Στεγανοί τοίχοι σε φάρους: Οφέλη και ορόσημα

Δεν είναι μυστικό ότι η τέλεια επισκευή αρχίζει με λείους τοίχους. Τέτοιοι τοίχοι είναι εύκολο να χρωματίσετε, να λευκαρίσετε, να καλύψετε με ταπετσαρία και ύφασμα. Ένα δωμάτιο με ομοιόμορφα τοίχους φαίνεται μεγαλύτερο, ψηλότερο, πιο ελεύθερο και μερικές φορές ακόμα πιο φωτεινό.

Αν νωρίτερα χρειάστηκαν εβδομάδες για να ξεπεράσουν τα τείχη και χρειάστηκαν ειδικές δεξιότητες, σήμερα σχεδόν όλοι μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη διαδικασία. Αρκεί να διαθέτουμε σύγχρονα εργαλεία και υλικά κατασκευής, καθώς και ένα μεγάλο περιθώριο υπομονής.

Στεγανοί τοίχοι σε φάρους με τσιμεντοκονία

Διακοσμητική επίστρωση τοίχου φάρου

Ευθυγράμμιση τοίχων: τύποι

Σήμερα, υπάρχουν δύο από τους πιο διάσημους τρόπους να δοθεί μια ομαλή επιφάνεια σε οριζόντια και κάθετα επίπεδα: ξηρό και υγρό. Η ξηρή μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση φύλλων γυψοσανίδας. Έτσι, οι τοίχοι ράβονται σε ισχυρές και ομοιόμορφες κατασκευές από γυψοσανίδα, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν άμεσα με διακοσμητικά διακοσμητικά στοιχεία. Αναμφισβήτητα, αυτή η μέθοδος είναι οικονομικά πιο κερδοφόρα, αλλά και λιγότερο ελκυστική από την άποψη της διατήρησης της περιοχής. Σε μερικά παλιά σπίτια, οι τοίχοι από γυψοσανίδες "τρώνε" μέχρι και 10 εκατοστά χώρου.

Η υγρή εργασία γίνεται χρησιμοποιώντας ειδικά διαλύματα γύψου ή τσιμέντου, τα οποία εφαρμόζονται στους τοίχους και μετά από ξήρανση δημιουργούν μια λεία επιφάνεια. Η λύση μπορεί να είναι έτοιμη (που αγοράζεται σε κατάστημα υλικού) ή να παρασκευάζεται επί τόπου (είναι σημαντικό να τηρούνται οι σωστές αναλογίες).

Στρουθοκαμήλου ξύλινο τοίχο σε φάρους

Σκωτσέζικη πρόσοψη στους φάρους

Ο πιο σωστός τρόπος τοποθέτησης των τοίχων, σύμφωνα με πολλούς κατασκευαστές, είναι η επίστρωση τοίχων σε φάρους. Ειδικά προφίλ - φάρους - συνδέονται στον τοίχο και υποδεικνύουν το πάχος του στρώματος εφαρμοσμένου διαλύματος. Χρησιμοποιώντας τέτοια σχέδια, οι οικοδόμοι ελαχιστοποιούν το χρόνο που αφιερώνεται και βελτιώνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποικιλίες φάρων

Πριν μάθετε πώς να τοίσετε τοίχους με βρεγμένο τρόπο, είναι σημαντικό να ασχοληθείτε με οικοδομικά υλικά που είναι χρήσιμα σε σας στη διαδικασία. Έτσι, για παράδειγμα, ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι φάρες, υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι:

 • ξύλινοι φάροι - σήμερα δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά, αλλά έχουν το χαμηλότερο κόστος και τη δυνατότητα επαναλαμβανόμενης χρήσης.
 • Τα μεταλλικά προφίλ είναι τα πιο δημοφιλή στις σύγχρονες κατασκευές, αλλά παρουσιάζουν ορισμένα μειονεκτήματα: σκουριάζουν ακόμη και από μικρές ζημιές, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν δύο φορές.
 • πλαστικές επιλογές - είναι κατασκευασμένα από το πιο ανθεκτικό πλαστικό και έχουν υψηλή τιμή.

Το μέσο μήκος των φάρων είναι 3 μέτρα και πλάτος 6-10 χιλιοστά. Ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων προφίλ βασίζεται στην περιοχή της επιχρισμένης επιφάνειας.

Τελική επένδυση τοίχου μετά την οροφή

Υπνοδωμάτιο τοίχου Top

Ποικιλίες γύψου

Εκτός από την επιλογή των σωστών προφίλ φάρων, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη σύνθεση της λύσης που πρόκειται να εφαρμόσετε στους τοίχους. Οι ακόλουθες ποικιλίες διακρίνονται:

 • ασβεστοκονίαμα κατάλληλο για ξηρούς και ζεστούς χώρους, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • γύψου - θεωρείται η πιο φιλική προς το περιβάλλον σύνθεση, στεγνώνει γρήγορα, αντέχει τις ακραίες θερμοκρασίες και την έκθεση σε υψηλή υγρασία, είναι εύκολο να εφαρμοστεί.
 • Το τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται συχνότερα ως στέρεη βάση για το επόμενο στρώμα φινιρίσματος, χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στη φθορά.

Κάθε μία από αυτές τις επιλογές έχει τους οπαδούς της και τις δικές της συνθήκες, στις οποίες παρουσιάζει τις καλύτερες ιδιότητες. Έτσι, για παράδειγμα, η επιλογή του κονιάματος εξαρτάται συχνά από το υλικό του ίδιου του τείχους, στο οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί ο σοβάς.

Στρουθοκαμήλου σε φάρους με σύνθεση γύψου

Ο σομωτός τοίχος στο σαλόνι

Βασικές επιλογές

Αφού εξοικειωθείτε με τις πιθανές επιλογές για οικοδομικά υλικά, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή των απαραίτητων. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υποδείξετε τη σύνθεση του τοίχου πάνω στον οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί ο σοβάς. Ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι σας, θα επιλεγεί η απαραίτητη λύση.

Εάν πρέπει να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση των τσιμεντένιων τοίχων, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε το τσιμεντοκονίαμα. Τοίχοι τοιχοποιίας με κονίαμα τσιμέντου όχι μόνο επιμηκύνει την επιφάνεια, αλλά και καθιστά την επίστρωση ισοπέδωσης πιο ανθεκτική.

Οποιοσδήποτε τύπος κονιάματος είναι κατάλληλος για τοίχους από τούβλα, ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η επιφάνεια απαιτεί την εφαρμογή ενός μεγάλου στρώματος γύψου. Θα χρησιμοποιήσει άριστα μια σύνθεση τσιμέντου σε συνδυασμό με την άμμο.

Τείχος τοίχου πριν την ισοπέδωση του φάρου

Τούβλο τοίχου γύψο σε φάρους

Οι ξύλινοι τοίχοι είναι πάντα επικαλυμμένοι μόνο με ένα πλέγμα από ενισχυμένο χάλυβα. Το πλέγμα λειτουργεί ως στοιχείο συγκόλλησης, δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο και εμποδίζει την πτώση του σοβά. Οι τοίχοι από ξύλο συνήθως καλύπτονται με πηλό ή γύψο · η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα γύψου-ασβέστη.

Ευθυγράμμιση τοίχου φάρου

Stucco Walls: Ορόσημα

Αυστηρά μιλώντας, η τεχνολογία των σοβάδων τοίχου στους φάρους περιλαμβάνει τρία κύρια στάδια, η σωστή τήρηση των οποίων σας επιτρέπει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα:

 1. Προετοιμασία των τοίχων.
 2. Εγκατάσταση φάρων.
 3. Στην πραγματικότητα, η εφαρμογή του γύψου.

Αν είστε ελκυσμένοι με τα τοιχοποιία με τα χέρια σας και θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτό το καθήκον όχι χειρότερα από τους επαγγελματίες, τότε ακολουθώντας τα βήματα που παρουσιάζονται θα σας επιτρέψει να εξοικονομήσετε χρήματα και προσπάθεια και το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ μεγάλο.

Τοίχωμα τοίχου

Διακοσμητική διακόσμηση τοίχων στο εσωτερικό

Προετοιμασία τοίχου

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη διαδικασία της σοβάτισμα επιφανειών. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βάση, θα προσδιοριστεί η περαιτέρω τύχη της ισοπεδωμένης επιφάνειας. Γι 'αυτό κατά την προετοιμασία των τοίχων, πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Παρατηρήστε οπτικά την κατάσταση του τοίχου, σημειώστε ανωμαλίες, αν είναι απαραίτητο - χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο.
 2. Καθορίστε τα σημεία τοποθέτησης των φάρων - σε απόσταση 30 cm από τις γωνίες και τις πλαγιές. Το υπόλοιπο τμήμα του τείχους χωρίζεται σε ίσα μέρη και επίσης σηματοδοτεί τους συνδετήρες. Για να καθορίσετε τον οριζόντιο άξονα της βάσης, βγείτε πίσω από την οροφή και το πάτωμα 18-20 cm.
 3. Καθαρίστε την επιφάνεια των τοίχων. Το αστάρι θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στο κονίαμα και θα σας εξοικονομήσει από περιττά υπολείμματα κατασκευής.

Αφού τα τείχη είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε άμεσα στην ίδια την τοποθέτηση των φάρων.

Τοποθέτηση τοίχου φωτός κάτω από την ταπετσαρία

Σκληρό τείχος με κανόνα φάρου

Εγκατάσταση φάρων

Υπάρχουν δύο τύποι στερέωσης κατασκευαστικών φάρων στην επιφάνεια του τοίχου: κονίαμα ή συνδετήρες.

Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε προφίλ στη λύση, τότε θα χρειαστείτε μια σύνθεση με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο. Το προετοιμασμένο μίγμα πρέπει να ρίπτεται στο τοίχωμα στη διασταύρωση των οριζόντιων και κατακόρυφων αξόνων, αλλά έτσι ώστε το πάχος του στρώματος να μην υπερβαίνει το πάχος του φάρου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φάρο και σπρώξτε το σφιχτά στη λύση. Μπορείτε να ενισχύσετε τη βάση χρησιμοποιώντας τον κανόνα, χρησιμοποιώντας το στις πλευρές του προφίλ.

Χρώμα τοίχων φάρου

Αν προτιμάτε τη δύναμη των συνδετήρων, τότε πρέπει να τοποθετήσετε τις βίδες στη διασταύρωση των αξόνων. Βεβαιωθείτε ότι τα καπέλα τους βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, τότε δεν χρειάζεται να ευθυγραμμίσετε την τοποθέτηση των προφίλ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν τελειώσετε να τοποθετείτε τους φάρους στους τοίχους, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε τη λύση. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε το μείγμα γύψου. Προσέξτε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία μαζί με το μείγμα. Μόνο η σωστή προσκόλληση σε όλα τα σημεία θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μια σύνθεση υψηλής ποιότητας που σας επιτρέπει να εκτελέσετε τη σωστή επίχριση επιφανειών.

Στρογγυλές γωνιές για φάρους

Γύψιμο

Έτσι πλησιάσαμε στο τελικό και σημαντικό στάδιο της όλης διαδικασίας - εφαρμόζοντας το κονίαμα κονιάματος. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ως εξής:

 • Σχεδιάστε με μια φαρδιά σπάτουλα μια μικρή ποσότητα του μείγματος.
 • Ψεκάστε αυτή τη λύση μεταξύ των φάρων, γεμίζοντας όλο τον ελεύθερο χώρο.
 • Χρησιμοποιώντας τον κανόνα, μετακινήστε τον κάθετα με τους φάρους από πάνω προς τα κάτω, αφαιρέστε την περίσσεια διαλύματος.

Αφού τελικά η λύση σκληρύνει, θα περιμένετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια. Εάν είναι απαραίτητο, οι φάροι μπορούν να αφαιρεθούν, αλλά συνήθως παραμένουν.

Γωνίες τοίχων γύψου

Η θεωρούμενη τεχνολογία της τοποθέτησης τοίχων με χρήση φάρων δεν αφήνει πρακτικά τίποτα, αλλά ένα, πώς να δημιουργήσετε ακόμη και γωνίες. Η εσωτερική γωνία μπορεί να σχηματιστεί χρησιμοποιώντας μία γωνιακή σπάτουλα ή σωλήνα, η οποία διέρχεται από τους φάρους. Οι θαμπές γωνίες είναι συνήθως ισοπεδωμένες με ένα ξύλινο πηχάκι που συνδέεται με τους φάρους.

Επίπεδο τοιχοποιίας

Στο τέλος της διαδικασίας σοβάτισμα, θα πρέπει να ολοκληρώσετε την ευθυγράμμιση των τοίχων. Είναι καλύτερα αν η λύση στους τοίχους δεν είναι ακόμη εντελώς στεγνή. Για την έγχυση θα χρειαστείτε ένα λεπτότερο μίγμα γύψου, θα πρέπει να λερωθεί στον τοίχο με ομοιόμορφη λείανση. Πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να σταματήσει να συσσωρεύεται το πλεόνασμα στο σίδερο, θα επιτύχετε τελικά την επιφάνεια των τοίχων.

Μηχανικά επιχρίσματα τοίχων σε φάρους

Τώρα που ξέρετε πώς να σοβάσετε τους τοίχους σας σε μια επίπεδη επιφάνεια, θα πρέπει να εξηγηθεί ότι υπάρχει επίσης μια μηχανοποιημένη μέθοδος εφαρμογής γύψου. Αυτός ο τύπος φινιρίσματος συνήθως εκτελείται από ειδικούς μιας κατασκευαστικής εταιρείας και χρησιμοποιείται συχνότερα σε μεγάλα βιομηχανικά και δημόσια κτίρια. Φυσικά, η στρώση γύψου που εφαρμόζεται κατ 'αυτόν τον τρόπο θα διαφέρει από το ανθρωπογενές στρώμα σε τέλεια ομαλότητα, αλλά θα είναι επίσης λεπτότερη, η οποία δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την απόδοση της επίστρωσης, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα της μεθόδου.

Εγκατάσταση φάρων στους τοίχους

Ο μηχανοποιημένος σοβάς εκτελείται με τη χρήση ειδικής μηχανής σοβατίσματος, στην οποία, αμέσως κατά την εφαρμογή, αναμιγνύεται ένα ξηρό μίγμα τσιμέντου και άμμου με νερό που τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση. Η ψεκασμένη σύνθεση τοποθετείται ομοιόμορφα στην επιφάνεια και στεγνώνει γρήγορα. Η επίστρωση που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζεται από υψηλές ενδείξεις αντοχής στη φθορά και αντοχής στην κρούση, η οποία είναι κατάλληλη για χώρους βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Πιο απλές, αλλά και μηχανοποιημένες μέθοδοι περιλαμβάνουν την εφαρμογή ασβεστοκονιάματος χρησιμοποιώντας μια πνευματική χοάνη. Σε αυτό, η λύση ψεκάζεται με εξαναγκασμό αέρα, που σας επιτρέπει να καλύψετε μια αρκετά μεγάλη περιοχή με ομοιόμορφο στρώμα. Χρησιμοποιώντας διάφορα ακροφύσια, είναι δυνατή η επεξεργασία γωνιών, πλαγιών, μεταβάσεων και άλλων δυσπρόσιτων σημείων.

Ευθυγράμμιση τοίχου

Έχοντας εξετάσει όλους τους αλγορίθμους που παρουσιάστηκαν για την εφαρμογή γύψου για την ευθυγράμμιση των τοίχων, δεν μπορεί κανείς να ξεχνάει ότι ακόμη και ένας αρχάριος θα αντιμετωπίσει αυτό το έργο. Η σωστή προετοιμασία, το προσεκτικό σχέδιο δράσης, τα υψηλής ποιότητας δομικά υλικά και τα ανθεκτικά εργαλεία θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε εύκολα όλες τις προγραμματισμένες εργασίες. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, είναι καλύτερα, φυσικά, να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, αν θέλετε να κάνετε τα πάντα με τα χέρια σας - να είστε υπομονετικοί και να εργαστείτε.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)