Ψύκτης οικίας: καθαρό πόσιμο νερό κάθε μέρα

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία · μία από τις σημαντικότερες είναι η ποιότητα του νερού. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο πατέρας πέθανε στο Halsey Taylor, όπως έδειχνε, έπινε μολυσμένο νερό και αρρώστησε με τυφούς, που οδήγησε στο θάνατό του. Η απώλεια ενός αγαπημένου ώθησε τον Halsey Taylor να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο μοντέρνο ψυγείο - ένα σιντριβάνι πόσης. Από τότε, οι ψύκτες μπορούν να βρεθούν σε γραφεία και σπίτια, γίνονται πιο λειτουργικοί και σχεδόν απαραίτητοι για όποιον παρακολουθεί την υγεία.

Ψυγείο για παιδιά

Ψύκτης νερού στο σπίτι

Τι είναι ψυγείο;

Ένα ψυγείο είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πόσιμο νερό για γραφεία, νηπιαγωγεία, σχολεία και σπίτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει πρόσθετες λειτουργίες: ψύξη, θέρμανση, ενανθράκωση και απολύμανση νερού. Χάρη στον ψυγείο, το νερό είναι διαθέσιμο σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και έχει μια θερμοκρασία που είναι άνετη για κατανάλωση. Το νερό συσκευάζεται σε τυποποιημένες φιάλες των 12, 22 ή 19 λίτρων, και στην περίπτωση ενός προσαρμογέα - 5 λίτρα.

Ηλεκτρικό ψύκτη για το σπίτι

Ψυγείο για κρύο νερό στο εσωτερικό του σπιτιού

Το ψυγείο είναι συνήθως μια πλαστική θήκη με χοάνη για την εγκατάσταση μιας δεξαμενής νερού. Το περίβλημα μπορεί να έχει 1 ή 2 βρύσες, καθώς και ενδεικτικές λυχνίες για την ένδειξη θέρμανσης ή ψύξης του νερού και ενός διακόπτη.

Ψυγείο με ψυγείο

Ψύκτης χρωματισμένου νερού

Το ψυγείο λειτουργεί από μια κανονική πρίζα (220V), και παρόλο που η συσκευή παραμένει συνεχώς, καταναλώνει λίγη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ψύκτης είναι εξοπλισμένος με αισθητήρες θερμοκρασίας, λόγω των οποίων η ψύξη και η θέρμανση δεν εκτελούνται συνεχώς, αλλά κατά καιρούς, όταν υπάρχει ανάγκη.

Ψύκτης νερού στο εσωτερικό

Ψύκτης νερού συμπιεστή

Αρχή λειτουργίας

Το ψυγείο λειτουργεί σύμφωνα με αυτή την αρχή: μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού από ένα μπουκάλι εισέρχεται σε ειδικές δεξαμενές προκειμένου να ζεσταθεί ή να κρυώσει. Με μείωση της ποσότητας νερού, ένα νέο τμήμα εισέρχεται στις δεξαμενές και φέρεται στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Κόκκινο ψυγείο για το σπίτι

Ψύκτης νερού κουζίνας

Σε ποιες τιμές το νερό θερμαίνεται ή ψύχεται εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης είναι συνήθως 92-98 μοίρες.

Ψύκτης νερού κουζίνας

Ψύκτης πάγου

Πλεονεκτήματα ψυγείου

Η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα που την καθιστούν απαραίτητη όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι:

  • Το όφελος. Χρησιμοποιώντας ένα ψυγείο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε όλα τα ιχνοστοιχεία που είναι χρήσιμα στο ανθρώπινο σώμα στο πόσιμο νερό. Δηλαδή, το νερό παραμένει "ζωντανό" και κορεσμένα άτομα με υγιές υγρό.
  • Ευκολία. Η συσκευή είναι εξαιρετικά εύκολη στην εγκατάσταση και πώς να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα και ένα μωρό μπορεί να καταλάβει εύκολα, επειδή δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες και γνώσεις. Επιπλέον, το ψυγείο σας επιτρέπει να διατηρείτε τη βέλτιστη θερμοκρασία του νερού, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με ειδική βρύση για ζεστό νερό.
  • Κερδοφορία. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο αν εξετάσετε το ζήτημα από την άποψη της οικονομικής κατανάλωσης ενέργειας, να αγοράσετε ένα ψυγείο για το σπίτι σας από ένα ηλεκτρικό βραστήρα. Το νερό θερμαίνεται εξίσου καλά, αλλά η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί σημαντικά.

Οι σύγχρονοι ψύκτες παρουσιάζονται στην ευρύτερη ποικιλία, έρχονται σε διαφορετικούς τύπους και διαφέρουν στο σχεδιασμό. Υπάρχουν μεγάλα, μικρότερα και πολύ μικρά, δάπεδα ή επιτραπέζια, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη συσκευή σύμφωνα με το γούστο και τον προϋπολογισμό τους.

Ψύκτης νερού εργαστηρίου

Κινητό ψυγείο νερού

Πώς να επιλέξετε ένα ψυγείο για το σπίτι;

Για να εξοικονομήσετε χώρο, είναι πιο συνετό να επιλέξετε ένα ψυγείο νερού για ένα σπίτι τύπου επιτραπέζιου υπολογιστή.Μια τέτοια συσκευή έχει μικρές διαστάσεις, αλλά χαρακτηρίζεται από αυξημένη λειτουργικότητα. Αν το ψυγείο προορίζεται για μια μεγάλη οικογένεια, και η κουζίνα είναι ευρύχωρη, τότε το μοντέλο δαπέδου είναι κατάλληλο.

Για χρήση στο σπίτι, μια συνηθισμένη συσκευή επιφάνειας εργασίας με βασικό βασικό σύνολο λειτουργιών είναι αρκετή. Οι επιλογές που διαθέτουν επιπρόσθετα οι ψυκτικές μονάδες είναι πιο συχνά σε ζήτηση σε περιβάλλον γραφείου.

Αν και όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και το πάχος του πορτοφολιού του μελλοντικού ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, όλες οι ψύκτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, καθένα από τα οποία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ψυγείο δαπέδου για το σπίτι

Μικρό ψυγείο νερού

Μοντέλα συμπιεστών

Οι μονάδες συμπιεστών είναι ακριβότερες από τα ηλεκτρονικά μοντέλα. Για το λόγο αυτό, για οικιακή χρήση αγοράζεται πολύ λιγότερο συχνά. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το επίπεδο θορύβου που παράγεται από το ψυγείο κατά τη λειτουργία: είναι αρκετά υψηλό και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, επομένως, κατά πάσα πιθανότητα, η συσκευή θα πρέπει να απενεργοποιηθεί τη νύχτα, η οποία επίσης δεν προσθέτει άνεση στη διαδικασία λειτουργίας.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα, την υψηλή απόδοση, την αξιοπιστία, τις εντυπωσιακές διαστάσεις και πολλές πρόσθετες λειτουργίες ξεχωρίζουν. Είναι λόγω των πλεονεκτημάτων αυτών των συσκευών που αγοράζονται σε χώρους γραφείων.

Ψύκτης νερού με οζονισμό

Ψυγείο οικιακής χρήσης με βάση

Ηλεκτρονικές συσκευές

Οι ηλεκτρονικοί ψύκτες ψύχουν το νερό σύμφωνα με την αρχή Peltier. Τέτοιες συσκευές χαρακτηρίζονται από χαμηλή παραγωγικότητα: περίπου 1 λίτρο νερού ανά ώρα (5-6 ποτήρια). Η χαμηλή απόδοση καθιστά το ηλεκτρονικό ψύκτη ακατάλληλο για χρήση σε πολυσύχναστους χώρους γραφείων, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σχολεία, αλλά για το σπίτι αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι πολύ βολικό.

Το νερό μέσω ηλεκτρονικού ψύκτη μπορεί να ψυχθεί στους 12-15 μοίρες, κάτι που μπορεί να μην είναι αρκετό για ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Για το λόγο αυτό, δεν είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο ψυγείο σε δωμάτια με υψηλή θερμοκρασία αέρα, καθώς το νερό θα κρυώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ψύκτης νερού στο ντουλάπι

Υπάρχει ανεμιστήρας στο ψυγείο, ο οποίος μπορεί να φράξει εάν τοποθετήσετε τη συσκευή σε σκονισμένο ή κακώς αεριζόμενο χώρο. Στη συνέχεια, η μονάδα ψύξης θα σταματήσει γενικά να λειτουργεί.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, κάνουν το ψυγείο με ηλεκτρονικό σύστημα ψύξης ιδανική συσκευή για οικιακή χρήση. Ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα - οι πιο κατάλληλες συνθήκες για τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού ψύκτη: μικρές απαιτήσεις νερού από πολλούς ανθρώπους.

Ψύκτης νερού στην κουζίνα-τραπεζαρία

Επιπλέον επιλογές ψυγείου

Η ψύξη, η θέρμανση και η δοσομέτρηση είναι οι κύριες επιλογές για τους ψύκτες. Η προηγμένη λειτουργικότητα περιλαμβάνει εξοπλισμό της συσκευής:

  • Ψυγεία για να διατηρήσετε την κρέμα γάλακτος φρέσκια για καφέ, γάλα, γιαούρτι, γλυκά ή σοκολάτα. Τα ψυγεία είναι ενσωματωμένα μόνο σε μοντέλα συμπιεστών και απαιτούν πολύ προσεκτική στάση. Για παράδειγμα, όταν βρίσκονται ψέματα δεν μπορούν να μεταφερθούν. Κατά κανόνα, ένα ψυγείο έχει μικρό όγκο: 15-20 λίτρα, και η χρήση του ως εφεδρικό ψυγείο είναι μια σοφή απόφαση.
  • Κατανάλωση νερού. Το ψυγείο είναι εξοπλισμένο με ειδικό κύλινδρο αερίου. Ειδικά αυτή η επιλογή απολαμβάνει τα παιδιά: ένα μόνο κλικ είναι αρκετό για να μετατρέψει το συνηθισμένο νερό ζάχαρης σε μια υπέροχα διατηρημένη με απλή ψύξη σόδα. Ένας κύλινδρος αερίου είναι αρκετός κατά μέσο όρο. Για να φτιάξετε 1.000 ποτήρια σόδα. Τα μοντέλα με τη λειτουργία της υδατανθράκωσης του νερού είναι συνήθως εξωτερικά, καθώς απαιτείται πρόσθετος χώρος για την τοποθέτηση του εξοπλισμού.
  • Ενσωματωμένα ντουλάπια. Οι ψύκτες με ντουλάπια για την αποθήκευση πιάτων και άλλων οικιακών σκευών είναι πολύ δημοφιλείς, καθώς παρέχουν επιπλέον άνεση κατά τη λειτουργία.
  • Παγομηχανή. Ο σχεδιασμός του ψυγείου απαιτεί ένα ειδικό διαμέρισμα στο οποίο προετοιμάζεται ο πάγος. Η επιλογή θα απευθύνεται σε άτομα που προτιμούν τα δροσισμένα ποτά.
  • ΟζονισμόςΜια παρόμοια επιλογή σας επιτρέπει να απολυμαίνετε το νερό, ενώ το βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι δύο, ή ακόμα και τρεις εβδομάδες.

Ένα ψυγείο νερού στο σπίτι είναι μια πολύ χρήσιμη απόκτηση στην καθημερινή ζωή. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς έναν ηλεκτρικό βραστήρα, ενώ η κατανάλωση ενέργειας για το νερό θέρμανσης θα μειωθεί σημαντικά. Τα μοντέλα με οζονισμό, τη λειτουργία κατασκευής πάγου ή με ψυγείο θα κάνουν τη ζωή ακόμα πιο άνετη.

Ενσωματωμένος ψύκτης νερού

Σας προτείνουμε να διαβάσετε:

Ανακατασκευή της κουζίνας: κανόνες και επιλογές (81 φωτογραφίες)