Καθαρισμός πισίνα: πώς να διατηρήσετε την πισίνα καθαρή

Ένα σπίτι με τη δική του πισίνα είναι το όνειρο κάποιου ιδιοκτήτη. Φαίνεται ότι απλά πρέπει να βρούμε μια θέση στο καλοκαιρινό εξοχικό σας, να εξοπλίσουμε μια τεχνητή δεξαμενή και να ασχοληθούμε με το τέλος. Ωστόσο, το πιο δύσκολο είναι να τον φροντίζετε. Το νερό είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων και το σχηματισμό κοιτασμάτων αργιλίου, και ο άνεμος μπορεί να προκαλέσει πολλά σκουπίδια σε μια μέρα. Καθαρισμός της πισίνας στη χώρα είναι μια ικανότητα, mastering που, μπορείτε να διατηρήσετε την ομορφιά στην αυλή σας.

Φίλτρο καθαρισμού πισίνας

Μέθοδοι καθαρισμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε το νερό της πισίνας. Το ποια είναι κατάλληλη εξαρτάται από το βαθμό μόλυνσης της επιφάνειας και το κόστος. Συμβατικά, χωρίζονται σε 3 τύπους:

 • Μηχανική?
 • Χημική?
 • Ηλεκτροφυσική.

Για να φροντίσετε την πισίνα του σπιτιού, μπορείτε να επιλέξετε μία επιλογή. Εάν σε κάθε μέθοδο υπάρχουν κατάλληλες αποχρώσεις, τότε μπορούν να συνδυαστούν μέθοδοι φιλτραρίσματος.

Μηχανική μέθοδος

Ο πιο απλός και προσιτός τρόπος καθαρισμού της πισίνας χωρίς χημικές ουσίες. Η λίμνη καθαρίζει με τα χέρια τους. Για να καθαρίσετε το κάτω μέρος και τους τοίχους χρησιμοποιώντας ειδικά πινέλα, αυτόματες και ημιαυτόματες συσκευές.

Σκούπα πισίνας

Μονάδες φιλτραρίσματος

Φίλτρα και αντλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση μικρών σωματιδίων. Ο εξοπλισμός καθαρισμού ταξινομείται ανάλογα με τις ανάγκες.

 • Άμμος. Τέτοια φίλτρα για τον καθαρισμό της πισίνας είναι τα πιο φθηνά από όλα τα παρουσιάστηκαν. Είναι γεμάτα με χαλαζιακή άμμο. Το νερό που διέρχεται από την αντλία καθαρίζεται, μικρά σωματίδια σκουπιδιών καθιζάνουν στην άμμο, αλλά όχι λιγότερο από 20 μικρά. Για όλη την απλότητα του, ένα σύστημα φιλτραρίσματος άμμου δεν είναι δημοφιλές στους καταναλωτές. Απαιτείται προσεκτική φροντίδα. Το φίλτρο πρέπει να πλένεται κάθε εβδομάδα, αντικαθιστώντας με τρεχούμενο νερό. Εάν υπάρχει πρόβλημα με την παροχή νερού στο καλοκαιρινό εξοχικό σας, τότε αυτή η μέθοδος θα πρέπει σίγουρα να εγκαταλειφθεί. Αυτή η εγκατάσταση είναι πιο κατάλληλη για μια φουσκωτή πισίνα, όπου το νερό ενημερώνεται πολύ πιο συχνά.
 • Diatomint. Αυτή είναι μια νέα λέξη στην αγορά των συστημάτων φιλτραρίσματος. Το νερό που διέρχεται από την αντλία καθαρίζεται από τα μικρότερα θραύσματα - μέχρι 3 microns! Αυτό το αποτέλεσμα παρέχεται από γη διατόμων - αυτά είναι μικρά σωματίδια κοχύλια πλαγκτού. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η κασέτα κλείνει αρκετά σύντομα. Ξεπλύνετε το σαν ένα φίλτρο άμμου δεν θα πετύχει, θα πρέπει να αγοράσετε ένα καινούργιο. Δεδομένου του υψηλού κόστους εγκατάστασης, αυτή η επιλογή δεν είναι σε καμία περίπτωση η πιο προσιτή.
 • Κασέτα Αυτό είναι ένα βολικό σύστημα καθαρισμού νερού πισίνα για όσους θέλουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα και να μην πληρώνουν υπερβολικά για αυτό. Η συσκευή φίλτρου αποτελείται από πολλές κασέτες. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και συγχρόνως δεν περνά σωματίδια μέχρι 10 μικρά. Μπορεί να πλυθεί κάτω από ένα ισχυρό ρεύμα νερού με τον ίδιο τρόπο όπως μια άμμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσίγγια μίας χρήσης. Ο καθαρισμός του νερού της πισίνας από το σίδερο θα είναι αποτελεσματικό με τα φίλτρα. Τα φίλτρα των κασετών είναι μια μεγάλη επιλογή όταν πρέπει να καθαρίσετε τις πισίνες πλαισίων.

Η μονάδα καθαρισμού πρέπει να περάσει ολόκληρη την ποσότητα νερού τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μεγάλα συντρίμμια στο νερό (φύλλα, γρασίδι) και μικρά, για παράδειγμα, τα μαλλιά και τα έντομα. Για καλύτερα αποτελέσματα, η αντλία πρέπει να λειτουργεί για τουλάχιστον 6 ώρες.

Καθαρισμός πισίνας ρομπότ

Τύποι φίλτρων

Είναι σημαντικό ότι καμία αντλία φίλτρου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πλάκα που σχηματίζεται στους τοίχους και τον πυθμένα της δεξαμενής. Για μηχανική φροντίδα, όλα τα είδη υποβρύχιων ηλεκτρικών σκουπών χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό. Διακρίνονται σε τύπους:

 • Εγχειρίδιο Φθηνή συσκευή φροντίδας για μια φουσκωτή πισίνα. Συνδέεται στη μονάδα φιλτραρίσματος.
 • Ημιαυτόματο. Η μονάδα είναι ακριβότερη από τη χειροκίνητη. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και είναι εξοπλισμένο με μια τσάντα για τη συλλογή απορριμμάτων. Κατάλληλο για καθαρισμό πισινών μικρού μεγέθους.
 • Αυτόματη Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της επιφάνειας μεγάλων δεξαμενών νερού. Αυτές είναι ισχυρές και ελιγμένες συσκευές που μπορούν να χειριστούν μεγάλες περιοχές.

Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία δεν επαρκούν για το οπλοστάσιο του ιδιοκτήτη της πισίνας.

Χειροκίνητος καθαρισμός πισίνας

Ειδικά εργαλεία

Ο καθαρισμός της πισίνας μόνο θα προσθέσει εμπιστοσύνη στην καθαριότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια ολόκληρη σειρά πρωτόγονων, φτηνών αλλά απαραίτητων συσκευών.

 • Το δίχτυ είναι καλός βοηθός κατά τον καθαρισμό της πισίνας. Προϋπολογισμός εναλλακτική λύση για skimmer. Χρησιμοποιώντας το επιφανειακό δίχτυ, μπορείτε να αφαιρέσετε αισθητά συντρίμμια από την επιφάνεια του νερού και χρησιμοποιώντας το δίχτυ βάθους, να πάρετε τα πράγματα που έχουν πέσει στο βάθος από το κάτω μέρος χωρίς να τα καταστρέψετε.
 • Μια βούρτσα χειρός είναι ένα άλλο φθηνό εργαλείο που μπορεί να αντιμετωπίσει τη βρωμιά στους τοίχους της πισίνας στα δεξιά χέρια καθώς και μια αυτόματη ηλεκτρική σκούπα. Είναι αλήθεια ότι για αυτό πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια και να περάσετε το χρόνο σας.

Η μηχανική μέθοδος είναι μια μάλλον χρονοβόρα επιλογή. Ο καθαρισμός του νερού στην πισίνα είναι κατάλληλος για όσους έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Εάν δεν είναι, μπορείτε να εξετάσετε και άλλες μεθόδους για την καταπολέμηση της ρύπανσης.

Καθαρισμός πισίνας σκουριάς

Χημική μέθοδος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, στην περίπτωση αυτή, μια ολόκληρη σειρά χημικών ουσιών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ρύπανσης. Για να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα νερού, αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να αντικατασταθεί μόνο με μηχανική, διότι μόνο με τη βοήθεια της χημείας μπορεί να καθαριστεί μια δεξαμενή σωματιδίων μικρότερη από 3 μικρά. Επιπλέον, ειδικά καθαριστικά θα αποτρέψουν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών στο νερό.

Ο χημικός καθαρισμός βοηθά στην επίτευξη των ακόλουθων αποτελεσμάτων:

 • ομαλοποιεί το επίπεδο Ph;
 • απολυμαίνει το νερό.
 • αποτρέπει τις ιλύες και τις ασβεστολιθικές αποθέσεις.
 • εμποδίζει τη θολότητα του νερού.

Καθαρισμός πισίνας αλατιού

Καθαρισμός πισίνας κενού

Αυτή η μέθοδος μπορεί να διεξαχθεί χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα. Κάθε ένας από αυτούς έχει τα υπέρ και τα κατά.

 • Χλώριο Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να καθαρίσετε μια πισίνα είναι να χλωριωθεί. Χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους. Το χλώριο είναι φθηνό και λειτουργεί καλά με επιβλαβή βακτήρια. Μπορείτε να χλωρίσετε την πισίνα με λευκότητα στο σπίτι. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης σε μια χημική ουσία δεν αποκλείονται, επιπλέον, έχει μια δυσάρεστη οσμή. Υπερβολικές δόσεις χλωρίου μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα.
 • Βρώμιο Αυτός ο καθαριστής πισίνας δεν έχει δυσάρεστη οσμή, αλλά χειροτερεύει με μικροοργανισμούς. Επιπλέον, το κόστος του είναι υψηλότερο από εκείνο του χλωρίου. Έτσι, εδώ πρέπει να δώσετε προτεραιότητα σωστά.
 • Ενεργό οξυγόνο. Η πιο ακριβή επιλογή και η πιο αποτελεσματική. Η δραστική ουσία σκοτώνει τα μικρόβια. Δεν καταστρέφει το δέρμα, τα μαλλιά και δεν ερεθίζει τη βλεννογόνο μεμβράνη. Το νερό με διαλυμένο οξυγόνο είναι άοσμο, αλλά η συγκέντρωση είναι εξαιρετικά σημαντική εδώ · η υπερβολική δόση θα προκαλέσει εγκαύματα.
 • Παρασκευάσματα αλγοκτόνα. Χρειάζονται για να απαλλαγούν από λάσπη, άλγη και άλλες επιλογές για την "ανθοφορία" του νερού, από την οποία γίνεται πράσινη. Είναι υποαλλεργικά, αποτελεσματικά, αλλά σε υψηλή τιμή.
 • Θειικό χαλκό. Αυτή η ουσία εμποδίζει τη θολότητα του νερού, το σχηματισμό άλγης. Μετά τη χρήση θειικού χαλκού, η δυσάρεστη οσμή εξαφανίζεται και εμφανίζεται σύντομη απολύμανση. Με αυτό το εργαλείο πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας και κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση, η οποία θα οδηγήσει σε θάνατο.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου.Ο καθαρισμός της πισίνας με υπεροξείδιο του υδρογόνου χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού, ακόμη και στα ενυδρεία. Το νερό με την προσθήκη υπερυδρόλης γίνεται κυανό. Υπάρχει μια καθιερωμένη σύσταση για την αραίωση του υπεροξειδίου. Μόλις βρεθεί στο υδάτινο περιβάλλον, διασπάται. Μια τέτοια χημική αντίδραση κάνει το νερό ακατάλληλο για τη ζωή βακτηρίων και μικροοργανισμών. Το νερό γίνεται καθαρό και η δυσάρεστη οσμή εξαφανίζεται. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε νερό ή να κάνετε καθαρισμό για περίπου άλλους δύο μήνες, αλλά απαγορεύεται η χρήση επεξεργασμένου νερού τις πρώτες 24 ώρες μετά τη διαδικασία. Ο καθαρισμός του νερού της πισίνας με το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος φροντίδας.
 • Zelenka. Οι έμπειροι ιδιοκτήτες είναι σίγουροι ότι ο καθαρισμός του νερού στην πισίνα στο εξοχικό σπίτι δεν θα πρέπει να απαιτεί μεγάλο κόστος μετρητών. Στην πράξη, είναι ένα καλό απολυμαντικό. Το περιεχόμενο μιας φούσκας λαμπρού πράσινου προστίθεται στην πισίνα και μέσα σε ένα μήνα δεν υπάρχουν προβλήματα στην ποιότητα του νερού.

Ηλεκτρική σκούπα νερού

Καθαρισμός της πισίνας με πράσινο

Ταμπλέτες καθαρισμού πισίνας

Η αγορά για τα προϊόντα φροντίδας της πισίνας είναι γεμάτη με φάρμακα για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Σκόνες, κόκκοι, ουσίες με μορφή γέλης, δισκία. Τα περισσότερα από αυτά είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τις διαφορές τους, την ταξινόμησή τους και την επιτρεπόμενη συγκέντρωσή τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά χάπια για τον καθαρισμό των πισινών. Αυτά τα εργαλεία στιγμιαίας αποτελεσματικότητας λειτουργούν σε διάφορα μέτωπα ταυτόχρονα:

 • απολυμανθεί?
 • επίπεδο επίπεδο Ph;
 • αφαιρέστε την πλάκα και τις οργανικές αποθέσεις.

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι ένα καθολικό φάρμακο για τον καθαρισμό του νερού στην πισίνα, με βάση την χλωρίωση. Πρέπει να γίνει δεκτό ότι δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες πισίνας να γνωρίζουν πώς να χειρίζονται χημεία σωστά.

Πριν αγοράσετε χάπια, θα πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες ή να συμβουλευτείτε τον πωλητή. Μπορεί να χρειαστεί να προετοιμάσετε μια δεξαμενή πριν διαλύσετε τα δισκία - εξαρτάται από την αρχική κατάσταση της δεξαμενής.

Χημικός καθαρισμός της πισίνας

Ο καθαρισμός της πισίνας με οξυγόνο

Ηλεκτροφυσική μέθοδος

Αυτή η μέθοδος θεωρείται προηγμένη και η χρήση της απαιτεί σημαντικά χρηματικά έξοδα. Η μέθοδος είναι καλή για εκείνους που θέλουν να κάνουν χωρίς χλώριο και άλλα επιθετικά φάρμακα. Επιπλέον, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ασφαλέστερο για τον άνθρωπο.

Οζονισμός

Η μέθοδος καθαρισμού της πισίνας με όζον είναι μια περικοπή πάνω από αυτή με οξυγόνο. Υπό την προϋπόθεση ότι και οι δύο είναι οξειδωτικοί παράγοντες, η δύναμη είναι στην πλευρά του όζοντος. Καταπολεμά πολύ πιο αποτελεσματικά τους ιούς και τους μύκητες, δεν μυρίζει και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Υπερβολική δόση όζοντος δεν προκαλεί παρενέργειες. Αυτό φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή καθαρισμού και έχει τα μειονεκτήματά της:

 • έχει μια σύντομη ενέργεια, επειδή δεν συσσωρεύεται στο νερό.
 • η εισπνοή μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
 • μόνο το νερό που διέρχεται μέσω της συσκευής αντιμετωπίζεται, ενώ οι τοίχοι και ο πυθμένας της πισίνας παραμένουν άθικτοι.
 • υψηλή τιμή.

Μηχανικός καθαρισμός της πισίνας

Ιονισμός

Κατά τον ιονισμό, το νερό επεξεργάζεται με ιόντα αργύρου και χαλκού. Καθαρίζουν το νερό από όλες τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες. Πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου: υποαλλεργική, μακροχρόνια επίδραση, μπορείτε να πιείτε νερό ακόμη και μετά τη θεραπεία, έλλειψη οσμής. Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα - αυτή είναι η κακή γνώση και επίσης ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με άλλες μεθόδους απολύμανσης.

Καθαρισμός πισίνας

Επεξεργασία UV

Αυτός είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους. Κατά την επεξεργασία των μικροοργανισμών δεν προσαρμόζονται στις ακτίνες UV. Είναι αβλαβές για τον άνθρωπο. Είναι πολύ ενοχλητικό ότι είναι απαραίτητο να σημειώνεται συνεχώς η συγκέντρωση σιδήρου στο νερό. Επιπλέον, η απολύμανση πραγματοποιείται μόνο κατά τη στιγμή της επεξεργασίας.

Ο καθαρισμός της πισίνας με όζον

Αφού μελετήσατε όλες τις μεθόδους καθαρισμού μιας οικιακής πισίνας, μπορείτε να καταλήξετε ότι όλοι χρειάζονται μια δοκιμή. Σε κάθε υπάρχει κατάλληλες επιλογές για την τιμή και την ευκολία. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι οι διαδικασίες καθαρισμού πρέπει να διεξάγονται τακτικά.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)