Ζωγραφίστε σωλήνες στο διαμέρισμα τον εαυτό σας - γρήγορα και εύκολα

Είναι αδύνατο να φανταστούμε τα σύγχρονα κτίρια κατοικιών και τις βιομηχανικές κατασκευές χωρίς κάθε είδους επικοινωνίες: σωλήνες νερού, αγωγούς φυσικού αερίου, καλώδια και ούτω καθεξής. Επί του παρόντος, πολλοί αγωγοί (για παράδειγμα, κρύο και ζεστό νερό) είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Ωστόσο, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μεταλλικοί σωλήνες. Για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής και να βελτιωθεί η εμφάνιση αυτών των αγωγών χρειάζεται ζωγραφική.

Πώς να ζωγραφίσετε οι ίδιοι τους σωλήνες στο διαμέρισμα;

Κατά κανόνα, οι λόγοι που οδηγούν σε μια απόφαση για τη βαφή σωλήνων είναι οι εξής:

 • Κακή κατάσταση επιφάνειας σωλήνων.
 • Αντιδιαβρωτική προστασία.
 • Βελτίωση του εσωτερικού χώρου.

Προετοιμασία

Η επιλογή της μεθόδου βαφής και του τύπου της βαφής εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι σωλήνες, καθώς και από τους όρους χρήσης τους. Για παράδειγμα, οι επικοινωνίες που βρίσκονται στον ανοιχτό αέρα πρέπει να βαφτούν με μινίμιο μολύβδου, λόγω του οποίου σχηματίζεται πάνω στην επιφάνεια μια μάσκα οξειδίου του σιδήρου και μολύβδου. Αυτή η μάσκα είναι σε θέση να προστατεύει τους αγωγούς από τις επιζήμιες επιπτώσεις του περιβάλλοντος.

Για τους αγωγούς βαφής συνήθως χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα εργαλεία:

 • αλκυδικό εναμμέλιο.
 • υδατοδιαλυτό χρώμα;
 • ακρυλικό σμάλτο.
 • λάδι λαδιού.

Το ακρυλικό σμάλτο είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες (έως 1000 μοίρες). Είναι επίσης ανθεκτικό σε σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας. Τα πλεονεκτήματα της υδατοδιαλυτής βαφής είναι η ταχύτητα γρήγορης ξήρανσης, η υψηλή πρόσφυση στην επιφάνεια και η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Οι σωλήνες βαμμένοι με υδατοδιαλυτό χρώμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά χρόνια. Το χρώμα αυτό, με τη σειρά του, χωρίζεται σε δύο τύπους: για κρύες και θερμές επιφάνειες. Δηλαδή, ζωγραφική σωλήνες θέρμανσης θα απαιτήσει τη χρήση χρωμάτων σχεδιασμένα για μια ζεστή επιφάνεια.

Σμάλτο για τη βαφή σωλήνων

Το ακρυλικό σμάλτο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί το χρώμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (είναι ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες). Επιπλέον, αυτό το χρώμα κάνει την επιφάνεια γυαλιστερή. Πριν από τη χρήση αυτού του τύπου χρώματος, η επιφάνεια πρέπει να προετοιμαστεί. Και τέλος, η βαφή πετρελαίου είναι κατάλληλη για την επεξεργασία σχεδόν όλων των τύπων σωλήνων. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το αρχικό χρώμα χάνεται.

Για παράδειγμα, για τη ζωγραφική ενός σκουριασμένου μεταλλικού σωλήνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε βαφή σμάλτου. Σε μια μέρα, η βαμμένη επιφάνεια θα είναι στεγνή. Ένα τέτοιο χρώμα θα προστατεύει το σωλήνα από τις επιπτώσεις της διάβρωσης για 7 χρόνια. Για πλαστικούς σωλήνες, το καλύτερο είναι το υδατικό γαλάκτωμα ή η βαφή πετρελαίου.

Για τη ζωγραφική χρειαζόμαστε τα εξής:

 • ένα πινέλο?
 • χρώμα;
 • χαρτί άμμου?
 • γάντια
 • ένα κουρέλι?
 • εκκινητής;
 • κυψελίδα ·
 • σκάλα (όταν εργάζεται σε ύψος).

Πριν ξεκινήσετε τη ζωγραφική, συνιστάται να καθαρίσετε την επιφάνεια των σωλήνων από παλιά βαφή. Μετά από αυτό, πρέπει να καθαρίσετε προσεκτικά την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Δεν πρέπει να υπάρχει σκουριά. Όλες οι ρωγμές και οι ανωμαλίες πρέπει να επισκευάζονται με στόκ. Πριν ζωγραφίζετε πλαστικούς σωλήνες, πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, δώστε τους χρόνο για να στεγνώσουν.

Η παλαιά μπογιά δεν μπορεί να αφαιρεθεί αν η επιφάνεια του σωλήνα δεν έχει ελαττώματα: ζημιά, εξογκώματα, ρωγμές. Διαφορετικά, το παλιό στρώμα χρώματος είναι καλύτερο να αφαιρεθεί.

Τώρα καθορίζουμε πόση μπογιά απαιτείται. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για αυτό το θέμα:

 • Για απρόσιτες θέσεις θα χρειαστείτε περισσότερη βαφή.
 • Το πρώτο παλτό χρειάζεται περισσότερο χρώμα από το δεύτερο.
 • Για μια επίπεδη επιφάνεια, απαιτείται λιγότερη βαφή απ 'ό, τι για μια τραχιά επιφάνεια της ίδιας περιοχής.

Ζωγραφική

Πριν από τη ζωγραφική, το πάτωμα κάτω από τους σωλήνες συνιστάται να προστατεύεται με φιλμ ή εφημερίδες. Αρχίζουμε να ζωγραφίζουμε από την κορυφή των σωλήνων και να μετακομίζουμε προς τα κάτω. Έτσι το στρώμα θα είναι ομοιόμορφο. Εφαρμόστε το πρώτο στρώμα βαφής σε ολόκληρη την επιφάνεια - μην χάσετε τίποτα. Μόνο μετά την εφαρμογή του πρώτου στρώματος σε ολόκληρη την επιφάνεια μπορεί να εφαρμοστεί ένα δεύτερο. Η εφαρμογή των δύο στρώσεων σας επιτρέπει να έχετε μια τέλεια βαμμένη, ομοιόμορφη επιφάνεια.

Πώς να ζωγραφίσετε γρήγορα τους σωλήνες; Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ψεκασμού ή ένα πιστόλι ψεκασμού. Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, θα μας δώσει μια ποιοτική βαμμένη λεία επιφάνεια. Όταν εργάζεστε με το δοχείο ψεκασμού, κρατήστε το σε απόσταση 30 cm από την επιφάνεια και κάντε κινήσεις ζιγκ-ζαγκ στην κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω. Όταν χρησιμοποιείτε ένα πιστόλι ψεκασμού για τη βαφή της μπαταρίας, συνιστάται να το αφαιρέσετε για να επεξεργαστείτε ποιοτικά όλα τα δύσκολα σημεία.

Μετά τη ζωγραφική, είναι απαραίτητο να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει το χρώμα και να αερίσει προσεκτικά το δωμάτιο.

Ζωγραφική σωλήνων αερίου

Η βαφή σωλήνων αερίου είναι απαραίτητη για την προστασία τους από τη διάβρωση. Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας των συστημάτων διανομής φυσικού αερίου, οι βιομηχανικοί αγωγοί πρέπει να είναι βαμμένοι σε συγκεκριμένο χρώμα, δηλαδή κίτρινο. Δεν είναι απαραίτητο να χρωματίσετε κίτρινους αγωγούς αερίου μέσα σε οικιστικά κτίρια και διαμερίσματα.

Ζωγραφική σωλήνων αερίου

Τα παρακάτω χρώματα χρησιμοποιούνται για τη βαφή αγωγών φυσικού αερίου:

 • αλκυδικά σώματα.
 • Εποξειδικά χρώματα δύο συστατικών.
 • διασπορές σκόνης ψευδαργύρου και αργιλίου σε βερνίκι.
 • χρώματα πολυουρεθάνης.

Κατά την αφαίρεση της παλιάς επίστρωσης αγωγών αερίου, η θέρμανση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Πρέπει να καθαρίσετε την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα. Καθαρίζουμε καλά τη σκουριά και την παλιά βαφή. Μετά από αυτό, η επιφάνεια του σωλήνα απολιπανθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα πανί εμποτισμένο με βενζίνη ή διαλύτη. Στη συνέχεια προχωράμε στη ζωγραφική. Πρέπει να ξεκινήσει το αργότερο 6 ώρες μετά την απογύμνωση. Διαφορετικά, μπορεί να σχηματιστεί μια νέα στρώση σκουριάς στην επιφάνεια. Κατ 'αρχάς, με μια βούρτσα, εφαρμόστε την πρώτη στρώση χρώματος. Κατόπιν περιμένουμε έναν ορισμένο χρόνο για να στεγνώσει η επιφάνεια και να εφαρμόσει ένα δεύτερο στρώμα.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)