δεν σκουριάζει. Μια τέτοια σκάλα αγοράζεται καλύτερα για ένα διαμέρισμα.

Βήμα-σκάλα καρέκλα

Η ξύλινη σκάλα δεν είναι τόσο πρακτική στην καθημερινή ζωή όσο το αλουμίνιο. Ζυγίζει πολύ περισσότερο και κοστίζει περισσότερο. Για να το μεταφέρετε, θα πρέπει να καταβάλλετε πολλές προσπάθειες. Ένα δέντρο, ακόμη και καλοφτιαγμένο, μπορεί να στεγνώσει με την πάροδο του χρόνου και να σπάσει από ένα δυνατό χτύπημα. Ξύλινες σκάλες χρησιμοποιούνται συχνά στον κήπο για συγκομιδή.Σε αντίθεση με το μέταλλο, μια σκάλα από ξύλο δεν φοβάται να χειμωνιάζει στον ανοιχτό αέρα. Αρκεί να το αντιμετωπίζετε τακτικά με παράσιτο και να καλύπτετε με λαδομπογιές.

Σκάλες για το σπίτι

Δεν αξίζει να αγοράζετε χαλύβδινα σκάλες επειδή είναι πολύ βαρύ και πρέπει να μεταφέρονται μαζί με δύο ή τρεις. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια στη βιομηχανική παραγωγή.

Τηλεσκοπική σκάλα

Μια σκάλα από ίνες υάλου έχει ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα έναντι των σκαλοπατιών που κατασκευάζονται από άλλα υλικά: δεν εκτελεί ηλεκτρικό ρεύμα, επομένως, όταν δουλεύει με ηλεκτροφόρα καλώδια, γυμνά καλώδια, όχι μεταλλική σκάλα, αλλά σκάλα από γυαλί. Επίσης, δεν φοβάται την υγρασία, δεν ξεθωριάζει στον ήλιο και δεν καίγεται. Η σκάλα για το σπίτι θα πρέπει να είναι εύκολη, βολική και ασφαλής, έτσι μια σκάλα από αυτό το τεχνητό υλικό θα είναι μια καλή επιλογή.

Μικρή σκάλα για το σπίτι

Ποιο σχέδιο πρέπει να επιλέξετε;

Όλες οι βαθμίδες χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

 • επαγγελματική?
 • νοικοκυριό.

Ο πρώτος τύπος σκαλοπατιών χρησιμοποιείται σε μεγάλες επιχειρήσεις και ο δεύτερος αποκτάται από απλούς χρήστες για εργασία στο σπίτι και στον κήπο. Έχουν χαμηλότερο ύψος και βάρος και δεν έχουν σχεδιαστεί για πολύ μεγάλα φορτία.

Μεταλλικό σκάλες για το σπίτι

Η σκάλα μετασχηματιστών είναι πολύ δημοφιλής στους σύγχρονους αγοραστές. Χάρη στην κινητή δομή, μπορεί να πάρει τη μορφή των γραμμάτων "L" και "P" ανάλογα με την εργασία. Όταν συναρμολογούνται, οι μετασχηματιστές καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο σε ντουλάπα ή ντουλάπα.

Μετασχηματιστής βαθμίδας

Το διμερές σκάλες είναι επίσης αρκετά απαιτητικό. Το κύριο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να μετακινηθεί για άλλη μια φορά, αλλά μπορείτε να ανεβείτε στις σκάλες αριστερά και δεξιά. Αν η δομή είναι αξιόπιστη, δύο άτομα μπορούν να σταθούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρειάζεται να κάνετε κάποια εργασία πολύ γρήγορα: χρωματίστε τον τοίχο, συγκομιδή από ένα δέντρο, αφαιρέστε κάποια βαριά από τη σοφίτα ή το μεσοπάτωμα.

Μεγάλη σκάλα

Στην καθημερινή ζωή, η αναδιπλούμενη σκάλα είναι απαραίτητη. Όταν συναρμολογείται, καταλαμβάνει λίγο χώρο και όταν αποσυναρμολογείται, είναι μια πολύ σταθερή δομή, στον τόπο της οποίας μπορείτε να σταθείτε με ασφάλεια. Η σκάλα για μια καλοκαιρινή κατοικία πρέπει να είναι πτυσσόμενη, γιατί ακριβώς αυτό θα σταθεί σταθερά ακόμη και σε χαλαρό έδαφος. Για να εκτελέσετε εργασίες στο εξωτερικό του σπιτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναδιπλούμενες και προσαρτημένες σκάλες κήπου.

Ένα αναντικατάστατο πράγμα στην καθημερινή ζωή θα είναι μια τηλεσκοπική σκάλα, η οποία, όπως και μια ράβδος αλιείας, μπορεί να αλλάξει το ύψος της ανάλογα με τη φύση της εργασίας. Όταν συναρμολογείται, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και, εάν μετακινηθεί, μπορεί να φτάσει σε ύψος μεγαλύτερο από 4 μέτρα. Χρησιμοποιούνται συχνά από εργαζόμενους που αλλάζουν πανό σε δρόμους της πόλης. Είναι κατάλληλο για εργασίες υψηλού υψομέτρου, έτσι ώστε μια τηλεσκοπική σκάλα για το σπίτι δεν είναι πάντα μια κατάλληλη επιλογή.

Μια σκάλα με πλατφόρμα είναι επίσης κατάλληλη για μεγάλη εργασία σε ύψος. Ζωγράφοι το χρησιμοποιούν ενώ ζωγραφίζουν τοίχους, τεχνίτες που κλείνουν ραφές σε κτίρια. Ένα δοχείο με χρώμα ή νερό μπορεί να τοποθετηθεί στην περιοχή, αλλά είναι πολύ ογκώδες, βαρύ και δεν ταιριάζει σαν σκάλα για το σπίτι.

Αντιολισθητική σκάλα

Τι πρέπει να ψάξω;

Εάν χρειάζεστε ένα μεταλλικό σκαρβάρα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα βήματα κατά την επιλογή του. Για κάθε είδους εργασία χρειάζεστε μια σκάλα βημάτων με μεγάλα βήματα που είναι σταθερά, συμπαγή και κινητά. Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχουν ανάγλυφες ζώνες από καουτσούκ στα σκαλοπάτια - εάν υπάρχουν, η χρήση μιας τέτοιας σκάλας γίνεται ασφαλέστερη.

Σκάλα από χάλυβα

Ψάξτε για ξύλινες και μεταλλικές σκάλες διπλής όψης με περιοριστικούς ιμάντες. Ασφαλώς στερεώνουν τη σκάλα και αποκλείουν τη δυνατότητα της πιθανής αναδίπλωσής της κατά τη λειτουργία. Τα πόδια σε αυτές τις σκάλες είναι επίσης διαφορετικά. Ένας μεταλλικός σκαρφαλωμένος σκελετός με τα μυτερά πόδια είναι κατάλληλος για εργασία στον κήπο και ένα σκάλα με τροχούς σε τροχούς (θα είναι εύκολο να μετακινηθεί) για επισκευή.

Σκάλες από βινύλιο

Οι βήμα-βήματα έρχονται σε πολλές μορφές και είναι κατασκευασμένες από υλικά που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.Πρέπει να μελετηθούν πριν πάτε για ψώνια. Πριν πληρώσετε, ελέγξτε προσεκτικά τη σκάλα στο κατάστημα: διπλώστε το και αποσυσκευάστε αρκετές φορές, ελέγξτε όλες τις αρθρώσεις των εξαρτημάτων. Η σκάλα είναι απαραίτητη στο σπίτι, γι 'αυτό πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά για την αγορά της.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)