Συναγερμός για καλοκαιρινή κατοικία: χαρακτηριστικά και τύπους

Όταν πρόκειται για την ασφάλεια του εξοχικού σπιτιού, οι ιδιοκτήτες πολύ συχνά απευθύνονται σε συστήματα ασφαλείας για βοήθεια. Όπως δείχνει η πρακτική, η προσομοίωση συναγερμού για θερινή κατοικία δεν έχει θετικό αποτέλεσμα, επομένως είναι απαραίτητο να προστατευθεί η δομή με πιο ριζοσπαστικές λύσεις. Τώρα η ποικιλία περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, διαφέρουν σε τύπους και τύπους, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και, φυσικά, έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Για να επιλέξετε το σωστό σύστημα συναγερμού για μια θερινή κατοικία, θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα και θα είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ασύρματο σύστημα συναγερμού για καλοκαιρινή κατοικία

Τύποι και τύποι συστημάτων

Πρώτα απ 'όλα, η επιλογή θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα που ο ιδιοκτήτης αναμένει. Κάθε τύπος περιλαμβάνει διαφορετική εγκατάσταση συναγερμών διαρρήξεων, οπότε κατά την επιλογή αυτή η στιγμή πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Αυτόνομο

Αυτές είναι οι πιο απλές συσκευές από την αρχή της λειτουργίας, είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθούν. Αυτός είναι ένας συναγερμός για μια καλοκαιρινή κατοικία με σειρήνα που έχει αισθητήρες και καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση στο δωμάτιο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσο στο ίδιο το δωμάτιο όσο και έξω από αυτό, έτσι αυτό το σύστημα συναγερμού είναι κατάλληλο για καλοκαιρινή κατοικία και γκαράζ.

Συναγερμός για λήψη με αισθητήρα κίνησης

Ένας τέτοιος συναγερμός διαρρήξεως έχει εγκατασταθεί για να δώσει μία μονάδα, η οποία περιλαμβάνει τον ίδιο τον αισθητήρα κίνησης και την σειρήνα. Αν ο αισθητήρας ανιχνεύσει την κίνηση, ενεργοποιείται αμέσως ένας ηχητικός συναγερμός (σειρήνα), ο οποίος προσελκύει την προσοχή.

Πλεονεκτήματα: Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα ενός αυτόνομου συναγερμού διαρρήξεως είναι η εύκολη εγκατάσταση και το προσιτό κόστος. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε διάφορους χώρους, παράθυρα και πόρτες.

Μειονεκτήματα: Τέτοιες συσκευές μπορούν μόνο να τρομάξουν τους απρόσκλητους επισκέπτες με ένα σήμα. Στην περίπτωση αυτή, δεν συνδέονται με το κέντρο ασφαλείας και δεν μεταδίδουν δεδομένα.

Συναγερμός για δίνοντας με ένα διπλό αισθητήρα

Τηλεχειριστήριο

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή: οι αισθητήρες είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος της περιμέτρου του αντικειμένου που χρειάζεται προστασία, ανταποκρίνονται:

 • κίνηση
 • ανακάλυψη;
 • συντρίβοντας;
 • ζεστασιά.
 • αέριο
 • και άλλες αλλαγές.

Επιπλέον, όλοι οι αισθητήρες σχηματίζουν ένα κύκλωμα και κλείνουν σε ένα σημείο στη μονάδα ελέγχου. Εάν το κύκλωμα παραβιαστεί (συμβαίνει κάποια ενέργεια), το σήμα μεταδίδεται απευθείας στον πίνακα ελέγχου ασφαλείας. Εάν εγκατασταθεί ένας απομακρυσμένος συναγερμός για μια θερινή κατοικία, οι ιδιοκτήτες υπολογίζουν στη βοήθεια ειδικών για διείσδυση. Κατά μέσο όρο, θα διαρκέσει από 5 έως 10 λεπτά για να φτάσετε στον τόπο προστασίας. Μπορεί να είναι ένα ενσύρματο και ασύρματο σύστημα συναγερμού για μια θερινή κατοικία, στην πρώτη περίπτωση, η εγκατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Σύστημα ασφαλείας για θερινή κατοικία

Πλεονεκτήματα: όταν επιλέγετε τέτοιες συσκευές, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το εξοχικό σπίτι είναι προστατευμένο και καλά φυλασσόμενο.

Μειονεκτήματα: τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το κόστος, γι 'αυτό επιλέξτε αυτό το είδος συναγερμού στο εξοχικό σπίτι, μόνο εάν αποθηκεύονται πραγματικά πολύτιμα πράγματα εκεί.

Συναγερμός γκαράζ

Ενσύρματο

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες προτιμούν τους καλωδιωμένους συναγερμούς για ένα σπίτι, μια καλοκαιρινή κατοικία, ένα γκαράζ, το κίνητρο αυτό από το γεγονός ότι όταν ένας εισβολέας βλέπει πολλά καλώδια στην περιοχή, η επιθυμία να διεισδύσει στην περιοχή θα εξαφανιστεί αμέσως.
Πλεονεκτήματα:

 • Ένα προφανές πλεονέκτημα είναι το προσιτό κόστος, αλλά θα πρέπει επιπλέον να ξοδέψετε χρήματα για την εγκατάσταση.
 • Οι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν έως και 400 μέτρα από την κεντρική μονάδα.
 • Το σύστημα αυτό δεν απαιτεί αλλαγή μπαταριών.
 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον αισθητήρα σε ένα δύσκολο για εσάς σημείο, αφού μπορείτε πάντα να τρυπήσετε την απαιτούμενη οπή στον τοίχο.

Απομακρυσμένος συναγερμός για θερινή κατοικία

Μειονεκτήματα:

 • Δυστυχώς, ένα τέτοιο πρόβλημα είναι δυνατό όταν το σήμα δράσης μειώνεται κατά μήκος του καλωδίου.
 • Μια κατάσταση βλάβης από καλώδια δεν αποκλείεται, μπορεί να είναι ένας βαρύς άνεμος ή ακόμα και τρωκτικά, μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεθεί βλάβη.
 • Νωρίτερα ειπώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι η παρουσία καλωδίων θα τρομάξει τους ληστές, στην πραγματικότητα, συχνά χρησιμεύει ως δόλωμα.

Μέχρι πρόσφατα, τα συστήματα αυτά ήταν τα καλύτερα, αλλά με την εμφάνιση ασύρματων συσκευών στην αγορά, οι καταναλωτές έχουν μια επιλογή.

Σύστημα συναγερμού GSM για καλοκαιρινή κατοικία

Ασύρματη σύνδεση

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των συσκευών είναι η μέγιστη προστασία και αξιοπιστία με ελάχιστη χρήση του εξοπλισμού. Αυτός ο συναγερμός διαρρήξεως για το σπίτι, το εξοχικό σπίτι είναι ιδανικό για όσους εγκαθιστούν το σύστημα ήδη στο σαλόνι, επειδή οι ενσύρματοι τύποι απαιτούν εργασίες επισκευής και είναι καλύτερο τα καλώδια να τοποθετούνται στο στάδιο κατασκευής.

Εάν πρέπει να εγκαταστήσετε γρήγορα προστασία, η καλύτερη επιλογή είναι ένα σύστημα συναγερμού GSM για μια θερινή κατοικία. Το ασύρματο σύστημα συναγερμού GSM είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που λειτουργούν με μπαταρίες και χρειάζονται αντικατάσταση κάθε 4 χρόνια.

Χαρακτηριστικά:

 • Υπάρχουν μοντέλα με μονάδα GSM που είναι εξοπλισμένα με αυτόματη θέρμανση, η οποία επιτρέπει λειτουργία σε θερμοκρασίες μέχρι 45 °.
 • Σε περίπτωση ενεργοποίησης συναγερμού ενεργοποιείται αυτόματα ο ήχος της σειρήνας, λειτουργεί για 90 δευτερόλεπτα.
 • Επίσης, κατά τη διάρκεια συναγερμού, καταγράφεται μια συζήτηση μέσω του ενσωματωμένου ή φορητού μικροφώνου.
 • Συστήματα με αισθητήρες πυρκαγιάς που δεν χρειάζονται πρόσθετη εγκατάσταση και καλωδίωση.

Συναγερμός με υπέρυθρο αισθητήρα για να δώσει

Πλεονεκτήματα:

 • Κατά την εγκατάσταση, χρησιμοποιούνται ελάχιστα εξαρτήματα που δεν επηρεάζουν καθόλου την εμφάνιση του σπιτιού, μην χαλάσετε το εσωτερικό.
 • Αυτόνομο σύστημα συναγερμού gsm για καλοκαιρινή κατοικία δεν απαιτεί εργασίες επισκευής, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Είναι δυνατή η μεταφορά των αισθητήρων σε έναν νέο τόπο. Αυτό είναι πολύ πρακτικό, γιατί μερικές φορές η αρχική εγκατάσταση δεν φαίνεται να είναι η πιο κερδοφόρα και πρέπει να κάνετε προσαρμογές, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να μετακινήσει τον ίδιο τον αισθητήρα.
 • Η εγκατάσταση δεν απαιτεί πολλούς ειδικούς και χρονοβόρα.
 • Επίσης, ο ασύρματος συναγερμός λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Το επιλεγμένο σύστημα συναγερμού GSM μπορεί να λειτουργεί με μπαταρίες έως 6 μήνες.
 • Επιπλέον, το σύστημα συναγερμού GSM είναι ικανό να μεταδίδει σήμα σε απόσταση μέχρι 100 m, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν τοίχοι ή εμπόδια στη διαδρομή.

Μειονεκτήματα: Τα μειονεκτήματα της σηματοδότησης GSM περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι δυνατή η ραδιοπαρεμβολή που θα επηρεάσει το έργο και, εάν είναι απαραίτητο, πολύπλοκες επισκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα, γεγονός που δείχνει αξιόπιστη προστασία. Αυτά τα κιτ συναγερμού για καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες είναι επίσης καλές επειδή δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετα στοιχεία για εγκατάσταση.

Συναγερμός με μια κάμερα για να δώσει

Πώς να επιλέξετε;

Εκτός από τους προηγούμενους βασικούς τύπους, οι συναγερμοί διαρρήξεων μπορούν να ποικίλλουν σε βαθμό πολυπλοκότητας, την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών. Για παράδειγμα, αν ένα κατοικίδιο ζώο ζει στην εξοχική κατοικία, η οποία τροφοδοτείται από καιρό σε καιρό από γείτονες, είναι απαραίτητο να επιλέγονται ειδικές συσκευές από τις οποίες δημιουργείται "ασυλία" από τα ζώα. Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να αγνοήσετε τις τυχαίες κινήσεις και θα αναλύσετε την κατάσταση επεξεργασίας των εικονοστοιχείων: τις διαστάσεις του αντικειμένου που κινείται κατά μήκος του καλοκαιριού.

Ένα σύστημα συναγερμού μπορεί να εγκατασταθεί για να δώσει με μια βιντεοκάμερα, εδώ η επιλογή θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις προτιμήσεις, αλλά και από τις οικονομικές δυνατότητες.

Συναγερμός για εξοχική κατοικία

Πώς λειτουργεί;

Κάθε πυρήνας στο σύστημα συναγερμού είναι μια μονάδα ελέγχου στην οποία είναι συνδεδεμένοι αισθητήρες για εσωτερική και εξωτερική παρακολούθηση. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από όλες τις συσκευές που είναι εγκατεστημένες στον ιστότοπο μπορούν να εισέλθουν σε αυτόν τον πυρήνα και, στη συνέχεια, χάρη σε έναν ειδικό αλγόριθμο, μεταδίδονται περαιτέρω.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αισθητήρων που είναι ικανοί να ανταποκρίνονται σε διάφορες αλλαγές στις κινήσεις, τη θερμοκρασία, τους κραδασμούς, τον καπνό, τις πλημμύρες, τα ανοίγματα στις πόρτες ή τα παράθυρα, τη σπάσιμο του γυαλιού. Η ασφάλεια εξαρτάται από την ποσότητα τους - τόσο περισσότερα, τόσο καλύτερα.

Μαγνητικός συναγερμός για κηπουρική

Αισθητήρας φθοράς γυαλιού

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό με έναν τέτοιο αισθητήρα, καθώς με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται η διείσδυση στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές, οι αισθητήρες είναι ακουστικοί - ανταποκρίνονται στον ήχο σπασμένου γυαλιού.

Εγκαθίστανται λίγα μέτρα από το παράθυρο, το οποίο σας επιτρέπει να απαντάτε σε τυχόν ήχους που συμβαίνουν όταν χτυπήσει γυαλί.

Αόρατος τύπος παρατήρησης - αισθητήρας υπερύθρων

Αυτή η επιλογή είναι απαραίτητη εάν οι κλέφτες δεν μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας ένα παράθυρο ή μια πόρτα, έτσι χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα, το σύστημα θα ανταποκριθεί στην κίνηση μέσα στο προστατευμένο μέρος. Τα μοντέλα προϋπολογισμού παρατηρούν οποιεσδήποτε αλλαγές, ενώ τα ακριβότερα μοντέλα είναι σε θέση να διακρίνουν ένα ψεύτικο σήμα από ένα πραγματικό.

Υπάρχουν επίσης παθητικές και ενεργές συσκευές. Ο πρώτος τύπος δεν εκπέμπει σήματα, αλλά είναι ικανός να αποκρίνεται μόνο στις μεταβολές της θερμοκρασίας, ενώ ο δεύτερος αντιδρά στην περίπτωση της τομής των ακτίνων.

Συναγερμός με αισθητήρα μικροκυμάτων για να δώσει

Μαγνητικός αισθητήρας - Προστασία παραθύρων και θυρών

Υπάρχουν δύο τύποι τέτοιων συναγερμών: κρυφό και εξωτερικό. Είναι κατασκευασμένα από έναν μαγνήτη και ένα διακόπτη καλαμιού - μια ειδική επαφή που ενεργοποιείται όταν προσεγγίζει ένας μαγνήτης. Εάν τα παράθυρα και οι πόρτες βρίσκονται σε κλειστή θέση, οι επαφές είναι κλειστές και με ένα ελάχιστο άνοιγμα, ο διακόπτης καλαμιού εγκαταλείπει το πεδίο του μαγνήτη, πράγμα που οδηγεί στο άνοιγμα των επαφών και στην περαιτέρω προειδοποίηση διείσδυσης.

Αισθητήρας μικροκυμάτων που ανιχνεύει οποιαδήποτε κίνηση

Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με τη λειτουργία των φούρνων μικροκυμάτων. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, το αντικείμενο αντανακλάται, το οποίο το διακρίνει σε συχνότητα από ένα στατικό αντικείμενο. Αυτές οι αλλαγές καταγράφονται από τον αισθητήρα και στη συνέχεια μεταφέρονται στη μονάδα ελέγχου.

Πολύ συχνά, οι αισθητήρες αναγνωρίζουν ψευδή σήματα: την κίνηση των κλαδιών δέντρων, την κίνηση μιας γάτας, αλλά μερικές φορές μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία του αισθητήρα.

Ρύθμιση συναγερμού στη χώρα

Σεισμικός αισθητήρας - Αναγνώριση βημάτων

Αυτός ο αισθητήρας ονομάζεται επίσης δονητικός. Είναι ένα καλώδιο που τραβιέται μέσα στο φράχτη ή είναι θαμμένο στο έδαφος. Χαρακτηρίζεται από μια αντίδραση ακόμη και στην περίπτωση της πιο δυσδιάκριτης διάσεισης, οπότε αν ένας κλέφτης βγει σε μια προστατευμένη περιοχή, ο συναγερμός θα λειτουργήσει αμέσως.

Το πιο αξιόπιστο αποτέλεσμα - ο διπλός αισθητήρας

Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πιθανών αλλαγών στις συνθήκες θερμοκρασίας, γεγονός που οδηγεί στην αντίδραση του αισθητήρα υπερύθρων. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει αισθητήρες υπερύθρων και μικροκυμάτων, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα ψευδών συναγερμών και βελτιώνει τη συνολική απόδοση.

Για να λειτουργήσει το σύστημα, είναι απαραίτητο να καταγράφονται ταυτόχρονα οι μεταβολές της κίνησης και της θερμοκρασίας.

Ενσύρματο συναγερμό για καλοκαιρινή κατοικία

Απόκριση θορύβου: Ακουστική

Εδώ λειτουργούν τα μικρόφωνα, τα οποία προκαλούνται από οποιοδήποτε θόρυβο. Επίσης, όταν αντιδρούν σε θόρυβο, γίνεται η εγγραφή, ένας αισθητήρας μπορεί να ελέγχει πολλά παράθυρα ταυτόχρονα.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα συστήματα προστασίας είναι πολύ διαφορετικά στα χαρακτηριστικά τους. Μερικές φορές η τιμή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επιλογή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν η εξοικονόμηση είναι κατάλληλη. Όταν επιλέγετε, θα πρέπει πάντα να καθοδηγείται από το αποτέλεσμα που πρέπει να πάρετε. Εάν το εξοχικό σπίτι βρίσκεται μεταξύ άλλων κτιρίων, και υπάρχουν πολύ συχνά γείτονες, αυτόνομα συστήματα θα είναι κατάλληλα. Αν μια κατάσταση είναι δυνατή όταν το εξοχικό σπίτι μπορεί να παραμείνει αφύλακτο για μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα δεν υπάρχουν γείτονες, θα πρέπει να στραφείτε στις επιλογές του τηλεχειριστηρίου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)